Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Budan linna (Budai var)

Tämä Budapestin kaupunkikuvaa hallitseva palatsimainen rakennuskokonaisuus sisältää useita mielenkiintoisia gallerioita ja museoita.

Budan linna (Budai var) kuuluu Budapestin suojeltuun maailmanperintöalueeseen kulttuurillisen ja historiallisen merkityksensä johdosta. Linnan ja sen etualalla Tonavan ylittävän sillan muodostamasta näkymästä ei kannata jäädä paitsi varsinkaan illalla kaupungin valojen loistaessa. Paras paikka tämän inspiroivan näköalan seuraamiseen on joen Pestin puoleinen ranta parlamenttitalon kohdalla tai risteilylaiva Tonavan aalloilla.

Joen ylittäminen Pestin puolelta Budan Clark Ádámin aukiolle kannattaa, jos haluat suunnata itse linnalle. Kävele Rooseveltin tai Széchenyin aukiolta joen yli Széchenyin ketjusiltaa pitkin Linnavuoren funikulaariasemalle, josta pääset nousemaan Szent Györgyn aukiolle ja linnan pihalle. Vaihtoehtoisesti voit kiivetä kukkulalle jalan sulatellaksesi nauttimiasi unkarilaisen keittiön antimia.

Kukkulan huipulla voit nauttia upeista näköaloista. Täältä näet Pestin ja parlamenttitalon. Budan puolen etualalla näet Matiaksenkirkon ja Kalastajanlinnakkeen, kun eteläpuolella taas kohoaa Citadellan linnoitus. Kaiken tämän läpi kiemurtelee Tonava siltoineen, veneineen ja vaikuttavine rantarakennuksineen. Pidä kamerasi valmiina, sillä täältä löytyy paljon kuvattavaa.

Ensimmäinen linna rakennettiin tänne 1200-luvulla mongolivalloittajia pysäyttämään. Vuosisatojen saatossa paikalle on rakennettu kansalaisten ja hallitsijoiden toimesta useita linnoja, jotka valloittajat, sotajoukot tai kapinoitsijat ovat vuorostaan tuhonneet. Nykyinen 300-metrinen linna jälleenrakennettiin 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

Unkarin kansallisgalleria ja Budapestin historianmuseo sijaitsevat linnan alueella. Kun olet nauttinut linnan ulkopuolisista näkymistä, tutustu maksullisten museoiden kokoelmien aarteisiin.


Alueen Budan linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 390 majoitusliikettä kohteen Budan linna lähellä
Kempinski Hotel Corvinus Budapest 183 €
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Dohány-kadun synagoga ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

  Danubius Hotel Astoria City Center
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

   MEININGER Budapest Great Market Hall 43 €
   MEININGER Budapest Great Market Hall

   MEININGER Budapest Great Market Hall

   Csarnok tér 2, Budapest
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Budapesti Corvinus Egyetem ja Suuri kauppahalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Gellértin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Fővám térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kálvin térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Continental Hotel Budapest 112 €
    Continental Hotel Budapest

    Continental Hotel Budapest

    Dohany Utca 42-44, Budapest
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Corinthia Budapest 186 €
     Corinthia Budapest

     Corinthia Budapest

     Erzsebet krt 43-49, Budapest
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Iberostar Grand Budapest 158 €
      Iberostar Grand Budapest

      Iberostar Grand Budapest

      Oktober 6. utca 26, Budapest
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Ronald Reaganin patsas ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       Prestige Hotel Budapest 161 €
       Prestige Hotel Budapest

       Prestige Hotel Budapest

       Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Danubius Hotel Gellert 99 €
        Danubius Hotel Gellert

        Danubius Hotel Gellert

        Szent Gellert ter 2, Budapest
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Gellértin kylpylä ja Elisabetin silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rudasin kylpylä ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Szent Gellért térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fővám térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.