Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí)

Tämä keskusaukio on yhtä tärkeä prahalaisille tänä päivänä kuin se oli tuhat vuotta sitten.

Vanhankaupungin aukio (Staroměstské náměstí) oli aikoinaan kukoistava Prahan keskus. Nykyäänkin se on yhä lähes aina täynnä ihmisiä, ja sen alueella sijaitsee useita Prahan tärkeitä nähtävyyksiä. Aukio on loistava paikka aloittaa Prahaan tutustuminen, sillä siellä saat ensikäsityksen kaupungin vaiheikkaasta historiasta. Voit myös ostaa karttoja tai opaskirjoja tai nauttia kupillisen kahvia jossakin aukion useista ulkoilmakahviloista.

Ime itseesi perinteistä eurooppalaista tunnelmaa, kun kävelet ohi pastellinväristen myymälöiden ja ravintoloiden, jotka reunustavat aukiota. Tällä eläväisellä aukiolla on aina katutaiteilijoita, monenlaista taidetta ja matkaoppaita.

Katsele Prahan moninaisia arkkitehtuurityylejä keskeltä aukiota tai jostakin aukion useista näköalatorneista. Goottilainen Týnin kirkko, barokkityylinen Pyhän Nikolauksen kirkko ja keskiaikainen astronominen kello ovat aukion kohokohtia. Ajoita käyntisi tasatuntiin ja näe vanhan raatihuoneen upean kellon vaikuttava näytelmä.

Aukion mukulakivet ovat hioutuneet kiiltäviksi vuosisatojen kuluessa ja olleet osa kaupungin vaiheikasta historiaa. Etsi 27 kiveen merkittyä valkoista ristiä, jotka ovat Valkeavuoren taistelun jälkeen mestattujen marttyyrien muistimerkki.

Näe Jan Husin pronssinen patsas ja tutustu tähän paavin pannaan julistamaan uskonpuhdistajaan, joka poltettiin roviolla vuonna 1415. Hänen sanomansa rakastaa toinen toistaan ja uskoa totuuden voimaan pätee yhä tänäkin päivänä. Hänen kuolemansa synnytti kapinan, hussilaissodat.

Aukiolla järjestettäviltä markkinoilta voit ostaa tuliaisia tai sesongin mukaan vaihtelevia paikallisia tuotteita. Tunnetuimmat ovat joulu- ja pääsiäismarkkinat, jotka molemmat avataan kolme viikkoa ennen kyseistä juhlapyhää.

Vanhankaupungin aukio sijaitsee keskellä kaupunkia, ja sinne pääsee raitiovaunulla, metrolla ja jalkaisin useimmista muista Prahan historiallisista nähtävyyksistä. Koska aukiolla on usein väentungosta, pidä huoli omaisuudestasi, sillä alueella saattaa liikkua taskuvarkaita.


Alueen Vanha kaupunginaukio opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 684 majoitusliikettä kohteen Vanha kaupunginaukio lähellä
Grandior Hotel Prague 90 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palladium ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandium Prague 98 €
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   K+K Hotel Central Prague 99 €
   K+K Hotel Central Prague

   K+K Hotel Central Prague

   Hybernska 10, Praha
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Kings Court 190 €
    Hotel Kings Court

    Hotel Kings Court

    U Obecniho Domu 3, Praha
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Tasavallan aukio ja Kunnantalo. Ruutitorni ja Hybernian teatteri ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Praha Masarykovon asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Grand Majestic Plaza 86 €
     Grand Majestic Plaza

     Grand Majestic Plaza

     Truhlarska 16, Praha
       
      4.5 kautta 5.0 Tähteä

      Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      InterContinental Prague 166 €
      InterContinental Prague

      InterContinental Prague

      Parizska 30, Praha
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Pařížská-katu, Vanhauusi synagoga ja Vanha juutalainen hautausmaa. Kaarlen yliopisto ja Rudolfinum ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Staroměstskán metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Malostranskán metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Leon D´Oro 94 €
       Hotel Leon D´Oro

       Hotel Leon D´Oro

       Havelska 29, Praha
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Na příkopě ostoskatu, Stavovské-teatteri ja Prahan astronominen kello sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Chrám Matky Boží před Týnemin kirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Můstekin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Národní třídan metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Michelangelo Grand Hotel Prague 117 €
        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema ja Můstekin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.