Gran Canaria matkavinkit

Matkaopas
Roque Nublo johon kuuluu rotko tai kanjoni
Kanarian saarista kolmanneksi suurin on Gran Canaria, joka tarjoaa kaikkea rauhallisista rannoista hurmaaviin valkoiseksi maalattuihin kyliin ja kauniisiin katedraaleihin.

Halusitpa sitten rantalomakohteen hauskanpitoa ja rentoutumista, patikoida tulivuoren rinteillä tai lähteä kulttuurikierrokselle perinteisiin kyliin, Gran Canaria ei tuota pettymystä. Leudot talvet sekä kuumat ja kuivat kesät tekevät saaresta sopivan matkakohteen vuoden ympäri. Tule saarelle talviselle aurinkolomalle.

Vesipetojen iloksi tasaisesti puhaltavat lämpimät tuulet Melonerasin ja Maspalomasin lomakylien rannoilla saaren etelälaidalla luovat oivalliset olosuhteet purjehdukseen ja purjelautailuun. Rentoudu ja ui rauhallisemmissa poukamissa, kuten Playa de Amadoresissa.

Muista tutustua saaren suurimpaan kaupunkiin Las Palmasiin. Kaupungin sydämessä kohoava, kunnioitusta herättävä harmaa Santa Anan katedraali kuuluu saaren merkittävimpiin kohteisiin, kuin myös Kanarian museon (Museo Canario), jolla on mittava eurooppalaisten aikaa edeltävien esineiden kokoelma. Yksi kaupungin kohokohdista on Casa Museo de Colón. Tämä perinteinen kalkkimaalilla valkoiseksi värjätty rakennus on omistettu Las Palmasin ja Kanariansaarten historialle löytöretkeilijöiden välietappina.

Etelärannikolla näet Maspalomasin dyynit. Tässä 400 hehtaarin kokoisessa hiekan peittämässä luonnonpuistossa tunnet olevasi kuin Saharan autiomaassa tutustuessasi kotoperäisiin pensaskasveihin ja muuttolintuihin. Kävele merkittyjä polkuja pitkin tai osallistu kamelisafarille.

Näe Gran Canarian toinen puoli kulkiessasi sisämaata kohti mäntymetsien ja kallionkielekkeiden ohi pieneen Tejedan kylään. Rentoudu raikkaassa vuoristoilmassa ja patikoi Pico de las Nievesille löytääksesi huimat näköalat saaren korkeimmalta huipulta. Lounaassa kohoava valtava Roque Nublon kivimuodostelma antaa kuvan niistä hurjista voimista, jotka ovat muokanneet tätä vulkaanista saarta.

Gran Canarian kansainvälinen lentoasema sijaitsee pääkaupungissa Las Palmasissa saaren luoteisrannikolla. Täältä ajaa saaren useimpiin kyliin ja lomakeskuksiin alle tunnissa.

Discover neighborhoods in Gran Canaria

Maspalomasin majakka johon kuuluu hiekkaranta ja yleiset rantanäkymät

Playa del Ingles

Playa del Ingles tunnetaan kauniista rannoista. Kaupungissa ollessa kannattaa myös vierailla nähtävyyksillä, kuten Yumbo Shopping Center (ostoskeskus) ja Playa del Inglésin ranta.

Playa del Ingles
Meloneras featuring yleiset rantanäkymät ja ranta

Maspalomas

Jos vietät aikaa kohteessa Maspalomas, Maspalomas Golf ja CITA-ostoskeskus ovat näkemisen arvoisia nähtävyyksiä.

Maspalomas
Meloneras featuring yleiset rantanäkymät ja ranta

Meloneras

Rannoista ja lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu Meloneras tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Melonerasin ranta ja Maspalomasin majakka.

Meloneras
Default Image
Kuva käyttäjältä hh oldman (CC BY)

San Agustin

Rannoista ja lukuisista ruokailumahdollisuuksista tunnettu San Agustin tarjoaa myös muita nähtävyy