Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vyšehradin linna

Böömin kuninkaiden entisestä asumuksesta on säilynyt melko vähän, mutta linnakukkula on kiehtova paikka kuljeskella ja vaikkapa syödä piknikeväitä.

Vyšehradin linna, joka sijaitsee yhdellä Prahan monista kukkuloista, toimi Böömin kuninkaiden asumuksena vuoteen 1140 saakka. Linnasta on jäljellä vain rauniot, mutta voit yhä nähdä linnan kirkon, hautausmaan ja linnan jykevät vallit. Puutarhojen rauha on ainutlaatuinen aivan Prahan kuhinan vieressä sijaitsevalla kukkulalla.

Varaa muutama tunti alueeseen tutustumista varten, sillä nähtävää on paljon. Linnan aluetta pidetään kulttuurimonumenttina, ja sen yhteydessä toimivat myös museo ja taidegalleria. Osta infopisteestä opaskirja, jos haluat perehtyä historiaan ja tärkeimpiin nähtävyyksiin tarkemmin.

Vyšehradin linna on rakennettu usean vuosisadan kuluessa. Kuningas Kaarle IV lisäsi 1300-luvulla linnan vallit, joista on jäljellä vain jäänteet.

Nauti piknikeväitä linnan puutarhassa tai tšekkiläinen ateria tai juoma jossakin alueen useista ravintoloista ja kahviloista. Kulje linnan muurin raunioiden viertä puutarhojen toiselle puolelle ja katso kauas joen toiselle puolelle, missä näkyy Prahan linna.

Vyšehradin linnan alueella olevalle kansalliselle hautausmaalle on haudattu useita Prahan tunnettuja kulttuuri- ja tiedepiirien edustajia. Käy hautausmaalla ja näe noin 600 hautaa, jotka ovat useita vuosisatoja vanhoja. Hautausmaa on samalla myös veistospuisto kunnianosoituksena niille monille taiteilijoille, joiden viimeinen leposija tämä hautausmaa on.

Käy myös Pyhän Pietarin ja Paavalin kirkossa, jonka tornit näkyvät pitkälle kaupungin toiselle puolelle. Kirkon sisäosat ovat erityisen upeat, ja ne on täysin restauroitu.

Aivan Nové Měston (”uusi kaupunki”) kaupunginosan eteläpuolella sijaitseva Vyšehradin linna katselee kukkulalta alas Vltava-joelle. Linnalle on hyvät yhteydet raitiovaunulla ja metrolla. Linnan alueelle on pieni pääsymaksu, ja joihinkin nähtävyyksiin on erilliset pääsymaksunsa.


Alueen Vyšehradin linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 659 majoitusliikettä kohteen Vyšehradin linna lähellä
Corinthia Hotel Prague 104 €
Corinthia Hotel Prague

Corinthia Hotel Prague

Kongresova 1, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Prahan kongressikeskus on 0,6 kilometrin päässä tästä hotellista. Vyšehradin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Svatoplukovan raitiovaunuasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandium Prague 85 €
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Grandior Hotel Prague 91 €
   Grandior Hotel Prague

   Grandior Hotel Prague

   Na Porici 42, Praha
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Palladium, Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muchan museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    Michelangelo Grand Hotel Prague 112 €
    Michelangelo Grand Hotel Prague

    Michelangelo Grand Hotel Prague

    Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema ja Můstekin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     MH Suites Palace 71 €
     MH Suites Palace

     MH Suites Palace

     Hálkova 7, Praha
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tšekin kansallismuseo, Venceslauksen aukio ja Prahan valtionooppera sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lucerna ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. I. P. Pavlovan metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Muzeumin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Majestic Plaza 74 €
      Hotel Majestic Plaza

      Hotel Majestic Plaza

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Palác Lucerna ja Novoměstská radnice sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Venceslauksen aukio ja Muchan museo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Můstekin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Le Palais Art Hotel Prague 123 €
       Le Palais Art Hotel Prague

       Le Palais Art Hotel Prague

       U Zvonarky 1, Praha
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Jan Palachin muistomerkki, Tšekin kansallismuseo ja Prahan valtionooppera sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Venceslauksen aukio ja Prahan kongressikeskus ovat myös 2 kilometrin päässä. Náměstí Mírun metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja I. P. Pavlovan metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Park Inn Hotel Prague
        Park Inn Hotel Prague

        Park Inn Hotel Prague

        Svobodova 1961/1, Praha
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Vyšehradin linna ja Tanssiva talo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Prahan kongressikeskus ja Lucerna ovat myös 2 kilometrin päässä. Svatoplukovan raitiovaunuasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Karlovo náměstín metroasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.