Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Sergelin tori

Näe mielenkiintoista arkkitehtuuria, katsele teatteriesityksiä ja osallistu ilmaisiin kulttuuritapahtumiin tällä Tukholman keskusaukiolla.

Näe Sergelin torin kuuluisat rakennukset, katsele katutaiteilijoiden performansseja ja teatteriesityksiä ja osallistu ilmaisiin kulttuuritapahtumiin. Kahteen tasoon rakennettu Sergelin tori on Tukholman tunnetuin julkinen aukio. Se on saanut nimensä paikallisen uusklassisen kuvanveistäjän Johan Tobias Sergelin mukaan. 1700-luvulla elänyt Sergel asui ja työskenteli lähellä tätä paikkaa. 

Pysähdy ensimmäiseksi ihastelemaan lasista Kristallvertikalccent-obeliskia, joka on aukion ylätason keskustaideteos. Edvin Öhrström suunnitteli tämän 37 metriä korkean tornin vuonna 1974. Se sijaitsee keskellä suihkulähdettä, ja se valaistaan iltaisin. Laskeudu portaat alatasolle, jonka kävelykadussa toistuu kolmiokuvio. Alataso on suosittu paikka, jossa voi nähdä performanssitaiteilijoita ja monenlaisia muita esityksiä. Alhaalla on myös maanalainen ostoskeskus.

Monet Tukholman kulttuurifestivaalin tapahtumista järjestetään Sergelin torin alatasolla. Osallistu ilmaistapahtumiin ja näe elävän musiikin konsertteja ja tanssiesityksiä. Aukiolla järjestetään myös joulumarkkinat, joilla myydään käsitöitä ja perinteisiä ruotsalaisia ruokia ja juomia.

Aukion eteläisellä laidalla sijaitsee Kulturhuset-kulttuuritalo. Tässä seitsenkerroksisessa kulttuurikeskuksessa on design-myymälöitä, taidegallerioita ja työpajoja sekä lastenkirjasto, kahviloita ja baareja. Sergelin torilla on myös Tukholman kaupunginteatteri. Teatterin eri saleihin mahtuu katsojia 60:stä aina 700:aan. 

Hötorgetin rakennukset voit nähdä aukion pohjoispäästä. Nämä viisi 1950-luvulla rakennettua korkeaa rakennusta symboloivat kaupungin modernia arkkitehtuuria. 

Sergelin tori sijaitsee aivan Tukholman sydämessä. Se on kävelymatkan päässä monista tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten Kungsträdgårdenista ja vanhastakaupungista. Bussit ja raitiovaunut pysähtyvät aukion lähistön kaduilla. Sveavägen, joka on yksi Tukholman vilkkaimmista kaduista, alkaa aukiolta pohjoisen suuntaan. Se yhdistää Sergelin torin Hagaparkenin puistoon. Tarkista aukioloajat ja tapahtumien hinnat kulttuurikeskuksen ja teatterin verkkosivuilta. Tukholman kulttuurifestivaalin verkkosivuilta löydät festivaalin tapahtumakalenterin.


Alueen Sergelin tori opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 475 majoitusliikettä kohteen Sergelin tori lähellä
Radisson Blu Waterfront Hotel 113 €
Radisson Blu Waterfront Hotel

Radisson Blu Waterfront Hotel

Nils Ericsons Plan 4, Tukholma
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Stockholm Waterfront -kongressikeskus ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Tukholman päärautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Tukholman keskusasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Downtown Camper by Scandic 128 €
  Downtown Camper by Scandic

  Downtown Camper by Scandic

  Brunkebergstorg 9, Tukholma
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Drottninggatan ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm 103 €
   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

   Vasagatan 1, Tukholma
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Drottninggatan ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. T-Centralenin metroasema ja Tukholman päärautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    At Six 161 €
    At Six

    At Six

    Brunkebergstorg 6, Tukholma, Stockholms Laen
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Stureplan ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     Sheraton Stockholm Hotel 99 €
     Sheraton Stockholm Hotel

     Sheraton Stockholm Hotel

     Tegelbacken 6, BOX 195, Tukholma
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Drottninggatan, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tukholman keskusasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja T-Centralenin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel C Stockholm 83 €
      Hotel C Stockholm

      Hotel C Stockholm

      Vasaplan 4, Tukholma
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman suurkirkko (Storkyrkan) ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 2 kilometrin päässä. T-Centralenin metroasema ja Tukholman keskusasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Haymarket by Scandic 98 €
       Haymarket by Scandic

       Haymarket by Scandic

       Hötorget 13-15, Tukholma
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Drottninggatan, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman kuninkaanlinna ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Hötorgetin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Sergels Torgin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Comfort Hotel Xpress Stockholm Central 59 €
        Comfort Hotel Xpress Stockholm Central

        Comfort Hotel Xpress Stockholm Central

        Kungsbron 1, Tukholma
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman keskiaikamuseo sijaitsee 1,3 kilometrin päässä. T-Centralenin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hötorgetin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.