Lappeenranta

Matkaopas
Lappeenranta

Saimaan etelärannalla sijaitseva Lappeenranta, kulttuurien rajakaupunki, kiehtoo matkailijoita upealla luonnollaan.

Venäjän rajan läheisyydessä sijaitsevan Lappeenrannan historia ulottuu yli 2 000 vuoden taakse. Merkittävänä tervakaupan keskuksena tunnettu Lappeenranta saavutti kaupungin aseman jo vuonna 1649, jolloin kaupungin ruotsinkielinen nimi oli Lapwestrandh. 1700-luvulta lähtien Lappeenranta on ollut usein Ruotsin ja Venäjän välisten sotien kohteena, ja vielä 1900-luvulla kaupunki koki Suomen sisällissodan, talvisodan ja jatkosodan.

Tänä päivänä Lappeenranta tunnetaan innovatiivisena yliopistokaupunkina, jonka kulttuuriperimää värittää sen monivaiheinen historia osana Suomen, Ruotsin ja Venäjän valtakuntaa. Lappeenranta ylläpitää myös aiemmin Suomeen kuuluneen Viipurin kulttuuriperintöä. Kaupunki tunnetaan myös toiminnastaan luontoystävällisyyden saralla, ja se onkin sijoittunut WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa maailman 14 parhaan kaupungin joukkoon. Lappeenranta kuuluu myös hiilineutraalien kuntien verkostoon (HINKU).

Lappeenranta tarjoaa lomailijoille runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tutustu kaupungin mielenkiintoiseen historiaan vierailemalla Linnoituksessa, jonka muurit kätkevät sisäänsä kaupungin vanhimmat osat. Linnoituksesta löytyy vanhaa arkkitehtuuria, käsityöputiikkeja, gallerioita sekä Ratsuväkimuseo, Etelä-Karjalan museo ja Suomen vanhin Ortodoksinen kirkko. Lappeenrannassa taiteen ystävät voivat nauttia museoiden tarjonnan lisäksi Lappeenrannan kaupunginteatterin sekä kesäteatterin näytöksistä. Mielenkiintoisen säväyksen kaupungin ilmeeseen antaa Suomen suurin hiekkalinna, joka rakennetaan vuosittain vaihtuvalla teemalla.

Pinta-alaltaan Euroopan suurimman järven rannalla sijaitseva Lappeenranta tarjoaa aktiivisille lomailijoille mielin määrin toimintaa. Vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi valittu Lappeenranta tarjoaa 275 kilometriä miellyttäviä pyöräilyreittejä ympäri kaupunkia. Vuonna 2010 avattu Flowpark puolestaan tarjoaa hurjapäisemmille lomailijoille haastavia seikkailuratoja, jotka on rakennettu elävien puiden varaan korkeimmillaan jopa 25 metrin korkeuteen. Voit myös vuokrata kajakin tai veneen ja tutustua Saimaaseen omaan tahtiisi.

Lappeenranta on unelmakohde myös golfin harrastajille. Golfviisumin avulla voit nauttia Etelä-Saimaan Golfin, Imatran Golfin ja Holiday Club Golf Saimaan viheriöistä ja maisemista. Saimaan alueelta löytyy jopa neljä kylpylää, jotka hemmottelevat ja virkistävät kehoa ja mieltä.

Saimaalla on ollut keskeinen rooli alueen kehittymisessä kauppapaikaksi, ja vesistöllä on tänäkin päivänä suuri merkitys niin kaupungin olemuksen kuin turisminkin kannalta. Matkustajasatamassa voit nousta lukuisten Saimaan risteilyjen kyytiin, ja Saimaan kanava kauniine maisemineen mahdollistaa myös viisumivapaat risteilyt Viipuriin ja Pietariin. Lappeenrantaan on hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi junamatka Helsingistä kestää alle 2,5 tuntia.

Lappeenrannassa voit aistia kaupungin ainutlaatuisen historian, nauttia Saimaan maagisesta luonnosta, harrastaa runsaasti eri aktiviteetteja tai hemmotella itseäsi rentouttavissa kylpylöissä. Lähde Etelä-Karjalaan ja koe itse, mikä tekee Lappeenrannasta suositun matkakohteen.

