RaaseporiSuomi

Keskiaikaisia linnoja sekä vuosisatoja vanhoja kyliä ja tehtaita – Raasepori on pienestä iästään huolimatta yksi Suomen historiallisesti merkittävimmistä kohteista.

Loma Raaseporissa on takuulla kiehtova sekä ulkomaalaisille että supisuomalaisille. Vaikka Raasepori on kaupunkina melko nuori, ulottuvat sen juuret kauas ja syvälle Suomen historiaan. Kaupungin helmiin kuuluu muun muassa keskiaikainen Raaseporin linna, satoja vuosia vanhat teollisuusalueet eli ruukit, mahtava sijainti Suomenlahden tuntumassa sekä puhdas luonto ja koskemattomat historialliset kylät, kuten Tammisaaren vanhakaupunki Barckens Udde. Raaseporin alueella sijaitsee osittain myös Tammisaaren saariston kansallispuisto, johon pääset parhaiten tutustumaan saaristoristeilyllä entisen sisävesihöyrylaiva M/S Sunnan II:n kyydissä.

Nykyään Raaseporina tunnettu kaupunki perustettiin vuonna 2009 Tammisaaren, Karjaan ja Pohjan kuntien yhdistäessä voimansa. Kaupunki nimettiin Tammisaaressa sijaitsevan Raaseporin linnan sekä keskiaikaisen Raaseporin läänin mukaan alueen historiallisen merkittävyyden kunniaksi. Raasepori sijaitsee Etelä-Suomessa Uudenmaan läänin länsiosissa, hyvien kulkuyhteyksien päässä noin 80 kilometriä Helsingistä ja 100 kilometriä Turusta. Se on suosittua kesämökkialuetta ja noin 65 % sen asukkaista on ruotsinkielisiä, joten palvelua on saatavilla molemmilla virallisilla kielillä lähes kaikkialla.

Lomalaisia Raaseporiin vetää nimenomaan sen historiallinen viehätys ja kulttuurillinen merkitys. Raaseporin linna rakennettiin aikanaan 1300-luvulla nykyisen Raaseporinjoen mutkaan valvomaan Suomenlahden merenkulkua ja kauppaa, jota vastarannalle rakennettu Tallinna oli elävöittänyt. Kuningas Kustaa Vaasa piti kuitenkin linnan sijaintina strategisesti huonona, ja se hylättiin lopulta kokonaan 1550-luvulla Helsingin ja Tammisaaren perustamisen jälkeen. Nykyään linna on kunnostettu osittain, jotta se säilyisi jälkipolville, ja sen lähistöllä toimii suosittu Raaseporin kesäteatteri.

Matkalla Raaseporissa kannattaa varata aikaa myös vierailuun Fiskarsin Ruukilla, joka on auki ympäri vuoden. Tällä kuvankauniilla vanhalla tehdasalueella pääset tutustumaan yhden tunnetuimman suomalaisen tuotemerkin historiaan, kiertelemään luontopoluilla ja erilaisissa näyttelyissä, sekä tietenkin tekemään kotimaisia merkkiostoksia. Myös Pohjan pitäjässä sijaitseva suomalaisen rauta- ja huonekaluvalmistajan Billnäsin Ruukin eläväinen kylä on näkemisen arvoinen satoja vuosia vanhoine tehdasrakennuksineen ja kulttuuritapahtumineen. Kapua Billnäsin reissullasi myös Lippukalliolle eli Hammarbergetille katsomaan koko ruukinalueelle avautuvaa kaunista näköalaa.

Raasepori on täynnä elämää ympäri vuoden. Kaupungin taidenäyttelyt, museot ja vanhat kirkot ja kartanot ovat aina näkemisen arvoiset, mutta kaupungissa riittää myös erikoistekemistä eri vuodenaikoina. Syyskuussa pidettävät Tammisaaren syysmarkkinat tivoleineen ja myyntikojuineen tarjoavat ajanvietettä koko perheelle, Tammisaaren kirkossa järjestettävät Tammisaaren kesäkonsertit ihastuttavat upeilla kamarimusiikkiesityksillään sekä paikallisia että vierailijoita, ja talviaikaan matkalla Raaseporissa mieltäsi lämmittävät sen hurmaavat joulumarkkinat!

