COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

TurkuLounais-Suomi, Suomi

Kauniit jokimaisemat, historialliset maamerkit, vilkas kulttuurielämä ja ympäröivän saariston upea luonto houkuttelevat viettämään lomaa tähän hienoon kaupunkiin.

Keskustaa halkova Aurajoki on olennainen osa Turun kaupunkimaisemaa. Kaupunkiloma joenrantahotellissa onnistuu helposti, ja joen läheltä löytyvät kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja maamerkit. Jokivartta pitkin sekä vanhojen puutaloalueiden mukulakivikaduilla kävellessä voi aistia tämän vanhan yliopistokaupungin historiallisen merkityksen.

Turun valinta vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi elävöitti entisestään kaupungin värikästä kulttuurielämää. Monet viettävät Turussa muutaman päivän matkalla Turun saariston kauniin luonnon pariin.

Turun tarkkaa perustamisvuotta ei tiedetä, mutta kaupungin arvioidaan syntyneen 1200-luvun loppupuolella. Pitkän historiansa ansiosta Turussa on runsaasti kulttuurihistoriallisesti arvokkaita matkailukohteita. Niistä tunnetuimmat ovat yli 700 vuotta vanha Turun linna sekä vuonna 1300 vihitty Turun tuomiokirkko. Turun linnassa voi vierähtää helposti useampi tunti, ja siellä järjestetään myös erityisesti lapsille suunnattuja kierroksia.

Vuoden 1827 Turun palo tuhosi suurimman osan kaupungista, mutta Käsityöläismuseossa on kuitenkin säilynyt vanhoja puurakennuksia ja keskiaikaisen Turun tunnelmaa. Kaupungin vanhoja, esiin kaivettuja raunioita taas on esillä Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, jossa sijaitsee myös nykytaiteen museo. Turussa sijaitsee myös mielenkiintoinen, musiikkiin erikoistunut Sibelius-museo. Port Arthurin kaupunginosassa voit kulkea vanhojen puutalojen lomassa mukulakivikatuja pitkin, ja alueella on myös vaikuttava Mikaelinkirkko.

Voit lähteä kävelylle kauniiseen Aurajokirantaan ja vierailla päivän mittaan eri nähtävyyksissä. Aloita vaikkapa tuomiokirkolta läheltä vanhaa keskustaa ja jatka museoiden, kahviloiden ja purjelaivojen, kuten tunnetun Suomen Joutsenen, ohi aina satamassa jokisuulla sijaitsevalle Turun linnalle saakka. Erityisesti kesällä voit nähtävyyksien katselun lomassa pysähtyä kahville jokirannan ulkoilmakahviloihin ja ylittää joen kauniita siltoja pitkin tai Föri-lautalla, joka liikennöi yleensä läpi vuoden. Kahviloiden lisäksi Turussa on lukuisia arvostettuja ravintoloita, joissa voit nauttia illallista hienossa miljöössä. Lähde ruokaostoksille Turun tunnetulle ja vilkkaalle torille tai vuonna 1896 avattuun kauppahalliin, jossa on myös useita lounaspaikkoja.

Matka Turkuun onnistuu helposti, sillä kaupunkiin pääsee lukuisilla bussi- ja junayhteyksillä. Lentoja läheiselle lentoasemalle on myös päivittäin. Keskustassa on useita parkkihalleja, joten pysäköintikään ei ole ongelma omalla autolla saapuville. Turusta alkaa myös saaristoon vievä Saariston rengastie, joka johdattaa saarelta toiselle joko siltoja pitkin tai lautoilla. Matkan voi taittaa autolla tai pyöräillen.

Turun päänähtävyydet näet jo muutamassa päivässä, mutta kaupunki tarjoaa kuitenkin nähtävää ja koettavaa pidemmäksikin aikaa sekä keskustassa että lähiseudulla. Jokirannan kauniin luonnon ja vaikuttavien rakennusten parissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Suositut kaupungit kohteessa Turku

Turku
Shoppailu, Business ja Museo

…"

Naantali
Naantali
Kylpylä, Teemapuisto ja Saari

…"

Salo
Salo
Lapsiystävällinen, Kulttuuriaktiviteetti ja Teatteri

…"

Eura

…"

Kemiönsaari

…"

Kaarina
Shoppailu, Business ja Ruokailu

…"