SeattleYhdysvallat

Seattle on jättänyt taakseen puunhakkaajamenneisyytensä: kaupunki on tuottanut legendaarisen musiikkiskenen sekä teknologisia saavutuksia ja jalostanut kahvin valmistuksen taiteenlajiksi.

Seattle sijaitsee Puget Soundin ja Lake Washingtonin välissä. Se on saanut Smaragdikaupunki-lempinimen ympäröivän luonnon runsaudesta. Matka Seattleen kannattaa erityisesti, jos arvostat ulkoilua, perheaktiveetteja ja musiikkia.

Seattlen kaupunki on saanut nimensä paikalliselta intiaanilta, päällikkö Seattlelta. Kaupunki kasvoi puunhakkauksen ympärille. Nykyisin Seattle on Yhdysvaltain nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Kaupungissa asuu noin 700 000 henkeä ja koko Seattlen suurkaupunkialueella noin 4 miljoonaa ihmistä. Seattlesta on kehittynyt kukoistava viennin ja teknologian keskus, jossa sijaitsee monien tunnettujen, monikansallisten yhtiöiden pääkonttorit.

Seattle Centerin hyvin erottuva Space Needle ‑torni pystytettiin vuoden 1962 maailmannäyttelyä varten, ja siitä on tullut Seattlen kuuluisin maamerkki. Space Needle ei kuitenkaan ole kaikkein korkein paikallinen nähtävyys, sillä kirkkaana päivänä lumihuippuinen Mount Rainer varastaa kyllä sen tittelin.

Kaupunkiloma Seattlessa tarjoaa mahdollisuuden tutustua eri kaupunginosien jännittävään sekoitukseen myynti-, ravintola- ja viihdealueita. Historiallisella Pioneer Squarella voi tutustua lyhyesti kultaryntäyksen historiaan, Belltown on trendien keskus, Downtown Seattle on vilkas keskusta-alue ja suositulla Seattle Waterfrontilla on korkea Seattle Great Wheel ‑maailmapyörä. Muita kiehtovia kokemuksia ovat kiipeäminen Pike Place Marketin portaita ja kävely Magnolian kaupunginosassa sijaitsevan Discovery Parkin metsän poikki Puget Soundin salmelle katsellen.

Seattlen rikas musiikkikenttä loisti erityisesti 90-luvulla, jolloin kaupunki tuotti grungebändejä, kuten Nirvanan, Soundgardenin ja Pearl Jamin. Seattlessa syntyi myös legendaarinen Jimi Hendrix. Kaupungin orastava jazz-kenttä käynnisti myös Ray Charlesin uran. Voit mennä baariin kuuntelemaan rock-keikan tai lähteä Benaroya Halliin nauttimaan Seattle Symphony Orchestran esiintymisestä. Rannalla sijaitsevalla Highway 99 Blues Clubilla voit käydä kuuntelemassa bluesia.

Jos haluat ihailla kaupungin siluettia auringon laskiessa, ota laivamatka Puget Soundin salmelle, jossa on rauhaisa Bainbridge Island, tai suuntaa Kerry Parkiin. Risteilyalusten, lauttojen ja purjeveneiden puikkelehtimista Elliott Baylla on hauska katsella. Jos sinulla on aikaa, täydennä loma Seattlessa patikointiretkellä Mount Rainier National Parkissa, joka sijaitsee puolentoista tunnin matkan päässä Seattlesta itään.

Missä yöpyä kohteessa Seattle

Seattlen keskusta
Seattlen keskusta johon kuuluu kaupungin liikealue ja katunäkymät

Seattlen keskusta

Shoppailu, Urbaani, Kirjasto

4/5(2 arvostelua)

Seattlen keskusta tunnetaan kiehtovista museoista, upeasta elävästä musiikista ja suosituista kaupoista. Myös suositut nähtävyydet, kuten Pike Place Market ja Seattle Aquarium, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset Westlaken raitiovaunupysäkki ja University Streetin raitiovaunupysäkki takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

University District
University District johon kuuluu puutarha ja luonnonvaraiset kukat

University District

Yliopisto, Kukka, Viihde

Kohteessa University District ollessasi kannattaa vierailla myös paikallisissa nähtävyyksissä, kuten Husky Stadium (stadioni) ja University Village. Alueella ollessasi kannattaa nauttia sen lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja University of Washington Station takaa, että voit helposti tutustua kaupunkiin.

Capitol Hill
Capitol Hill joka esittää vanha arkkitehtuuri sekä yksi mies

Capitol Hill

Kukka, Shoppailu, Kulttuuri

Jos vietät aikaa kohteessa Capitol Hill, kannattaa tutustua sen mielenkiintoisiin nähtävyyksiin, kuten Lake Viewin hautausmaa - Bruce Leen hauta ja Seattle Asian Art Museum. Alue tunnetaan lisäksi lukuisista ruokailumahdollisuuksista. Läheinen Capitol Hill Station takaa, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Ballard
Hiram M. Chittenden Locks joka esittää vanha arkkitehtuuri

Ballard

Auringonlasku, Elävää musiikkia, Puutarha

Puutarhoista, baareista ja ostosmahdollisuuksista tunnettu Ballard tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Hiram M. Chittenden Locks ja Nordic Heritage Museum (museo).

