Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí)

Tämä keskusaukio on yhtä tärkeä prahalaisille tänä päivänä kuin se oli tuhat vuotta sitten.

Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí) oli aikoinaan kukoistava Prahan keskus. Nykyäänkin se on yhä lähes aina täynnä ihmisiä, ja sen alueella sijaitsee useita Prahan tärkeitä nähtävyyksiä. Aukio on loistava paikka aloittaa Prahaan tutustuminen, sillä siellä saat ensikäsityksen kaupungin vaiheikkaasta historiasta. Voit myös ostaa karttoja tai opaskirjoja tai nauttia kupillisen kahvia jossakin aukion useista ulkoilmakahviloista.

Ime itseesi perinteistä eurooppalaista tunnelmaa, kun kävelet ohi pastellinväristen myymälöiden ja ravintoloiden, jotka reunustavat aukiota. Tällä eläväisellä aukiolla on aina katutaiteilijoita, monenlaista taidetta ja matkaoppaita.

Katsele Prahan moninaisia arkkitehtuurityylejä keskeltä aukiota tai jostakin aukion useista näköalatorneista. Goottilainen Týnin kirkko, barokkityylinen Pyhän Nikolauksen kirkko ja keskiaikainen astronominen kello ovat aukion kohokohtia. Ajoita käyntisi tasatuntiin ja näe vanhan raatihuoneen upean kellon vaikuttava näytelmä.

Aukion mukulakivet ovat hioutuneet kiiltäviksi vuosisatojen kuluessa ja olleet osa kaupungin vaiheikasta historiaa. Etsi 27 kiveen merkittyä valkoista ristiä, jotka ovat Valkeavuoren taistelun jälkeen mestattujen marttyyrien muistimerkki.

Näe Jan Husin pronssinen patsas ja tutustu tähän paavin pannaan julistamaan uskonpuhdistajaan, joka poltettiin roviolla vuonna 1415. Hänen sanomansa rakastaa toinen toistaan ja uskoa totuuden voimaan pätee yhä tänäkin päivänä. Hänen kuolemansa synnytti kapinan, hussilaissodat.

Aukiolla järjestettäviltä markkinoilta voit ostaa tuliaisia tai sesongin mukaan vaihtelevia paikallisia tuotteita. Tunnetuimmat ovat joulu- ja pääsiäismarkkinat, jotka molemmat avataan kolme viikkoa ennen kyseistä juhlapyhää.

Vanhankaupungin aukio sijaitsee keskellä kaupunkia, ja sinne pääsee raitiovaunulla, metrolla ja jalkaisin useimmista muista Prahan historiallisista nähtävyyksistä. Koska aukiolla on usein väentungosta, pidä huoli omaisuudestasi, sillä alueella saattaa liikkua taskuvarkaita.


Alueen Vanha kaupunginaukio opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 667 majoitusliikettä kohteen Vanha kaupunginaukio lähellä
Grandium Prague 86 €
Grandium Prague

Grandium Prague

Politickych veznu 913/12, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandior Hotel Prague 91 €
  Grandior Hotel Prague

  Grandior Hotel Prague

  Na Porici 42, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Palladium, Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Michelangelo Grand Hotel Prague 108 €
   Michelangelo Grand Hotel Prague

   Michelangelo Grand Hotel Prague

   Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema ja Můstekin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    K+K Hotel Central Prague 99 €
    K+K Hotel Central Prague

    K+K Hotel Central Prague

    Hybernska 10, Praha
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Kings Court 147 €
     Hotel Kings Court

     Hotel Kings Court

     U Obecniho Domu 3, Praha
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Palladium ja Tasavallan aukio. Ruutitorni ja Kunnantalo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Praha Masarykovon asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      Cosmopolitan Hotel Prague 120 €
      Cosmopolitan Hotel Prague

      Cosmopolitan Hotel Prague

      Zlatnicka 3, Praha
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Kuninkaantie, Tasavallan aukio ja Palladium sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kunnantalo ja Hybernian teatteri ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Majestic Plaza 82 €
       Grand Majestic Plaza

       Grand Majestic Plaza

       Truhlarska 16, Praha
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Leon D´Oro 80 €
        Hotel Leon D´Oro

        Hotel Leon D´Oro

        Havelska 29, Praha
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Na příkopě ostoskatu, Stavovské-teatteri ja Prahan astronominen kello sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Chrám Matky Boží před Týnemin kirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Můstekin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Národní třídan metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.