TrogirKroatia

Image for Trogir featuring rannikkokaupunki ja venesatama

Koe Trogir

Vaella UNESCOn maailmanperintökohteen Trogirin mukulakivikaduilla ja ihaile vaikuttavaa historiallista kaupunkia.

Trogir on pieni muurien ympäröimä kaupunki, jonka vanhakaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia ja monumentteja. Vaella kaupungin kaduilla, jotka henkivät kiehtovaa menneisyyttä, ja tee romanttinen kävelyretki pittoreskia laivalaituria pitkin.

Tämä yli 2 500 vuotta vanha pikkukaupunki on nähnyt historiansa varrella muun muassa kreikkalaisia, roomalaisia ja kroatialaisia asukkaita. Kaupunkikuvaan suuresti vaikuttaneita valloittajia olivat venetsialaiset, jotka hallitsivat kaupunkia lähes neljän vuosisadan ajan 1400-luvun alkupuolelta lähtien. Venetsialaiset rakensivat useita ylellisiä palatseja, torneja, asuinrakennuksia ja linnoituksia. Astu Trogirin lomallasi kaupungin vanhojen muurien sisäpuolelle ja näe Venetsian aikakauden jäännökset, kuten Venetsian tasavaltaa symboloiva siivekäs Pyhän Markuksen leijona.

Suuntaa kaupungin länsireunalle Kamerlengon linnaan, venetsialaiseen puolustuslinnoitukseen, joka oli aikanaan osa kaupungin muuria. Kiemuraisten katujen varrella näet useita historiallisia monumentteja, kuten raatihuoneen, Ćipikon palatsin ja Terra Firma ‑portin. Trogirin matkalla ei kannata unohtaa kaupungin kuuluisinta nähtävyyttä, Sveti Lovron eli Pyhän Laurentiuksen katedraalia. Ihaile tämän venetsialaisen kirkon romaanista sisäänkäyntiportaalia ja astu sitten sisään kirkkosaliin, jossa on esillä kiinnostava kokoelma puuveistoksia, maalauksia ja patsaita.

Jos vietät lomaa Trogirissa loka-toukokuussa, käytä tilaisuus hyväksesi ja vieraile Pyhän Nikolauksen luostarissa. Vuonna 1064 perustetussa luostarissa asuu edelleen joukko benediktiinimunkkeja. Täällä näet pienen kokoelman maalauksia ja pyhiä esineitä sekä harvinaisen aarteen, mahdollisuuksien jumalaa Kairosia kuvaavan kreikkalaisen marmorireliefin, joka on peräisin 200-luvulta.

Kaupunkilomalla Trogirissa voit nauttia myös monenlaisten museoiden kokoelmista. Pysähdy Pinacothequeen ihailemaan uskonnollista taidetta ja vanhoja käsikirjoituksia. Opi tuntemaan Trogirin historiaa jykevässä palatsirakennuksessa sijaitsevassa kaupunginmuseossa.

Lähin lentokenttä on Splitin kenttä, joka on vain viiden kilometrin päässä. Pääset Trogiriin bussilla lentokentältä tai Splitin keskustasta. Kaupungissa on helppoa liikkua jalan. Ylitä silta Čiovon saarelle, jolla on useita ihastuttavia rantoja.

Huippuhotellit kohteessa Trogir

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Brown Beach House & Spa
Hotel Brown Beach House & Spa
4 out of 5
Put Gradine 66, Trogir

Pyhän Barbaran kirkko ja Kamerlengon linnoitus ovat 2 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista, josta on suora yhteys rannalle. ...

4.6/5Exceptional! (166 arvostelua)
Great hotel, room to improve service

"The hotel was excellent. It is still relatively new, so there is the possibility to improve the quality of service. The staff was still learning and the kitchen of the hotel's restaurant was sometimes a bit slow. Nevertheless, the premises are great. Would definitely stay there again."…"

Arvosteltu 3.7.2017

Hotel Brown Beach House & Spa
XII Century Heritage Hotel
XII Century Heritage Hotel
4 out of 5
Mornarska 23, Trogir

Vitturin torni ja Kamerlengon linnoitus sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Pyhän Barbaran kirkko ja Ivan Orsinin kappeli ovat myös 5 minuutin ...

