Halvat lennot Los Angeles

Halvimmat lennot kohteeseen Los Angeles

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 409 € yhdensuuntaisille lennoille ja 540 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Aeroflot-Russian Airlines
Turkish Airlines
SAS
Brussels Airlines
Lufthansa
Finnair
Turkish Airlines
Finnair
Qatar Airways
Icelandair

Lisätietoja – Los Angeles

Tietoja Los Angelesista

Lennot Los Angelesiin

Los Angeles on yksi Yhdysvaltain suurimmista kaupungeista ja Kalifornian suurin kaupunki. Sen kenties kuuluisin nähtävyys on Hollywood, elokuvateollisuudesta tunnettu kaupunginosa, jonka yksi tunnetuimmista maamerkeistä on ehdottomasti vuorenrinteelle pystytetty suuri Hollywood-kyltti. Los Angeles sijaitsee Kaliforniassa Yhdysvaltain länsirannikolla meren ja vuorten välissä, joten kaupunkilomaan on helppo yhdistää myös ranta- ja luontoloma.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta ei ole suoria lentoja Los Angelesiin, vaan matkustajien on tehtävä vähintään yksi välilasku. Suomesta voi lentää suoraan Yhdysvaltoihin ja vaihtaa lentokonetta John F. Kennedyn kansainvälisellä lentoasemalla New Yorkissa. Muualta Euroopasta, kuten Lontoosta, on suoria lentoyhteyksiä Los Angelesiin ilman välilaskua jossain muussa yhdysvaltalaiskaupungissa, joten yksi vaihtoehto on lentää Suomesta ensin Eurooppaan ja jatkaa sieltä kohti Los Angelesia. Hyviä yhteyksiä tarjoavat muun muassa Finnair, British Airways ja Lufthansa, ja parhaan vaihtoehdon löydät luonnollisesti Expediasta.

Vaikka Los Angeles sijaitseekin kaukana Euroopasta, kaupungin ilmasto muistuttaa Välimeren ilmastoa. Vaikka talvella sataa enemmän, talvikuukaudetkaan eivät ole kylmiä, ja kaupungissa voi nauttia auringonpaisteesta ympäri vuoden. Lumisateet itse kaupungin alueella ovat erittäin harvinaisia, mutta kaupunkia ympäröivillä vuorilla lunta tulee lähes joka talvi. Kesät ovat kuumia ja kuivia, ja silloin kannattaakin suunnata Tyynenmeren rannikolle vilvoittelemaan.

Los Angeles on paitsi elokuvateollisuuden keskus myös erittäin monipuolinen suurkaupunki, jossa asuu ihmisiä maailman joka kolkasta. Kaupungissa on monia etnisiä kortteleita, kuten Chinatown, Little Ethiopia ja Teherangeles, minkä ansiosta ruokailumahdollisuudet ovat äärimmäisen monipuoliset.

Lentäminen Suomesta Los Angelesiin

Lennot Suomesta Los Angelesiin kestävät välilaskujen vuoksi lyhimmilläänkin noin viisitoista tuntia. Välilaskuista johtuen Los Angelesin matkan voi hyvin yhdistää esimerkiksi viikonloppuun New Yorkissa. Kuten Yhdysvalloissa muutenkin, Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia lyhyille turistimatkoille, mikäli hän täyttää Visa Waiver Program -ohjelman ehdot. Ennen matkaa voi olla hyvä vaihtaa hieman euroja dollareiksi, mutta rahan nostaminen paikan päällä käy myös helposti.

Lennot Los Angelesin kansainväliselle lentoasemalle

Los Angelesin kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 26 kilometrin päässä Los Angelesin keskustasta. Lentokenttä on yksi maailman vilkkaimmista (kuudenneksi vilkkain vuonna 2012), ja sen kautta kulkee kymmeniä miljoonia matkustajia vuosittain. Lentoasema toimii myös porttina muualle Kaliforniaan ja Yhdysvaltain länsirannikolle. Terminaaleja lentoasemalla on yhteensä yhdeksän, joista yksi on kansainvälinen terminaali. Terminaalien välillä on linja-autoyhteys.

Lentoasemalta pääsee keskustaan monin eri tavoin. FlyAway Bus -linja-auto vie matkustajat muutamaan eri kohteeseen Los Angelesin kaupunkialueella, muun muassa kaupungin keskustaan Union Station -asemalle, Santa Monicaan ja Hollywoodiin. Lisäksi lentoasemalta on normaali linja-autoyhteys Los Angelesin metron Vihreällä linjalla olevalle Aviation/LAX-asemalle, josta pääsee eteenpäin niin keskustaan kuin muuallekin kaupunkiin. Los Angelesin lentoasema sijaitsee aivan suurten maanteiden vieressä (405 Freeway, 105 Freeway ja State Route 1), joten myös auton vuokraus voi olla hyvä vaihtoehto.

Los Angelesin suurkaupunkialueella on myös muita lentoasemia, kuten Bob Hopen lentoasema, John Waynen lentoasema ja Ontarion lentoasema, mutta Suomesta ja muualta Euroopasta saapuvat matkustajat laskeutuvat niille vain harvoin. Lentoasema on kuitenkin hyvä tarkistaa lentolipusta, etenkin, jos teet välilaskun Yhdysvalloissa.

Jos mielesi tekee Los Angelesin elokuvatunnelmaan, käy Expedian sivulla ja varaa lennot jo tänään. Samalla voit varata hotellihuoneen Hollywoodin kaupunginosasta ja vuokrata auton, jolla voit esimerkiksi ajaa pitkin Sunset Boulevardia aina Tyynenmeren rannikolle Pacific Coast Highwaylle saakka ja käydä Malibussa.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Los Angeles

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 409 € yhdensuuntaisille lennoille ja 540 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Aeroflot-Russian Airlines
SAS