Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Vyšehradin linna

Böömin kuninkaiden entisestä asumuksesta on säilynyt melko vähän, mutta linnakukkula on kiehtova paikka kuljeskella ja vaikkapa syödä piknikeväitä.

Vyšehradin linna, joka sijaitsee yhdellä Prahan monista kukkuloista, toimi Böömin kuninkaiden asumuksena vuoteen 1140 saakka. Linnasta on jäljellä vain rauniot, mutta voit yhä nähdä linnan kirkon, hautausmaan ja linnan jykevät vallit. Puutarhojen rauha on ainutlaatuinen aivan Prahan kuhinan vieressä sijaitsevalla kukkulalla.

Varaa muutama tunti alueeseen tutustumista varten, sillä nähtävää on paljon. Linnan aluetta pidetään kulttuurimonumenttina, ja sen yhteydessä toimivat myös museo ja taidegalleria. Osta infopisteestä opaskirja, jos haluat perehtyä historiaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin tarkemmin.

Vyšehradin linna on rakennettu usean vuosisadan kuluessa. Kuningas Kaarle IV lisäsi 1300-luvulla linnan vallit, joista on jäljellä vain jäänteet.

Nauti piknikeväitä linnan puutarhassa tai tšekkiläinen ateria tai juoma jossakin alueen useista ravintoloista ja kahviloista. Kulje linnan muurin raunioiden viertä puutarhojen toiselle puolelle ja katso kauas joen toiselle puolelle, missä näkyy Prahan linna.

Vyšehradin linnan alueella olevalle kansalliselle hautausmaalle on haudattu useita Prahan tunnettuja kulttuuri- ja tiedepiirien edustajia. Käy hautausmaalla ja näe noin 600 hautaa, jotka ovat useita vuosisatoja vanhoja. Hautausmaa on samalla myös veistospuisto kunnianosoituksena niille monille taiteilijoille, joiden viimeinen leposija tämä hautausmaa on.

Käy myös Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkossa, jonka tornit näkyvät pitkälle kaupungin toiselle puolelle. Kirkon sisäosat ovat erityisen upeat, ja ne on täysin restauroitu.

Aivan Nové Měston (”uusi kaupunki”) kaupunginosan eteläpuolella sijaitseva Vyšehradin linna katselee kukkulalta alas Vltava-joelle. Linnalle on hyvät yhteydet raitiovaunulla ja metrolla. Linnan alueelle on pieni pääsymaksu, ja joihinkin nähtävyyksiin on erilliset pääsymaksunsa.


Alueen Vyšehradin linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 2 361 majoitusliikettä kohteen Vyšehradin linna lähellä
Iron Gate Hotel and Suites 69 €
Iron Gate Hotel and Suites

Iron Gate Hotel and Suites

Michalska 19, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kuninkaantie ja Prahan astronominen kello sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Stavovské-teatteri ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Muzeumin metroasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

  Novotel Praha Wenceslas Square 95 €
  Novotel Praha Wenceslas Square

  Novotel Praha Wenceslas Square

  Katerinska 38, Praha
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Tšekin kansallismuseo ja Venceslauksen aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tanssiva talo ja Prahan astronominen kello ovat myös 2 kilometrin päässä. I. P. Pavlovan metroasema ja I. P. Pavlova Stop sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Premier Apartment Vysehrad
   Premier Apartment Vysehrad

   Premier Apartment Vysehrad

   Neklanova 42, Praha, Czech Republic
     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Prahan kongressikeskus, Tanssiva talo ja Vyšehradin linna sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello ovat myös 3 kilometrin päässä. Svatoplukovan pysäkki on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Karlovo náměstín metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

    Slavojova ApartMeet 67 €
    Slavojova ApartMeet

    Slavojova ApartMeet

    8 Slavojova, Praha, Hlavní mesto Praha
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Prahan kongressikeskus ja Vyšehradin linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Tanssiva talo ja Venceslauksen aukio ovat myös 3 kilometrin päässä. Svatoplukovan pysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pražského povstánín metroasema on 17 minuutin kävelymatkan päässä.

     Apartments Vysehrad
     Apartments Vysehrad

     Apartments Vysehrad

     Vratislavova 38, Praha
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Prahan kongressikeskus, Tanssiva talo ja Vyšehradin linna sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello ovat myös 3 kilometrin päässä. Svatoplukovan pysäkki on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Karlovo náměstín metroasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

      Apartment near Congress Centre 57 €
      Apartment near Congress Centre

      Apartment near Congress Centre

      Slavojova 1729/8a, Praha
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Vyšehradin kansallinen kulttuurimuistomerkki, Prahan kongressikeskus ja Vyšehradin linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello ovat myös 3 kilometrin päässä. Svatoplukovan pysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Pražského povstánín metroasema on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

       King Charles Boutique Residence 54 €
       King Charles Boutique Residence

       King Charles Boutique Residence

       Neklanova 34, Praha
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Prahan kongressikeskus, Tanssiva talo ja Vyšehradin linna sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä romanttisesta hotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello ovat myös 3 kilometrin päässä. Svatoplukovan pysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Karlovo náměstín metroasema on 14 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Union 53 €
        Hotel Union

        Hotel Union

        Ostrcilovo Namesti 4, Praha
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Prahan kongressikeskus, Tanssiva talo ja Vyšehradin linna sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello ovat myös 3 kilometrin päässä. Svatoplukovan pysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Karlovo náměstín metroasema 17 minuutin kävelymatkan päässä.