4.6/5Wonderful! (88 arvostelua)

"Sijainti saarella oli loistava ja näkymä terassilta mahtava."…"

Arvosteltu 4.5.2019

XII Century Heritage Hotel
Hotel Trogir Palace
Hotel Trogir Palace
4 out of 5
Put gradine 8, Trogir
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
76 €
per night
Jan 30 - Jan 31

Pyhän Barbaran kirkko ja Kamerlengon linnoitus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Vitturin torni ja Ivan ...

4.2/5Excellent! (122 arvostelua)

"Quiet hotel but handy to walk to old town. Staff very friendly and room clean"…"

Arvosteltu 4.9.2019

Hotel Trogir Palace

Popular things to do in Trogir

Kamerlengon linnoitus
Image for Kamerlengon linnoitus

Kamerlengon linnoitus

4.5/5(3 reviews)

Voit oppia lisää kohteen Trogir paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteen Kamerlengon linnoitus kaltaisilla tunnetuilla muistomerkeillä. Vaella tämän viehättävän alueen satamassa ja kauniilla rannoilla.

Pyhän Laurentiuksen katedraali
Image for Pyhän Laurentiuksen katedraali

Pyhän Laurentiuksen katedraali

Ota selvää kohteen Trogir paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Pyhän Laurentiuksen katedraali. Vaella tämän viehättävän alueen satamassa ja kauniilla rannoilla.

Trogirin pääaukio
Image for Trogirin pääaukio

Trogirin pääaukio

Ota selvää kohteen Trogir paikallisesta historiasta, kun vietät aikaasi kohteessa Trogirin pääaukio. Vaella tämän viehättävän alueen satamassa ja kauniilla rannoilla.

Ćipikon palatsi
Image for Ćipikon palatsi

Ćipikon palatsi

Kun matkustat kohteeseen Trogir, voit astua ajassa taaksepäin ja oppia lisää paikallisesta historiasta kohteessa Ćipikon palatsi. Vaella tämän viehättävän alueen satamassa ja kauniilla rannoilla.

Diokletianuksen palatsi
Image for Diokletianuksen palatsi

Diokletianuksen palatsi

4/5(56 reviews)

Tutustu Splitin historialliseen sydämeen sekä raunioituneeseen roomalaispalatsiin, josta kaupunki on saanut alkunsa.

Splitin katedraali
Image for Splitin katedraali

Splitin katedraali

4/5(48 reviews)

Voit oppia lisää kohteen Split paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteen Splitin katedraali kaltaisilla tunnetuilla muistomerkeillä. Kävele alueen kauniilla rannoilla tai vieraile sen kaupoissa.

Reviews of Trogir

4.9

Top Destination

5 - Excellent
9
5 - Excellent 90%
4 - Good
1
4 - Good 10%
3 - Okay
0
3 - Okay 0%
2 - Disappointing
0
2 - Disappointing 0%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

5/5 - Excellent

Verified traveler

Oct 26, 2019

Hieno vanha kaupunki kapeita kujia hyviä ravintoloita.

5/5 - Excellent

Verified traveler

Oct 3, 2019

Kävimme Trogirissa, mutta asuimme ihanalla Ciovon saarella rauhallisessa Arbanijan kylässä! Toivoimme lomalta rauhaa ja rannalla rentoutumista ja tämä kaikki onnistui.Lisäksi asuntomme oli todella viihtyisä ja hyvin varusteltu.

5/5 - Excellent

Marja

May 8, 2019

Kannattaa majoittua Splitin ulkopuolelle, tulee herkemmin lähdettyä kiertelemään joko skootterilla tai polkupyörällä. Myös paikalliset bussit mainio matkustustapa, paljon lähtöjä ja tosi halpaa. Lyhyt matka lentokentälle.

5/5 - Excellent

Arja

Apr 28, 2019

Ainutlaatuinen historiallinen pieni kaupunki. Puhdasta ja raikasta. Paikalliset erittäin ystävällisiä.