PrahaTšekki

Vanhat linnat, kauniit sillat ja sadat kirkontornit ovat ominaisia tälle Tšekin tasavallan pääkaupungille, joka on kuin suoraan satukirjasta.

Prahalla on yli 1 100 vuoden pituinen historia, joka näkyy yhä sen arkkitehtuurissa ja kulttuurissa. Tämä keskiaikaiselta näyttävä kaupunki on tunnettu hienosta arkkitehtuuristaan upeine linnoineen, mahtipontisine kirkkoineen ja viehättävine siltoineen.

Praha on ollut niin pyhän Rooman valtakunnan kuin Tšekkoslovakiankin pääkaupunki. Prahalaiset vapautuivat kommunismista vuonna 1989, jolloin Tšekin tasavallasta ja Slovakiasta tuli kaksi erillistä valtiota. Praha on nyt Tšekin tasavallan ja Böömin pääkaupunki, jossa on 1,3 miljoonaa asukasta. Monet prahalaiset eivät puhu englantia, mutta useimmat matka-oppaat puhuvat.

Jo muutaman tunnin Prahassa oltuasi huomaat, että rakennukset edustavat useita eri arkkitehtuurityylejä, kuten renessanssia, goottilaisuutta, barokkia, art nouveau -tyyliä ja modernismia. Kolme edellä mainituista voit nähdä jopa yhdessä ja samassa rakennuksessa: Týnin kirkossa (Týnský Chrám). Kaupungin tunnetuin moderni rakennus on Prahan tanssiva talo (Tančící Dům).

Ylitä Vltava-joki pitkin Kaarlensiltaa (Karlův Most), kun haluat päästä joen vastarannan nähtävyyksille. Vltava erottaa historiallisen vanhankaupungin (Staré Město) Malá Stranan kaupunginosasta, jossa sijaitsee valtava Prahan linna (Pražský Hrad) rakennuksineen.

Käy lomasi aikana Vyšehradin linnassa ja näe sen viihtyisät puutarhat ja vanhan linnoituksen muurit, joilta voit nähdä useita Prahan komeiden kirkkojen torneja, kuten Pyhän Vituksen katedraalin (Katedrála Sv. Víta) tornin. Näe juutalaisen hautausmaan hautakivet ja tutustu Ruutitornin (Prašná brána) keskiaikaisiin näyttelyihin.

Prahassa on miellyttävän lämmintä kesällä, mutta talvi on kylmä. Kaupunki on kuitenkin talvella ja lumen sataessa kaunis. Vuodenajasta riippumatta tarjolla on kuitenkin aina maukkaita perinteisiä leivonnaisia ja edullista tšekkiläistä olutta.

Nouse jollekin kaupungin useista näköalapaikoista ja näe, miksi Prahaa kutsutaan ”sadan tornin kaupungiksi”. Keskiaikaiset muurit, terrakottakatot savupiippuineen ja lukuisat kirkontornit saavat tämän keskieurooppalaisen kaupungin vaikuttamaan siltä kuin se olisi suoraan satukirjasta. Myös kaupungin arvostetut taidepiirit ja vilkas yöelämä tuovat oman lisänsä, joten ei ole vaikea ymmärtää, miksi Praha on suosittu kaupunkilomakohde

Missä yöpyä kohteessa Praha

Praha 1
Praha featuring kaupunki

Praha 1

Historiallinen rakennus, Monumentti, Linna

4.5/5(93 arvostelua)

Praha 1 tunnetaan suosituista kaupoista ja maineikkaista taidegallerioista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ja Kaarlensilta, ja Staroměstskán metroasema ja Malostranskán metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Vanhakaupunki
Tsekki joka esittää kaupunki, kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri

Vanhakaupunki

Historiallinen rakennus, Romanttinen, Museo

4.5/5(187 arvostelua)

Vanhakaupunki tunnetaan suosituista kaupoista. Voit myös tutustua suosittuihin nähtävyyksiin, joihin kuuluu Prahan astronominen kello ja Vanha kaupunginaukio. Läheinen Staroměstskán metroasema takaa, että kaupungin eri alueet ovat ulottuvillasi vaivattomasti.

Praha 2
Nové Město joka esittää lahti tai satama

Praha 2

Romanttinen, Lapsiystävällinen, Monumentti

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista ja kiehtovista museoista tunnettu Praha 2 tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Tanssiva talo ja Vyšehradin linna. Lisäksi I. P. Pavlovan metroasema ja Náměstí Mírun metroasema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Mala Strana
Malá Strana johon kuuluu maisemat ja kaupunki

Mala Strana

Historiallinen rakennus, Linna, Romanttinen

4.5/5(63 arvostelua)

Mala Strana tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, mutta monet saapuvat alueelle tutustuakseen sen nähtävyyksiin, joihin kuuluu John Lennon -seinä ja Strahovin luostari. Malostranskán metroasema takaa, että myös lähialueisiin on helppoa tutustua.

Nove Mesto
Nové Město johon kuuluu perintökohteet, rautatiehen liittyvät esineet ja kaupunki

Nove Mesto

Monumentti, Romanttinen, Historiallinen rakennus

4/5(248 arvostelua)

Nove Mesto tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Lucerna ja Tšekin kansallismuseo. Tutustu kohteeseen Praha lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Karlovo náměstín metroasema tai I. P. Pavlovan metroasema sijaitsevat lähellä.

