Meksiko

Matkaopas
Meksiko johon kuuluu venesatama, yökuvat ja lahti tai satama
Tämä Väli-Amerikan maa upeine nähtävyyksineen tarjoaa loistavat puitteet niin ranta- kuin kaupunkilomalle.

Meksiko on poikkeuksellisen kaunis maa, jolla on takanaan pitkä ja värikäs historia. Sen pääkaupunki, Mexico City, kuuluu maailman 15suurimman metropolialueen joukkoon. Loisteliaassa Palacio Nacionalin kansallispalatsissa voit tutustua maan historiaan aina atsteekkien ajoista Espanjan valtaan, itsenäistymiseen ja nykyaikaan saakka.

Näe huikea Ballet Folklórico de Mexico värikkäine asuineen ja ihastu Palacio de Bellas Artesin kulttuurikeskuksen koristeelliseen sisustukseen sekä rakennuksen vaikuttavaan arkkitehtuuriin upeassa valaistuksessa pimeän laskeuduttua.

Mexico Cityn lähellä sijaitsee myös kauan ennen eurooppalaisten saapumista rakennettu Teotihuacanin kaupunki, josta löytyvät Auringon ja Kuun pyramidit. Upeita mesoamerikkalaisia pyramideja löytyy myös maan muista osista. Tällainen on esimerkiksi Pueblassa sijaitseva Cholulan pyramidi.

Jukatanin niemimaa tarjoaa sopivan sekoituksen historiaa ja hauskanpitoa. Rentoudu rantalomalla Cancúnissa, Cozumelissa tai Playa del Carmenissa, Meksikon Riviera Mayan alueen suosituissa kohteissa Karibianmeren rannalla. Tutki muinaisten mayakaupunkien kivirakennelmia Chichen Itzassa ja Tulumin raunioilla. Sukella Kantun-Chin luonnonluoliin ja Cancúnin vedenalaiseen museoon tutkimaan ihmispatsaita.

Matka Meksikon Tyynenmeren-rannikolle tarjoaa lisää hiekkarantoja lomalaisille. Huatulcossa voit ottaa aurinkoa kymmenillä hiekkarannoilla tai snorklata koralliriutoilla. Hieman pohjoisempana sijaitsee Acapulco, missä La Quebradan uimahyppääjät ponnistavat mereen rantakallioiden korkeuksista. Puerto Vallartasta löytyy myös hiekkarantoja sekä puinen merenrantajalkakäytävä, joka johtaa ravintoloihin, kauppoihin ja Vallartan vanhaankaupunkiin. Baja California Surin eteläkärjessä Cabo San Lucasissa puolestaan on rantojen lisäksi mielenkiintoisia rantakivimuodostelmia ja vilkas yöelämä.

Sisämaasta löytyy muun muassa Unescon maailmanperintökohde Oaxaca, joka on Espanjan siirtomaa-aikainen kylä, ja sen lähellä sijaitsevat Monte Albánin arkeologiset kaivaukset. Moreliassa voit ihailla vaaleanpunaista akveduktia, joka kulkee modernin kaupungin läpi 1,8kilometrin mittaisena.

Kaikkialta Meksikosta löydät lämpimän ilmaston, ystävällisiä ihmisiä, käsityöläistavaroita ja herkullista ruokaa. Voit ostaa tuliaisiksi hopeakoruja ja värikkäitä ruukkuja sekä maistella aitoa meksikolaista ruokaa, kuten gorditoja, tostadoja, enchiladoja ja molea, jotka maistuvat paljon paremmilta Meksikossa kuin muualla. Loma Meksikossa on lämmin niin ilmaston kuin ihmistenkin puolesta.

Suositut kaupungit kohteessa Meksiko

Mexico City joka esittää merielämä ja eläintarhan eläimet
México
Historiallinen, Museot ja Katedraalit
Tässä kulttuurimetropolissa on upeita seinämaalauksia, muinaisen asutuksen raunioita ja klassista arkkitehtuuria.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Zócalo
  • Itsenäisyyden enkeli
  • Palacio de Bellas Artes
Hallituspalatsi featuring katunäkymät, kaupunki ja tori
Guadalajara
Shoppailu, Katedraalit ja Museot
Kutkuttava arkkitehtuuri, mariachimusiikki ja herkullinen ruoka saavat sinut ihastumaan yhteen Meksikon suurimmista kaupungeista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Guadalajaran katedraali