Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Escadaria Selarón

Escadaria Selarón eli Selarónin portaat ovat Rion suurin ja hyödyllisin julkinen taideprojekti. Käytännössä se on pidetyn riolaistaiteilijan kaupungin erääseen portaikkoon luoma sarja kauniita mosaiikkeja.

Riosta löytyy runsaasti julkista taidetta, mutta pidetyin ja käytetyin esimerkki siitä ovat varmasti Escaradaria Selarón eli Selarónin portaat. Paikallinen taiteilija Jorge Selarón muunsi 1990-luvun aikana tavalliset harmaat portaat värikkäiksi ja kauniiksi tiilimosaiikeiksi. Kävele portaat ylös ja ihastele kaikkialta maailmasta tuotuja tiilejä sekä tämän omaleimaisen taiteilijan elämäntyön valtavaa mittakaavaa.

Chilessä syntynyt Selarón muutti Rioon vuonna 1983 matkusteltuaan koko elämänsä. Vuonna 1990 hän päätti koristella talonsa ulkopuolella kulkevat rumat portaat. Keramiikkatiilien hukkakappaleiden avulla hän muunsi portaiden kaikki 250 askelmaa valtavaksi mosaiikkiteokseksi. Hänen taiteensa kasvatti suosiotaan työn edetessä, ja lopulta se sai jopa maailmanlaajuista mainetta Snoop Doggin kaltaisten musiikkitähtien musiikkivideoissa. Selarónin saattoi nähdä työstämässä portaita – tunnusomainen punainen hattu päässään – aina kuolinpäiväänsä saakka vuonna 2013.

Escadaria Selarónin portaat muodostavat todella yksityiskohtaisen taideteoksen. Portaat kannattaa kävellä alhaalta ylös. Jokaisen askelman edessä on ainutlaatuinen mosaiikki, joka koostuu lähinnä sinisistä ja keltaisista tiilistä. Selarón on koonnut portaiden molemmille puolille laajan valikoiman kirkkaanpunaisia tiiliä. Kun kiipeät portaat huipulle asti, näet mosaiikin Brasilian lipusta.

Selarón on sijoittanut mosaiikkeihinsa alkuperäisiä taideteoksia sekä kaikkialta maailmasta tulleiden kävijöiden lahjoittamia tiiliä. Kokeile, mitkä tiilet tunnistat. Portaikosta löytyy oma muistotiilensä esimerkiksi Walesin prinsessa Dianalle, Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle ja Georgian osavaltiolle. Kaiken kaikkiaan Escadaria Selarón käsittää yli 2 000 tiiltä 60:stä eri maasta. Tutki Selarónin teoksia, joista monissa on hänen suosikkiaiheensa: raskaana oleva nainen.

Escadaria Selarón löytyy Lapan ja Santa Teresan kaupunginosien rajamailta Rio de Janeiron keskustan kaakkoisosasta. Pysäköinti alueella voi olla vaikeaa, joten paikan päälle kannattaa tulla julkisella liikenteellä. Alueella on monia bussipysäkkejä. Lisäksi Cinelândian metroasema on vain lyhyen matkan päässä portaiden pohjoispuolella.


Alueen Selaronin portaat opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 149 hotellia lähellä kohdetta Selaronin portaat
41 €
Américas Granada Hotel

Américas Granada Hotel

Avenida Gomes Freire, 530 - Centro, Rio de Janeiro
3,8
/ 5 (72 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janeiro ja Arcos da Lapan akvedukti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kansalliskirjasto sijaitsee 1,3 kilometrin päässä.

36 €
Hotel Atlantico Business Centro

Hotel Atlantico Business Centro

Rua Senador Dantas, 25, Rio de Janeiro
3,9
/ 5 (105 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Cinelandia ja Kansalliskirjasto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Arcos da Lapan akvedukti ja Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janeiro ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

47 €
Slaviero Lifestyle Rio de Janeiro

Slaviero Lifestyle Rio de Janeiro

Rua do Resende 87, Rio de Janeiro
4,3
/ 5 (36 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Praça da Cruz Vermelha, Arcos da Lapan akvedukti ja Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janeiro sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kansalliskirjasto ja Nykytaiteen museo ovat myös 2 kilometrin päässä.

26 €
Hotel Villa Rica

Hotel Villa Rica

Rua Conde de Lages 2, Rio de Janeiro
3,4
/ 5 (29 arvostelua)
2.5 kautta 5.0

Selaronin portaat, Arcos da Lapan akvedukti ja Passeio Publico sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pariisin aukio ja Rauniopuisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

31 €
ibis Rio de Janeiro Centro

ibis Rio de Janeiro Centro

Rua Silva Jardim 32 Torre I, Rio de Janeiro
3,9
/ 5 (32 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Kaupunginteatteri ja Sambodrome sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Glórian venesatama ja Maracanãn stadioni ovat myös 10 kilometrin päässä.

40 €
Fluminense Hotel

Fluminense Hotel

Rua dos Inválidos, 176 - Bairro: Centro, Rio de Janeiro
4,3
/ 5 (15 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Praça da Cruz Vermelha, Arcos da Lapan akvedukti ja Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janeiro sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kansalliskirjasto ja Nykytaiteen museo ovat myös 2 kilometrin päässä.

33 €
Hotel Vina del Mar

Hotel Vina del Mar

Rua Joaquim Silva, 57 - Centro, Rio de Janeiro
3,1
/ 5 (18 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Selaronin portaat ja Arcos da Lapan akvedukti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kansalliskirjasto ja Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janeiro ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Casa da Escada Hostel

Casa da Escada Hostel

Rua Manoel Carneiro 32, Santa Tereza, Rio De Janeiro
2.0 kautta 5.0

Selaronin portaat ja Arcos da Lapan akvedukti sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Kansalliskirjasto ja Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janeiro ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.