Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Ruutitorni (Prašná brána)

Kävele tämän todella vaikuttavan rakennuksen portista ja kuvittele, millaista elämä oli Prahassa, kun se oli muurien ympäröimä kaupunki.

Ruutitorni sijaitsee vanhankaupungin laidalla, ja se on yksi 13 alkuperäisestä kaupunginportista. Sen virallinen tšekkiläinen nimi on Prašná brána, joka tarkoittaa ruutitornia. Ennen kuin kuningas muutti Prahan linnaan, se oli osa palatsia. Kun kaupunki laajeni, ruutitorni ei enää sijainnut kaupungin laidalla, joten sen tehtävä porttina muuttui tarpeettomaksi. Nykyään portti sijaitsee vanhankaupungin laidalla, ja se on suosittu nähtävyys, joka vetää puoleensa sekä historioitsijoita että tavallisia turisteja.

Ruutitorni on yksi mahtavimmista maamerkeistä Prahan historiallisessa keskustassa. Nouse tornin 186 askelmaa näköalatasanteelle ja katsele vanhaakaupunkia 44 metrin korkeudesta. Huomaa, että portaat ovat hyvin jyrkät, joten joillekin niiden kipuaminen voi olla vaikeaa.

Portin sisällä voit tutustua Prahan torneja esittelevään pysyvään näyttelyyn. Näyttelyssä on valokuvia ja muita 13 alkuperäisen tornin historiaa valaisevia näyttelyesineitä. Ota selvää, miten ruutitorni sai alkunsa 1400-luvulla, ja tutustu sen rooliin porttina, jonka kautta matkustajat saapuivat Prahan linnaan. Tšekkiläiset kuninkaat kulkivat kruunajaisiinsa tätä samaa reittiä.

Ota selvää, miksi tornia käytettiin ruutivarastona ja miten se johti nimen vaihtoon 1600-luvulla.

Tornin jykevä goottilaisarkkitehtuuri on vanhallekaupungille tyypillinen, ja tämä torni on ainoa jäljellä oleva alkuperäinen kaupunginportti. Se on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Huomaa, että kaupungissa on toinenkin torni, jota kutsutaan ruutitorniksi. Tämä torni sijaitsee Prahan linnan kyljessä toisella puolella jokea. Sen tornin historia on toisenlainen, eikä se ollut osa kaupungin muuria.
    
Ruutitorni sijaitsee vanhankaupungin laidalla, ja sen luokse pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla. Se on avoinna joka päivä, ja sinne on pieni pääsymaksu.


Alueen Ruutitorni opas


Parhaat lento+hotelli-tarjoukset

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 296 majoitusliikettä kohteen Ruutitorni lähellä
Grandior Hotel Prague 54 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Palladium, Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Bílá labuť Stop sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Kings Court 85 €
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Kunnantalo ja Palladium. Prahan astronominen kello ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dlouhá třída Stop sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republiky Stop 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Grand Majestic Hotel Prague 54 €
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Praha
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Dlouhá třída Stop ja Náměstí Republiky Stop sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Grandium Hotel Prague 63 €
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Praha
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Jindřišskán pysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Art Nouveau Palace Hotel 65 €
     Art Nouveau Palace Hotel

     Art Nouveau Palace Hotel

     Panska 12, Praha
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Muchan museo ja Stavovské-teatteri ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Jindřišskán pysäkki ja Václavské náměstí Stop sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Majestic Plaza Hotel Prague 50 €
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Novoměstská radnice, Palác Lucerna ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Kommunismin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vodičkova Stop on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Štěpánská Stop on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Cosmopolitan Hotel Prague 74 €
       Cosmopolitan Hotel Prague

       Cosmopolitan Hotel Prague

       Zlatnicka 3, Praha
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuninkaantie ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Palladium ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republiky Stop ja Masarykovo Nádražín pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World 178 €
        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

        The Grand Mark Prague - The Leading Hotels of the World

        Hybernska 12, Praha
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Hybernian teatteri, Ruutitorni ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Prahan astronominen kello ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Masarykovo Nádražín pysäkki ja Praha Masarykovon asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.