Suomi on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

RaumaFinland

Viehättävien puutalokortteleiden mutkaiset kadut houkuttelevat tutkimaan Vanhaa Raumaa, ja raikas meri-ilma muistuttaa vierailijaa kaupunkia ympäröivistä saarista.

Vanha merenkulkukaupunki Rauma on länsirannikkomme historiallinen helmi. Hauskan murteensa lisäksi se tunnetaan loistavasti säilyneestä Vanhan Rauman kaupunginosasta, joka on valittu myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle. Meri on aina ollut olennainen osa kaupungin kehitystä, joten Rauman-matkalla kannattaa lähteä tutustumaan myös läheisiin majakka- ja linnakesaariin.

Raumalla kannattaa lomailla etenkin kesäaikaan, sillä silloin kaupunki kuhisee elämää ja tapahtumia. Aloita vierailusi Vanhan Rauman vireästä kaupunginosasta, josta löydät kauppatorin lisäksi kymmeniä pieniä putiikkeja ja kahviloita. Käveleminen on paras tapa tutustua jopa 1700-luvulta peräisin oleviin rakennuksiin ja yksilöllisiin puutaloihin. Osallistu myös heinäkuun lopulla järjestettävään Pitsiviikkoon, joka täyttää alueen monenlaisilla tapahtumilla ja huipentuu Mustan Pitsin yöhön.

Jokaisella talolla olisi tarina jos toinenkin kerrottavana, mutta suurin osa alueen noin 600 talosta on yksityiskäytössä ja matkailija voi ihailla niitä vain ulkoapäin. Siksi Vanhaa Raumaa kierrellessään kannattaa mennä käymään Kirstin tai Marelan talossa. Uppoudu historiaan näissä kauniisti kalustetuissa kotimuseoissa, joissa kaikki heti pihapiiristä lähtien kertoo tarinaa entisaikojen elämästä. Vanhan Rauman talot eivät ole pelkkiä kauniita julkisivuja, vaan kapeilla kaduilla pääset solahtamaan mukaan nykyajan ihmisten arkeen historiallisessa ympäristössä.

Vanhassa kaupunginosassa on myös Pyhän Ristin kirkko ja Alfred Kordelinin siunauskappeli, joten kaupunkiloma Raumalla tarjoaa nähtävää useaksi päiväksi. Tutustu lisäksi Rauman barokkityyliseen Vanhaan raatihuoneeseen, jossa kerrotaan pitsinnypläyksen historiasta. Rauman taidemuseo on Pinnalan kiinteistössä, joka on erinomainen esimerkki hyvin säilyneestä Vanhan Rauman talokokonaisuudesta. Tutustu lisäksi merenkulkuperinteisiin lähellä vanhaa kaupunkia sijaitsevassa Rauman merimuseossa.

Rauman alueen historia ulottuu jopa kivikaudelle saakka. Raumalla vierailuun kannattaa yhdistää retki läheiseen Euraan ja käydä tutustumassa Kiukaisten muinaiseen kulttuuriin Panelian museossa. Upea pronssikautinen Sammallahdenmäki on noin 20 kilometrin päässä Rauman keskustasta Lapin entisessä kunnassa. Hämmästele tätä maailmanperintökohdeluetteloon kuuluvaa hautaröykkiöaluetta, johon kuuluu muun muassa lähes nelikulmainen Kirkonlaattia sekä Huilun raunio.

Loma Raumalla ei ole täydellinen, jos vain tyydyt oloosi maakrapuna etkä tutustu kaupungin edustan saaristoon. Lähde vesibussilla esimerkiksi Kylmäpihlajan majakkasaarelle, jonka majakan tornista on sykähdyttävät näkymät suoraan merelle. Toinen lomailijalle sopiva saari on Kuuskajaskari, jolla pääsee tutustumaan puolustusvoimien aikanaan käyttämiin rannikkotykkeihin, ampuma-asemiin ja juoksuhautoihin. Nykyään lomakäytössä olevalla saarella on kesäisin palveluja joka lähtöön.

Rauma on loistava kesälomakohde, joka riemastuttaa myös talvimatkaajaa esimerkiksi joulumarkkinoillaan. Vanha Rauma ja sen ympäristö houkuttelevat tutustumaan historiaan vuoden ympäri, joten lähde rohkeasti seikkailemaan sokkeloisille kujille ja saariston sopukoihin.

