Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Citadella

Nauti Budapestin parhaimmistoon kuuluvista näkymistä yli 150 vuotta kaupungin yllä kohonnutta linnaketta ympäröivältä mäeltä.

Aloita tai päätä Budapestin matkasi Citadellalla keskustan länsilaidalla. Linnakkeen korkeilta muureilta näet Tonavan kiemurtelevan mäkisen Budan ja tasaisen Pestin välissä. Etsi kaupungin kahdeksan siltaa hahmottaaksesi keskustan mittakaavan. Odota auringonlaskua nähdäksesi kaupungin valojen syttyvän, luoden romanttisen iltanäköalan.

Linnoitus kohoaa ylätasangolla, joka on nimetty alueelle kristinuskoa levittäneen lähetyssaarnaajan mukaan Gellértinvuoreksi. 235-metrinen Gellértinvuori on Budapestin korkeimpia kohtia. Linnoitus rakennettiin puolustuskäyttöön vuonna 1854 Hapsburgien monarkkien toimesta. Noin 100 vuotta valmistumisensa jälkeen vuonna 1956 linnoituksen miehittivät neuvostoliittolaiset joukot Unkarin kansannousun aikana.  

Jos etsit matkamuistoja, käytä hyväksesi kaupat, joita löytyy sekä kukkulan laelta että sinne johtavan polun varrelta. Joistakin kaupoista on myös saatavilla tietoa linnoituksen historiasta Hapsburgeista aina Neuvostoliiton aikaan. Tutustu maanalaiseen venäläisten rakentamaan bunkkeriin ja toisen maailmansodan esineistöä esittelevään museoon, josta löydät muun muassa kuvauksen sotavankisellistä.  

Kävellessäsi linnoituksen ympäri saat käsityksen massiivisten muurien puolustajille tarjoamasta suojasta. Pidä piknikki rauhallisessa puistossa, jota piirittäjät entisaikaan pommittivat tykkitulella. Näköala kukkulan huipulta on ilmainen, mutta Citadellan museoon ja linnoituksen muureille pääsystä veloitetaan maksu. Suurin osa alkuperäisestä linnoituksesta on nyt muutettu hotelliksi, jonka elegantti ravintola on tutustumisen arvoinen (varaukset pakollisia).

Citadellaan pääset autolla tai jalan kiipeämällä ohikulkevia näköalaoja ihaillen. Jos kiipeäminen käy liian raskaaksi, huipulle kulkee myös busseja mukaan lukien “hop-on, hop-off” -kiertoajelut.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 349 majoitusliikettä kohteen Citadella lähellä
Kempinski Hotel Corvinus Budapest 172 €
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Dohány-kadun synagoga ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

  Danubius Hotel Astoria City Center 88 €
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

   Continental Hotel Budapest 110 €
   Continental Hotel Budapest

   Continental Hotel Budapest

   Dohany Utca 42-44, Budapest
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Corinthia Hotel Budapest 116 €
    Corinthia Hotel Budapest

    Corinthia Hotel Budapest

    Erzsebet krt 43-49, Budapest
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantakatua sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Danubius Hotel Gellert 99 €
     Danubius Hotel Gellert

     Danubius Hotel Gellert

     Szent Gellert ter 2, Budapest
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Gellértin kylpylä ja Elisabetin silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rudasin kylpylä ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Szent Gellért térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fővám térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      MEININGER Budapest Great Market Hall 62 €
      MEININGER Budapest Great Market Hall

      MEININGER Budapest Great Market Hall

      Csarnok tér 2, Budapest
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Budapesti Corvinus Egyetem ja Suuri kauppahalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Gellértin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Fővám térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kálvin térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       Barcelo Budapest 108 €
       Barcelo Budapest

       Barcelo Budapest

       Király Street 16, Budapest
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Deák Ferenc térin metroasema ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Budapest Marriott Hotel 140 €
        Budapest Marriott Hotel

        Budapest Marriott Hotel

        Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Vigadón konserttisali ja Széchenyin ketjusilta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Rudasin kylpylä ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.