Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Tulumin mayakaupungin rauniot

Näe nämä mayojen vaikuttavat rauniot, jotka sijaitsevat Jukatanin niemimaalla Karibianmeren korkeilla rantakallioilla.

Tulumin mayakaupungin rauniot ovat yhdet arvoituksellisimmista ja kauneimmista esikolumbiaanisista raunioista Meksikon Jukatanin niemimaalla.

Rakennukset ovat säilyneet hyvin, ja niitä ympäröi 1200-luvulta peräisin oleva vahva muuri. Muinoin kaupunkia suojasivat korkeat kukkulat, Karibianmeri ja muuri, ja sen uskotaan olleen tärkeä kauppapaikka aina siihen saakka, kunnes espanjalaiset saapuivat vuonna 1518.

Tulumin kukoistuskausi kesti 1200-luvulta 1400-luvulle, ja se antautui espanjalaisille viimeisten mayakaupunkien joukossa. Nykyään nämä rauniot ovat melko pienestä koostaan huolimatta yksi suosituimmista arkeologisista nähtävyyksistä koko Meksikossa.

Kun lähestyt raunioita pohjoisesta, ensimmäiseksi näet El Castillon, joka on koko alueen mahtavin rakennus. Tämä 7,5 metriä korkea rakennus hallitsee aluetta koollaan. Suojeltuun rakennukseen ei pääse sisälle, joten voit katsella sitä vain ulkoapäin. Saavu Tulumiin aikaisin aamulla ennen turistibusseja. Jos tulet paikalle vieläkin aiemmin, voit katsella auringon nousevan Karibianmeren ylle ja valaisevan El Castillon vähitellen. Ui Tulumin rannikon kristallinkirkkaissa vesissä ja kuvittele, miten muinaisten kauppiaiden kanootit lipuivat suojaisaan poukamaan kallioilla kohoavien raunioiden alapuolella.

Rauniot ovat avoinna joka päivä, ja alueelle on pieni pääsymaksu. Alue on alle 500 metriä pitkä, joten ehdit nähdä sen noin tunnissa. Pukeudu mukaviin kenkiin ja varaa mukaasi päähine.

Tulum Pueblo eli Tulumin kylä sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä raunioilta etelään, ja siellä on useita erinomaisia ravintoloita. Raunioille on tunnin ajomatka Playa del Carmenista ja noin 80 minuutin ajomatka Cancúnista. Busseja liikennöi säännöllisesti sekä Cancúnista että Playa del Carmenista. Voit myös matkustaa jaetulla pikkubussikyydillä. Jos tulet Tulumiin autolla, huomaa, että alue jakautuu kolmeen osaan: raunioihin, kylään ja rantaan. Rannalla on useita hotelleja.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 376 majoitusliikettä kohteen Tulumin Maya-rauniot lähellä
Diamante K 123 €
Diamante K

Diamante K

Crta. Boca Paila Tulum Ruinas Km 2.5, Tulum, QROO
   
  3.0 kautta 5.0 Tähteä

  Las Palmas Publicin ranta ja Paraison ranta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kansallispuistossa sijaitsevasta hotellista. Tulumin Maya-rauniot ja Tulumin kansallispuisto ovat myös 3 kilometrin päässä.

  Aluna Hotel Tulum 107 €
  Aluna Hotel Tulum

  Aluna Hotel Tulum

  Polígono 04, Frac 05, Lt 04, SN, Aldea Zama, Tulum, QROO
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   SFER IK’n museo, Tulumin ranta ja Tulumin Maya-rauniot sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Paraison ranta ja Tulumin kansallispuisto ovat myös 5 kilometrin päässä.

   Hotel Poc Na 153 €
   Hotel Poc Na

   Hotel Poc Na

   Carretera Tulum-Bocapaila S/N, Tulum, QROO
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Las Palmas Publicin ranta ja Paraison ranta ovat muutaman askeleen päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Tulumin Maya-rauniot ja Tulumin kansallispuisto ovat myös 2 kilometrin päässä.

    Kore Tulum Retreat and Spa Resort -Adults Only-All Inclusive 336 €
    Kore Tulum Retreat and Spa Resort -Adults Only-All Inclusive

    Kore Tulum Retreat and Spa Resort -Adults Only-All Inclusive

    Carr Tulum Boca Paila Km 3.85, Tulum, QROO
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Las Palmas Publicin ranta on 1 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta all-inclusive-tyyppisestä lomakeskuksesta. Paraison ranta ja Tulumin kansallispuisto ovat myös 5 kilometrin päässä.

     Ikal Hotel Tulum 208 €
     Ikal Hotel Tulum

     Ikal Hotel Tulum

     Carretera Tulum-Boca Paila km 3, Tulum, QROO
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Paraison ranta, Tulumin kansallispuisto ja Tulumin Maya-rauniot sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla kansallispuistossa sijaitsevasta hotellista. Tulumin ranta ja Gran Cenote (vesiluola) ovat myös 10 kilometrin päässä.

      Casa Agape Boutique Hotel & Beach Club Tulum 86 €
      Casa Agape Boutique Hotel & Beach Club Tulum

      Casa Agape Boutique Hotel & Beach Club Tulum

      Calle Polar Poniente Lots 10, Tulum, QROO
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tulumin kansallispuisto, Tulumin Maya-rauniot ja Gran Cenote (vesiluola) sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Paraison ranta ja Tulumin ranta ovat myös 10 kilometrin päässä.

       Casa Kaia by Tulum Homes
       Casa Kaia by Tulum Homes

       Casa Kaia by Tulum Homes

       Aldea Zama, Mza 2, Lote 6 Y 7, Tulum, QROO
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Tulumin Maya-rauniot ja Tulumin kansallispuisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Paraison ranta sijaitsee 1,5 kilometrin päässä.

        KASA Hotel Parota 99 €
        KASA Hotel Parota

        KASA Hotel Parota

        Calle Prol. Sayil, Lotes 3 y 4, Aldea Zama, Tulum, QROO
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         Cenote Cristal, Paraison ranta ja Tulumin Maya-rauniot sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista.