RaaseporiSuomi

Keskiaikaisia linnoja sekä vuosisatoja vanhoja kyliä ja tehtaita – Raasepori on pienestä iästään huolimatta yksi Suomen historiallisesti merkittävimmistä kohteista.

Loma Raaseporissa on takuulla kiehtova sekä ulkomaalaisille että supisuomalaisille. Vaikka Raasepori on kaupunkina melko nuori, ulottuvat sen juuret kauas ja syvälle Suomen historiaan. Kaupungin helmiin kuuluu muun muassa keskiaikainen Raaseporin linna, satoja vuosia vanhat teollisuusalueet eli ruukit, mahtava sijainti Suomenlahden tuntumassa sekä puhdas luonto ja koskemattomat historialliset kylät, kuten Tammisaaren vanhakaupunki Barckens Udde. Raaseporin alueella sijaitsee osittain myös Tammisaaren saariston kansallispuisto, johon pääset parhaiten tutustumaan saaristoristeilyllä entisen sisävesihöyrylaiva M/S Sunnan II:n kyydissä.

Nykyään Raaseporina tunnettu kaupunki perustettiin vuonna 2009 Tammisaaren, Karjaan ja Pohjan kuntien yhdistäessä voimansa. Kaupunki nimettiin Tammisaaressa sijaitsevan Raaseporin linnan sekä keskiaikaisen Raaseporin läänin mukaan alueen historiallisen merkittävyyden kunniaksi. Raasepori sijaitsee Etelä-Suomessa Uudenmaan läänin länsiosissa, hyvien kulkuyhteyksien päässä noin 80 kilometriä Helsingistä ja 100 kilometriä Turusta. Se on suosittua kesämökkialuetta ja noin 65 % sen asukkaista on ruotsinkielisiä, joten palvelua on saatavilla molemmilla virallisilla kielillä lähes kaikkialla.

Lomalaisia Raaseporiin vetää nimenomaan sen historiallinen viehätys ja kulttuurillinen merkitys. Raaseporin linna rakennettiin aikanaan 1300-luvulla nykyisen Raaseporinjoen mutkaan valvomaan Suomenlahden merenkulkua ja kauppaa, jota vastarannalle rakennettu Tallinna oli elävöittänyt. Kuningas Kustaa Vaasa piti kuitenkin linnan sijaintina strategisesti huonona, ja se hylättiin lopulta kokonaan 1550-luvulla Helsingin ja Tammisaaren perustamisen jälkeen. Nykyään linna on kunnostettu osittain, jotta se säilyisi jälkipolville, ja sen lähistöllä toimii suosittu Raaseporin kesäteatteri.

Matkalla Raaseporissa kannattaa varata aikaa myös vierailuun Fiskarsin Ruukilla, joka on auki ympäri vuoden. Tällä kuvankauniilla vanhalla tehdasalueella pääset tutustumaan yhden tunnetuimman suomalaisen tuotemerkin historiaan, kiertelemään luontopoluilla ja erilaisissa näyttelyissä, sekä tietenkin tekemään kotimaisia merkkiostoksia. Myös Pohjan pitäjässä sijaitseva suomalaisen rauta- ja huonekaluvalmistajan Billnäsin Ruukin eläväinen kylä on näkemisen arvoinen satoja vuosia vanhoine tehdasrakennuksineen ja kulttuuritapahtumineen. Kapua Billnäsin reissullasi myös Lippukalliolle eli Hammarbergetille katsomaan koko ruukinalueelle avautuvaa kaunista näköalaa.

Raasepori on täynnä elämää ympäri vuoden. Kaupungin taidenäyttelyt, museot ja vanhat kirkot ja kartanot ovat aina näkemisen arvoiset, mutta kaupungissa riittää myös erikoistekemistä eri vuodenaikoina. Syyskuussa pidettävät Tammisaaren syysmarkkinat tivoleineen ja myyntikojuineen tarjoavat ajanvietettä koko perheelle, Tammisaaren kirkossa järjestettävät Tammisaaren kesäkonsertit ihastuttavat upeilla kamarimusiikkiesityksillään sekä paikallisia että vierailijoita, ja talviaikaan matkalla Raaseporissa mieltäsi lämmittävät sen hurmaavat joulumarkkinat!

