Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Prahan linna (Pražský hrad)

Näe vahdinvaihtoseremonia tässä keskiaikaisessa linnakekompleksissa, jossa nykyään kokoontuu Tšekin eduskunta. Alueella sijaitsee myös valtava Pyhän Vituksen katedraali.

Prahan linna (Pražský hrad) on kaupungin tunnetuin nähtävyys. Se on yksi maailman suurimmista linnoista ja maailmanperintökohde. Linnan historia on yli 1 100 vuoden pituinen, edustettuina on useita eri arkkitehtuurityylejä, ja linna on toiminut böömiläiskuninkaiden, roomalaisten hallitsijoiden ja Tšekkoslovakian presidenttien asumuksena. Nykyään muun muassa Tšekin eduskunta kokoontuu yhdessä linna-alueen rakennuksista.

Aloita kierroksesi pysyvästä näyttelystä, joka esittelee linnan historiaa, ja siirry vasta sen jälkeen alueen muihin osiin. Linna on kokenut jatkuvasti muutoksia aina siitä lähtien, kun se rakennettiin 800-luvulla. Sen seurauksena edustettuina ovat lähes kaikki viimeisen 1 100 vuoden aikana esiintyneet arkkitehtuurisuuntaukset, kuten goottilaisuus, renessanssi ja modernismi.

Prahan linna on valtava: se on 570 metriä pitkä ja 130 metriä leveä, ja sijaitsee seitsemän hehtaarin kokoisella alueella. Linnakompleksi koostuu useista rakennuksista ja puutarhoista, kuten neljästä kirkosta, neljästä palatsista ja laajoista puutarhoista.

Näe useiden kaupungin merkkihenkilöiden viimeinen leposija uusgoottilaisessa Pyhän Vituksen katedraalissa. Näe Tšekin kruununjalokivet Pyhän Venceslauksen kappelissa.

Katsele vahdinvaihtoseremoniaa keskipäivällä linnan pääportilla. Vahdit vaihtuvat tasatunnein myös linnan muilla porteilla illan pimenemiseen asti. Linna-alueella sijaitsevassa ruutitornissa voit tutustua linnan vartijoita käsittelevään näyttelyyn.

Voit osallistua maksulliselle opastetulle kierrokselle, joka alkaa alueen infopisteeltä. Näe keskiaikaisten ritarien aseita ja kilpiä ja ihastele kirkkojen koristeellisia kattoja samalla, kun kuuntelet oppaan kertomuksia. Voit vuokrata myös audio-opastuksen, jota voit kuunnella omaan tahtiisi.

Prahan linna sijaitsee Vltava-joen länsirannalla kohoavalla linnakukkulalla. Alueelle pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta. Linna-alueelle pääsee ilmaiseksi aamunkoitosta lähes keskiyöhön saakka, mutta useissa nähtävyyksissä on omat aukioloaikansa ja pääsymaksunsa. Katso tarkemmat tiedot Prahan linnan virallisilta verkkosivuilta.


Alueen Prahan linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 745 majoitusliikettä kohteen Prahan linna lähellä
Grandior Hotel Prague 81 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palladium ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandium Prague 106 €
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Roma Prague 78 €
   Hotel Roma Prague

   Hotel Roma Prague

   Újezd 425/24, Praha 1-Malá Strana, Praha
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Petřínin kukkula, John Lennon -seinä ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Kaarlensilta ja Kaarlen sillan torni ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Malostranskán metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grand Majestic Plaza 98 €
    Grand Majestic Plaza

    Grand Majestic Plaza

    Truhlarska 16, Praha
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Vintage Design Hotel Sax 53 €
     Vintage Design Hotel Sax

     Vintage Design Hotel Sax

     Jánský vrsek 328/3, Malá Strana, Praha
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Kuninkaantie, Prahan linna ja John Lennon -seinä sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Pyhän Vituksen katedraali ja Kaarlensilta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

      InterContinental Prague 178 €
      InterContinental Prague

      InterContinental Prague

      Parizska 30, Praha
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Pařížská-katu, Vanhauusi synagoga ja Vanha juutalainen hautausmaa. Kaarlen yliopisto ja Rudolfinum ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Staroměstskán metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Malostranskán metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       Alchymist Grand Hotel & Spa 239 €
       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Alchymist Grand Hotel & Spa

       Trziste 19, Praha
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuninkaantie, John Lennon -seinä ja Prahan linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kaarlensilta ja Pyhän Vituksen katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

        K+K Hotel Central Prague 90 €
        K+K Hotel Central Prague

        K+K Hotel Central Prague

        Hybernska 10, Praha
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.