Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta)

Tässä Prahan linnan alueella sijaitsevassa erittäin arvostetussa kirkossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet ja Prahan arkkipiispan istuin.

Prahan linnan alueella sijaitsee yksi Keski-Euroopan merkittävimmistä kirkoista, Pyhän Vituksen katedraali (Katedrála svatého Víta). Tämä valtava katedraali näkyy lähes kaikkialta Prahasta, sillä sen tornit kohoavat 96,5 metrin korkeuteen. Pyhän Vituksen katedraali on ehdoton nähtävyys kaikille, jotka nykyään vierailevat Prahassa. Katsele hautakammioita ja uskonnollisia esineitä ja näe, missä Tšekin kruununjalokivet sijaitsevat. Prahan arkkipiispan istuin on sijainnut tässä katedraalista aina vuodesta 1344 saakka.

Katedraalin ensimmäinen osa rakennettiin vuonna 925, ja se oli yksi ensimmäisistä linnan alueelle rakennetuista rakennuksista. Katedraali on ollut jatkuvien muutosten kohteena lähes sen koko tuhatvuotisen historian ajan, kuten oppaan kertomuksista kuulet. Lopullisesti uusgoottilainen kirkko, joka alueella on tänä päivänä, valmistui vasta vuonna 1929, sillä vuosisatoja kestäneet sodat ja useat tulipalot viivyttivät sen rakennustöitä.

Ihastele eteläisen sisäänkäynnin vaikuttavaa Viimeinen tuomio -mosaiikkia. Siihen on käytetty yli miljoona pientä kiven- ja lasinpalaa. Jatka matkaasi sen alapuolella olevista holvikaarista katedraaliin, joka on useiden tunnettujen prahalaisten viimeinen leposija. Kuninkaallisessa kryptassa on useiden tšekkikuninkaallisten, kuten Kaarle IV:n, sarkofagi, ja Pyhän Venceslauksen kappeli on rakennettu Pyhä Venceslaus -nimisen pyhimyksen hautapaikalle. 


Kirkon eteisestä voit kurkistaa holviin, jossa sijaitsevat Tšekin kruununjalokivet. Holvin avaamiseen tarvitaan seitsemän avainta, joista yksi on maan presidentin hallussa.

Nouse 287 askelmaa katedraalin päätorniin, josta avautuvat upeat maisemat yli kaupungin.

Pyhän Vituksen katedraali sijaitsee Prahan linnakompleksin alueella Vltava-joen läntisellä rannalla. Katedraalille pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla kaupungin keskustasta.


Alueen Pyhän Vituksen katedraali opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 217 hotellia lähellä kohdetta Pyhän Vituksen katedraali
49 €
Grand Majestic Plaza

Grand Majestic Plaza

Truhlarska 16, Prague
4,4
/ 5 (1 957 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Palladium ja Obecní dům sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

94 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prague
4,5
/ 5 (1 593 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

Palladium, Obecní dům ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä.

54 €
Lindner Hotel Prague Castle

Lindner Hotel Prague Castle

Strahovska 128, Prague
4,4
/ 5 (162 arvostelua)
4.5 kautta 5.0

Miniatyyrimuseo ja Strahovin luostari sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

48 €
U Petržílků

U Petržílků

Malostranske namesti 1, Prague
5,0
/ 5 (1 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Wallensteinin palatsi ja puutarha ja John Lennon -seinä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistosta. Prahan linna ja Kaarlensilta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

77 €
Appia Hotel Residences

Appia Hotel Residences

Sporkova 3/322, Prague
4,7
/ 5 (124 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

KGB-museo, Prahan linna ja John Lennon -seinä sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Pyhän Vituksen katedraali ja Kaarlensilta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Residence Thunovska 19

Residence Thunovska 19

Thunovska 19, Prague
4,4
/ 5 (16 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Vanha kuninkaallinen palatsi ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta huoneistosta. Prahan linna ja John Lennon -seinä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

64 €
The Golden Wheel

The Golden Wheel

Nerudova 28, Prague
4,8
/ 5 (421 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

KGB-museo, Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. John Lennon -seinä ja Kaarlensilta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

210 €
Aria Hotel by Library Hotel Collection

Aria Hotel by Library Hotel Collection

Trziste 9, Prague
4,9
/ 5 (236 arvostelua)
5.0 kautta 5.0

KGB-museo ja John Lennon -seinä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Prahan linna ja Kaarlensilta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.