Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Ruutitorni (Prašná brána)

Kävele tämän todella vaikuttavan rakennuksen portista ja kuvittele, millaista elämä oli Prahassa, kun se oli muurien ympäröimä kaupunki.

Ruutitorni sijaitsee vanhankaupungin laidalla, ja se on yksi 13 alkuperäisestä kaupunginportista. Sen virallinen tšekkiläinen nimi on Prašná brána, joka tarkoittaa ruutitornia. Ennen kuin kuningas muutti Prahan linnaan, se oli osa palatsia. Kun kaupunki laajeni, ruutitorni ei enää sijainnut kaupungin laidalla, joten sen tehtävä porttina muuttui tarpeettomaksi. Nykyään portti sijaitsee vanhankaupungin laidalla, ja se on suosittu nähtävyys, joka vetää puoleensa sekä historioitsijoita että tavallisia turisteja.

Ruutitorni on yksi mahtavimmista maamerkeistä Prahan historiallisessa keskustassa. Nouse tornin 186 askelmaa näköalatasanteelle ja katsele vanhaakaupunkia 44 metrin korkeudesta. Huomaa, että portaat ovat hyvin jyrkät, joten joillekin niiden kipuaminen voi olla vaikeaa.

Portin sisällä voit tutustua Prahan torneja esittelevään pysyvään näyttelyyn. Näyttelyssä on valokuvia ja muita 13 alkuperäisen tornin historiaa valaisevia näyttelyesineitä. Ota selvää, miten ruutitorni sai alkunsa 1400-luvulla, ja tutustu sen rooliin porttina, jonka kautta matkustajat saapuivat Prahan linnaan. Tšekkiläiset kuninkaat kulkivat kruunajaisiinsa tätä samaa reittiä.

Ota selvää, miksi tornia käytettiin ruutivarastona ja miten se johti nimen vaihtoon 1600-luvulla.

Tornin jykevä goottilaisarkkitehtuuri on vanhallekaupungille tyypillinen, ja tämä torni on ainoa jäljellä oleva alkuperäinen kaupunginportti. Se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Huomaa, että kaupungissa on toinenkin torni, jota kutsutaan ruutitorniksi. Tämä torni sijaitsee Prahan linnan kyljessä toisella puolella jokea. Sen tornin historia on toisenlainen, eikä se ollut osa kaupungin muuria.
    
Ruutitorni sijaitsee vanhankaupungin laidalla, ja sen luokse pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla. Se on avoinna joka päivä, ja sinne on pieni pääsymaksu.


Alueen Ruutitorni opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 773 majoitusliikettä kohteen Ruutitorni lähellä
Grandior Hotel Prague 90 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palladium ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandium Prague 109 €
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   K+K Hotel Central Prague 99 €
   K+K Hotel Central Prague

   K+K Hotel Central Prague

   Hybernska 10, Praha
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grand Majestic Plaza 91 €
    Grand Majestic Plaza

    Grand Majestic Plaza

    Truhlarska 16, Praha
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Kings Court 126 €
     Hotel Kings Court

     Hotel Kings Court

     U Obecniho Domu 3, Praha
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Tasavallan aukio ja Kunnantalo. Ruutitorni ja Hybernian teatteri ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Praha Masarykovon asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      Corinthia Hotel Prague 72 €
      Corinthia Hotel Prague

      Corinthia Hotel Prague

      Kongresova 1, Praha
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Prahan kongressikeskus on 0,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Vyšehradin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Svatoplukovan raitiovaunuasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Cosmopolitan Hotel Prague 111 €
       Cosmopolitan Hotel Prague

       Cosmopolitan Hotel Prague

       Zlatnicka 3, Praha
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuninkaantie, Tasavallan aukio ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Hybernian teatteri ja Ruutitorni ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Michelangelo Grand Hotel Prague 120 €
        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema ja Můstekin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.