Holiday Club Saimaa Hotel
Holiday Club Saimaa Hotel
4 out of 5
Tiuruniementie 131, Lappeenranta
Hinta on 93 € per yö ajalle 19. jouluk. viiva 19. jouluk.
Kauppakeskus Capri and Angry Birds Activity Park sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. Imatrankoski ...
4.2/5 Excellent! (947 arvostelua)
Perus kylpylähotelli
"Perus hotelli, linnunkakkaa hirveästi kulkuväylillä, aamupala ok, jopa hieman suppea. Kylpylä ihan kiva, mutta katolla oleva baari/ravintola oli kiinni. Neutraali kokemus."

Arvosteltu 23.8.2021

Holiday Club Saimaa Hotel
Original Sokos Hotel Lappee
Original Sokos Hotel Lappee
4 out of 5
Brahenkatu 1, Lappeenranta
Hinta on 138 € per yö ajalle 30. jouluk. viiva 30. jouluk.
Wolkoff Home Museum (museo) ja Lappeenrannan linnoitus sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Etelä-Karjalan museo sijaitsee 1,4 kilometrin ...
4/5 Very Good! (282 arvostelua)
"Hotellin parkkipaikat olivat todella täynnä ja yksittäisiin paikkoihin mahdoton parkkeerata pylväiden ja erittäin pienten parkkiruutujen vuoksi"

Arvosteltu 27.8.2021

Original Sokos Hotel Lappee
Hotelli Rakuuna
Hotelli Rakuuna
3.5 out of 5
8 Mannerheiminkatu, Lappeenranta
Hinta on 109 € per yö ajalle 6. jouluk. viiva 6. jouluk.
Wolkoff Home Museum (museo), Etelä-Karjalan museo ja Lappeenrannan linnoitus ovat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää ...
4.4/5 Wonderful! (288 arvostelua)
Hyvä Rakuuna
"Hyvä sänky, televisio olisi saanut olla vähän isompi. Hotellissa kaikki toimi loistavasti. Aamupala oli hyvä ja riittävä."

Arvosteltu 1.9.2021

Hotelli Rakuuna
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
SResort Marina Villas
SResort Marina Villas
3.5 out of 5
Alminraitti 2-4, Lappeenranta
Hinta on 190 € per yö ajalle 7. jouluk. viiva 7. jouluk.
Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä järven rannalla mökistä. Ruokolahti-Rautjarvi Hiking Trail ...
3.9/5 Very Good! (28 arvostelua)
"Hyvä mökki isommallekin porukalle lomailuun. TV-yhteys ei tosin toiminut hyvin, mikä haittasi seurueen olympialaisfaneja, mutta muuten kaikki toimi hyvin."

Arvosteltu 30.7.2021

SResort Marina Villas
SResort Sauna Villas
SResort Sauna Villas
3.5 out of 5
Kiurunkiventie 15, Lappeenranta
Hinta on 210 € per yö ajalle 6. jouluk. viiva 6. jouluk.
Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä järven rannalla huoneistohotellista. Ruokolahti-Rautjarvi Hiking ...
3.7/5 Good! (15 arvostelua)
"Todella kivalla paikalla oleva mukava mökki. Oma ranta Saimaalla. Saunassa kivat löylyt ja mökissä kivasti tilaa sekä hyvin astioita yms."

Arvosteltu 5.8.2021

SResort Sauna Villas
Holiday Club Saimaa Apartments
Holiday Club Saimaa Apartments
3.5 out of 5
Rauhanrinne 1, Lappeenranta
Hinta on 213 € per yö ajalle 7. jouluk. viiva 7. jouluk.
Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta huoneistohotellista. Ruokolahti-Rautjarvi ...
4/5 Very Good! (30 arvostelua)
Hieno mökki.
"Hieno mökki kaikilla mukavuuksilla. Järvi lähellä. Jos ei olisi covid-aika niin olisi ollut paljon tekemistä makoitusalueells."

Arvosteltu 13.3.2021

Holiday Club Saimaa Apartments
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Kohteen Lappeenranta lähellä sijaitsevat kaupungit