Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Prahan linna (Pražský hrad)

Näe vahdinvaihtoseremonia tässä keskiaikaisessa linnakekompleksissa, jossa nykyään kokoontuu Tšekin eduskunta. Alueella sijaitsee myös valtava Pyhän Vituksen katedraali.

Prahan linna (Pražský hrad) on kaupungin tunnetuin nähtävyys. Se on yksi maailman suurimmista linnoista ja maailmanperintökohde. Linnan historia on yli 1 100 vuoden pituinen, edustettuina on useita eri arkkitehtuurityylejä, ja linna on toiminut böömiläiskuninkaiden, roomalaisten hallitsijoiden ja Tšekkoslovakian presidenttien asumuksena. Nykyään muun muassa Tšekin eduskunta kokoontuu yhdessä linna-alueen rakennuksista.

Aloita kierroksesi pysyvästä näyttelystä, joka esittelee linnan historiaa, ja siirry vasta sen jälkeen alueen muihin osiin. Linna on kokenut jatkuvasti muutoksia aina siitä lähtien, kun se rakennettiin 800-luvulla. Sen seurauksena edustettuina ovat lähes kaikki viimeisen 1 100 vuoden aikana esiintyneet arkkitehtuurisuuntaukset, kuten goottilaisuus, renessanssi ja modernismi.

Prahan linna on valtava: se on 570 metriä pitkä ja 130 metriä leveä, ja sijaitsee seitsemän hehtaarin kokoisella alueella. Linnakompleksi koostuu useista rakennuksista ja puutarhoista, kuten neljästä kirkosta, neljästä palatsista ja laajoista puutarhoista.

Näe useiden kaupungin merkkihenkilöiden viimeinen leposija uusgoottilaisessa Pyhän Vituksen katedraalissa. Näe Tšekin kruununjalokivet Pyhän Venceslauksen kappelissa.

Katsele vahdinvaihtoseremoniaa keskipäivällä linnan pääportilla. Vahdit vaihtuvat tasatunnein myös linnan muilla porteilla illan pimenemiseen asti. Linna-alueella sijaitsevassa ruutitornissa voit tutustua linnan vartijoita käsittelevään näyttelyyn.

Voit osallistua maksulliselle opastetulle kierrokselle, joka alkaa alueen infopisteeltä. Näe keskiaikaisten ritarien aseita ja kilpiä ja ihastele kirkkojen koristeellisia kattoja samalla, kun kuuntelet oppaan kertomuksia. Voit vuokrata myös audio-opastuksen, jota voit kuunnella omaan tahtiisi.

Prahan linna sijaitsee Vltava-joen länsirannalla kohoavalla linnakukkulalla. Alueelle pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta. Linna-alueelle pääsee ilmaiseksi aamunkoitosta lähes keskiyöhön saakka, mutta useissa nähtävyyksissä on omat aukioloaikansa ja pääsymaksunsa. Katso tarkemmat tiedot Prahan linnan virallisilta verkkosivuilta.


Alueen Prahan linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 657 majoitusliikettä kohteen Prahan linna lähellä
Grandium Prague 86 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandior Hotel Prague 91 €
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Palladium, Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Lindner Hotel Prague Castle 53 €
   Lindner Hotel Prague Castle

   Lindner Hotel Prague Castle

   Strahovska 128, Praha
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Strahovin luostari, Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kansallispuistossa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. John Lennon -seinä ja Kaarlensilta ovat myös 2 kilometrin päässä. Malostranskán metroasema on 23 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dejvickán metroasema on 24 minuutin kävelymatkan päässä.

    Michelangelo Grand Hotel Prague 112 €
    Michelangelo Grand Hotel Prague

    Michelangelo Grand Hotel Prague

    Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema ja Můstekin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Roma Prague 82 €
     Hotel Roma Prague

     Hotel Roma Prague

     Újezd 425/24, Praha 1-Malá Strana, Praha
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Petřínin kukkula, John Lennon -seinä ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Kaarlensilta ja Kaarlen sillan torni ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Malostranskán metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

      Golden Prague Rooms 70 €
      Golden Prague Rooms

      Golden Prague Rooms

      Elisky Krasnohorske 4, Praha, Czech Republic
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Espanjalainen synagoga ja Vanhauusi synagoga sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Vanha juutalainen hautausmaa ja Kinskýn palatsi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Staroměstskán metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

       Residence Thunovska 19
       Residence Thunovska 19

       Residence Thunovska 19

       Thunovska 19, Praha
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuninkaantie ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta huoneistohotellista. Prahan linna ja John Lennon -seinä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

        K+K Hotel Central Prague 90 €
        K+K Hotel Central Prague

        K+K Hotel Central Prague

        Hybernska 10, Praha
          
         4.5 kautta 5.0 Tähteä

         Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.