Casa Milà

Casa Milà
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Tämä surrealistinen rakennus on Gaudín klassikko. Kaikki sen veistokset, kaakelit ja värit poikkeavat tavanomaisesta.

Casa Milà on museo ja taidenäyttelytila Eixamplessa lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Tämä Gaudín suunnittelema rakennus rakennettiin vuosina 1906–1912. Sekä julkisivu että sisätilat edustavat Gaudílle tunnusomaista tyyliä kaarevine linjoineen, mielikuvituksellisine veistoksineen ja äärimmäisen tarkkoine yksityiskohtineen aina katon ilmastointikanavia myöten. Nykyään rakennuksessa järjestetään taidenäyttelyitä. Yleisölle avoimet sisäpiha, ullakko, pohjakerros, katto ja La Pedrera -huoneisto ovat loistavia esimerkkejä Gaudín työstä.

Rakennuksen lempinimi La Pedrera merkitsee ”louhosta”. Rakennuksen rosoinen ulkopinta tuo mieleen louhoksen. Rakennus rakennettiin yksityiseksi kodiksi, jonka yläkerroksissa oli vuokrattavia huoneistoja. Siitä tuli UNESCON maailmanperintökohde vuonna 1984.

Ihaile rakennuksen julkisivua kadulta. Rakennukseen on sisäänpääsymaksu, ja lippujono on yleensä pitkä. Voit ostaa liput etukäteen La Pedreran virallisilta verkkosivuilta.

Pientä lisämaksua vastaan myös audio-opastus sisältyy hintaan. Opastus helpottaa rakennuksessa kulkemista, ja saat tietoja, joita et muuten ehkä kuulisi.

Nouse hissillä katolle. Katolla voit ihastella spiraalimaisia savupiippuja ja näkymiä ympäröiviin kortteleihin. Ullakko on muutettu pieneksi museoksi, jossa esitellään joitakin Gaudín parhaita töitä. Näe piirustuksia, suunnitelmia ja videoita.

Huoneisto on ennallistettu alkuperäiseen asuunsa, ja siellä on taidetta ja huonekaluja 1900-luvun alusta. Jopa pienet yksityiskohdat, kuten ovenkahvat, ovat omintakeisia.

Käy lopuksi alakerran näyttelytilassa. Siellä järjestetään sekä paikallisten että ulkomaisten taiteilijoiden näyttelyitä. Museo on avoinna joka päivä. Julkisilla liikennevälineillä löydät helposti perille. Passeig de Gràcia -bulevardia reunustaa neljä Gaudín suunnittelemaa rakennusta, myös Casa Batlló vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Lentokone-, helikopteri- ja kuumailmapalloretket

Näytä kaikki 5 aktiviteettiaAukeaa uudelle välilehdelle