PrahaTšekki

Kuva majoitusliikkeestä Praha johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, katunäkymät ja kaupunki

Vanhat linnat, kauniit sillat ja sadat kirkontornit ovat ominaisia tälle Tšekin tasavallan pääkaupungille, joka on kuin suoraan satukirjasta.

Prahalla on yli 1 100 vuoden pituinen historia, joka näkyy yhä sen arkkitehtuurissa ja kulttuurissa. Tämä keskiaikaiselta näyttävä kaupunki on tunnettu hienosta arkkitehtuuristaan upeine linnoineen, mahtipontisine kirkkoineen ja viehättävine siltoineen.

Praha on ollut niin pyhän Rooman valtakunnan kuin Tšekkoslovakiankin pääkaupunki. Prahalaiset vapautuivat kommunismista vuonna 1989, jolloin Tšekin tasavallasta ja Slovakiasta tuli kaksi erillistä valtiota. Praha on nyt Tšekin tasavallan ja Böömin pääkaupunki, jossa on 1,3 miljoonaa asukasta. Monet prahalaiset eivät puhu englantia, mutta useimmat matka-oppaat puhuvat.

Jo muutaman tunnin Prahassa oltuasi huomaat, että rakennukset edustavat useita eri arkkitehtuurityylejä, kuten renessanssia, goottilaisuutta, barokkia, art nouveau -tyyliä ja modernismia. Kolme edellä mainituista voit nähdä jopa yhdessä ja samassa rakennuksessa: Týnin kirkossa (Týnský Chrám). Kaupungin tunnetuin moderni rakennus on Prahan tanssiva talo (Tančící Dům).

Ylitä Vltava-joki pitkin Kaarlensiltaa (Karlův Most), kun haluat päästä joen vastarannan nähtävyyksille. Vltava erottaa historiallisen vanhankaupungin (Staré Město) Malá Stranan kaupunginosasta, jossa sijaitsee valtava Prahan linna (Pražský Hrad) rakennuksineen.

Käy lomasi aikana Vyšehradin linnassa ja näe sen viihtyisät puutarhat ja vanhan linnoituksen muurit, joilta voit nähdä useita Prahan komeiden kirkkojen torneja, kuten Pyhän Vituksen katedraalin (Katedrála Sv. Víta) tornin. Näe juutalaisen hautausmaan hautakivet ja tutustu Ruutitornin (Prašná brána) keskiaikaisiin näyttelyihin.

Prahassa on miellyttävän lämmintä kesällä, mutta talvi on kylmä. Kaupunki on kuitenkin talvella ja lumen sataessa kaunis. Vuodenajasta riippumatta tarjolla on kuitenkin aina maukkaita perinteisiä leivonnaisia ja edullista tšekkiläistä olutta.

Nouse jollekin kaupungin useista näköalapaikoista ja näe, miksi Prahaa kutsutaan ”sadan tornin kaupungiksi”. Keskiaikaiset muurit, terrakottakatot savupiippuineen ja lukuisat kirkontornit saavat tämän keskieurooppalaisen kaupungin vaikuttamaan siltä kuin se olisi suoraan satukirjasta. Myös kaupungin arvostetut taidepiirit ja vilkas yöelämä tuovat oman lisänsä, joten ei ole vaikea ymmärtää, miksi Praha on suosittu kaupunkilomakohde

Matkaopas: Praha

Missä yöpyä kohteessa Praha

Praha featuring kaupunki

Praha 1

4.5/5Upea!(99 arvostelua)

Praha 1 tunnetaan suosituista kaupoista ja maineikkaista taidegallerioista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ja Kaarlensilta, ja Staroměstskán metroasema ja Malostranskán metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Praha 1
Tsekki joka esittää kaupunki, kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri

Vanhakaupunki

4.5/5Upea!(214 arvostelua)

Vanhakaupunki tunnetaan suosituista kaupoista. Voit myös tutustua suosittuihin nähtävyyksiin, joihin kuuluu Prahan astronominen kello ja Vanha kaupunginaukio. Läheinen Staroměstskán metroasema takaa, että kaupungin eri alueet ovat ulottuvillasi vaivattomasti.

Vanhakaupunki
Nové Město johon kuuluu perintökohteet, rautatiehen liittyvät esineet ja kaupunki

Nove Mesto

4/5Erittäin hyvä!(267 arvostelua)

Nove Mesto tunnetaan suosituista kaupoista, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Lucerna ja Tšekin kansallismuseo. Tutustu kohteeseen Praha lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Karlovo náměstín metroasema tai I. P. Pavlovan metroasema sijaitsevat lähellä.

Nove Mesto
Vyšehradin linna joka esittää kaupunki, vanha arkkitehtuuri ja linna tai palatsi

Praha 2

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista ja kiehtovista museoista tunnettu Praha 2 tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Tanssiva talo ja Vyšehradin linna. Lisäksi I. P. Pavlovan metroasema ja Náměstí Mírun metroasema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Praha 2
Malá Strana johon kuuluu maisemat ja kaupunki

Mala Strana

4.5/5Upea!(70 arvostelua)

Mala Strana tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, mutta monet saapuvat alueelle tutustuakseen sen nähtävyyksiin, joihin kuuluu John Lennon -seinä ja Strahovin luostari. Malostranskán metroasema takaa, että myös lähialueisiin on helppoa tutustua.

