Kroatiassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

TrogirCroatia

Vaella UNESCOn maailmanperintökohteen Trogirin mukulakivikaduilla ja ihaile vaikuttavaa historiallista kaupunkia.

Trogir on pieni muurien ympäröimä kaupunki, jonka vanhakaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia ja monumentteja. Vaella kaupungin kaduilla, jotka henkivät kiehtovaa menneisyyttä, ja tee romanttinen kävelyretki pittoreskia laivalaituria pitkin.

Tämä yli 2 500 vuotta vanha pikkukaupunki on nähnyt historiansa varrella muun muassa kreikkalaisia, roomalaisia ja kroatialaisia asukkaita. Kaupunkikuvaan suuresti vaikuttaneita valloittajia olivat venetsialaiset, jotka hallitsivat kaupunkia lähes neljän vuosisadan ajan 1400-luvun alkupuolelta lähtien. Venetsialaiset rakensivat useita ylellisiä palatseja, torneja, asuinrakennuksia ja linnoituksia. Astu Trogirin lomallasi kaupungin vanhojen muurien sisäpuolelle ja näe Venetsian aikakauden jäännökset, kuten Venetsian tasavaltaa symboloiva siivekäs Pyhän Markuksen leijona.

Suuntaa kaupungin länsireunalle Kamerlengon linnaan, venetsialaiseen puolustuslinnoitukseen, joka oli aikanaan osa kaupungin muuria. Kiemuraisten katujen varrella näet useita historiallisia monumentteja, kuten raatihuoneen, Ćipikon palatsin ja Terra Firma ‑portin. Trogirin matkalla ei kannata unohtaa kaupungin kuuluisinta nähtävyyttä, Sveti Lovron eli Pyhän Laurentiuksen katedraalia. Ihaile tämän venetsialaisen kirkon romaanista sisäänkäyntiportaalia ja astu sitten sisään kirkkosaliin, jossa on esillä kiinnostava kokoelma puuveistoksia, maalauksia ja patsaita.

Jos vietät lomaa Trogirissa loka-toukokuussa, käytä tilaisuus hyväksesi ja vieraile Pyhän Nikolauksen luostarissa. Vuonna 1064 perustetussa luostarissa asuu edelleen joukko benediktiinimunkkeja. Täällä näet pienen kokoelman maalauksia ja pyhiä esineitä sekä harvinaisen aarteen, mahdollisuuksien jumalaa Kairosia kuvaavan kreikkalaisen marmorireliefin, joka on peräisin 200-luvulta.

Kaupunkilomalla Trogirissa voit nauttia myös monenlaisten museoiden kokoelmista. Pysähdy Pinacothequeen ihailemaan uskonnollista taidetta ja vanhoja käsikirjoituksia. Opi tuntemaan Trogirin historiaa jykevässä palatsirakennuksessa sijaitsevassa kaupunginmuseossa.

Lähin lentokenttä on Splitin kenttä, joka on vain viiden kilometrin päässä. Pääset Trogiriin bussilla lentokentältä tai Splitin keskustasta. Kaupungissa on helppoa liikkua jalan. Ylitä silta Čiovon saarelle, jolla on useita ihastuttavia rantoja.

Huippuhotellit kohteessa Trogir

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Sveti Kriz
Hotel Sveti Kriz
4 out of 5
Ulica domovinske zahvalnosti 1, Arbanija, Trogir
Hinta on 99 € per yö

Kamerlengon linnoitus on 4 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Salona ja Grgur Ninski -patsas sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Luonnonhistoriallinen ...

