Katalonia matkavinkit

Espanja
Katalonia
Nauti merenrannasta, kulttuurista, värikkäistä kaupungeista ja kauniista luonnosta Espanjan koilliskulmassa sijaitsevassa kiehtovassa Kataloniassa.

Katalonia on eläväinen ja intohimoinen alue, joka on ylpeä kulttuuristaan ja historiastaan. Sen monimuotoinen maisema ulottuu Pyreneiden korkeilta huipuilta Välimeren rannikolle. Alueella on runsaasti kiehtovia keskiaikaisia ja nykyaikaisia rakennuksia, ja täällä voit ihailla myös paikallisten kuuluisuuksien, kuten Salvador Dalín ja Antoni Gaudín outoja ja ihmeellisiä luomuksia.

Monet aloittavat Katalonian matkansa Barcelonasta. Espanjan toiseksi suurin kaupunki ja Katalonian pääkaupunki sijaitsee Välimeren ja Serra deCollserolan vuoriston välissä.

Aloita Katalonian kaupunkilomasi kävelemällä pitkin Barcelonan Las Ramblasia, puiden reunustamaa bulevardia, ja ime itseesi kaupungin tunnelmaa. Vilkas katu johtaa Plaça de Catalunyalle, kaupungin keskustassa olevalle suurelle aukiolle. Tutustu kaupungin arkkitehtuuriin, jonka kohokohtia ovat muun muassa goottilaiskorttelin vanhat rakennukset ja Antoni Gaudín modernistiset mestariteokset, kuten keskeneräinen Sagrada Familia (Pyhän perheen kirkko). Käy ostoksilla Passeig de Gràcialla ja La Boquerian torilla, ennen kuin suuntaat kaupungin reunalle rentoutumaan jollakin sen monista rannoista.

Jos haaveilet rantalomasta, vietä Katalonian lomasi vaikkapa Costa Bravalla. Tällä pitkällä rannikolla on kilometrikaupalla hiekkarantoja, hevosenkengän muotoisia lahdelmia ja suojaisia poukamia, joiden väliin mahtuu useita suosittuja lomakaupunkeja, kuten Pineda ja Tossa deMar. Ui, ota aurinkoa, sukella ja surffaa lämpimällä Välimerellä ja nauti sitten illallinen perinteisessä ravintolassa, josta on näköala merelle.

Costa Bravassa on tarjolla runsain mitoin taidetta, historiaa ja ulkoilmaseikkailuja. Käy Cadaquésin kylässä katsomassa Salvador Dalín entistä kotia, joka on nykyään kiehtova museo. Kiertele vanhoilla Empúriesin roomalaisraunioilla ja Begurin keskiaikaisessa linnassa tai lähde patikoimaan Cap deCreusin luonnonpuistoon. Voit tehdä hienon matkan Kataloniaan myös talvella, jolloin voit lasketella Girona Pyreneesin vuoristoalueella.

Pääset Kataloniaan lentämällä Barcelonan tai Gironan kansainväliselle lentokentälle. Jos haluat tutustua alueeseen kaupunkien ulkopuolella, voit käyttää paikallisia busseja ja junia, mutta vuokra-auto on kuitenkin kätevin kulkuväline.

Suositut kaupungit kohteessa Katalonia

Barcelonetan ranta johon kuuluu katunäkymät, yökuvat ja kaupunki
Barcelona
Shoppailu, Katedraalit ja Museot
Espanjan toiseksi suurin kaupunki on tunnettu näyttävästä arkkitehtuuristaan, maailmankuuluista museoistaan ja Katalonian aromien ja rytmien täyttämistä kaduistaan.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Katalonialaisen musiikin palatsi
  • Barcelonan katedraali
  • Arc de Triomf
Tarragonan katedraali johon kuuluu vanha arkkitehtuuri ja puisto sekä suuri ryhmä ihmisiä
Tarragona
Historiallinen, Festivaalit ja Katedraalit
Tarragona, muinaisen Tarracon kaupungin ylpeä jälkeläinen, tarjoaa nykyisin runsaasti kulttuuriaktiviteetteja, ja sen ympäristössä Costa Dauradan alueella on paljon kauniita pikkukaupunkeja.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Tarragonan satama
  • Tarragonan amfiteatteri
  • Tarragonan katedraali
Girona johon kuuluu veneily, karu rannikko ja lahti tai satama
Girona
Historiallinen, Juusto ja Syrjäinen
Pyreneiden ja Costa Bravan välissä sijaitseva Girona on neljän joen kaupunki, joka on pullollaan historiaa.

Vierailun arvoisia kohteita