Sitges

Matkaopas
Sitges johon kuuluu vanha arkkitehtuuri ja kallioinen rannikko

Varaa loma Sitgesissä, joka on yksi Etelä-Euroopan suosituimmista rantalomakohteista.

Erityisesti sateenkaariyhteisön suosiossa olevan Sitgesin valkoiset hiekkarannat ja maine bilepaikkana houkutteleva kaupunkiin barcelonalaisia ja pohjoiseurooppalaisia nuoria. Kovan biletyspaikan maineesta huolimatta eläväinen Sitges on onnistunut säilymään kulttuurikohteena, jossa on loistavia ravintoloita, mielenkiintoisia museoita ja kaunista arkkitehtuuria.

Sitgesin kaupunki oli modernismin tyylisuunnan keskiössä, ja sen rannoilla viettivät aikaansa muun muassa taidemaalari Salvador Dalí ja runoilija Federico García Lorca. Yksi tyylisuunnan pioneereista oli Santiago Rusiñol, joka järjesti useita merkittäviä taidefestivaaleja Sitgesissä 1800-luvun lopulla. Vaikka kaupunki kiinnostaa yhä taiteilijoita ja kirjailijoita, 1800-luvun loppua ja 1900-luvun alkua pidetään Sitgesin kultakautena.

Matka Sitgesiin ei ole täydellinen ilman vierailua ainakin yhdellä sen 17 hiekkarannasta. Rannalle mennessä kannattaa ottaa mukaan aurinkovoidetta ja päivänvarjo, sillä luonnollista varjoa ei juuri ole. Platja de la Bassa Rodona on homoystävällisin ranta, mutta yleisesti ottaen kaikki ovat yhtä tervetulleita Sitgesin jokaiselle hiekkarannalle. Perheet suuntaavat useimmiten Platja de la Fragatan rannalle, joka on rauhallinen kaistale rantaviivaa kaupungin valkoiseksi kalkitun kirkon, Església de Sant Bartomeu i Santa Teclan vieressä.

Muista käydä Cau Ferratin museossa, joka oli aikoinaan taiteilija Santiago Rusiñolin koti, ateljee ja galleria. Museorakennus on valkoiseksi rakennettu kartano, joka rakennettiin 1890-luvulla yhdistämällä kaksi 1500-luvulta peräisin olevaa kalastajamökkiä. Museon kokoelmaan kuuluu muun muassa Picasson ja El Grecon maalauksia.

Fundacío Stämpfli Art Contemporani on myös vierailun arvoinen museo, jonka kokoelma keskittyy nykytaiteeseen aina 1960-luvulta eteenpäin. Täällä voit nähdä muun muassa Takisin ja Oliver Mossetin teoksia. Museon pysyvässä kokoelmassa on töitä 60 taiteilijalta ympäri maailman, ja siellä järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä, joiden takia rantahiekalta kannattaa välillä poistua.

Sitges sijaitsee 40 kilometrin päässä Barcelonasta. Hiekkarannat ovat yleensä aivan täynnä heinäkuussa ja elokuussa, mutta sesongin ulkopuolella niillä on rauhallisempaa. Matkusta Sitgesiin Barcelonasta paikallisjunalla.

Discover neighborhoods in Sitges

Hotel Subur Maritim
Hotel Subur Maritim
4 out of 5
Paseo Marítimo, s/n, Sitges
Hinta on 62 € per yö ajalle 30. tammik. viiva 31. tammik.
Vinyetin pyhäkkö ja Sausaliton ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta hotellista. La Barra Beach ja Terramar ...
4.3/5 Excellent! (202 arvostelua)
Hyvä Hotelli rannalla
"Olimme päättämässä lomaa Espanjassa ja kaksi viimeistä yötä olimme Hotel Subur Maritimessa. Sijainti oli loistava rannan vieressä ja Hotelli täytti odotukset. Voisimme hyvin ajatella että tulemme uudestaan vaikka viikoksi."

Arvosteltu 8.6.2021

Hotel Subur Maritim
Hotel MiM Sitges
Hotel MiM Sitges
4.5 out of 5
Avinguda Sofia, 12, Sitges
Hinta on 84 € per yö ajalle 1. helmik. viiva 2. helmik.
L'Estanyol Beach, La Fragata Beach ja Iglesia de San Bartolomé y Santa Tecla sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Museu ...
4.5/5 Wonderful! (382 arvostelua)
"Had a suite there. Was good."

Arvosteltu 13.3.2020

Hotel MiM Sitges
Hotel Calipolis
Hotel Calipolis
4 out of 5
Av. Sofia, 2-6, Sitges
Hinta on 75 € per yö ajalle 6. helmik. viiva 7. helmik.
Platja De Terramar on 0,1 kilometrin ja Garrafin luonnonpuisto on 4,1 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. ...
4.1/5 Very Good! (548 arvostelua)
"Great location and perfect view"

Arvosteltu 27.9.2020

Hotel Calipolis
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Mediterráneo Sitges
Mediterráneo Sitges
4 out of 5
Avenida Sofia 3, Sitges
Hinta on 155 € per yö ajalle 22. tammik. viiva 23. tammik.
Platja De Terramar, La Bassa Rodona Beach ja La Riberan ranta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä rantakadulla sijaitsevasta perheystävällisestä huoneistohotellista. ...
4.2/5 Very Good! (124 arvostelua)
4 star apartment was 5 star
"We had excellent 2 room apartment with all possible facilities like ceramic stove and even new washing machine. Apartment was just modernly renewed. Spacious balcony with sea view. Nice and clean 5 pools in the garden. Friendly personnel and good located. Clean and silent choice for family ..."

Arvosteltu 6.8.2017

Mediterráneo Sitges
Sunway Amapola Apartamentos
Sunway Amapola Apartamentos
2 out of 5
Carrer del Poeta Trinitat Catasus, 7, Sitges
Vinyetin pyhäkkö on 0,4 kilometrin ja Garrafin luonnonpuisto on 4,5 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Platja De Terramar ...
3.6/5 Good! (172 arvostelua)
Suosittelen
"Juuri minulle sopiva paikka. Siisti ja tilava. Minä ja kaverini viihdytiin todella hyvin. Suosittelen."

Arvosteltu 20.5.2018

Sunway Amapola Apartamentos
Sitges Group Ocean
Sitges Group Ocean
4 out of 5
Various Addresses, Passeig de la Ribera, 15 & 44, Sitges
Platja De Terramar on 0,1 kilometrin ja Garrafin luonnonpuisto on 3,9 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta huoneistohotellista. La Riberan ranta ja ...
4.6/5 Exceptional! (44 arvostelua)
"The apartment is in a central location and the view is amazing."

Arvosteltu 11.3.2020

Sitges Group Ocean
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Sitges

Kohteen Sitges lähellä sijaitsevat kaupungit