Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Prahan linna (Pražský hrad)

Näe vahdinvaihtoseremonia tässä keskiaikaisessa linnakekompleksissa, jossa nykyään kokoontuu Tšekin eduskunta. Alueella sijaitsee myös valtava Pyhän Vituksen katedraali.

Prahan linna (Pražský hrad) on kaupungin tunnetuin nähtävyys. Se on yksi maailman suurimmista linnoista ja maailmanperintökohde. Linnan historia on yli 1 100 vuoden pituinen, edustettuina on useita eri arkkitehtuurityylejä, ja linna on toiminut böömiläiskuninkaiden, roomalaisten hallitsijoiden ja Tšekkoslovakian presidenttien asumuksena. Nykyään muun muassa Tšekin eduskunta kokoontuu yhdessä linna-alueen rakennuksista.

Aloita kierroksesi pysyvästä näyttelystä, joka esittelee linnan historiaa, ja siirry vasta sen jälkeen alueen muihin osiin. Linna on kokenut jatkuvasti muutoksia aina siitä lähtien, kun se rakennettiin 800-luvulla. Sen seurauksena edustettuina ovat lähes kaikki viimeisen 1 100 vuoden aikana esiintyneet arkkitehtuurisuuntaukset, kuten goottilaisuus, renessanssi ja modernismi.

Prahan linna on valtava: se on 570 metriä pitkä ja 130 metriä leveä, ja sijaitsee seitsemän hehtaarin kokoisella alueella. Linnakompleksi koostuu useista rakennuksista ja puutarhoista, kuten neljästä kirkosta, neljästä palatsista ja laajoista puutarhoista.

Näe useiden kaupungin merkkihenkilöiden viimeinen leposija uusgoottilaisessa Pyhän Vituksen katedraalissa. Näe Tšekin kruununjalokivet Pyhän Venceslauksen kappelissa.

Katsele vahdinvaihtoseremoniaa keskipäivällä linnan pääportilla. Vahdit vaihtuvat tasatunnein myös linnan muilla porteilla illan pimenemiseen asti. Linna-alueella sijaitsevassa ruutitornissa voit tutustua linnan vartijoita käsittelevään näyttelyyn.

Voit osallistua maksulliselle opastetulle kierrokselle, joka alkaa alueen infopisteeltä. Näe keskiaikaisten ritarien aseita ja kilpiä ja ihastele kirkkojen koristeellisia kattoja samalla, kun kuuntelet oppaan kertomuksia. Voit vuokrata myös audio-opastuksen, jota voit kuunnella omaan tahtiisi.

Prahan linna sijaitsee Vltava-joen länsirannalla kohoavalla linnakukkulalla. Alueelle pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta. Linna-alueelle pääsee ilmaiseksi aamunkoitosta lähes keskiyöhön saakka, mutta useissa nähtävyyksissä on omat aukioloaikansa ja pääsymaksunsa. Katso tarkemmat tiedot Prahan linnan virallisilta verkkosivuilta.


Alueen Prahan linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 890 majoitusliikettä kohteen Prahan linna lähellä
Grandium Prague 85 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandior Hotel Prague 76 €
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palladium ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   K+K Hotel Central Prague 68 €
   K+K Hotel Central Prague

   K+K Hotel Central Prague

   Hybernska 10, Praha
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Vienna House Andel's Prague 65 €
    Vienna House Andel's Prague

    Vienna House Andel's Prague

    Stroupeznickeho 21, Praha
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Nový Smíchovin ostoskeskus, Kaarlensilta ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Prahan linna ja Prahan astronominen kello ovat myös 3 kilometrin päässä. Andělin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Smíchovské nádražín metroasema 16 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Pod Vezi 84 €
     Hotel Pod Vezi

     Hotel Pod Vezi

     Mostecká 58/2, Praha
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Kaarlensilta, Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Vanha juutalainen hautausmaa ovat myös 2 kilometrin päässä. Malostranskán metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

      Grand Majestic Plaza 66 €
      Grand Majestic Plaza

      Grand Majestic Plaza

      Truhlarska 16, Praha
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Majestic Plaza 61 €
       Hotel Majestic Plaza

       Hotel Majestic Plaza

       Stepanska 33, Praha
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        Novoměstská radnice, Palác Lucerna ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Kommunismin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Můstekin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja I. P. Pavlovan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Corinthia Hotel Prague 76 €
        Corinthia Hotel Prague

        Corinthia Hotel Prague

        Kongresova 1, Praha
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Prahan kongressikeskus on 0,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Vyšehradin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Svatoplukovan raitiovaunuasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.