Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Prahan tanssiva talo (Tančící dům)

Tämä moderni rakennus, jossa on baari ja ravintola, erottuu selvästi Prahan perinteisestä kaupunkikuvasta.

Mikään muu rakennus ei ole herättänyt yhtä kiivasta keskustelua kuin tämä vuosina 1992–1996 rakennettu kuuluisa tanssiva talo (Tančící dům) kaupungissa, joka on tunnettu historiallisesta arkkitehtuuristaan. Kaartuva B-kirjaimen muotoinen rakennus on valmistettu suurimmaksi osaksi lasista, ja se erottuu selvästi sen ympärillä olevista vanhoista rakennuksista. Vieraile tanssivassa talossa, jos haluat nähdä ainutlaatuista arkkitehtuuria, tai aterioi rakennuksessa sijaitsevassa suositussa ravintolassa.

Katsele tanssivaa taloa etäältä ja näe, miten silmiinpistävältä se näyttää Nové Měston (”uusi kaupunki”) kaupunginosan muiden rakennusten vierellä. Tanssiva talo on mainio esimerkki dekonstruktivismista, jolle tyypillisiä piirteitä ovat vääristymät ja hallittu kaaos. Dekonstruktivistisen tanssivan talon ja sitä ympäröivien barokki- ja art nouveau -rakennusten välinen kontrasti tekee näkymästä äärimmäisen valokuvauksellisen.

Projektin suunnittelijoita olivat kroatialaistaustainen tšekkiarkkitehti Vlado Milunić ja kanadalaisarkkitehti Frank Gehry. Kaksikko kohtasi runsaasti vastustusta sen vuoksi, että rakennus erottui niin huomattavasti ympäristöstään. Alun vastustuksesta huolimatta tanssivasta talosta, joksi tšekkiläiset sitä kutsuvat, on tullut pidetty prahalainen maamerkki. Rakennus on jopa kuvattu tšekkiläisessä kolikossa vuonna 2012.

Katseltuasi tanssivan talon hämmentävää arkkitehtuuria ulkoa on aika astua taloon sisään. Nauti drinkki pohjakerroksen Céleste Bar -baarissa ja nouse sitten hissillä kattoterassille, missä voit nauttia kokonaisen aterian Céleste Restaurant -ravintolassa, joka on yksi Prahan arvostetuimmista ruokaravintoloista. Muut osat rakennuksesta ovat suljettuja yleisöltä.

Vietä moderni eurooppalainen ruokailuhetki ravintolassa ja katsele, kun aurinko laskee kaupungin yllä. Näkymät myös Prahan linnalle ovat komeat. Tiistai- ja keskiviikkoiltapäiväisin tanssivassa talossa järjestetään viininmaistelutilaisuus, johon voit osallistua.

Tanssiva talo sijaitsee Nové Měston kaupunginosassa, ja voit kävellä sinne Venceslauksen aukiolta 15 minuutissa. Pääset rakennukselle myös raitiovaunulla tai metrolla useista muista tärkeistä nähtävyyksistä. Céleste Restaurant on avoinna lounas- ja illallisaikaan, mutta suljettu sunnuntaisin.


Alueen Prahan tanssiva talo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 296 hotellia lähellä kohdetta Prahan tanssiva talo
137 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
4,4
/ 5 (1 944 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Muchan museo, Jubilee Synagogue ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Jindřišskán torni ja Kommunismin museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

132 €
Eurostars Thalia

Eurostars Thalia

Narodni Trida 13, Prague
4,3
/ 5 (481 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Laterna Magika ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ja Prahan kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Grand Majestic Plaza

Grand Majestic Plaza

Truhlarska 16, Prague
4,4
/ 5 (3 838 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Palladium ja Obecní dům sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

185 €
Eurostars David

Eurostars David

Naplavni 6, Prague
4,4
/ 5 (578 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Prahan tanssiva talo ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lucerna ja Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

168 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague
4,5
/ 5 (4 139 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Palladium, Obecní dům ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä.

91 €
Corinthia Hotel Prague

Corinthia Hotel Prague

Kongresova 1, Prague
4,2
/ 5 (1 639 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Prahan kongressikeskus on 0,4 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista.

147 €
Unitas Hotel

Unitas Hotel

Bartolomejska 9, Prague
4,9
/ 5 (1 823 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Betlehemin kappeli, Vanha kaupunginaukio ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ja Prahan kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

MH Apartments Central Prague

MH Apartments Central Prague

Vysehradská 26, Prague
4,5
/ 5 (350 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Tšekin tekninen yliopisto ja Prahan tanssiva talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Vanha kaupunginaukio ja Vyšehradin linna ovat myös 2 kilometrin päässä.