Huippuhotellit kohteessa Rauma

Place to Sleep Hotel Rauma
Place to Sleep Hotel Rauma
3 out of 5
Myllymaenkatu 3, Rauma
Hinta on 80 € per yö ajalle 25. tammik. viiva 26. tammik.

Rauman merimuseo, Rauman kauppatori ja Old Rauma sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rauman museo ja Otanlahti ovat myös 2 kilometrin ...

4.2/5Excellent! (133 arvostelua)
Nimensä mukainen: paikka nukkua

"Kävelyetäisyydellä keskustan palveluista siisti hotelli, pieni huone, mihin mahtuu kaikki tarpeellinen."…"

Arvosteltu 17.10.2020

Place to Sleep Hotel Rauma
Hotel Cityhovi
Hotel Cityhovi
3 out of 5
Nortamonkatu 18, Rauma
Hae hinnat

Old Rauma, Rauman kauppatori ja Rauman museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rauman merimuseo ja Otanlahti ovat myös 3 kilometrin ...

3.9/5Good! (89 arvostelua)
Kelpo valinta

"Siisti hotelli, hyvä sänky, hyvä palvelu, hyvä aamiainen. Sijainti aivan Rauman vanhan kaupungin kupeessa kävelymatkan päässä. Hyvä ravintola vastapäätä kanavan toisella puolen."…"

Arvosteltu 4.6.2020

Hotel Cityhovi
Hotel Vanha Rauma
Hotel Vanha Rauma
3 out of 5
Vanhankirkonkatu 26, Rauma
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 100 € per yö ajalle 29. tammik. viiva 30. tammik.

Old Rauma ja Rauman museo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rauman kauppatori ja Rauman merimuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Rauman ...

4/5Very Good! (146 arvostelua)
Hyvä sijainti

"Hyvä sijainti vanhassa kaupungissa. Myös aamiainen oli riittävä ja maukas. Huone hyvin vaatimaton ja siihen nähden kuitenkaan hinta-laatusuhde ei oikein kohdannut."…"

Arvosteltu 4.10.2020

Hotel Vanha Rauma
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Rauma

Hyvinvointi- ja Elämyskeskus Helmiranta
Hyvinvointi- ja Elämyskeskus Helmiranta
3.5 out of 5
388 Puuluntie, Rauma, Lounais-Suomi
Hinta on 198 € per yö ajalle 29. tammik. viiva 30. tammik.

Ranta, Saharanta ja Old Rauma ovat 15 kilometrin päässä tästä mökistä. Otanlahti sijaitsee 12,2 kilometrin päässä.

4.3/5Excellent! (6 arvostelua)

"Hieno ympäristö. Mökkikohde, joten itsepalvelukulttuuri"…"

Arvosteltu 31.7.2019

Hyvinvointi- ja Elämyskeskus Helmiranta
Forenom Serviced Apartments Rauma
Forenom Serviced Apartments Rauma
3 out of 5
Kaivopuistontie 1, Rauma
Hinta on 86 € per yö ajalle 6. helmik. viiva 7. helmik.

Rauman merimuseo, Old Rauma ja Rauman kauppatori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Rauman museo ja Otanlahti ovat myös 2 ...

4.4/5Excellent! (22 arvostelua)
Tasokas majoitus kohtuu hintaan

"Uusi ja erittäin siisti huone. Kaikilla mukavuuksilla. Aamiaispaikkaa ei ihan lähettyvillä näkynyt"…"

Arvosteltu 31.8.2020

Forenom Serviced Apartments Rauma
Standard-level Four Room Apartment at 1,5 km Distance From the City Center of Rauma
Standard-level Four Room Apartment at 1,5 km Distance From the City Center of Rauma
3.5 out of 5
Nummenvahe 3, Rauma, Lounais-Suomi

Rauman museo, Rauman kauppatori ja Old Rauma sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Bergströmin uimaranta ja Rauman merimuseo ovat myös 2 ...

Standard-level Four Room Apartment at 1,5 km Distance From the City Center of Rauma
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
00