Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

RaumaSuomi

Viehättävien puutalokortteleiden mutkaiset kadut houkuttelevat tutkimaan Vanhaa Raumaa, ja raikas meri-ilma muistuttaa vierailijaa kaupunkia ympäröivistä saarista.

Vanha merenkulkukaupunki Rauma on länsirannikkomme historiallinen helmi. Hauskan murteensa lisäksi se tunnetaan loistavasti säilyneestä Vanhan Rauman kaupunginosasta, joka on valittu myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle. Meri on aina ollut olennainen osa kaupungin kehitystä, joten Rauman-matkalla kannattaa lähteä tutustumaan myös läheisiin majakka- ja linnakesaariin.

Raumalla kannattaa lomailla etenkin kesäaikaan, sillä silloin kaupunki kuhisee elämää ja tapahtumia. Aloita vierailusi Vanhan Rauman vireästä kaupunginosasta, josta löydät kauppatorin lisäksi kymmeniä pieniä putiikkeja ja kahviloita. Käveleminen on paras tapa tutustua jopa 1700-luvulta peräisin oleviin rakennuksiin ja yksilöllisiin puutaloihin. Osallistu myös heinäkuun lopulla järjestettävään Pitsiviikkoon, joka täyttää alueen monenlaisilla tapahtumilla ja huipentuu Mustan Pitsin yöhön.

Jokaisella talolla olisi tarina jos toinenkin kerrottavana, mutta suurin osa alueen noin 600 talosta on yksityiskäytössä ja matkailija voi ihailla niitä vain ulkoapäin. Siksi Vanhaa Raumaa kierrellessään kannattaa mennä käymään Kirstin tai Marelan talossa. Uppoudu historiaan näissä kauniisti kalustetuissa kotimuseoissa, joissa kaikki heti pihapiiristä lähtien kertoo tarinaa entisaikojen elämästä. Vanhan Rauman talot eivät ole pelkkiä kauniita julkisivuja, vaan kapeilla kaduilla pääset solahtamaan mukaan nykyajan ihmisten arkeen historiallisessa ympäristössä.

Vanhassa kaupunginosassa on myös Pyhän Ristin kirkko ja Alfred Kordelinin siunauskappeli, joten kaupunkiloma Raumalla tarjoaa nähtävää useaksi päiväksi. Tutustu lisäksi Rauman barokkityyliseen Vanhaan raatihuoneeseen, jossa kerrotaan pitsinnypläyksen historiasta. Rauman taidemuseo on Pinnalan kiinteistössä, joka on erinomainen esimerkki hyvin säilyneestä Vanhan Rauman talokokonaisuudesta. Tutustu lisäksi merenkulkuperinteisiin lähellä vanhaa kaupunkia sijaitsevassa Rauman merimuseossa.

Rauman alueen historia ulottuu jopa kivikaudelle saakka. Raumalla vierailuun kannattaa yhdistää retki läheiseen Euraan ja käydä tutustumassa Kiukaisten muinaiseen kulttuuriin Panelian museossa. Upea pronssikautinen Sammallahdenmäki on noin 20 kilometrin päässä Rauman keskustasta Lapin entisessä kunnassa. Hämmästele tätä maailmanperintökohdeluetteloon kuuluvaa hautaröykkiöaluetta, johon kuuluu muun muassa lähes nelikulmainen Kirkonlaattia sekä Huilun raunio.

Loma Raumalla ei ole täydellinen, jos vain tyydyt oloosi maakrapuna etkä tutustu kaupungin edustan saaristoon. Lähde vesibussilla esimerkiksi Kylmäpihlajan majakkasaarelle, jonka majakan tornista on sykähdyttävät näkymät suoraan merelle. Toinen lomailijalle sopiva saari on Kuuskajaskari, jolla pääsee tutustumaan puolustusvoimien aikanaan käyttämiin rannikkotykkeihin, ampuma-asemiin ja juoksuhautoihin. Nykyään lomakäytössä olevalla saarella on kesäisin palveluja joka lähtöön.

Rauma on loistava kesälomakohde, joka riemastuttaa myös talvimatkaajaa esimerkiksi joulumarkkinoillaan. Vanha Rauma ja sen ympäristö houkuttelevat tutustumaan historiaan vuoden ympäri, joten lähde rohkeasti seikkailemaan sokkeloisille kujille ja saariston sopukoihin.

Huippuhotellit kohteessa Rauma

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Raumanlinna
Hotel Raumanlinna
3.5 out of 5
Valtakatu 5, Rauma
Hinta on 126 € per yö

Rauman merimuseo, Rauman kauppatori ja Old Rauma sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Rauman ...

4/5Very Good! (141 arvostelua)
Rauman paras

"Ollut ennenkin, mielestäni siisti ja ehdottomasti parhaimpia jos ei paras hotelli raumalla."…"

Arvosteltu 22.2.2020

Hotel Raumanlinna
Hotel Kalliohovi
Hotel Kalliohovi
3.5 out of 5
Kalliokatu 25, Rauma
Hinta on 99 € per yö

Rauman merimuseo, Rauman kauppatori ja Old Rauma sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rauman museo ja Otanlahti ovat myös 2 kilometrin ...

4.1/5Very Good! (110 arvostelua)

"Siistit huoneet, hyvät sängyt. Tyynyissä toivomisen varaa. Suihkutilasta vedet valuivat wC:n etuosaan."…"

Arvosteltu 28.2.2020

Hotel Kalliohovi
Place to Sleep Hotel Rauma
Place to Sleep Hotel Rauma
3 out of 5
Myllymaenkatu 3, Rauma
Hinta on 85 € per yö

Rauman merimuseo, Rauman kauppatori ja Old Rauma sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rauman museo ja Otanlahti ovat myös 2 kilometrin ...

4.3/5Excellent! (107 arvostelua)

"Yöpöytä oli liian ylhäällä ja olisin kaivannut lukemista varten yölamppua. Muuten mainio majoittumiskokemus."…"

Arvosteltu 25.12.2019

Place to Sleep Hotel Rauma