Matkusta Raaseporiin ja koe ainutlaatuinen loma hurmaavissa ja historiallisissa luonnonmaisemissa aivan suurkaupunkien tuntumassa.

Huippuhotellit kohteessa Raasepori

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Slottsbädden
Slottsbädden
3.5 out of 5
5 Skillnadsgatan, Raasepori
Hinta on 100 € per yö

Tammisaaren museokeskus on 0,5 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Dagmarin lähde ja Lappohjan ranta sijaitsevat 20 kilometrin päässä. Ekenäs Archipelago ...

4.3/5Excellent! (12 arvostelua)

"Ilmastointi hyvä näin helteellä, loistava sijainti ja avarat tilat."…"

Arvosteltu 27.6.2020

Slottsbädden
Hotel Sea Front
Hotel Sea Front
3 out of 5
Valkovuokonkatu 2, Raasepori
Hinta on 118 € per yö

Tammisaaren museokeskus on 1,4 kilometrin päässä tästä hotellista. Dagmarin lähde ja Lappohjan ranta sijaitsevat 20 kilometrin päässä. Raaseporin linna ja Ekenäs ...

4/5Very Good! (97 arvostelua)

"Pienehkö hotelli hyvällä paikalla, erittäin mukava henkilökunta. Hyvä aamiainen."…"

Arvosteltu 4.1.2020

Hotel Sea Front
Private Island Gulf of Finland
Private Island Gulf of Finland
3.5 out of 5
Grobbvägen 190A, Grobbholmen, Raasepori

Tammisaaren museokeskus on 8 kilometrin ja Raaseporin linna on 16,7 kilometrin päässä tästä mökistä.

Private Island Gulf of Finland

Suositut vierailukohteet – Raasepori

Raaseporin linna
Kuva majoitusliikkeestä Raaseporin linna

Raaseporin linna

4/5(1 arvostelu)

Ota selvää kohteen Raasepori paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Raaseporin linna. Vaella alueen venesatamassa ja metsässä.

Helsingin tuomiokirkko
Kuva majoitusliikkeestä Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko

4.5/5(158 arvostelua)

Pistäydy tällä kauniilla suomalaisella evankelis-luterilaisella katedraalilla ihailemassa sen henkeäsalpaavan kaunista arkkitehtuuria ja kaunista sinkkipatsaiden kokoelmaa.

Finlandia-talo
Kuva majoitusliikkeestä Finlandia-talo

Finlandia-talo

4/5(96 arvostelua)

Käy katsomassa kansainvälistä musiikkitapahtumaa tai lähde opastetulle kierrokselle Helsingin monitoimiseen keskukseen ja perehdy sen merkittävään arkkitehtuuriseen historiaan.

Stockmannin tavaratalo
Kuva majoitusliikkeestä Stockmannin tavaratalo

Stockmannin tavaratalo

4/5(385 arvostelua)

Skandinavian suurimpiin tavarataloihin kuuluvalta Stockmannilta löydät kaikki suosikkimerkkisi sekä yhden kaupungin parhaimmista elintarvikemyymälöistä.

Olympiastadion
Kuva majoitusliikkeestä Olympiastadion

Olympiastadion

3.5/5(8 arvostelua)

Vieraile kohteessa Olympiastadion järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Taka-Töölö. Tutustu tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kiehtoviin museoihin ja kauppoihin.

Kampin keskus
Kuva majoitusliikkeestä Kampin keskus

Kampin keskus

4/5(406 arvostelua)

Kun lomailet kohteessa Helsinki, voit etsiä upeita matkamuistoja kohteessa Kampin keskus. Käy tutkimassa tämän kulttuuristaan tunnetun alueen kiehtovia museoita ja maineikkaita taidegallerioita.

Kohteen Raasepori lähellä sijaitsevat kaupungit

Etelä-Suomi

Lohja

Helsinki featuring lunta, talo ja pieni kaupunki tai kylä

Helsinki

Hanko

Hanko