Barcelona matkavinkit

Matkaopas
Barcelona

Barcelona: Matkaopas

Espanjan toiseksi suurin kaupunki on tunnettu näyttävästä arkkitehtuuristaan, maailmankuuluista museoistaan ja Katalonian aromien ja rytmien täyttämistä kaduistaan.

Katalonian pääkaupunki Barcelona on meren rannalla sijaitseva 2,5 miljoonan asukkaan metropoli. Kaupungin mutkittelevia katuja reunustavat tapasbaarit, ja kaupungin aukioiden kansantanssiesitykset viihdyttävät ohikulkijoita. Antoni Gaudín modernistinen arkkitehtuuri on nähtävissä kaikkialla kukkuloiden rinteiden puistoista kaupungin julkisiin rakennuksiin. Barcelonassa et tarvitse autoa. Voit lomallasi liikkua kaupungissa metrolla, bussilla tai pyörällä. Voit pakata mukaasi myös mukavat kengät, sillä paras tapa tutustua tämän kaupungin nähtävyyksiin, ääniin ja tuoksuihin on kulkea kaduilla jalkaisin. Kävele Las Ramblasia, Barcelonan pääkatua, joka sijaitsee kaupungin sydämessä. Pääkatu alkaa pohjoisessa Placa de Catalunya -aukiolta ja päättyy etelässä satamaan. Kävelykaduilla on ravintoloita, kukkakojuja ja matkamuistomyymälöitä. Katutaiteilijat viihdyttävät perheitä päivisin, ja juhlijat valtaavat baarit iltaisin.Käy Las Ramblasin pohjoispuolella sijaitsevassa goottilaisessa korttelissa. Siellä sijaitsee 1300-luvulla rakennettu Barcelonan katedraali, johon on haudattu Pyhä Eulalia, toinen Barcelonan suojeluspyhimyksistä.Nouse kaapelirataa lähellä kaupungin keskustaa sijaitsevalle Montjuïc-kukkulalle ja tutustu siellä oleviin useisiin nähtävyyksiin. Virkistäydy Font Màgica -suihkulähteellä uusbarokkilaisen Palau National -kansallispalatsin edessä ja tutustu sen jälkeen Poble Espanyolin eli ”espanjalaisen kylän” perinteiseen taide- ja ruokatarjontaan.Gaudín satumaiset rakennukset ovat Barcelonan tunnetuimpia nähtävyyksiä, ja voit kiertää ne aikajärjestyksessä. Aloita Gaudín ensimmäisestä työstä Casa Vicensistä ja päätä kierroksesi viimeiseen mestariteokseen Sagrada Familiaan. Käy myös Güell-puistossa, jonka mosaiikkiterassilta on näkymät kaupunkiin ja satamaan.Barcelonassa on yli 50 museota. Näe Espanjan kuuluisimman taidemaalarin lapsuudenaikaisia töitä Picasso-museossa ja käy 1300-luvulla rakennetun historiallisen telakan alueella sijaitsevassamerimuseossa. Vietä Barcelonassa onnistunut kaupunkiloma koko perheen voimin. Kaupungissa on paljon tekemistä kaikenikäisille. Vietä päivä paikallisten tapaan rannalla tai tutki vedenalaista elämää Barcelonan akvaariossa. Kuuntele katalonialaista musiikkia Palau de la Música Catalana -konserttitalossa, ennen kuin jatkat matkaasi keskustaan nauttimaan Barcelonan katujen ja aukioiden iltatunnelmasta.

Discover neighborhoods in Barcelona

Default Image

Barcelonan keskusta

Barcelonan keskusta tarjoaa suosittuja nähtävyyksiä, joihin kuuluvat La Rambla ja Plaça de Catalunya. Läheiset Liceun asema ja Jaume I:n asema takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua. Täällä ollessa kannattaa myös nauttia alueen kiehtovista museoista, upeasta katedraalista ja suosituista kaupoista.

Barcelonan keskusta
Default Image

Barri Gòtic

4,5/5(67 arvostelua alueesta)

Barri Gòtic tunnetaan upeasta katedraalista ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat La Rambla ja Barcelonan satama, ja Jaume I:n asema ja Liceun asema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Barri Gòtic
Default Image

Eixample

4,5/5(111 arvostelua alueesta)

Eixample tunnetaan viehättävistä kahviloista ja suosituista kaupoista. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Plaça de Catalunya ja Sagrada Família, ja Diagonalin asema ja Passeig de Gràcian asema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Eixample
Default Image

Ciutat Vella

4,5/5(7 arvostelua alueesta)

Ciutat Vella tarjoaa suosittuja nähtävyyksiä, joihin kuuluvat La Rambla ja Barcelonan satama. Läheiset Jaume I:n as