Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta)

Tässä Prahan linnan alueella sijaitsevassa erittäin arvostetussa kirkossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet ja Prahan arkkipiispan istuin.

Prahan linnan alueella sijaitsee yksi Keski-Euroopan merkittävimmistä kirkoista, Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta). Tämä valtava katedraali näkyy lähes kaikkialta Prahasta, sillä sen tornit kohoavat 96,5 metrin korkeuteen. Pyhän Vituksen katedraali on ehdoton nähtävyys kaikille, jotka nykyään vierailevat Prahassa. Katsele hautakammioita ja uskonnollisia esineitä ja näe, missä Tšekin kruununjalokivet sijaitsevat. Prahan arkkipiispan istuin on sijainnut tässä katedraalista aina vuodesta 1344 saakka.

Katedraalin ensimmäinen osa rakennettiin vuonna 925, ja se oli yksi ensimmäisistä linnan alueelle rakennetuista rakennuksista. Katedraali on ollut jatkuvien muutosten kohteena lähes sen koko tuhatvuotisen historian ajan, kuten oppaan kertomuksista kuulet. Lopullisesti uusgoottilainen kirkko, joka alueella on tänä päivänä, valmistui vasta vuonna 1929, sillä vuosisatoja kestäneet sodat ja useat tulipalot viivyttivät sen rakennustöitä.

Ihastele eteläisen sisäänkäynnin vaikuttavaa Viimeinen tuomio -mosaiikkia. Siihen on käytetty yli miljoona pientä kiven- ja lasinpalaa. Jatka matkaasi sen alapuolella olevista holvikaarista katedraaliin, joka on useiden tunnettujen prahalaisten viimeinen leposija. Kuninkaallisessa kryptassa on useiden tšekkikuninkaallisten, kuten Kaarle IV:n, sarkofagi, ja Pyhän Venceslauksen kappeli on rakennettu Pyhä Venceslaus -nimisen pyhimyksen hautapaikalle. 


Kirkon eteisestä voit kurkistaa holviin, jossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet. Holvin avaamiseen tarvitaan seitsemän avainta, joista yksi on maan presidentin hallussa.

Nouse 287 askelmaa katedraalin päätorniin, josta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin.

Pyhän Vituksen katedraali sijaitsee Prahan linnakompleksin alueella Vltava-joen läntisellä rannalla. Katedraalille pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta.


Alueen Pyhän Vituksen katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 469 majoitusliikettä kohteen Pyhän Vituksen katedraali lähellä
Grandior Hotel Prague 143 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague
   
  4,5
  / 5 (4 766 arvostelua)
  5.0 kautta 5.0

  Palladium, Obecní dům ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

  Four Seasons Hotel Prague 410 €
  Four Seasons Hotel Prague

  Four Seasons Hotel Prague

  Veleslavinova 2a, Prague
    
   4,8
   / 5 (293 arvostelua)
   5.0 kautta 5.0

   Kaarlen yliopisto, Rudolfinum ja Prahan kaupungintalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Staroměstskán metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Malostranskán metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   Aria Hotel by Library Hotel Collection 218 €
   Aria Hotel by Library Hotel Collection

   Aria Hotel by Library Hotel Collection

   Trziste 9, Prague
     
    4,9
    / 5 (467 arvostelua)
    5.0 kautta 5.0

    John Lennon -seinä ja Kaarlensilta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Prahan linna ja Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 14 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Golden Star 131 €
    Hotel Golden Star

    Hotel Golden Star

    Nerudova 48, Historical centre, Prague
      
     4,8
     / 5 (109 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. John Lennon -seinä ja Strahovin luostari ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

     Cosmopolitan Hotel Prague 141 €
     Cosmopolitan Hotel Prague

     Cosmopolitan Hotel Prague

     Zlatnicka 3, Prague
       
      4,7
      / 5 (661 arvostelua)
      5.0 kautta 5.0

      Tasavallan aukio ja Palladium ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä ostosalueella sijaitsevasta hotellista. Obecní dům ja Divadlo Hybernia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Three Storks 142 €
      Hotel Three Storks

      Hotel Three Storks

      Valdstejnske namesti 8, Prague 1, Prague
        
       4,6
       / 5 (307 arvostelua)
       5.0 kautta 5.0

       Kampa, John Lennon -seinä ja Kaarlensilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Prahan linna ja Rudolfinum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Kings Court 181 €
       Hotel Kings Court

       Hotel Kings Court

       U Obecniho Domu 3, Prague
         
        4,7
        / 5 (2 237 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Obecní dům, Tasavallan aukio ja Divadlo Hybernia. Ruutitorni ja Palladium ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Můstekin metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Royal View Apartments
        Royal View Apartments

        Royal View Apartments

        Zámecké schody 188/6, Prague
          
         3,6
         / 5 (7 arvostelua)
         3.5 kautta 5.0

         Vanha kuninkaallinen palatsi, Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. John Lennon -seinä ja Kaarlensilta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.