Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta)

Tässä Prahan linnan alueella sijaitsevassa erittäin arvostetussa kirkossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet ja Prahan arkkipiispan istuin.

Prahan linnan alueella sijaitsee yksi Keski-Euroopan merkittävimmistä kirkoista, Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta). Tämä valtava katedraali näkyy lähes kaikkialta Prahasta, sillä sen tornit kohoavat 96,5 metrin korkeuteen. Pyhän Vituksen katedraali on ehdoton nähtävyys kaikille, jotka nykyään vierailevat Prahassa. Katsele hautakammioita ja uskonnollisia esineitä ja näe, missä Tšekin kruununjalokivet sijaitsevat. Prahan arkkipiispan istuin on sijainnut tässä katedraalista aina vuodesta 1344 saakka.

Katedraalin ensimmäinen osa rakennettiin vuonna 925, ja se oli yksi ensimmäisistä linnan alueelle rakennetuista rakennuksista. Katedraali on ollut jatkuvien muutosten kohteena lähes sen koko tuhatvuotisen historian ajan, kuten oppaan kertomuksista kuulet. Lopullisesti uusgoottilainen kirkko, joka alueella on tänä päivänä, valmistui vasta vuonna 1929, sillä vuosisatoja kestäneet sodat ja useat tulipalot viivyttivät sen rakennustöitä.

Ihastele eteläisen sisäänkäynnin vaikuttavaa Viimeinen tuomio -mosaiikkia. Siihen on käytetty yli miljoona pientä kiven- ja lasinpalaa. Jatka matkaasi sen alapuolella olevista holvikaarista katedraaliin, joka on useiden tunnettujen prahalaisten viimeinen leposija. Kuninkaallisessa kryptassa on useiden tšekkikuninkaallisten, kuten Kaarle IV:n, sarkofagi, ja Pyhän Venceslauksen kappeli on rakennettu Pyhä Venceslaus -nimisen pyhimyksen hautapaikalle. 


Kirkon eteisestä voit kurkistaa holviin, jossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet. Holvin avaamiseen tarvitaan seitsemän avainta, joista yksi on maan presidentin hallussa.

Nouse 287 askelmaa katedraalin päätorniin, josta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin.

Pyhän Vituksen katedraali sijaitsee Prahan linnakompleksin alueella Vltava-joen läntisellä rannalla. Katedraalille pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta.


Alueen Pyhän Vituksen katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 677 majoitusliikettä kohteen Pyhän Vituksen katedraali lähellä
Grandium Prague 61 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Prague
   
  4,4
  /5 (2 227 arvostelua)
  5.0 kautta 5.0

  Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Můstekin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grand Majestic Plaza 61 €
  Grand Majestic Plaza

  Grand Majestic Plaza

  Truhlarska 16, Prague
    
   4,4
   /5 (4 476 arvostelua)
   4.5 kautta 5.0

   Palladium ja Obecní dům sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Grandior Hotel Prague 70 €
   Grandior Hotel Prague

   Grandior Hotel Prague

   Na Porici 42, Prague
     
    4,5
    /5 (5 289 arvostelua)
    5.0 kautta 5.0

    Palladium, Obecní dům ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Kings Court 127 €
    Hotel Kings Court

    Hotel Kings Court

    U Obecniho Domu 3, Prague
      
     4,7
     /5 (2 372 arvostelua)
     5.0 kautta 5.0

     Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Obecní dům, Tasavallan aukio ja Hybernian teatteri. Ruutitorni ja Palladium ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Můstekin metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Lindner Hotel Prague Castle 49 €
     Lindner Hotel Prague Castle

     Lindner Hotel Prague Castle

     Strahovska 128, Prague
       
      4,4
      /5 (624 arvostelua)
      4.5 kautta 5.0

      Ikonigalleria ja Strahovin luostari sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 21 minuutin kävelymatkan päässä, ja Praha-Dejvicen asema on 24 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Roma Prague 52 €
      Hotel Roma Prague

      Hotel Roma Prague

      Újezd 425/24, Prague
        
       4,3
       /5 (2 077 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Petřínin kukkula, John Lennon -seinä ja Prahan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Prahan linna ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Malostranskán metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Národní třídan metroasema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

       Cosmopolitan Hotel Prague 102 €
       Cosmopolitan Hotel Prague

       Cosmopolitan Hotel Prague

       Zlatnicka 3, Prague
         
        4,7
        /5 (813 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Tasavallan aukio ja Palladium sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Obecní dům ja Hybernian teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        Aria Hotel by Library Hotel Collection 184 €
        Aria Hotel by Library Hotel Collection

        Aria Hotel by Library Hotel Collection

        Trziste 9, Prague
          
         4,8
         /5 (505 arvostelua)
         5.0 kautta 5.0

         John Lennon -seinä ja Kaarlensilta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Prahan linna ja Klementinum - Prahan kansalliskirjasto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Malostranskán metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 14 minuutin kävelymatkan päässä.