Praha matkavinkit

Matkaopas
Praha johon kuuluu kaupunki ja joki tai puro

Praha: Matkaopas

Vanhat linnat, kauniit sillat ja sadat kirkontornit ovat ominaisia tälle Tšekin tasavallan pääkaupungille, joka on kuin suoraan satukirjasta.

Prahalla on yli 1100 vuoden pituinen historia, joka näkyy yhä sen arkkitehtuurissa ja kulttuurissa. Tämä keskiaikaiselta näyttävä kaupunki on tunnettu hienosta arkkitehtuuristaan upeine linnoineen, mahtipontisine kirkkoineen ja viehättävine siltoineen.Praha on ollut niin pyhän Rooman valtakunnan kuin Tšekkoslovakiankin pääkaupunki. Prahalaiset vapautuivat kommunismista vuonna 1989, jolloin Tšekin tasavallasta ja Slovakiasta tuli kaksi erillistä valtiota. Praha on nyt Tšekin tasavallan ja Böömin pääkaupunki, jossa on 1,3 miljoonaa asukasta. Monet prahalaiset eivät puhu englantia, mutta useimmat matka-oppaat puhuvat.Jo muutaman tunnin Prahassa oltuasi huomaat, että rakennukset edustavat useita eri arkkitehtuurityylejä, kuten renessanssia, goottilaisuutta, barokkia, art nouveau -tyyliä ja modernismia. Kolme edellä mainituista voit nähdä jopa yhdessä ja samassa rakennuksessa: Týnin kirkossa (Týnský Chrám). Kaupungin tunnetuin moderni rakennus on Prahan tanssiva talo (Tančící Dům). Ylitä Vltava-joki pitkin Kaarlensiltaa (Karlův Most), kun haluat päästä joen vastarannan nähtävyyksille. Vltava erottaa historiallisen vanhankaupungin (Staré Město) Malá Stranan kaupunginosasta, jossa sijaitsee valtava Prahan linna (Pražský Hrad) rakennuksineen.Käy lomasi aikana Vyšehradin linnassa ja näe sen viihtyisät puutarhat ja vanhan linnoituksen muurit, joilta voit nähdä useita Prahan komeiden kirkkojen torneja, kuten Pyhän Vituksen katedraalin (Katedrála Sv. Víta) tornin. Näe juutalaisen hautausmaan hautakivet ja tutustu Ruutitornin (Prašná brána) keskiaikaisiin näyttelyihin. Prahassa on miellyttävän lämmintä kesällä, mutta talvi on kylmä. Kaupunki on kuitenkin talvella ja lumen sataessa kaunis. Vuodenajasta riippumatta tarjolla on kuitenkin aina maukkaita perinteisiä leivonnaisia ja edullista tšekkiläistä olutta. Nouse jollekin kaupungin useista näköalapaikoista ja näe, miksi Prahaa kutsutaan ”sadan tornin kaupungiksi”. Keskiaikaiset muurit, terrakottakatot savupiippuineen ja lukuisat kirkontornit saavat tämän keskieurooppalaisen kaupungin vaikuttamaan siltä kuin se olisi suoraan satukirjasta. Myös kaupungin arvostetut taidepiirit ja vilkas yöelämä tuovat oman lisänsä, joten ei ole vaikea ymmärtää, miksi Praha on suosittu kaupunkilomakohde

Discover neighborhoods in Praha

Kaarlensilta featuring joki tai puro, kaupunki ja perintökohteet

Prahan keskusta

Maineikkaista taidegallerioista tunnettu Prahan keskusta tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Vanha kaupunginaukio, ja läheiset Karlovy Lázněn pysäkki ja Staroměstská Stop takaavat, että Praha ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Prahan keskusta
Tsekki joka esittää kaupunki, kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri

Vanhakaupunki

4,5/5(249 arvostelua alueesta)

Suosituista kaupoista tunnettu Vanhakaupunki tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Vanha kaupunginaukio, ja läheiset Karlovy Lázněn pysäkki ja Národní Divadlo Stop takaavat, että Praha ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Vanhakaupunki
Praha featuring kaupunki

Praha 1

4,5/5(114 arvostelua alueesta)

Praha 1 tunnetaan suosituista kaupoista ja maineikkaista taidegallerioista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Vanha kaupunginaukio ja Kuninkaantie, ja Staroměstskán metroasema ja Staroměstská Stop takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Praha 1
Nové Město johon kuuluu perintökohteet, rautatiehen liittyvät esineet ja kaupunki

Nové Město

4/5(301 arvostelua alueesta)

Suosituista kaupoista tunnettu Nové Město tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Karlovo náměstí, ja läheiset Karlovo náměstín metroasema ja Novoměstská radnice Stop takaavat, että Praha ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Nové Město
Nové Město joka esittää lahti tai satama

Praha 2

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista ja kiehtovista museoista tunnettu Praha 2 tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Náměstí Míru ja Novoměstská radnice. Lisäksi Náměstí Míru Stop ja Náměstí Mírun metroasema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Praha 2
Malá Strana johon kuuluu maisemat ja kaupunki

Malá Strana

4,5/5(76 arvostelua alueesta)

Kohteessa Malá Strana vieraillessasi kannattaa nauttia sen lukuisista ruokailumahdollisuuksista. Ja jos olet kiinnostunut nähtävyyksien katselusta, John Lennon -seinä on suosittu kohde alueella. Lisäksi Malostranské Náměstín pysäkki ja Hellichovan pysäkki takaavat, että voit tutustua myös laajempaan alueeseen helposti.

Malá Strana
Grandior Hotel Prague
Grandior Hotel Prague
5 out of 5
Na Porici 42, Prague
Hinta on 110 € per yö ajalle 20. toukok. viiva 21. toukok.
110 €
per yö
20. toukok.–21. toukok.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Praha. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, 2 ravintolasta ja aamiaisesta (lisämaksusta). Asiakkaamme kehuvat ...
9/10 Wonderful! (956 arvostelua)
"Nice placement and breakfast was good. Room was also nice and not noisy"

Arvosteltu 18.7.2022

Grandior Hotel Prague
Michelangelo Grand Hotel Prague
Michelangelo Grand Hotel Prague
5 out of 5
Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Prague
Hinta on 168 € per yö ajalle 22. toukok. viiva 23. toukok.
168 €
per yö
22. toukok.–23. toukok.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Praha. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja täyden palvelun kylpylästä. Asiakkaamme ...
9,2/10 Wonderful! (1 273 arvostelua)
"Hyvä sijainti. Erinomainen aamupala. Tilavat siistit huoneet."

Arvosteltu 15.5.2024

Michelangelo Grand Hotel Prague
Grandium Hotel Prague
Grandium Hotel Prague
5 out of 5
Politickych veznu 913/12, Prague
Hinta on 110 € per yö ajalle 2. kesäk. viiva 3. kesäk.
110 €
per yö
2. kesäk.–3. kesäk.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Praha. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, täyden palvelun kylpylästä ja aamiaisesta (lisämaksusta). Asiakkaamme ...
9/10 Wonderful! (1 004 arvostelua)
"Nice hotel"

Arvosteltu 29.11.2023

Grandium Hotel Prague
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Golden Angel Suites by Adrez Living
Golden Angel Suites by Adrez Living
3.5 out of 5
Celetna 29, Prague
Yövy tässä 3,5 tähden liikematkustukseen soveltuvassa huo