3.2/5 (46 arvostelua)
Trogir on hieno ja suositeltava kohde

"Kroatia ja siellä Trogir oli positiivinen kokemus. Turismi ei ole pilannut paikkaa, jos sellaista asiaa arvostaa. Toki se näkyy tarjolla olevien palveluiden määrässä ja laadussa. Rannoillakin oli enemmän paikallisia kuin meitä turisteja. Mennään varmasti uudelleen."…"

Arvosteltu 19.7.2016

Hotel Sveti Kriz
Guest House Tiramola
Guest House Tiramola
3.5 out of 5
11 Ribarska ulica, Trogir, Croatia
Hinta on 76 € per yö

Vitturin torni, Ćipikon palatsi ja Pyhän Barbaran kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä majatalosta. Herttuan palatsi ja Trogirin pääaukio ovat myös ...

4.7/5Exceptional! (13 arvostelua)

"The Guest House is in the heart of the Historic district, and close to the waterfront."…"

Arvosteltu 22.10.2019

Guest House Tiramola
Villa Fani - Apartments and Rooms
Villa Fani - Apartments and Rooms
4 out of 5
Špira Puovica I 10, Trogir

Kamerlengon linnoitus on 1,4 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta huoneistohotellista. Grgur Ninski -patsas ja Splitin katedraali sijaitsevat ...

4.6/5Wonderful! (37 arvostelua)
Rauhallista loman viettoa

"Suosikkipaikkamme omassa rauhassa rinteessä kuitenkin lähellä kaikkea. Ahtaat kujat ja parkkipaikat joten kaikkein suurinta vuokra-autoa ei kannata hankkia. Ystävälliset omistajat pitävät hyvää huolta kiinteistöstään ja paikat ovat siistit. Pieni ja viihtyisä uima-allas ja kokkajille hiiligrilli ..."…"

Arvosteltu 2.7.2018

Villa Fani - Apartments and Rooms

Suositut vierailukohteet – Trogir

Trogirin pääaukio
Kuva majoitusliikkeestä Trogirin pääaukio

Trogirin pääaukio

Ota selvää kohteen Trogir paikallisesta historiasta, kun vierailet kohteessa Trogirin pääaukio. Vaella tämän viehättävän alueen satamassa ja kauniilla rannoilla.

Kamerlengon linnoitus
Kuva majoitusliikkeestä Kamerlengon linnoitus

Kamerlengon linnoitus

4.5/5(3 arvostelua)

Ota selvää kohteen Trogir paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Kamerlengon linnoitus. Vaella tämän viehättävän alueen satamassa ja kauniilla rannoilla.

Pyhän Laurentiuksen katedraali
Kuva majoitusliikkeestä Pyhän Laurentiuksen katedraali

Pyhän Laurentiuksen katedraali

Voit oppia lisää kohteen Trogir paikallisesta historiasta, kun käyt piipahtamassa kohteessa Pyhän Laurentiuksen katedraali. Vaella tämän viehättävän alueen satamassa ja kauniilla rannoilla.

Arvostelut – Trogir

4.9

Huippukohde

5 - Loistava
9
5 - Loistava 90%
4 - Hyvä
1
4 - Hyvä 10%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

26. lokak. 2019

Hieno vanha kaupunki kapeita kujia hyviä ravintoloita.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

3. lokak. 2019

Kävimme Trogirissa, mutta asuimme ihanalla Ciovon saarella rauhallisessa Arbanijan kylässä! Toivoimme lomalta rauhaa ja rannalla rentoutumista ja tämä kaikki onnistui.Lisäksi asuntomme oli todella viihtyisä ja hyvin varusteltu.

5/5 - Loistava

Marja

8. toukok. 2019

Kannattaa majoittua Splitin ulkopuolelle, tulee herkemmin lähdettyä kiertelemään joko skootterilla tai polkupyörällä. Myös paikalliset bussit mainio matkustustapa, paljon lähtöjä ja tosi halpaa. Lyhyt matka lentokentälle.

5/5 - Loistava

Arja

28. huhtik. 2019

Ainutlaatuinen historiallinen pieni kaupunki. Puhdasta ja raikasta. Paikalliset erittäin ystävällisiä.

Kohteen Trogir lähellä sijaitsevat kaupungit