Praha 3
Žižkovin televisiotorni joka esittää moderni arkkitehtuuri

Praha 3

Romanttinen, Eläintarha, Monumentti

3.5/5(13 arvostelua)

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Praha 3 tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Parukářkan puisto. Ja jos olet kiinnostunut tutustumaan myös lähiseudun tarjontaan, Želivskéhon metroasema ja Floran metroasema tekevät siitä helppoa.

Huippuhotellit kohteessa Praha

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Grandior Hotel Prague
Grandior Hotel Prague
5 out of 5
Na Porici 42, Praha
73 €
per yö
17. marrask.–18. marrask.

Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palladium ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan ...

4.5/5Upea! (6,784 arvostelua)

"Siisteys ja aamupala oli loistavalla tasolla. Eniten miinusta kalleudesta."…"

Arvosteltu 28.7.2019

Grandior Hotel Prague
Grandium Prague
Grandium Prague
5 out of 5
Politickych veznu 913/12, Praha
80 €
per yö
25. marrask.–26. marrask.

Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ...

4.4/5Upea! (3,404 arvostelua)

"Verrattavissa pohjoismaisiin neljän tähden hotelleihin. Siisti hotelli hyvällä paikalla hiljaisella kadulla. Huoneissa ilmastointi. Aamupala OK, kaikkea on mutta silti jotain puuttuu. Scandic/Clarion laajempi valikoimaltaan. Suurin miinus huonosti äänieristetyistä huoneista. Varsinkin classic huoneessa ..."…"

Arvosteltu 11.8.2019

Grandium Prague
Corinthia Hotel Prague
Corinthia Hotel Prague
5 out of 5
Kongresova 1, Praha
76 €
per yö
15. marrask.–16. marrask.

Prahan kongressikeskus on 0,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Vyšehradin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Svatoplukovan raitiovaunuasema ...

4.2/5Erinomainen! (2,009 arvostelua)

"Sijainti hyvä,vain muutama askel metrolta. Hyvä hotelli,käyty vaimon kanssa jo monta kertaa minilomilla."…"

Arvosteltu 16.10.2019

Corinthia Hotel Prague

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Praha

Vanha kaupunginaukio
Kuva majoitusliikkeestä Vanha kaupunginaukio

Vanha kaupunginaukio

4.5/5(312 arvostelua)

Tämä keskusaukio on yhtä tärkeä prahalaisille tänä päivänä kuin se oli tuhat vuotta sitten.

Prahan linna
Kuva majoitusliikkeestä Prahan linna

Prahan linna

4.5/5(248 arvostelua)

Näe vahdinvaihtoseremonia tässä keskiaikaisessa linnakekompleksissa, jossa nykyään kokoontuu Tšekin eduskunta. Alueella sijaitsee myös valtava Pyhän Vituksen katedraali.

Venceslauksen aukio
Kuva majoitusliikkeestä Venceslauksen aukio

Venceslauksen aukio

4/5(240 arvostelua)

Prahan vilkkain bulevardi on erinomainen ostoskatu ja suosittu yöelämän keskus, ja sen alueella on aina järjestetty myös mielenosoituksia ja monenlaisia juhlallisuuksia.

Kaarlensilta
Kuva majoitusliikkeestä Kaarlensilta

Kaarlensilta

4.5/5(322 arvostelua)

Tämä kuuluisa silta kaartuu Vltava-joen ylle ja yhdistää länsirannalla sijaitsevan historiallisen Malá Stranan kaupunginosan itärannan vanhaankaupunkiin.

Prahan astronominen kello
Kuva majoitusliikkeestä Prahan astronominen kello

Prahan astronominen kello

4/5(329 arvostelua)

Joka tunti toistuva näytelmä, jonka tämä 1400-luvun varhaisilta vuosilta peräisin oleva vanhan raatihuoneen kello esittää, vetää vanhankaupungin aukiolle runsain mitoin ihmisiä.

Tanssiva talo
Kuva majoitusliikkeestä Tanssiva talo

Tanssiva talo

4/5(163 arvostelua)

Tämä moderni rakennus, jossa on baari ja ravintola, erottuu selvästi Prahan perinteisestä kaupunkikuvasta.

Arvostelut: Prague

4.6

Huippukohde

5 - Loistava
353
5 - Loistava 58.73544093178037%
4 - Hyvä
234
4 - Hyvä 38.935108153078204%
3 - OK
12
3 - OK 1.9966722129783694%
2 - Pettymys
2
2 - Pettymys 0.33277870216306155%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

9. marrask. 2019

Nåhtävyyksiä paljon. Yleisesti ottaen kuitenkin palveluasenne puuttui, esim ravintoloissa.

4/5 - Hyvä

Erkki

8. marrask. 2019

Pajon upeita historiallisia rakennuksia.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

7. marrask. 2019

Upea historiallinen kaupunki.Kävimme myös konserteissa joita oli hyvin tarjolla

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

4. marrask. 2019

Paikallinen olut parasta, ja hintataso, Kadut siistit Ystävällinen palvelu

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

27. lokak. 2019

Hyvä kulttuuritarjonta. Kaunis vanhakaupunki.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

26. lokak. 2019

Praha tarjoaa huikean määrän mielenkiintoisia historiallisia kohteita ja kulttuuria, siksi siellä riittää tekemistä pidemmällekin lomalle.