Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Prahan tanssiva talo (Tančící dům)

Tämä moderni rakennus, jossa on baari ja ravintola, erottuu selvästi Prahan perinteisestä kaupunkikuvasta.

Mikään muu rakennus ei ole herättänyt yhtä kiivasta keskustelua kuin tämä vuosina 1992–1996 rakennettu kuuluisa tanssiva talo (Tančící dům) kaupungissa, joka on tunnettu historiallisesta arkkitehtuuristaan. Kaartuva B-kirjaimen muotoinen rakennus on valmistettu suurimmaksi osaksi lasista, ja se erottuu selvästi sen ympärillä olevista vanhoista rakennuksista. Vieraile tanssivassa talossa, jos haluat nähdä ainutlaatuista arkkitehtuuria, tai aterioi rakennuksessa sijaitsevassa suositussa ravintolassa.

Katsele tanssivaa taloa etäältä ja näe, miten silmiinpistävältä se näyttää Nové Měston (”uusi kaupunki”) kaupunginosan muiden rakennusten vierellä. Tanssiva talo on mainio esimerkki dekonstruktivismista, jolle tyypillisiä piirteitä ovat vääristymät ja hallittu kaaos. Dekonstruktivistisen tanssivan talon ja sitä ympäröivien barokki- ja art nouveau -rakennusten välinen kontrasti tekee näkymästä äärimmäisen valokuvauksellisen.

Projektin suunnittelijoita olivat kroatialaistaustainen tšekkiarkkitehti Vlado Milunić ja kanadalaisarkkitehti Frank Gehry. Kaksikko kohtasi runsaasti vastustusta sen vuoksi, että rakennus erottui niin huomattavasti ympäristöstään. Alun vastustuksesta huolimatta tanssivasta talosta, joksi tšekkiläiset sitä kutsuvat, on tullut pidetty prahalainen maamerkki. Rakennus on jopa kuvattu tšekkiläisessä kolikossa vuonna 2012.

Katseltuasi tanssivan talon hämmentävää arkkitehtuuria ulkoa on aika astua taloon sisään. Nauti drinkki pohjakerroksen Céleste Bar -baarissa ja nouse sitten hissillä kattoterassille, missä voit nauttia kokonaisen aterian Céleste Restaurant -ravintolassa, joka on yksi Prahan arvostetuimmista ruokaravintoloista. Muut osat rakennuksesta ovat suljettuja yleisöltä.

Vietä moderni eurooppalainen ruokailuhetki ravintolassa ja katsele, kun aurinko laskee kaupungin yllä. Näkymät myös Prahan linnalle ovat komeat. Tiistai- ja keskiviikkoiltapäiväisin tanssivassa talossa järjestetään viininmaistelutilaisuus, johon voit osallistua.

Tanssiva talo sijaitsee Nové Měston kaupunginosassa, ja voit kävellä sinne Venceslauksen aukiolta 15 minuutissa. Pääset rakennukselle myös raitiovaunulla tai metrolla useista muista tärkeistä nähtävyyksistä. Céleste Restaurant on avoinna lounas- ja illallisaikaan, mutta suljettu sunnuntaisin.


Alueen Prahan tanssiva talo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 220 hotellia lähellä kohdetta Prahan tanssiva talo
49 €
Grand Majestic Plaza

Grand Majestic Plaza

Truhlarska 16, Prague
4,4
/ 5 (1 959 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Palladium ja Obecní dům sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

94 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague
4,5
/ 5 (1 597 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Palladium, Obecní dům ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä.

106 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
4,4
/ 5 (838 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

69 €
Boat Hotel Matylda

Boat Hotel Matylda

Masarykovo nabrezi, Prague
4,5
/ 5 (287 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Prahan tanssiva talo ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Lucerna ovat myös 2 kilometrin päässä.

59 €
The Palace Suites and Apartments

The Palace Suites and Apartments

Resslova 1774/3, Prague
4,7
/ 5 (76 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Prahan tanssiva talo ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistosta. Vanha kaupunginaukio ja Lucerna ovat myös 2 kilometrin päässä.

43 €
Hotel Merlin

Hotel Merlin

Gorazdova 331/22, Prague
3,9
/ 5 (13 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Prahan tanssiva talo ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Lucerna ovat myös 2 kilometrin päässä.

86 €
Hotel Majestic Plaza

Hotel Majestic Plaza

Stepanska 33, Prague
4,1
/ 5 (803 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Palác Lucerna, Novoměstská radnice ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Kommunismin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

75 €
Mamaison Hotel Riverside Prague

Mamaison Hotel Riverside Prague

Janackovo Nabrezi 15, Prague
4,6
/ 5 (438 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Prahan tanssiva talo ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. John Lennon -seinä ja Lucerna ovat myös 2 kilometrin päässä.