Helsinki-Vantaa (HEL) – Etelä-Teneriffa (TFS) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Etelä-Teneriffa

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 131 € yhdensuuntaisille lennoille ja 242 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Tietoa reitistä Helsinki – Teneriffa
LähtölentokenttäHelsinki-Vantaa
KohdelentokenttäEtelä-Teneriffa
Liikennöivät lentoyhtiötAir Baltic, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, Iberia, Lufthansa, Norwegian Air International Ltd, Scandinavian Airlines
Lennon hinta241 €
Välimatka4713 km

Lento Helsingistä Teneriffalle vie aurinkolomalle

Teneriffalla vierailijoita hellii lämmin ja aurinkoinen sää. Suosittu ja kiehtova lomakohde ihastuttaa lomailijoita aurinkorantojen lisäksi kiehtovilla maisemilla ja luonnonnähtävyyksillä. Suorat lennot Helsingistä (HEL) Teneriffalle (TFS) kestävät kuusi ja puoli tuntia. Yhden vaihdon kanssa matkaan kuluu tyypillisesti reilut 10 tuntia. Huomaathan, että aikaero Suomen ja Kanariansaarten välillä on kaksi tuntia: kello on Teneriffalla kaksi tuntia vähemmän kuin Suomessa. Matkaa Kanariansaarten suurimmalle saarelle on Helsingistä noin 4700 kilometriä.

Suoria lentoja Helsinki-Teneriffa-välillä on tarjolla Teneriffan eteläiselle kentälle, joka tunnetaan myös Reina Sofían lentokenttänä. Teneriffan eteläinen kenttä sijaitsee lähellä eteläosien matkakohteita. Saaren pääkaupunkiin, Santa Cruziin, matkaa on kentältä puolestaan noin 60 kilometriä. Matka kentältä jatkuu kätevästi linja-autolla: kentältä pääsee bussilla niin rantakohteisiin kuin Santa Cruziinkin. Matkaa voi myös jatkaa taksilla. Se kannattaa ottaa kentän edustan taksipysäkiltä, jolloin varmasti nousee virallisen taksin kyytiin. Eteläiseltä kentältä voi myös vuokrata auton, jolla jatkaa matkaa kohteeseen.

Vuonna 1978 avatulta Teneriffan eteläiseltä kentältä on myös säännöllisiä lentoja Espanjan mantereelle, Barcelonaan ja Madridiin. Vuosittain se ottaa vastaan yli 10 miljoonaa matkailijaa, ja päivittäisiä lentoja on yli sata. Saaren toinen lentokenttä, Teneriffan pohjoinen kenttä (TFN), on puolestaan lähempänä Santa Cruzia ja sieltä on lentoja muun muassa Kanariansaarten muille saarille. Eteläisen ja pohjoisen kentän välillä on myös suora linja-autoyhteys. Matka kestää vajaan tunnin.

Lennä Helsingistä Teneriffalle rentoutumaan

Jo Helsingin koneesta Teneriffalle astuessaan tuntee saapuneensa täydelliseen aurinkolomakohteeseen. Matkailijaa ympäröi lämmin ilma, ja kun lyhyt matka kentältä kohteeseen on taitettu, on vastassa hiekkaranta palmuineen. Kauniin sinisen veden lämpötila suosii uimareita ympäri vuoden. Teneriffalla voi myös pelata golfia; lapset puolestaan arvostavat saaren huimia vesipuistoja. Etelän lomakohteissa Los Cristianosissa ja Las Américasissa tunnelma on kaupunkimainen: niissä on sekä shoppailumahdollisuuksia että runsas valikoima ravintoloita, kahviloita ja illanviettopaikkoja. Teneriffa on erinomainen koko perheen kohde palveluineen ja rantarientoineen.

Rantapäivien lomassa kannattaa tutustua Teneriffan komeisiin luonnonmaisemiin. Saaren maanmerkki on lähes 4000 metrin korkuinen Teide-tulivuori, jota ympäröi samanniminen kansallispuisto. Sieltä on mahdollista nousta Teiden huipulle köysirataa pitkin. Teide kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tulivuorimaisemat painuvat taatusti mieleen, niin komeita ne ovat.

Matkalla Helsingistä Teneriffalle on myös mahdollisuus herkutella. Teneriffan ravintoloissa on tarjolla annoksia Espanjan eri alueilta aina tapaksista paelloihin. Paikalliseen tapaan valmistettuja vihreän tai punaisen kastikkeen kera tarjoiltavia perunoita on syytä myös maistella! Myös kansainvälisiä herkkuja on tarjolla saaren eri kohteissa. Tuliaisiksi Teneriffalta Helsinkiin kannattaa tuoda esimerkiksi perinteisiä käsitöitä, viiniä tai muita paikallisia herkkuja. Shoppailua rakastavat tekevät ostosretken Santa Cruziin, jossa on runsaasti eri merkkien liikkeitä ja ostoskeskuksia.

Varaa halvat lennot Helsingistä Teneriffalle

Teneriffan etuihin kuuluu se, että saarella on tuskin koskaan liian kylmä rantaelämää ajatellen. Koska Teneriffan leuto talvi on lämmin, on saari täydellinen lomakohde niille, jotka kaipaavat aurinkoa Suomen talven keskellä. Suosituin ajankohta vierailla saarella onkin marraskuusta maaliskuuhun. Tammikuussakin kohteessa voi loikoilla rannalla ja pulahtaa uimaan. Koska rantoja on lukuisia, samoin yöpymispaikkoja, ei sesonkikaudellakaan matkan hinta nouse pilviin.

Jos etsii halpoja lentoja Helsingistä Teneriffalle, kannattaa kuitenkin vältellä hiihtolomakautta sekä vuodenvaihteen juhlapyhiä. Edullisimmillaan lennot ovat syyskuusta joulukuuhun ja maaliskuusta toukokuulle, pääsiäisen tienoota lukuun ottamatta. Teneriffalle Helsingistä matkaa suunnitellessaan kannattaa pitää mielessä se, että kesäkuukaudet, erityisesti elokuu, ovat Teneriffalla erittäin lämpimiä.

Usein kysytyt kysymykset

Santa Cruz de Tenerife