Keskusta
Keskusta, Redmond, Washington, Yhdysvallat
trover-kuva käyttäjältä Joe Mangan

Keskusta

Redmond Town Center ja Old Redmond Firehouse Teen Center ovat näkemisen arvoisia kohteessa Downtown vieraillessasi.

Belltown
Belltown johon kuuluu katunäkymät, kaupunkinäkymät ja yökuvat

Belltown

Kävely, Urbaani, Teatteri

Seattle Waterfront ja Bell Street Cruise Terminal at Pier 66 ovat suosittuja nähtävyyksiä kohteessa Belltown, joka tunnetaan suosituista kaupoista. Westlake 7th Streetin raitiovaunupysäkki ja Westlake Denny Wyn raitiovaunupysäkki varmistavat, että lähiseudun nähtävyyksiin on myös helppoa tutustua.

Huippuhotellit kohteessa Seattle

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hyatt Regency Seattle
Hyatt Regency Seattle
4 out of 5
808 Howell St, Seattle, WA
125 €
per yö
13. jouluk.–14. jouluk.

Seattlen keskustan liikealue ja Seattle Paramount Theatre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Washington State Convention Center ja Nordstrom-tavaratalo ...

4.6/5Poikkeuksellinen! (788 arvostelua)

"Clean modern amenities, great location, friendly staff!"…"

Arvosteltu 16.11.2019

Hyatt Regency Seattle
The Edgewater - A Noble House Hotel
The Edgewater - A Noble House Hotel
4 out of 5
Pier 67, 2411 Alaskan Way, Seattle, WA
152 €
per yö
24. marrask.–25. marrask.

Tämän romanttisen hotellin lähellä sijaitsee Pier 66, Seattle Waterfront ja Bell Street Cruise Terminal at Pier 66. Seattle Aquarium ja Pike Place Market ovat ...

4.3/5Erinomainen! (2,394 arvostelua)

"Awesome hotel with beautiful views of Elliott Bay."…"

Arvosteltu 16.11.2019

The Edgewater - A Noble House Hotel
The Belltown Inn
The Belltown Inn
2.5 out of 5
2301 Third Avenue, Seattle, WA
111 €
per yö
18. marrask.–19. marrask.

Seattle Waterfront, Space Needle ja Chihuly Garden and Glass sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Moore Theater ja Pacific Science Center ...

4.1/5Erittäin hyvä! (5,666 arvostelua)

"Easy, simple place to sleep, but thats it. Nothing to see or do, works for business etc."…"

Arvosteltu 15.5.2017

The Belltown Inn

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Seattle

Space Needle
Kuva majoitusliikkeestä Space Needle

Space Needle

4.5/5(2 arvostelua)

Space Needle on vierailun arvoinen nähtävyys kohteessa Seattle. Käy tutkimassa tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen maineikkaita taidegallerioita ja viihdemahdollisuuksia.

Pike Place Market
Kuva majoitusliikkeestä Pike Place Market

Pike Place Market

4.5/5(2 arvostelua)

Lähde ostoskierrokselle kohteeseen Pike Place Market, joka on kohteessa Seattle sijaitseva suosittu ostosalue. Käy tutkimassa tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen maineikkaita taidegallerioita ja viihdemahdollisuuksia.

Washington State Convention Center
Kuva majoitusliikkeestä Washington State Convention Center

Washington State Convention Center

Käy matkasi aikana tarkistamassa, mitä tapahtumia järjestetään kohteessa Seattle sijaitsevassa suositussa kongressikeskuksessa Washington State Convention Center. Tutustu tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen viihdemahdollisuuksiin ja kauppoihin.

University of Washington
Kuva majoitusliikkeestä University of Washington

University of Washington

Lähde kävelemään kampusalueelle kohteeseen University of Washington, joka on kohteessa Seattle sijaitseva huippuyliopisto. Tutustu tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen huippuravintoloihin ja viihdemahdollisuuksiin.

Seattle Center
Kuva majoitusliikkeestä Seattle Center

Seattle Center

4/5(1 arvostelu)

Seattle Center on vierailun arvoinen nähtävyys kohteessa Seattle. Tutustu tämän eloisasta ilmapiiristään tunnetun alueen kiehtoviin museoihin ja kauppoihin.

Woodland Parkin eläintarha
Kuva majoitusliikkeestä Woodland Parkin eläintarha

Woodland Parkin eläintarha

Käväise katsomassa sekä paikallisia että eksoottisia eläimiä kohteessa Woodland Parkin eläintarha, joka on kohteen Seattle suosittu nähtävyys. Käy tutkimassa tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen upeaa elävää musiikkia ja maineikkaita taidegallerioita.

Muita kohteen Seattle kaltaisia kaupunkeja

Boston
Kuva majoitusliikkeestä Boston
Boston
Portland
Kuva majoitusliikkeestä Portland
Portland
Toronto
Kuva majoitusliikkeestä Toronto
Toronto
Chicago
Kuva majoitusliikkeestä Chicago
Chicago