Ota suunnaksesi romanttinen Varsova ja koe sen museot, historialliset kohteet sekä linna.

Varsova tuhottiin lähes kokonaan toisessa maailmansodassa. Varsovan vanhakaupunki rakennettiin tunnollisesti uudelleen, ja siitä tuli myöhemmin kansainvälisesti tunnustettu Unescon maailmanperintökohde. Goottilais- ja renessanssityylinen arkkitehtuuri seisoo rinta rinnan betonisten neuvostoajan rakennusten ja modernien lasisten pilvenpiirtäjien kanssa. Varsovan edistyksellinen kulttuurielämä vastaa monipuolisuudeltaan pääkaupungin arkkitehtuuria. Käy Varsovan-kaupunkilomalla sotamuistomerkeillä tai klassisissa taidegallerioissa tai etsiydy underground-teatteriesityksiin ja avantgarde-elokuvateattereihin.

Tutustu kaupunkiin kävellen ja aloita kierros vanhastakaupungista. Siellä sijaitsee suuri osa Varsovan tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten kuninkaanlinna, kuningas Sigismundin pylväs ja Varsovan vartiotorni, joka on jäänyt jäljelle kaupunkia aikoinaan ympäröineistä muureista.

Kävele tai matkusta halvalla Varsovan-matkalla bussilla kuninkaanlinnasta Wilanówin palatsille kulkevaa kuninkaallista reittiä pitkin. Noin 10 kilometriä pitkä reitti kulkee useiden kirkkojen, presidentinlinnan ja Varsovan yliopiston sekä muiden nähtävyyksien kautta.

Kulttuuri- ja tiedepalatsi on yksi Varsovan monista arkkitehtuuriltaan sosialistista realismia edustavista rakennuksista. Palatsin kellotorni näkyy lähes kaikkialle kaupunkiin. Nouse hissillä 30. kerroksen terassille, jolta voit nauttia näkymistä kaupungin ja Veikseljoen ylle.

Varsova on kuuluisa julkisista viheralueistaan, sillä kaupungissa on yli 80 puistoa. Vanhin puisto on 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva saksilainen puutarha. Entisessä kuninkaallisessa puutarhassa on puiden reunustamia puistokatuja ja tuntemattoman sotilaan hauta, joka on muistomerkki sodissa kuolleille sotilaille. Käy Varsovan-matkalla Varsovan eläintarhassa, jonka 40 hehtaarin suuruisella puistoalueella elää yli 5 000 eläintä.

Chopin oli yksi Varsovan merkittävimmistä asukkaista, ja kaupunki onkin täynnä säveltäjään liittyviä viittauksia, jotka vaihtelevat muistomerkeistä ja hänen mukaansa nimetyistä kaduista museoon.

Paras aika Varsovan-lomalle on touko- ja syyskuun välinen aika, jolloin paikalliset ottavat kaiken irti lämpimästä säästä puistoissa ja ravintoloiden terasseilla. Liiku kaupungissa bussilla, raitiovaunulla tai junalla. Voit myös vuokrata kaupunkipyörän ja pyöräillä joenvartta pitkin.

Tunnettu seuraavista:

Shoppailu, Pilvenpiirtäjä ja Museo

Tarkastele karttaa

Missä yöpyä kohteessa Varsova

Centrum
Kuva majoitusliikkeestä Centrum

Centrum

Pilvenpiirtäjä, Historiallinen rakennus, Shoppailu

Centrum tunnetaan suosituista kaupoista. Voit myös tutustua suosittuihin nähtävyyksiin, joihin kuuluu Kulttuurin ja tieteen palatsi ja Puolan kansallismuseo. Läheinen Centrumin asema takaa, että kaupungin eri alueet ovat ulottuvillasi vaivattomasti.

Vanhakaupunki
Kuva majoitusliikkeestä Vanhakaupunki

Vanhakaupunki

Historiallinen rakennus, Romanttinen, Monumentti

Vanhakaupunki tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja voit myös vierailla muissa alueen kohteissa, joihin kuuluu Vanhankaupungin aukio ja Kuninkaanlinna.

Srodmiescie
Kuva majoitusliikkeestä Srodmiescie

Srodmiescie

Historiallinen rakennus, Museo, Monumentti

Srodmiescie tunnetaan suosituista kaupoista, ja sen lisäksi voit vierailla erilaisissa kohteissa, joihin kuuluu Puolan kansallismuseo ja Kulttuurin ja tieteen palatsi. Läheinen Centrumin asema takaa sen, että alueella liikkuminen on vaivatonta.

Wola
Kuva majoitusliikkeestä Wola

Wola

Nähtävyyksien katselu, Retki, Teemapuisto

Wola tunnetaan historiallisista kohteista ja kahviloista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Varsovan kapinamuseo ja Warsaw Trade Tower.

