Helsinki-Vantaa (HEL) – Josep Tarradellas Barcelona–El Pratin lentoasema (BCN) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Josep Tarradellas Barcelona–El Pratin lentoasema

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 50 € yhdensuuntaisille lennoille ja 61 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

SAS
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
SAS
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Iberia
Norwegian Air International Ltd
Iberia
Iberia
Iberia
Norwegian Air International Ltd
Air Baltic
KLM
Finnair
Air Baltic
SAS
Norwegian Air International Ltd
Vueling Airlines
Iberia
Tietoa reitistä Helsinki – Barcelona
LähtölentokenttäHelsinki-Vantaa
KohdelentokenttäJosep Tarradellas Barcelona–El Pratin lentoasema
Liikennöivät lentoyhtiötAir Baltic, Air Europa, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, Iberia, KLM, Lufthansa, Norwegian Air International Ltd, Scandinavian Airlines, Turkish Airlines, Vueling Airlines
Lennon hinta60 €
Välimatka2612 km

Lennot Helsinki (HEL) ‒ Barcelona (BCN)

Barcelona on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista, eikä syyttä – kaupungissa voi nauttia upeasta arkkitehtuurista, maailmanluokan keittiöstä, mahtavista ostosmahdollisuuksista, vilkkaasta yöelämästä ja kauniista hiekkarannoista. Myös suomalaiset ovat löytäneet Barcelonan, ja Finnair liikennöi yhteistyökumppaneidensa kanssa päivittäin lentoja Helsingistä Barcelonaan. Myös välilaskullisia vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, ja Expedian avulla eri lentovaihtoehtoja on helppo verrata keskenään. Expedia tarjoaa lisäksi mahdollisuuden varata hotellin Barcelonasta.

Suora lento Helsinki-Vantaan lentoasemalta Barcelona–El Pratin kansainväliselle lentoasemalle kestää tasan neljä tuntia. Tätä kirjoitettaessa väliä liikennöivät Finnair, Norwegian ja Vueling, joten lentolippuja Helsingistä Barcelonaan on tarjolla runsaasti ympäri vuoden. Yksi vaihtoehto on myös varata lennot ja hotellin sisältävä pakettimatka Barcelonaan.

Barcelona sijaitsee Välimeren rannalla, mikä takaa paitsi upeat merinäkymät myös miellyttävän ilmaston. Talvi voi Barcelonassa kuitenkin olla viileä ja kesä kuuma, joten kevät ja syksy ovat monesti parasta aikaa matkustaa. Barcelonan arkkitehtuuri on upeaa, ja kaupunki on tunnettu ennen kaikkea Gaudin mestariteoksista – kuuluisin on yhä keskeneräinen Sagrada Familia -kirkko, mutta kohteita on muitakin, kuten esimerkiksi Parc Güellin puisto. Myös Barcelonan lähiympäristöt ovat mielenkiintoisia, ja niihin voi tutustua parhaiten vuokraamalla auton Barcelonassa.

Lento kohteesta Helsinki kohteeseen Barcelona

Helsingistä pääsee helposti ja nopeasti Barcelonaan – lentoja on joka päivä, ja lennot kestävät vain muutaman tunnin. Sen vuoksi Barcelona sopiikin helsinkiläisille oivallisesti vaikkapa viikonloppukohteeksi. Lennot Helsingistä Barcelonaan kannattaa varata muutamaa kuukautta ennen matkaa, sillä viime hetkellä varatessa lentojen hinnat ovat yleensä kalliimpia. Helsingistä liikennöivistä lentoyhtiöistä Finnair ja Vueling laskeutuvat ainakin tätä kirjoitettaessa Barcelonassa terminaaliin 1, Norwegian terminaaliin 2B. Koska Espanja on Schengen- ja euromaa, lentoasemalla ei tarvitse tuhlata aikaa rajamuodollisuuksiin.

Lennot Helsingistä Barcelonan kansainväliselle lentoasemalle

Barcelona-El Pratin kansainvälinen lentoasema on Espanjan toiseksi vilkkain lentoasema Madridin lentoaseman jälkeen. Sen läpi kulkee vuodessa noin 40 miljoonaa matkustajaa, ja sieltä on Helsingin lisäksi yhteyksiä lukuisiin muihin kaupunkeihin Euroopassa ja myös muilla mantereilla. Barcelonan lentoasema koostuu kahdesta terminaalista – terminaali 1 on niistä uudempi ja suurempi, ja suurin osa lennoista laskeutuu sinne. Vanhempi terminaali 2 on nykyään lähinnä halpalentoyhtiöiden käytössä, mutta myös se on suhteellisen vilkas. Barcelonan lentoasema sijaitsee noin 12 kilometrin päässä lounaaseen Barcelonan keskustasta hyvien liikenneyhteyksien päässä. Helpoin tapa hankkia halvat lennot Helsingistä Barcelonaan on siirtyä verkkoon Expedia.fi-sivustolle.

Barcelonan lentoasemalta on helppo siirtyä keskustaan. Barcelonan metron linja L9 pysähtyy molemmissa terminaaleissa ja tarjoaa suoran yhteyden Barcelonan kattavaan metroverkostoon. Rakenteilla on myös linja L10, joka valmistuessaan tarjoaa vieläkin enemmän mahdollisuuksia siirtyä lentoasemalta kaupunkiin. Terminaalissa 2 on lisäksi paikallisjuna-asema, joka tarjoaa suoran ja nopean yhteyden Barcelonan Sants-päärautatieasemalle 30 minuutin välein. Tätä kirjoitettaessa terminaalista 1 ei vielä ole suoraa lähijunayhteyttä Sants-asemalle, mutta sellainen on rakenteilla. Terminaalien välillä kulkee kuitenkin yhteysbussi. Paikallisbussit tarjoavat suoran yhteyden Barcelonan keskustaan, kuten esimerkiksi Plaça Espanya- ja Plaça Catalunya -aukioille. Suorin bussilinja keskustaan on linja numero 46.

Barcelonan lentoasema ei sijaitse kovinkaan kaukana keskustasta, joten myös taksilla matkustaminen on varteenotettava vaihtoehto. Taksilla keskustaan pääsee parissakymmenessä minuutissa, ja jos matkaseurueessa on useampi henkilö, matkan hinta ei ole kovinkaan paljon junamatkaa kalliimpi. Barcelonan lentoasemalla on myös usean kansainvälisen autonvuokrausyrityksen toimipisteet. Lentoasema sijaitsee useamman suuren valtatien läheisyydessä, joten omalla autolla on helppo ja nopea siirtyä mihin kohtaan Barcelonaa tahansa.

Usein kysytyt kysymykset