Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Budan linna (Budai var)

Tämä Budapestin kaupunkikuvaa hallitseva palatsimainen rakennuskokonaisuus sisältää useita mielenkiintoisia gallerioita ja museoita.

Budan linna (Budai var) kuuluu Budapestin suojeltuun maailmanperintöalueeseen kulttuurillisen ja historiallisen merkityksensä johdosta. Linnan ja sen etualalla Tonavan ylittävän sillan muodostamasta näkymästä ei kannata jäädä paitsi varsinkaan illalla kaupungin valojen loistaessa. Paras paikka tämän inspiroivan näköalan seuraamiseen on joen Pestin puoleinen ranta parlamenttitalon kohdalla tai risteilylaiva Tonavan aalloilla.

Joen ylittäminen Pestin puolelta Budan Clark Ádámin aukiolle kannattaa, jos haluat suunnata itse linnalle. Kävele Rooseveltin tai Széchenyin aukiolta joen yli Széchenyin ketjusiltaa pitkin Linnavuoren funikulaariasemalle, josta pääset nousemaan Szent Györgyn aukiolle ja linnan pihalle. Vaihtoehtoisesti voit kiivetä kukkulalle jalan sulatellaksesi nauttimiasi unkarilaisen keittiön antimia.

Kukkulan huipulla voit nauttia upeista näköaloista. Täältä näet Pestin ja parlamenttitalon. Budan puolen etualalla näet Matiaksenkirkon ja Kalastajanlinnakkeen, kun eteläpuolella taas kohoaa Citadellan linnoitus. Kaiken tämän läpi kiemurtelee Tonava siltoineen, veneineen ja vaikuttavine rantarakennuksineen. Pidä kamerasi valmiina, sillä täältä löytyy paljon kuvattavaa.

Ensimmäinen linna rakennettiin tänne 1200-luvulla mongolivalloittajia pysäyttämään. Vuosisatojen saatossa paikalle on rakennettu kansalaisten ja hallitsijoiden toimesta useita linnoja, jotka valloittajat, sotajoukot tai kapinoitsijat ovat vuorostaan tuhonneet. Nykyinen 300-metrinen linna jälleenrakennettiin 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

Unkarin kansallisgalleria ja Budapestin historianmuseo sijaitsevat linnan alueella. Kun olet nauttinut linnan ulkopuolisista näkymistä, tutustu maksullisten museoiden kokoelmien aarteisiin.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 755 majoitusliikettä kohteen Budan linna lähellä
Hotel Parlament
Hotel Parlament

Hotel Parlament

Kalman Imre u. 19, Budapest
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Batthyány’in muistomerkki ja Vapaudenaukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Nyugati pályaudvarin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Arany János utcan metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

  Continental Hotel Budapest
  Continental Hotel Budapest

  Continental Hotel Budapest

  Dohany Utca 42-44, Budapest
    
   4.5 kautta 5.0 Tähteä

   Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Monastery Boutique Hotel Budapest 69 €
   Monastery Boutique Hotel Budapest

   Monastery Boutique Hotel Budapest

   Fo u. 30., Budapest
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Matiaksen kirkko ja Kalastajalinnake sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Budan linna ja Széchenyin ketjusilta ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Batthyány térin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Vörösmarty térin metroasema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

    D8 Hotel
    D8 Hotel

    D8 Hotel

    Dorottya u. 8., Budapest
      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Las Vegas Casino ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hilton Budapest
     Hilton Budapest

     Hilton Budapest

     Hess A Ter 1-3, Budapest
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Szentháromság tér ja Kalastajalinnake sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Budan linna ja Budapestin linnavuoren köysirata ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Batthyány térin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Széll Kálmán térin metroasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

      The Ritz-Carlton, Budapest 371 €
      The Ritz-Carlton, Budapest

      The Ritz-Carlton, Budapest

      Erzsebet Ter 9-10, 1051 Budapest, Budapest
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Erzsébetin puisto ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Váci utca ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Deák Ferenc térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty térin metroasema 2 minuutin kävelymatkan päässä.

       Standard Apartment by Hi5 - Steindl street 34 €
       Standard Apartment by Hi5 - Steindl street

       Standard Apartment by Hi5 - Steindl street

       Steindl Imre utca 11., Budapest
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Ronald Reaganin patsas, Széchenyin ketjusilta ja Parlamenttirakennus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kossuth Lajos térin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Arany János utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        K1 Apartment
        K1 Apartment

        K1 Apartment

        Király utca 1/E. 1. em. 2., Budapest
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         Király utca -katu, Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Széchenyin ketjusilta ja Dohány-kadun synagoga ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Deák Ferenc térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.