Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Kariyen kirkkomuseo

Tämä kauneimpien säilyneiden bysanttilaisten kirkkojen joukkoon lukeutuva kirkko mosaiikkeineen ja freskoineen on muutettu ehdottomasti vierailun arvoiseksi Kariyen kirkkomuseoksi.

Kariyen kirkkomuseo sijaitsee jonkin matkan päässä Istanbulin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Silti joka päivä sen lumoava kauneus ja ihastuttavat mosaiikit ja freskot houkuttelevat paikalle runsaasti vierailijoita.

Vanha bysanttilainen kirkko on selviytynyt maanjäristyksistä, ja ortodoksien ja islaminuskoisten valtakausilla, jolloin kirkko muunnettiin näiden uskontojen tarpeisiin, sen kristilliset symbolit poistettiin. Tälle paikalle rakennettiin ensimmäinen kirkko 300-luvulla. Kirkon nimi merkitsee maata. Keisari Konstantinus määräsi kirkon rakennettavaksi kaupunkin länsipuolelle, ja kirkolle annettiin nimeksi ”Pyhän Vapauttajan kirkko kaupungin muurien ulkopuolella”. Keisari Theodosius II laajensi kaupungin muureja vuonna 413, minkä jälkeen kirkko sijaitsi virallisesti Konstantinopolissa. Nykyisen kirkon rakennutti Keisari Aleksios I Komnenos 1000-luvulla. Kirkkoon on lisätty useita lisärakennuksia, ja suurin osa sisäosista, kuten mosaiikit ja seinämaalaukset, ovat peräisin 1300-luvun alusta. Ottomaanien valtaannousun jälkeen kirkosta tuli moskeija. 1900-luvun puolessavälissä se muutettiin Kariye-museoksi, joka on auki yleisölle tänäkin päivänä.

Astu sisään muinaiseen kirkkoon ja ihastele Raamatun tarinoihin perustuvia mosaiikkeja korkealla kirkon sisäosissa. Kirkossa on useita Jeesusta ja Mariaa kuvaavia mosaiikkeja ja lisäksi esimerkiksi mosaiikki kirkon freskotaiteilijasta Theodeore Metochitesista, joka ojentaa kuvassa kunnostetun kirkon Kristukselle.

Kulje kirkon ulkopuolella jyhkeillä Theodosiuksen muureilla ja etsi niistä tykinkuulien jälkiä ja kreikkalaisten ja ottomaanien kaiverruksia. Katso, mihin astut, sillä muurit ovat jyrkät ja epätasaiset. Maisema niiden huipulta on kuitenkin näkemisen arvoinen.

Kariyen kirkkomuseo sijaitsee Edirnekapýn kaupunginosassa länteen kaupungin keskustasta. Kirkko on avoinna muina päivinä paitsi keskiviikkona. Pieni pääsymaksu veloitetaan. Pääset kirkolle turvallisimmin ja helpoimmin taksilla, mutta se on myös kallein tapa. Bussilla pääset kirkon lähellä olevalle bussipysäkille edullisimmin, mutta matka voi kestää kauan. Tässä kaupunginosassa liikkuminen ei ole yhtä turvallista kuin useissa muissa, joten pidä huoli omaisuudestasi.


Alueen Choran kirkko opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 427 majoitusliikettä kohteen Choran kirkko lähellä
DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapi 53 €
DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapi

DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapi

Orta Mahalle, Anit Sokak: No: 1, Bayrampasa, Istanbul, Istanbul
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Axis Istanbulin ostoskeskus on 1,7 kilometrin ja Historia Fatih -ostoskeskus on 4,4 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Suuri basaari ja Suleimanin moskeija ovat myös 10 kilometrin päässä. Bayrampaşa – Maltepen metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Topkapın linja-autopysäkki on 16 minuutin kävelymatkan päässä.

  Kariye Oteli - Special Class
  Kariye Oteli - Special Class

  Kariye Oteli - Special Class

  Kariye Camii Sok No 6 Edirnekapi, Istanbul, Istanbul
    
   0.0 kautta 5.0 Tähteä

   Konstantinopolin muurit ja Choran kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Suuri basaari ja Galata-torni ovat myös 5 kilometrin päässä. Edirnekapın raitiovaunupysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Şehitlikin raitiovaunupysäkki on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

   Noi Suites
   Noi Suites

   Noi Suites

   Dervisali Mah. Vaiz Sok. No:1, Fatih, Istanbul, Istanbul
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Konstantinopolin muurit ja Choran kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Suuri basaari ja Galata-torni ovat myös 5 kilometrin päässä. Edirnekapın raitiovaunupysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Şehitlikin raitiovaunupysäkki on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

    Titanic Business Golden Horn 52 €
    Titanic Business Golden Horn

    Titanic Business Golden Horn

    Yenidoğan mah. Erciyes Sokak No:7, Bayrampasa, Istanbul
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Suleimanin moskeija, Suuri basaari ja Hagia Sofia sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Galata-torni ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 10 kilometrin päässä. Topçularin linja-autopysäkki on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sağmalcılarin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     3 Makuuhuoneen Historiallinen Talo Remontoitu Hiljattain Vanhassa Kaupungissa
     3 Makuuhuoneen Historiallinen Talo Remontoitu Hiljattain Vanhassa Kaupungissa

     3 Makuuhuoneen Historiallinen Talo Remontoitu Hiljattain Vanhassa Kaupungissa

     Toptanci Sokak, no:20, Istanbul, ?stanbul
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Historiallinen lomakoti, jonka lähellä on Choran kirkko, Galata-torni ja Eyup Sultanin moskeija. Lähistöllä sijaitsee myös Suleimanin moskeija ja Pera-museo.

      Elele Boutique Aparts
      Elele Boutique Aparts

      Elele Boutique Aparts

      Toptanci Sk. 35, Ayvansaray, Istanbul, Fatih
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Fatih-moskeija ja Choran kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Galata-torni ja Suuri basaari ovat myös 5 kilometrin päässä. Edirnekapın raitiovaunupysäkki on 16 minuutin kävelymatkan päässä, ja Şehitlikin raitiovaunupysäkki on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

       Ottobalat
       Ottobalat

       Ottobalat

       Balat Mah. Ayan caddesi No:12/1, Fatih, Istanbul, Istanbul
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Fatih-moskeija ja Choran kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Galata-torni ja Suuri basaari ovat myös 5 kilometrin päässä. Edirnekapın raitiovaunupysäkki on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Şehitlikin raitiovaunupysäkki on 19 minuutin kävelymatkan päässä.

        Kaunis Asunto Keskustassa Balat
        Kaunis Asunto Keskustassa Balat

        Kaunis Asunto Keskustassa Balat

        balat mah . ayan cad. no 12, B2, Istanbul, Istanbul
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Fatih-moskeija ja Choran kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä historiallisesta huoneistohotellista. Galata-torni ja Suuri basaari ovat myös 5 kilometrin päässä. Edirnekapın raitiovaunupysäkki on 15 minuutin kävelymatkan päässä, ja Şehitlikin raitiovaunupysäkki on 19 minuutin kävelymatkan päässä.