Oulu (OUL) – Arlanda (ARN) lennot

Halvat lennot Oulu –> Arlanda

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 95 € yhdensuuntaisille lennoille ja 149 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air Shuttle
Finnair
Norwegian Air Shuttle
Finnair
Norwegian Air Shuttle
Finnair
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Finnair
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Tietoa reitistä Oulu – Tukholma
LähtölentokenttäOulu
KohdelentokenttäArlanda
Liikennöivät lentoyhtiötFinnair
Lennon hinta149 €
Välimatka696 km

Usein kysytyt kysymykset

Lento Oulu–Tukholma tarjoaa helpon irtioton arjesta

Lennot Oulu–Tukholma saattavat sisältää välilaskun ja koneen vaihdon Luulajassa tai Helsingissä. Ruotsin aikaero Suomeen on -1 tunti, eli kun kello on Oulussa 12, se on Tukholmassa 11. Ruotsin valuutta on kruunu (SEK). Suorat lennot Oulusta Tukholmaan kannattaa hyödyntää vaikka shoppailuun.

Lennot Oulu–Tukholma laskeutuvat joko Bromman (BMA) tai Arlandan (ARN) kentälle. Etäisyys kaupungin keskustaan on Brommasta 9 kilometriä ja Arlandasta 37 kilometriä. Flygbussarna-lentokenttäbussit ajavat Bromman kentältä keskustaan noin 20 minuutissa. Arlandan kentältä keskustaan matkan kesto riippuu muusta liikenteestä, mutta busseja lähtee 10 minuutin välein.

Juna ja bussi kuljettavat kätevästi kaupungin ytimeen

Kun lento Tukholmaan Oulusta on ohi, matka jatkuu kätevästi bussilla tai junalla. Bussin kuljettajalta matkalipun voi ostaa ainoastaan debit- tai credit-kortilla, ei käteisellä. Bussilipun voi ostaa ennakkoon myös internetistä tai Flygbussarna-mobiilisovelluksessa. Arlandan lentoasemalla liput voi ostaa myös Pressbyrån- tai 7-Eleven-kioskista, automaatista bussipysäkeiltä terminaalien T2, T4 ja T5 edestä tai T4- ja T5-terminaalien saapumisaulasta. Arlandalta kaupunkiin pääsee Arlanda Express -junalla sekä paikallisjunalla, joka kulkee Uppsalan keskusrautatieasemalta (Uppsala C) Tukholman keskusrautatieasemalle (Stockholm C).

Lennon kohteesta Oulu kohteeseen Tukholma jälkeen voi kulkupeliksi valita myös taksin tai vuokra-auton. Tukholmassa matkailijan on hyvä tietää, ettei taksien hinnoittelu enää ole säänneltyä. Hinnan tarkistaminen etukäteen ja sen kohtuullisuuden arviointi jää näin matkustajan omalle vastuulle. Lentokentältä lähteville kyydeille taksiautoilijoiden on kuitenkin ilmoitettava vakiotaksa. Suuremmilla taksiyrityksillä käytössä on vakiotaksa myös lentokentälle ajettaessa.

Trenditietoisuus ja monikulttuurisuus näkyvät katukuvassa

Tukholma on skandinaavinen miljoonakaupunki, jossa ihmiset panostavat vaatteisiin ja ulkonäköön astetta enemmän kuin mihin Suomen kaupungeissa on totuttu. Luonteva kansainvälisyys, vaate- ja hiusmuodin trendien noudattaminen, näyttäytyminen kaupungin tyylikkäissä ravintoloissa, kahviloissa ja klubeilla sekä vilkas sosiaalinen elämä ovat osa elävää tukholmalaisuutta. Lähiöissä vastassa on usein erilainen Ruotsi, jossa maahanmuuttajien kulttuuritausta tulee voimakkaammin esiin.

Suosittua nähtävää Tukholmassa

Tukholmassa suosittuja vierailukohteita ovat muun muassa Vanha kaupunki, kuninkaanlinna ja museot, kuten taidemuseot Moderna Museet, Artipelag ja Fotografiska. Keskustassa ja Södermalmilla on runsaasti mahdollisuuksia shoppailuun. Lapsiperheiden suosiossa ovat muun muassa Astrid Lindgrenin satuhahmoja esittelevä Junibacken sekä Skansenin ulkoilmamuseo ja eläintarha Djurgårdenin saarella. Skansenilla järjestetään kesätiistaisin suosittu yhteislaulutilaisuus, suorana televisiosta lähetettävä Allsång på Skansen. Djurgårdenin alueella on myös Gröna Lundin huvipuisto ja Vasamuseet. Siellä näytillä on meren pohjasta nostettu, neitsytmatkallaan pian satamasta lähdettyään uponnut kauniiksi, mutta epäkäytännölliseksi veistetty Vasa-laiva.

Trendikaupunginosana tunnettu Söder eli Södermalm tarjoaa kaikkea viihtyisistä ravintoloista ja trendikahviloista tyylikkäisiin vaate- ja kenkäputiikkeihin, vintage- ja second hand puoteihin ja koruliikkeisiin. Mariatorgetin ja Medborgarplatsenin ympäristöstä löytyy kulttuuririentoja, kahviloita ja ravintoloita. Muun muassa Hornsgatanilla voi tehdä löytöjä vaatekaupoissa, Efva Attlingin korumyymälässä tai vaikkapa Stadsmissionin kirpputorilla. Södermalmin eteläosassa on Eriksdalsbadetin maauimala ja suuri puistoalue. Sitä vastapäätä Johanneshovissa sijaitsee Globenin katettu urheiluareena. Sen ympärille on rakentunut kauppakeskusten ja toimistorakennusten keskittymä, Stockholm Globe City.

Ruotsin kruunun suhteellinen edullisuus tekee Tukholmasta hyvän ostoskohteen. Ruotsi on kansainvälisesti tunnettu designosaamisestaan ja menestyvistä vaatekauppaketjuistaan. Täältä löytyy runsaasti ruotsalaisten suunnittelijoiden kynästä syntyneitä upeita koruja, kenkiä ja vaatteita, joista osa on kuitenkin valmistettu edullisemman tuotannon maissa. Keskusta-alueella hyvä ostoskatu on kävelykatuna toimiva Drottninggatan. Levähtämiseen ostosten lomassa sopii muun muassa kuninkaallinen puutarha, Kungsträdgården. Kesäkuun alussa juostaan Tukholman maraton ja heinäkuussa vuorossa on sateenkaarikansan Pride-viikko. Ruotsi on kunnostautunut tasa-arvon mallimaana, ja tämä näkyy katukuvassakin pienokaisiaan hoivaavien miesten määrässä.