Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta)

Tässä Prahan linnan alueella sijaitsevassa erittäin arvostetussa kirkossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet ja Prahan arkkipiispan istuin.

Prahan linnan alueella sijaitsee yksi Keski-Euroopan merkittävimmistä kirkoista, Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta). Tämä valtava katedraali näkyy lähes kaikkialta Prahasta, sillä sen tornit kohoavat 96,5 metrin korkeuteen. Pyhän Vituksen katedraali on ehdoton nähtävyys kaikille, jotka nykyään vierailevat Prahassa. Katsele hautakammioita ja uskonnollisia esineitä ja näe, missä Tšekin kruununjalokivet sijaitsevat. Prahan arkkipiispan istuin on sijainnut tässä katedraalista aina vuodesta 1344 saakka.

Katedraalin ensimmäinen osa rakennettiin vuonna 925, ja se oli yksi ensimmäisistä linnan alueelle rakennetuista rakennuksista. Katedraali on ollut jatkuvien muutosten kohteena lähes sen koko tuhatvuotisen historian ajan, kuten oppaan kertomuksista kuulet. Lopullisesti uusgoottilainen kirkko, joka alueella on tänä päivänä, valmistui vasta vuonna 1929, sillä vuosisatoja kestäneet sodat ja useat tulipalot viivyttivät sen rakennustöitä.

Ihastele eteläisen sisäänkäynnin vaikuttavaa Viimeinen tuomio -mosaiikkia. Siihen on käytetty yli miljoona pientä kiven- ja lasinpalaa. Jatka matkaasi sen alapuolella olevista holvikaarista katedraaliin, joka on useiden tunnettujen prahalaisten viimeinen leposija. Kuninkaallisessa kryptassa on useiden tšekkikuninkaallisten, kuten Kaarle IV:n, sarkofagi, ja Pyhän Venceslauksen kappeli on rakennettu Pyhä Venceslaus -nimisen pyhimyksen hautapaikalle. 


Kirkon eteisestä voit kurkistaa holviin, jossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet. Holvin avaamiseen tarvitaan seitsemän avainta, joista yksi on maan presidentin hallussa.

Nouse 287 askelmaa katedraalin päätorniin, josta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin.

Pyhän Vituksen katedraali sijaitsee Prahan linnakompleksin alueella Vltava-joen läntisellä rannalla. Katedraalille pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta.


Alueen Pyhän Vituksen katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 295 hotellia lähellä kohdetta Pyhän Vituksen katedraali
137 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
4,4
/ 5 (1 944 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Muchan museo, Jubilee Synagogue ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Jindřišskán torni ja Kommunismin museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

234 €
The Golden Wheel

The Golden Wheel

Nerudova 28, Prague
4,8
/ 5 (612 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

KGB-museo, Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. John Lennon -seinä ja Kaarlensilta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Grand Majestic Plaza

Grand Majestic Plaza

Truhlarska 16, Prague
4,4
/ 5 (3 836 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Palladium ja Obecní dům sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Archibald At the Charles Bridge

Archibald At the Charles Bridge

Na Kampe 15, Prague
4,7
/ 5 (745 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Vesipyörä ja John Lennon -seinä sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Kaarlensilta ja Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

132 €
Eurostars Thalia

Eurostars Thalia

Narodni Trida 13, Prague
4,3
/ 5 (481 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Laterna Magika ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ja Prahan kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

168 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague
4,5
/ 5 (4 139 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Palladium, Obecní dům ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä.

230 €
Golden Well Hotel

Golden Well Hotel

U Zlate Studne 166/4, Prague
4,9
/ 5 (222 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

John Lennon -seinä ja Kaarlensilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Prahan linna ja Rudolfinum ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

300 €
Four Seasons Hotel Prague

Four Seasons Hotel Prague

Veleslavinova 2a, Prague
4,8
/ 5 (260 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Kaarlen yliopisto, Rudolfinum ja Prahan kaupungintalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.