Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí)

Tämä keskusaukio on yhtä tärkeä prahalaisille tänä päivänä kuin se oli tuhat vuotta sitten.

Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí) oli aikoinaan kukoistava Prahan keskus. Nykyäänkin se on yhä lähes aina täynnä ihmisiä, ja sen alueella sijaitsee useita Prahan tärkeitä nähtävyyksiä. Aukio on loistava paikka aloittaa Prahaan tutustuminen, sillä siellä saat ensikäsityksen kaupungin vaiheikkaasta historiasta. Voit myös ostaa karttoja tai opaskirjoja tai nauttia kupillisen kahvia jossakin aukion useista ulkoilmakahviloista.

Ime itseesi perinteistä eurooppalaista tunnelmaa, kun kävelet ohi pastellinväristen myymälöiden ja ravintoloiden, jotka reunustavat aukiota. Tällä eläväisellä aukiolla on aina katutaiteilijoita, monenlaista taidetta ja matkaoppaita.

Katsele Prahan moninaisia arkkitehtuurityylejä keskeltä aukiota tai jostakin aukion useista näköalatorneista. Goottilainen Týnin kirkko, barokkityylinen Pyhän Nikolauksen kirkko ja keskiaikainen astronominen kello ovat aukion kohokohtia. Ajoita käyntisi tasatuntiin ja näe vanhan raatihuoneen upean kellon vaikuttava näytelmä.

Aukion mukulakivet ovat hioutuneet kiiltäviksi vuosisatojen kuluessa ja olleet osa kaupungin vaiheikasta historiaa. Etsi 27 kiveen merkittyä valkoista ristiä, jotka ovat Valkeavuoren taistelun jälkeen mestattujen marttyyrien muistimerkki.

Näe Jan Husin pronssinen patsas ja tutustu tähän paavin pannaan julistamaan uskonpuhdistajaan, joka poltettiin roviolla vuonna 1415. Hänen sanomansa rakastaa toinen toistaan ja uskoa totuuden voimaan pätee yhä tänäkin päivänä. Hänen kuolemansa synnytti kapinan, hussilaissodat.

Aukiolla järjestettäviltä markkinoilta voit ostaa tuliaisia tai sesongin mukaan vaihtelevia paikallisia tuotteita. Tunnetuimmat ovat joulu- ja pääsiäismarkkinat, jotka molemmat avataan kolme viikkoa ennen kyseistä juhlapyhää.

Vanhankaupungin aukio sijaitsee keskellä kaupunkia, ja sinne pääsee raitiovaunulla, metrolla ja jalkaisin useimmista muista Prahan historiallisista nähtävyyksistä. Koska aukiolla on usein väentungosta, pidä huoli omaisuudestasi, sillä alueella saattaa liikkua taskuvarkaita.


Alueen Vanha kaupunginaukio opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 330 majoitusliikettä kohteen Vanha kaupunginaukio lähellä
Grandior Hotel Prague 54 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Palladium, Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Bílá labuť Stop sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Florencin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Kings Court 76 €
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Kunnantalo ja Palladium. Prahan astronominen kello ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Dlouhá třída Stop sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republiky Stop 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Grandium Hotel Prague 63 €
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Praha
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Jindřišskán pysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Cosmopolitan Hotel Prague 78 €
    Cosmopolitan Hotel Prague

    Cosmopolitan Hotel Prague

    Zlatnicka 3, Praha
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Kuninkaantie ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Palladium ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republiky Stop ja Masarykovo Nádražín pysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Iron Gate Hotel and Suites 57 €
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Praha
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Kuninkaantie ja Prahan astronominen kello sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Chrám Matky Boží před Týnemin kirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Můstekin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Staroměstskán metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Majestic Plaza Hotel Prague 45 €
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Novoměstská radnice, Palác Lucerna ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Kommunismin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vodičkova Stop on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Štěpánská Stop on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Majestic Hotel Prague 50 €
       Grand Majestic Hotel Prague

       Grand Majestic Hotel Prague

       Truhlarska 16, Praha
         
        4.5 kautta 5.0 Tähteä

        Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Dlouhá třída Stop ja Náměstí Republiky Stop sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Art Nouveau Palace Hotel 68 €
        Art Nouveau Palace Hotel

        Art Nouveau Palace Hotel

        Panska 12, Praha
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Muchan museo ja Stavovské-teatteri ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Jindřišskán pysäkki ja Václavské náměstí Stop sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.