Matkusta Raaseporiin ja koe ainutlaatuinen loma hurmaavissa ja historiallisissa luonnonmaisemissa aivan suurkaupunkien tuntumassa.

Huippuhotellit kohteessa Raasepori

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Sea Front
Hotel Sea Front
3 out of 5
Valkovuokonkatu 2, Raasepori
87 €
per yö
19. marrask.–20. marrask.

Tammisaaren museokeskus on 1,4 kilometrin päässä tästä hotellista. Raaseporin linna ja Antkärr-talo sijaitsevat 20 kilometrin päässä. Hangon evankelis-luterilainen ...

3.9/5Erittäin hyvä! (87 arvostelua)
Kesäretki

"Kelpo majoitus ja hyvällä sijainnilla meren äärellä."…"

Arvosteltu 27.7.2019

Hotel Sea Front
Mustion Linna
Mustion Linna
3.5 out of 5
Hållsnäsintie 89, Raasepori
86 €
per yö
3. jouluk.–4. jouluk.

Antkärr-talo, Pyhän Laurin kirkko ja Tytyrin kaivosmuseo ovat 25 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Raaseporin linna ...

4.1/5Erittäin hyvä! (10 arvostelua)
Upea kokemus

"Miljöö oli mieletön, Linnankrouvin ruoka hyvää. Respan asiakaspalvelijalla tuntui olevan monta rautaa tulessa, hieman säätöä. Saimme pöydän ravintolasta vasta klo 21, vaikka 19 olisi myös ollut tilaa. Teatterin äänet kuuluivat melko selvästi. Hotellissa ei ollut ilmastointia, ja kovalla helteellä ..."…"

Arvosteltu 2.8.2019

Mustion Linna
Slottsbädden
Slottsbädden
3.5 out of 5
5 Skillnadsgatan, Raasepori
100 €
per yö
19. marrask.–20. marrask.

Tammisaaren museokeskus on 0,5 kilometrin ja Raaseporin linna on 17,6 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Antkärr-talo ja Hangon evankelis-luterilainen ...

4.3/5Erinomainen! (11 arvostelua)

"Miljöö, mahtava vuokraisäntä, auttoi jopa automme kanssa."…"

Arvosteltu 18.7.2019

Slottsbädden

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Raasepori

Helsingin tuomiokirkko
Kuva majoitusliikkeestä Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko

4.5/5(124 arvostelua)

Pistäydy tällä kauniilla suomalaisella evankelis-luterilaisella katedraalilla ihailemassa sen henkeäsalpaavan kaunista arkkitehtuuria ja kaunista sinkkipatsaiden kokoelmaa.

Finlandia-talo
Kuva majoitusliikkeestä Finlandia-talo

Finlandia-talo

4/5(70 arvostelua)

Käy katsomassa kansainvälistä musiikkitapahtumaa tai lähde opastetulle kierrokselle Helsingin monitoimiseen keskukseen ja perehdy sen merkittävään arkkitehtuuriseen historiaan.

Senaatintori
Kuva majoitusliikkeestä Senaatintori

Senaatintori

4/5(187 arvostelua)

Napsi kuvia upeista rakennuksista tällä valtavalla aukiolla, joka on kaupungin kulttuurinen politiikan, uskonnon ja tieteen keskus.

Kansallismuseo
Kuva majoitusliikkeestä Kansallismuseo

Kansallismuseo

4/5(61 arvostelua)

Osallistu opastetulle kierrokselle Suomen kansallismuseossa katselemassa kiehtovia historiallisia esineitä ja perehtymässä Suomen historiaan aina esihistoriallisista ajoista nykypäivään.

Nykytaiteen museo Kiasma
Kuva majoitusliikkeestä Nykytaiteen museo Kiasma

Nykytaiteen museo Kiasma

4/5(70 arvostelua)

Tässä Suomen Kansallisgalleriaan kuuluvassa nykytaiteen museossa voit ihastella ennennäkemätöntä nykytaiteen kokoelmaa sekä upeaa arkkitehtuuria.

Suomenlinnan linnoitus
Kuva majoitusliikkeestä Suomenlinnan linnoitus

Suomenlinnan linnoitus

4.5/5(59 arvostelua)

Vieraile Suomenlinnan historiallisilla saarilla tutustumassa yhteen maailman suurimmista merilinnoituksista sekä saaren museoon ja rakennuksiin.