Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Prahan linna (Pražský hrad)

Näe vahdinvaihtoseremonia tässä keskiaikaisessa linnakekompleksissa, jossa nykyään kokoontuu Tšekin eduskunta. Alueella sijaitsee myös valtava Pyhän Vituksen katedraali.

Prahan linna (Pražský hrad) on kaupungin tunnetuin nähtävyys. Se on yksi maailman suurimmista linnoista ja maailmanperintökohde. Linnan historia on yli 1 100 vuoden pituinen, edustettuina on useita eri arkkitehtuurityylejä, ja linna on toiminut böömiläiskuninkaiden, roomalaisten hallitsijoiden ja Tšekkoslovakian presidenttien asumuksena. Nykyään muun muassa Tšekin eduskunta kokoontuu yhdessä linna-alueen rakennuksista.

Aloita kierroksesi pysyvästä näyttelystä, joka esittelee linnan historiaa, ja siirry vasta sen jälkeen alueen muihin osiin. Linna on kokenut jatkuvasti muutoksia aina siitä lähtien, kun se rakennettiin 800-luvulla. Sen seurauksena edustettuina ovat lähes kaikki viimeisen 1 100 vuoden aikana esiintyneet arkkitehtuurisuuntaukset, kuten goottilaisuus, renessanssi ja modernismi.

Prahan linna on valtava: se on 570 metriä pitkä ja 130 metriä leveä, ja sijaitsee seitsemän hehtaarin kokoisella alueella. Linnakompleksi koostuu useista rakennuksista ja puutarhoista, kuten neljästä kirkosta, neljästä palatsista ja laajoista puutarhoista.

Näe useiden kaupungin merkkihenkilöiden viimeinen leposija uusgoottilaisessa Pyhän Vituksen katedraalissa. Näe Tšekin kruununjalokivet Pyhän Venceslauksen kappelissa.

Katsele vahdinvaihtoseremoniaa keskipäivällä linnan pääportilla. Vahdit vaihtuvat tasatunnein myös linnan muilla porteilla illan pimenemiseen asti. Linna-alueella sijaitsevassa ruutitornissa voit tutustua linnan vartijoita käsittelevään näyttelyyn.

Voit osallistua maksulliselle opastetulle kierrokselle, joka alkaa alueen infopisteeltä. Näe keskiaikaisten ritarien aseita ja kilpiä ja ihastele kirkkojen koristeellisia kattoja samalla, kun kuuntelet oppaan kertomuksia. Voit vuokrata myös audio-opastuksen, jota voit kuunnella omaan tahtiisi.

Prahan linna sijaitsee Vltava-joen länsirannalla kohoavalla linnakukkulalla. Alueelle pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta. Linna-alueelle pääsee ilmaiseksi aamunkoitosta lähes keskiyöhön saakka, mutta useissa nähtävyyksissä on omat aukioloaikansa ja pääsymaksunsa. Katso tarkemmat tiedot Prahan linnan virallisilta verkkosivuilta.


Alueen Prahan linna opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 349 majoitusliikettä kohteen Prahan linna lähellä
Grandior Hotel Prague 54 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Palladium, Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Bílá labuť Stop sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Kings Court 80 €
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Kunnantalo ja Palladium. Prahan astronominen kello ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dlouhá třída Stop sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republiky Stop 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Grandium Hotel Prague 63 €
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Praha
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Jindřišskán pysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Cosmopolitan Hotel Prague 78 €
    Cosmopolitan Hotel Prague

    Cosmopolitan Hotel Prague

    Zlatnicka 3, Praha
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Kuninkaantie ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Palladium ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republiky Stop ja Masarykovo Nádražín pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Design Hotel Neruda 50 €
     Design Hotel Neruda

     Design Hotel Neruda

     Nerudova 225/44, Praha
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Nerudova-katu, Historiallinen apteekkimuseo ja Schwarzenbergin palatsi sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Toscanalainen palatsi ja Malá Stranan aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranské Náměstín pysäkki on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hellichovan pysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Majestic Plaza Hotel Prague 45 €
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Novoměstská radnice, Palác Lucerna ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Kommunismin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vodičkova Stop on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Štěpánská Stop on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Iron Gate Hotel and Suites 67 €
       Iron Gate Hotel and Suites

       Iron Gate Hotel and Suites

       Michalska 19, Praha
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuninkaantie ja Prahan astronominen kello sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Chrám Matky Boží před Týnemin kirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Můstekin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Pod Vezi 74 €
        Hotel Pod Vezi

        Hotel Pod Vezi

        Mostecká 58/2, Praha
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Kaarlensilta, Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Vanha juutalainen hautausmaa ovat myös 2 kilometrin päässä. Malostranské Náměstín pysäkki ja Hellichovan pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.