Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Escadaria Selarón

Escadaria Selarón eli Selarónin portaat ovat Rion suurin ja hyödyllisin julkinen taideprojekti. Käytännössä se on pidetyn riolaistaiteilijan kaupungin erääseen portaikkoon luoma sarja kauniita mosaiikkeja.

Riosta löytyy runsaasti julkista taidetta, mutta pidetyin ja käytetyin esimerkki siitä ovat varmasti Escaradaria Selarón eli Selarónin portaat. Paikallinen taiteilija Jorge Selarón muunsi 1990-luvun aikana tavalliset harmaat portaat värikkäiksi ja kauniiksi tiilimosaiikeiksi. Kävele portaat ylös ja ihastele kaikkialta maailmasta tuotuja tiilejä sekä tämän omaleimaisen taiteilijan elämäntyön valtavaa mittakaavaa.

Chilessä syntynyt Selarón muutti Rioon vuonna 1983 matkusteltuaan koko elämänsä. Vuonna 1990 hän päätti koristella talonsa ulkopuolella kulkevat rumat portaat. Keramiikkatiilien hukkakappaleiden avulla hän muunsi portaiden kaikki 250 askelmaa valtavaksi mosaiikkiteokseksi. Hänen taiteensa kasvatti suosiotaan työn edetessä, ja lopulta se sai jopa maailmanlaajuista mainetta Snoop Doggin kaltaisten musiikkitähtien musiikkivideoissa. Selarónin saattoi nähdä työstämässä portaita – tunnusomainen punainen hattu päässään – aina kuolinpäiväänsä saakka vuonna 2013.

Escadaria Selarónin portaat muodostavat todella yksityiskohtaisen taideteoksen. Portaat kannattaa kävellä alhaalta ylös. Jokaisen askelman edessä on ainutlaatuinen mosaiikki, joka koostuu lähinnä sinisistä ja keltaisista tiilistä. Selarón on koonnut portaiden molemmille puolille laajan valikoiman kirkkaanpunaisia tiiliä. Kun kiipeät portaat huipulle asti, näet mosaiikin Brasilian lipusta.

Selarón on sijoittanut mosaiikkeihinsa alkuperäisiä taideteoksia sekä kaikkialta maailmasta tulleiden kävijöiden lahjoittamia tiiliä. Kokeile, mitkä tiilet tunnistat. Portaikosta löytyy oma muistotiilensä esimerkiksi Walesin prinsessa Dianalle, Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle ja Georgian osavaltiolle. Kaiken kaikkiaan Escadaria Selarón käsittää yli 2 000 tiiltä 60:stä eri maasta. Tutki Selarónin teoksia, joista monissa on hänen suosikkiaiheensa: raskaana oleva nainen.

Escadaria Selarón löytyy Lapan ja Santa Teresan kaupunginosien rajamailta Rio de Janeiron keskustan kaakkoisosasta. Pysäköinti alueella voi olla vaikeaa, joten paikan päälle kannattaa tulla julkisella liikenteellä. Alueella on monia bussipysäkkejä. Lisäksi Cinelândian metroasema on vain lyhyen matkan päässä portaiden pohjoispuolella.


Alueen Selaronin portaat opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 283 majoitusliikettä kohteen Selaronin portaat lähellä
Américas Granada Hotel 38 €
Américas Granada Hotel

Américas Granada Hotel

Avenida Gomes Freire, 530 - Centro, Rio de Janeiro, RJ
   
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  Arcos da Lapan akvedukti ja São Sebastião do Rio de Janeiron katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brasilian kansalliskirjasto ja Nykytaiteen museo ovat myös 2 kilometrin päässä. Cariocan asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Presidente Vargasin asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

  Selina Lapa Rio de Janeiro 46 €
  Selina Lapa Rio de Janeiro

  Selina Lapa Rio de Janeiro

  Rua Visc. de Maranguape, 9 - Centro, Rio de Janeiro
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Guanabaran lahti ja Arcos da Lapan akvedukti sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. São Sebastião do Rio de Janeiron katedraali ja Brasilian kansalliskirjasto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Cinelândian asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Glórian asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Prodigy Santos Dumont 71 €
   Prodigy Santos Dumont

   Prodigy Santos Dumont

   Av. Almirante Silvio de Noronha, 365, Rio de Janeiro, RJ
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Guanabaran lahti ja Nykytaiteen museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brasilian kansalliskirjasto ja Flamengon ranta ovat myös 3 kilometrin päässä. Cinelândian asema on 17 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cariocan asema on 21 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Atlantico Business Centro 34 €
    Hotel Atlantico Business Centro

    Hotel Atlantico Business Centro

    Rua Senador Dantas, 25, Centro, Rio de Janeiro, RJ
      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Guanabaran lahti ja Brasilian kansalliskirjasto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Arcos da Lapan akvedukti ja São Sebastião do Rio de Janeiron katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Cinelândian asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Cariocan asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Casa Nova Hotel 41 €
     Casa Nova Hotel

     Casa Nova Hotel

     Rua do Riachuelo,105, Centro, Rio de Janeiro, RJ
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Guanabaran lahti, Arcos da Lapan akvedukti ja São Sebastião do Rio de Janeiron katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brasilian kansalliskirjasto ja Nykytaiteen museo ovat myös 2 kilometrin päässä. Cinelândian asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Glórian asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

      ibis Rio de Janeiro Santos Dumont 32 €
      ibis Rio de Janeiro Santos Dumont

      ibis Rio de Janeiro Santos Dumont

      Rua Marechal Camara 280 Centro, Rio de Janeiro, RJ
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Brasilian kansalliskirjasto ja Nykytaiteen museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Selaronin portaat ja Arcos da Lapan akvedukti ovat myös 2 kilometrin päässä. Cinelândian asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cariocan asema on 13 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Atlântico Prime 38 €
       Hotel Atlântico Prime

       Hotel Atlântico Prime

       Rua do Resende 87, Rio de Janeiro, RJ
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Praça da Cruz Vermelha, Arcos da Lapan akvedukti ja São Sebastião do Rio de Janeiron katedraali sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Brasilian kansalliskirjasto ja Nykytaiteen museo ovat myös 2 kilometrin päässä. Cinelândian asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä, ja Presidente Vargasin asema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Vina del Mar 31 €
        Hotel Vina del Mar

        Hotel Vina del Mar

        Rua Joaquim Silva, 57 - Centro, Lapa, Rio de Janeiro, RJ
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Arcos da Lapan akvedukti, São Sebastião do Rio de Janeiron katedraali ja Brasilian kansalliskirjasto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Nykytaiteen museo ja Maracanãn stadioni ovat myös 10 kilometrin päässä. Glórian asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Cinelândian asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.