Barcelonan katedraali

Barcelonan katedraali
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Barcelonan katedraali on peräisin 1200-luvulta, ja sinne on haudattu kaupungin suojeluspyhimys.

1200-luvulla rakennettu Barcelonan katedraali on tyypillinen goottilaistyylinen katedraali. Sen korkean holvikaarikaton alle perinteiseen messuun saapuu paljon myös turisteja. 1300-luvulta ja sen jälkeisiltä vuosilta peräisin oleva koristeellinen taide näkyy kaikkialla katedraalissa, ja katedraalin sisäpihalla on suihkulähde ja hanhia. Katolta on näkymät yli kaupungin. Katedraali tunnetaan myös nimellä ”Le Seu” Barcelonan suojeluspyhimyksen Pyhän Eulalian mukaan.

Katedraali sijaitsee kaupungin goottilaisessa kaupunginosassa, joka on lyhyen kävelymatkan päässä Las Ramblasilta. 1800-luvulla kunnostettu julkisivu on uusgoottilainen komeine kaarineen ja kaiverruksineen. Sekä paikalliset että turistit kokoontuvat aukiolle katedraalin eteen. Aukiolla on vilskettä sunnuntaisin, kun naiset saapuvat esittämään perinteistä katalonialaista tanssia, sardanaa. Tutustu tähän vuosina 1298–1448 rakennettuun kirkkoon myös sisältä ja vaikutu sen kauneudesta. Kuoropenkit ovat erinomainen esimerkki Katalonian goottilaisesta arkkitehtuurista ja koristelutyylistä. Näe veistoksin koristellut katokset, muistokilvet ja maalattu kohokuva.

Pyhän Eulalian hautaholvi sijaitsee korkean alttarin alapuolella. Pyhimyksen jäännöksiä säilytetään koristeellisessa sarkofagissa.

Sisäpihaa reunustavat useat pienet goottilaistyyliset kappelit. Pihalla on suihkulähde ja puita. Pihalla vaeltaa myös kolmetoista hanhea. Perinteen mukaisesti suihkulähteeseen asetetaan pääsiäisenä munankuoret, jotka ”tanssivat” lähteessä ja ylistävät tanssillaan Kristuksen pyhää ruumista.

Museo sijaitsee sisäpihan pylväskäytävien suojassa. Museon vanhimmat maalaukset ja veistokset ovat peräisin 1100-luvulta. Näe yksi katedraalin tärkeimmistä aarteista, katolilaisissa messuissa käytetty jalokivin koristeltu ehtoollisleipäastia.

Nouse hissillä katedraalin katolle. Sieltä avautuvat näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Katedraali on avoinna joka päivä. Katolilaisina juhlapyhinä aukioloajat voivat vaihdella. Tarkista tarkat ajat katedraalin verkkosivuilta. Messuun voivat kaikki osallistua ilmaiseksi, mutta museoon, katolle ja kuoropenkkien alueelle on maksettava pieni pääsymaksu.

Katedraalille pääsee helposti bussilla ja metrolla.

Lentokone-, helikopteri- ja kuumailmapalloretket

Näytä kaikki 5 aktiviteettiaAukeaa uudelle välilehdelle

Suositut vierailukohteet


Parhaat hotellitarjoukset

Barceló Raval
Barceló Raval
4.5 out of 5
Rambla del Raval, 17-21, Barcelona
Barceló Raval
Hotel Colón Barcelona
Hotel Colón Barcelona
4 out of 5