Kanariansaaret matkavinkit

Espanja
Del Duque -ranta johon kuuluu yleiset rantanäkymät, uinti ja hiekkaranta
Matkusta Kanariansaarille ja nauti leudosta säästä, mukavista rantakohteista, espanjalaisesta arkkitehtuurista, vaihtelevista maisemista ja ystävällisistä ihmisistä.

Kanariansaariin kuuluu seitsemän saarta ja joitakin saarekkeita. Ne sijaitsevat lähempänä Afrikkaa kuin Eurooppaa, mutta tarjoavat siitä huolimatta erinomaisen mahdollisuuden kurkistaa Espanjan historiaan trooppisessa ympäristössä. Vietä rantaloma Kanariansaarilla ja näet myös paljon muuta.

Yli 40% Kanariansaarten maista ja vesistä on suojelualueita ja luonnonpuistoja. Monipuoliset maisemat vaihtelevat tulivuorista laakerimetsiin ja luonnonuima-altaisiin. Kansallispuistoja saarilla on neljä, merensuojelualueita kolme ja biosfäärialueita seitsemän.

Kaikilla saarilla on erinomaiset sukellusmahdollisuudet ja hyvä näkyvyys jopa 30metrin syvyyteen. Sukeltajat voivat tutustua Plasencia-laivan hylkyyn Gran Canarialla tai ihmetellä vedenalaista laavaa El Hierron Punta Restingassa. Vesi on mukavan lämmintä ympäri vuoden. Jos et osaa sukeltaa, mutta haluat silti pinnan alle, voit kokeilla snorklausta.

Teneriffa on saarista suurin. Siellä voit ajaa köysiradalla tai patikoida saarten korkeimman huipun eli Teiden tulivuoren maisemissa. Santa Cruz de Tenerifessä näet 1600-luvulta peräisin olevia rakennuksia, joissa on sekä espanjalaisen että islamilaisen arkkitehtuurin piirteitä. Costa Adejeltä taas löydät erinomaisia rantoja ja jännittäviä vesipuistoja.

Täysin toiseen maailmaan pääset ratsastamalla kamelilla värikkäiden laavakivien päällä Lanzaroten Timanfayan kansallispuistossa, jonka Unesco on julistanut biosfäärialueeksi. La Gomeran saarella sijaitsevassa Garajonayn kansallispuistossa näet laakeri- ja saniaismetsien vehreiden maisemien muodostamat kontrastit muun luonnon kanssa. La Palman saaren La Caldera de Taburienten kansallispuistosta taas löydät mäntymetsiä ja tulivuoren muodostaman, yli 1,5 kilometriä syvän rotkon.

Fuerteventuran saarella sijaitsevassa Corralejon dyynien luonnonpuistossa näet hiekkadyynejä ja voit purjelautailla saaren länsirannikolla. Halutessasi voit myös matkustaa vesitaksilla pienelle, asumattomalle Lobosin saarelle ihastelemaan matalia laguuneja. Matka Kanariansaarille tarkoittaa myös tutustumista tuhansiin paikallisiin kasvi- ja eläinlajeihin, joita löytyy sekä maalta että mereltä.

Voit saapua saarille lentämällä joko Teneriffalle tai Gran Canarialle, ja saarelta toiselle pääset niin ikään lentäen tai vesiteitse. Loma Kanariansaarilla kannattaa viettää joko tutustuen kohdesaareen vuokra-autolla tai loikoillen rannalla kaikessa rauhassa.

Suositut kaupungit kohteessa Kanariansaaret

Gran Canaria johon kuuluu vuoret, usvaa tai sumua ja rauhalliset maisemat
San Bartolome de Tirajana
Ruokailu, Rannat ja Perheystävällinen
Romanttinen San Bartolome de Tirajana kutsuu! Koe sen rannat, urheilutapahtumat, ruokakulttuuri ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Melonerasin ranta
  • Yumbo Shopping Center
  • Maspalomasin majakka
Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria
Rannat, Saaret ja Kahvilat
Kanariansaarten suurimman kaupungin Las Palmas de Gran Canarian rannat, historia ja karnevaali houkuttelevat matkailijoita. Las Palmas de Gran Canarian ‑lomalla voit nauttia kauniista maisemista, historiallisista nähtävyyksistä, vesiurheilusta ja värikkäistä juhlakulkueista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • San Telmon puisto
  • Catedral de Santa Ana
  • Alfredo Krausin auditorio
Del Duque -ranta johon kuuluu yleiset rantanäkymät, uinti ja hiekkaranta
Adeje
Ruokailu, Rannat ja Shoppailu
Adeje on suosittu lomakohde, jossa on tyylikkäitä rantakatuja, hienostuneita ravintoloita ja useita upeita hiekkarantoja.

Vierailun arvoisia kohteita