Ochota
Kuva majoitusliikkeestä Ochota

Ochota

Ystävälliset ihmiset, Pilvenpiirtäjä, Kävely

Ochota tunnetaan ostosmahdollisuuksista ja historiallisista kohteista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Blue Cityn ostoskeskus ja Puolan kansallismuseo.

Praga-Poludnie
Kuva majoitusliikkeestä Praga-Poludnie

Praga-Poludnie

Lapsiystävällinen, Romanttinen, Halpa

Praga-Poludnie tunnetaan ostosmahdollisuuksista ja ravintoloista. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Kansallisstadion ja Promenada (ostoskeskus).

Huippuhotellit kohteessa Varsova

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Novotel Warszawa Centrum
Novotel Warszawa Centrum
4 out of 5
ul. Marszalkowska 94/98, Varsova, Masovia
50 € / yö
6. lokak.–7. lokak.
4.3/5Erinomainen! (4,056 arvostelua)

Galeria Centrumin ostoskeskus ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Puolan kansallismuseo ja Yhdysvaltain ...

4.3/5Erinomainen! (4,056 arvostelua)

"Hyvä hotelli lähellä keskustan ostospaikkoja. Huoneet siistejä ja palvelu oli hyvää."…"

Arvosteltu 5.8.2019

Novotel Warszawa Centrum
Kuva majoitusliikkeestä Hampton by Hilton Warsaw City Centre
Hampton by Hilton Warsaw City Centre
3 out of 5
Ul. Wspólna 72, Varsova, Masovia
65 € / yö
29. syysk.–30. syysk.
4.4/5Upea! (2,217 arvostelua)

Złote Tarasyn viihde- ja liikekeskus, Kulttuurin ja tieteen palatsi ja Varsovan teknillinen yliopisto sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. ...

4.4/5Upea! (2,217 arvostelua)

"Sijainti erinomainen. Henkilökunta ystävällinen. Siisteys hyvä"…"

Arvosteltu 13.7.2019

Hampton by Hilton Warsaw City Centre
Kuva majoitusliikkeestä Polonia Palace Hotel
Polonia Palace Hotel
4 out of 5
Jerozolimskie Av. 45, Varsova, Masovia
83 € / yö
22. syysk.–23. syysk.
4.7/5Poikkeuksellinen! (3,152 arvostelua)

Fotoplastikon Warszawskin taidegalleria ja Kulttuurin ja tieteen palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Puolan kansallismuseo ...

4.7/5Poikkeuksellinen! (3,152 arvostelua)

"Hyvä aamiainen. Asiallinen ja osaava palvelu vastaanotossa."…"

Arvosteltu 6.8.2019

Polonia Palace Hotel

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Varsova

Kuninkaanlinna
Kuva majoitusliikkeestä Kuninkaanlinna

Kuninkaanlinna

Puolan kuninkaiden asuinlinna, jossa pääset näkemään huikeaa taidetta ja toinen toistaan kauniimpia kalusteita.

Łazienkin puisto
Kuva majoitusliikkeestä Łazienkin puisto

Łazienkin puisto

Varsovan keskustassa sijaitseva puisto, joka tarjoaa upeita palatseja, pieniä järviä sekä useaan eri tyyliin istutettuja puutarhoja.

Kulttuurin ja tieteen palatsi
Kuva majoitusliikkeestä Kulttuurin ja tieteen palatsi

Kulttuurin ja tieteen palatsi

Stalinin Puolalle lahjoittama pilvenpiirtäjä, jonka tiloista löydät muun muassa ravintoloita, museoita ja näköalaterassin.

Kansallisstadion
Kuva majoitusliikkeestä Kansallisstadion

Kansallisstadion

Vuoden 2012 EM-kisoja varten rakennettu jalkapallostadion, jolla järjestetään myös musiikkifestivaaleja ja -konsertteja.

Varsovan kapinamuseo
Kuva majoitusliikkeestä Varsovan kapinamuseo

Varsovan kapinamuseo

Perehdy Varsovan sodan ratkaiseviin päiviin valtavassa museossa, jossa kerrotaan Puolan kotiarmeijan tuhoon tuomitusta yrityksestä vapauttaa kaupunki saksalaisten miehittäjien ikeestä.

Varsovan yliopisto
Kuva majoitusliikkeestä Varsovan yliopisto

Varsovan yliopisto

Kävele Puolassa oppimista kahden vuosisadan ajan vaalineen historiallisen akateemisen oppilaitoksen kampuksen puistokaduilla ja palatsien lomassa. 

Muita kohteen Varsova kaltaisia kaupunkeja

Krakova
Kuva majoitusliikkeestä Krakova
Krakova
Geneve
Kuva majoitusliikkeestä Geneve
Geneve
Vilna
Kuva majoitusliikkeestä Vilna
Vilna