Pääosion alkuosa

Lisätietoja – Tampere

Lennot Tampereelle

Suomen kolmanneksi suurin kaupunki Tampere perustettiin jo 1700-luvulla. Kaupungissa on Tammerkosken historiallisen tehdasmiljöön lisäksi myös vauhdikkaita kohteita, kuten kuuluisa Särkänniemen huvipuisto. Tampereella sijaitsee myös Tampere-Pirkkalan lentoasema, jonne on paljon lentoja. Expedian kautta voit lentojen varaamisen yhteydessä varata samalla budjettiisi ja matkasuunnitelmiisi sopivan hotellin Tampereella.

Tampereen lentoasemalle on suoria Suomen sisäisiä lentoja vain Helsinki-Vantaalta, mutta perille pääsee helposti Helsingin kautta mistä päin Suomea tahansa. Vaikka konetta joutuisikin vaihtamaan, matka-aika ei ikinä nouse kovinkaan pitkäksi. Etenkin Pohjois-Suomesta matkustettaessa lentäminen on huomattavasti nopeampi matkustustapa kuin maanteitse tai rautateitse kulkeminen. Expedian avulla voit vertailla helposti lentoaikoja ja lippujen hintoja. Voit myös varata Expedian kautta kätevän lento + hotelli -pakettimatkan Tampereelle.

Tampere tarjoaa monenlaista tekemistä. Etenkin kesäisin kaupunki on täynnä elämää. Särkänniemen huvipuisto on viihtyisä ja viihdyttävä matkakohde niin aikuisille kuin lapsille. Tammerkosken alue suorastaan huokuu historiaa, ja se on myös yksi Suomen kansallismaisemista. Kaupungin puistot ja järvimaisema kutsuvat rentoutumaan, ja evääksi voit hakea vaikkapa kauppahallista paikallista herkkua mustaamakkaraa. Kaupungin kirkot ovat arkkitehtonisesti upeita. Hyvä retkikohde on myös Pyynikinharju, joka tarjoaa hienoja maisemia ja erinomaisia ulkoilureittejä. Kesällä myös uiminen järvessä on suosittua. Tampereen lähialueisiin pääsee helpoiten tutustumaan omalla autolla, ja Expedian kautta on myös helppo varata vuokra-auto Tampereella.

Lentäen Tampereelle

Suomen sisäisiä lentoja Tampereelle on vain Helsinki-Vantaan lentoasemalta, mutta matka-ajat eivät ole pitkiä muualtakaan Suomesta. Helsingistä lentää Tampereelle noin puolessa tunnissa. Jos lähtöpaikkasi on muualla Suomessa, voit joko vaihtaa konetta Helsingissä tai varata lennon ainoastaan Helsinki-Vantaalle ja jatkaa sieltä junalla, linja-autolla tai vuokra-autolla Tampereelle. Helsingistä pääsee Tampereelle maateitse noin kahdessa tunnissa. Kannattaa muistaa, että myös Suomen sisäisillä lennoilla mukana on oltava jonkinlainen henkilöllisyystodistus, kuten esimerkiksi passi tai ajokortti.

Lennot Tampereen lentoasemalle

Suomessa on lukuisia lentoasemia eri puolilla maata. Helsinki-Vantaan kansainvälinen lentoasema on kuitenkin kotimaan lentojen solmukohta, ja lähes kaikki kotimaan lennot kulkevat sen kautta. Suoria kotimaan lentoja Tampereelle onkin vain Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Matka kestää vain 35 minuuttia, joten kone hädin tuskin ehtii nousta lopulliseen lentokorkeuteensa ennen laskeutumisvalmisteluiden aloittamista. Edestakaisen lennon voi hyvinkin saada reilusti alle 100 eurolla.

Muualta Suomesta lennettäessä konetta on käytännössä aina vaihdettava Helsingissä. Kokonaismatka-aika ei kuitenkaan nouse ikinä turhan pitkäksi. Kuusamosta, Oulusta ja Maarianhaminasta perille pääsee nopeimmillaan alle kolmessa tunnissa. Kaikilta muilta kotimaan lentoasemilta pääsee myös Tampereelle yhdellä vaihdolla muutamassa tunnissa.

Lentoasemalta Tampereen keskustaan

Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee Pirkkalassa hieman Tampereen kaupungin ulkopuolella, noin 17 kilometrin päässä keskustasta. Lentoaseman ja kaupungin välillä liikennöi Tampereen joukkoliikenteen linja numero 1. Paikallisbussilla matka taittuu helposti ja nopeasti noin puolessa tunnissa. Lentoasemalta voi myös ottaa taksin keskustaan, tosin suhteellisen pitkän välimatkan vuoksi taksimatka tulee melko kalliiksi. Jos haluat kulkea rauhassa oman aikataulusi mukaan ja vaikkapa suoraan hotellillesi, auton vuokraaminen on hyvä vaihtoehto. Vuokra-auton voit varata helposti Expedian kautta.

Mikäli päätät lentää ainoastaan Helsinki-Vantaalle, sieltä on helppo siirtyä junalla tai bussilla Tampereelle. Bussi lähtee suoraan lentoasemalta, junalla on ensin otettava paikallisjuna Tikkurilaan ja vaihdettava siellä Tampereelle vievään junaan. Matka-aika on sekä bussilla että junalla noin kaksi tuntia.