Kanariansaaret matkavinkit

Espanja
Del Duque -ranta johon kuuluu yleiset rantanäkymät, uinti ja hiekkaranta
Matkusta Kanariansaarille ja nauti leudosta säästä, mukavista rantakohteista, espanjalaisesta arkkitehtuurista, vaihtelevista maisemista ja ystävällisistä ihmisistä.

Kanariansaariin kuuluu seitsemän saarta ja joitakin saarekkeita. Ne sijaitsevat lähempänä Afrikkaa kuin Eurooppaa, mutta tarjoavat siitä huolimatta erinomaisen mahdollisuuden kurkistaa Espanjan historiaan trooppisessa ympäristössä. Vietä rantaloma Kanariansaarilla ja näet myös paljon muuta.

Yli 40% Kanariansaarten maista ja vesistä on suojelualueita ja luonnonpuistoja. Monipuoliset maisemat vaihtelevat tulivuorista laakerimetsiin ja luonnonuima-altaisiin. Kansallispuistoja saarilla on neljä, merensuojelualueita kolme ja biosfäärialueita seitsemän.

Kaikilla saarilla on erinomaiset sukellusmahdollisuudet ja hyvä näkyvyys jopa 30metrin syvyyteen. Sukeltajat voivat tutustua Plasencia-laivan hylkyyn Gran Canarialla tai ihmetellä vedenalaista laavaa El Hierron Punta Restingassa. Vesi on mukavan lämmintä ympäri vuoden. Jos et osaa sukeltaa, mutta haluat silti pinnan alle, voit kokeilla snorklausta.

Teneriffa on saarista suurin. Siellä voit ajaa köysiradalla tai patikoida saarten korkeimman huipun eli Teiden tulivuoren maisemissa. Santa Cruz de Tenerifessä näet 1600-luvulta peräisin olevia rakennuksia, joissa on sekä espanjalaisen että islamilaisen arkkitehtuurin piirteitä. Costa Adejeltä taas löydät erinomaisia rantoja ja jännittäviä vesipuistoja.

Täysin toiseen maailmaan pääset ratsastamalla kamelilla värikkäiden laavakivien päällä Lanzaroten Timanfayan kansallispuistossa, jonka Unesco on julistanut biosfäärialueeksi. La Gomeran saarella sijaitsevassa Garajonayn kansallispuistossa näet laakeri- ja saniaismetsien vehreiden maisemien muodostamat kontrastit muun luonnon kanssa. La Palman saaren La Caldera de Taburienten kansallispuistosta taas löydät mäntymetsiä ja tulivuoren muodostaman, yli 1,5 kilometriä syvän rotkon.

Fuerteventuran saarella sijaitsevassa Corralejon dyynien luonnonpuistossa näet hiekkadyynejä ja voit purjelautailla saaren länsirannikolla. Halutessasi voit myös matkustaa vesitaksilla pienelle, asumattomalle Lobosin saarelle ihastelemaan matalia laguuneja. Matka Kanariansaarille tarkoittaa myös tutustumista tuhansiin paikallisiin kasvi- ja eläinlajeihin, joita löytyy sekä maalta että mereltä.

Voit saapua saarille lentämällä joko Teneriffalle tai Gran Canarialle, ja saarelta toiselle pääset niin ikään lentäen tai vesiteitse. Loma Kanariansaarilla kannattaa viettää joko tutustuen kohdesaareen vuokra-autolla tai loikoillen rannalla kaikessa rauhassa.

Suositut kaupungit kohteessa Kanariansaaret

Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria
Rannat, Saaret ja Kahvilat
Kanariansaarten suurimman kaupungin Las Palmas de Gran Canarian rannat, historia ja karnevaali houkuttelevat matkailijoita. Las Palmas de Gran Canarian ‑lomalla voit nauttia kauniista maisemista, historiallisista nähtävyyksistä, vesiurheilusta ja värikkäistä juhlakulkueista.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Gran Canarian venesatama
 • Catedral de Santa Ana
 • Alfredo Krausin auditorio
Gran Canaria johon kuuluu vuoret, usvaa tai sumua ja rauhalliset maisemat
San Bartolome de Tirajana
Ruokailu, Rannat ja Perheystävällinen
Rentouttava San Bartolome de Tirajana kutsuu! Koe sen rannat, urheilutapahtumat, surffausmahdollisuudet ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Maspalomasin dyynit
 • Yumbo Shopping Center
 • Maspalomasin majakka
Del Duque -ranta johon kuuluu yleiset rantanäkymät, uinti ja hiekkaranta
Adeje
Ruokailu, Rannat ja Shoppailu
Adeje on suosittu lomakohde, jossa on tyylikkäitä rantakatuja, hienostuneita ravintoloita ja useita upeita hiekkarantoja.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Siam Parkin vesipuisto
 • Aqualand Costa Adeje -vesipuisto
 • Golf Costa Adeje
Teresitasin uimaranta johon kuuluu yleiset rantanäkymät, hiekkaranta ja uinti
Santa Cruz de Tenerife
Saaret, Business ja Halpa
Kävele Santa Cruz de Tenerifen puiden reunustamia bulevardeja, kiertele taidegallerioita ja illasta tyylikkäissä ravintoloissa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Teresitasin uimaranta
 • Plaza de Espana
 • Auditorio de Tenerife
Mogan johon kuuluu veneily, rannikkokaupunki ja lahti tai satama
Mogán
Rannat, Meri ja Rentouttava
Viehättävien siltojensa ja kapeiden katujensa ansiosta lempinimellä pikku-Venetsia tunnettu Puerto de Mogán on hurmaava kaupunki, jossa voit nauttia suojaisasta rannasta ja viikoittain järjestettävistä suosituista markkinoista.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Mogánin satama
 • Tauro
Las Vistas -ranta joka esittää yleiset rantanäkymät, rannikkokaupunki ja ranta
Arona
Ruokailu, Rannat ja Shoppailu
Rauhallinen Aronan pikkukaupunki on hyvä tukikohta, josta voit lähteä tutustumaan Teneriffan parhaisiin uimarantoihin.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Playa de las Américas
 • Los Cristianosin ranta