Mala Strana
Žižkovin televisiotorni joka esittää moderni arkkitehtuuri

Praha 3

3.5/5Hyvä!(13 arvostelua)

Lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Praha 3 tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Parukářkan puisto. Ja jos olet kiinnostunut tutustumaan myös lähiseudun tarjontaan, Želivskéhon metroasema ja Floran metroasema tekevät siitä helppoa.

Praha 3

Huippuhotellit kohteessa Praha

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Grandior Hotel Prague
Grandior Hotel Prague
5 out of 5
Na Porici 42, Praha
65 €
per yö
12. tammik.–13. tammik.

Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palladium ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan ...

4.5/5Upea! (6,924 arvostelua)

"Breakfast was great. Only minus is coming to small restaurant waitress whom forget our starter order and drinks even there were only 6 people. Room was good just ventilation was keeping noise eheän it was working just wondering why it wasnt run all the time with lower selection."…"

Arvosteltu 11.9.2019

Grandior Hotel Prague
Corinthia Hotel Prague
Corinthia Hotel Prague
5 out of 5
Kongresova 1, Praha
76 €
per yö
16. jouluk.–17. jouluk.

Prahan kongressikeskus on 0,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Vyšehradin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Svatoplukovan raitiovaunuasema ...

4.2/5Erinomainen! (2,015 arvostelua)

"Sijainti hyvä,vain muutama askel metrolta. Hyvä hotelli,käyty vaimon kanssa jo monta kertaa minilomilla."…"

Arvosteltu 16.10.2019

Corinthia Hotel Prague
Grandium Prague
Grandium Prague
5 out of 5
Politickych veznu 913/12, Praha
61 €
per yö
12. tammik.–13. tammik.

Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ...

4.4/5Upea! (3,421 arvostelua)

"Verrattavissa pohjoismaisiin neljän tähden hotelleihin. Siisti hotelli hyvällä paikalla hiljaisella kadulla. Huoneissa ilmastointi. Aamupala OK, kaikkea on mutta silti jotain puuttuu. Scandic/Clarion laajempi valikoimaltaan. Suurin miinus huonosti äänieristetyistä huoneista. Varsinkin classic huoneessa ..."…"

Arvosteltu 11.8.2019

Grandium Prague

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Praha

Vanha kaupunginaukio
Kuva majoitusliikkeestä Vanha kaupunginaukio

Vanha kaupunginaukio

4.5/5(345 arvostelua)

Tämä keskusaukio on yhtä tärkeä prahalaisille tänä päivänä kuin se oli tuhat vuotta sitten.

Prahan linna
Kuva majoitusliikkeestä Prahan linna

Prahan linna

4.5/5(275 arvostelua)

Näe vahdinvaihtoseremonia tässä keskiaikaisessa linnakekompleksissa, jossa nykyään kokoontuu Tšekin eduskunta. Alueella sijaitsee myös valtava Pyhän Vituksen katedraali.

Venceslauksen aukio
Kuva majoitusliikkeestä Venceslauksen aukio

Venceslauksen aukio

4/5(266 arvostelua)

Prahan vilkkain bulevardi on erinomainen ostoskatu ja suosittu yöelämän keskus, ja sen alueella on aina järjestetty myös mielenosoituksia ja monenlaisia juhlallisuuksia.

Kaarlensilta
Kuva majoitusliikkeestä Kaarlensilta

Kaarlensilta

4.5/5(357 arvostelua)

Tämä kuuluisa silta kaartuu Vltava-joen ylle ja yhdistää länsirannalla sijaitsevan historiallisen Malá Stranan kaupunginosan itärannan vanhaankaupunkiin.

Prahan astronominen kello
Kuva majoitusliikkeestä Prahan astronominen kello

Prahan astronominen kello

4/5(362 arvostelua)

Joka tunti toistuva näytelmä, jonka tämä 1400-luvun varhaisilta vuosilta peräisin oleva vanhan raatihuoneen kello esittää, vetää vanhankaupungin aukiolle runsain mitoin ihmisiä.

O2 Arena
Kuva majoitusliikkeestä O2 Arena
trover-kuva käyttäjältä Erin Cranston

O2 Arena

4/5(43 arvostelua)

O2 Arena on kohteessa Praha sijaitseva suosittu teatteri, jolla on värikäs historia. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kiehtoviin museoihin ja temppeleihin.

Arvostelut: Prague

4.6

Huippukohde

5 - Loistava
376
5 - Loistava 58.204334365325074%
4 - Hyvä
253
4 - Hyvä 39.1640866873065%
3 - OK
15
3 - OK 2.321981424148607%
2 - Pettymys
2
2 - Pettymys 0.30959752321981426%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

12. jouluk. 2019

Paljon monipuolista tekemistä, hyvä kohde rentoutumiseen.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

11. jouluk. 2019

raitiovaunu ja juna linjoista saisi olla selkeä kartta. (metro kartta selkeä ja helppo tajuinen)

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

9. jouluk. 2019

Lämmin suositus! Tänne on tultava toisenkin kerran!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

9. jouluk. 2019

Joulun alla turisteja aivan mahdottomasti.Toisinaan liikkuminen nähtävyyksien luona mahdotonta.Raitiovaunulla kulkeminen mukavaa ja näkee maisemia.Kävellen Prahasta saa paljon irti,kunhan poikkeaa myös sivukaduille ,pois turistivirrasta.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

9. jouluk. 2019

Kaunis kaupunki ja helppo liikkua kävellen. Paljon nähtävää ja koettavaa.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

8. jouluk. 2019

Mukava kaupunkilomakohde. Lyhyt lento Suomesta. Hyvää ja edullista olutta tarjolla.