Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Citadella

Nauti Budapestin parhaimmistoon kuuluvista näkymistä yli 150 vuotta kaupungin yllä kohonnutta linnaketta ympäröivältä mäeltä.

Aloita tai päätä Budapestin matkasi Citadellalla keskustan länsilaidalla. Linnakkeen korkeilta muureilta näet Tonavan kiemurtelevan mäkisen Budan ja tasaisen Pestin välissä. Etsi kaupungin kahdeksan siltaa hahmottaaksesi keskustan mittakaavan. Odota auringonlaskua nähdäksesi kaupungin valojen syttyvän, luoden romanttisen iltanäköalan.

Linnoitus kohoaa ylätasangolla, joka on nimetty alueelle kristinuskoa levittäneen lähetyssaarnaajan mukaan Gellértinvuoreksi. 235-metrinen Gellértinvuori on Budapestin korkeimpia kohtia. Linnoitus rakennettiin puolustuskäyttöön vuonna 1854 Hapsburgien monarkkien toimesta. Noin 100 vuotta valmistumisensa jälkeen vuonna 1956 linnoituksen miehittivät neuvostoliittolaiset joukot Unkarin kansannousun aikana.  

Jos etsit matkamuistoja, käytä hyväksesi kaupat, joita löytyy sekä kukkulan laelta että sinne johtavan polun varrelta. Joistakin kaupoista on myös saatavilla tietoa linnoituksen historiasta Hapsburgeista aina Neuvostoliiton aikaan. Tutustu maanalaiseen venäläisten rakentamaan bunkkeriin ja toisen maailmansodan esineistöä esittelevään museoon, josta löydät muun muassa kuvauksen sotavankisellistä.  

Kävellessäsi linnoituksen ympäri saat käsityksen massiivisten muurien puolustajille tarjoamasta suojasta. Pidä piknikki rauhallisessa puistossa, jota piirittäjät entisaikaan pommittivat tykkitulella. Näköala kukkulan huipulta on ilmainen, mutta Citadellan museoon ja linnoituksen muureille pääsystä veloitetaan maksu. Suurin osa alkuperäisestä linnoituksesta on nyt muutettu hotelliksi, jonka elegantti ravintola on tutustumisen arvoinen (varaukset pakollisia).

Citadellaan pääset autolla tai jalan kiipeämällä ohikulkevia näköalaoja ihaillen. Jos kiipeäminen käy liian raskaaksi, huipulle kulkee myös busseja mukaan lukien “hop-on, hop-off” -kiertoajelut.


Alueen Citadella opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 532 majoitusliikettä kohteen Citadella lähellä
Continental Hotel Budapest 81 €
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

  Corinthia Budapest 122 €
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   Danubius Hotel Gellert 76 €
   Danubius Hotel Gellert

   Danubius Hotel Gellert

   Szent Gellert ter 2, Budapest
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Gellértin kylpylä ja Elisabetin silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rudasin kylpylä ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Szent Gellért térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fővám térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    Prestige Hotel Budapest 98 €
    Prestige Hotel Budapest

    Prestige Hotel Budapest

    Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Danubius Hotel Astoria City Center 60 €
     Danubius Hotel Astoria City Center

     Danubius Hotel Astoria City Center

     Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection 265 €
      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

      Párisi Udvar Hotel Budapest, in Hyatt’s Unbound Collection

      Petofi Sandor u 2 4, Budapest
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Eötvös Lorándin yliopisto, Váci utca ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Suuri kauppahalli ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Ferenciek teren metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       MEININGER Budapest Great Market Hall 38 €
       MEININGER Budapest Great Market Hall

       MEININGER Budapest Great Market Hall

       Csarnok tér 2, Budapest
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Budapesti Corvinus Egyetem ja Suuri kauppahalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Gellértin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Fővám térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kálvin térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Budapest Marriott Hotel 135 €
        Budapest Marriott Hotel

        Budapest Marriott Hotel

        Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Vigadón konserttisali ja Széchenyin ketjusilta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä joenrantareitillä sijaitsevasta hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Rudasin kylpylä ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.