LappeenrantaSuomi

Image for Default Image

Saimaan etelärannalla sijaitseva Lappeenranta, kulttuurien rajakaupunki, kiehtoo matkailijoita upealla luonnollaan.

Venäjän rajan läheisyydessä sijaitsevan Lappeenrannan historia ulottuu yli 2 000 vuoden taakse. Merkittävänä tervakaupan keskuksena tunnettu Lappeenranta saavutti kaupungin aseman jo vuonna 1649, jolloin kaupungin ruotsinkielinen nimi oli Lapwestrandh. 1700-luvulta lähtien Lappeenranta on ollut usein Ruotsin ja Venäjän välisten sotien kohteena, ja vielä 1900-luvulla kaupunki koki Suomen sisällissodan, talvisodan ja jatkosodan.

Tänä päivänä Lappeenranta tunnetaan innovatiivisena yliopistokaupunkina, jonka kulttuuriperimää värittää sen monivaiheinen historia osana Suomen, Ruotsin ja Venäjän valtakuntaa. Lappeenranta ylläpitää myös aiemmin Suomeen kuuluneen Viipurin kulttuuriperintöä. Kaupunki tunnetaan myös toiminnastaan luontoystävällisyyden saralla, ja se onkin sijoittunut WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa maailman 14 parhaan kaupungin joukkoon. Lappeenranta kuuluu myös hiilineutraalien kuntien verkostoon (HINKU).

Lappeenranta tarjoaa lomailijoille runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tutustu kaupungin mielenkiintoiseen historiaan vierailemalla Linnoituksessa, jonka muurit kätkevät sisäänsä kaupungin vanhimmat osat. Linnoituksesta löytyy vanhaa arkkitehtuuria, käsityöputiikkeja, gallerioita sekä Ratsuväkimuseo, Etelä-Karjalan museo ja Suomen vanhin Ortodoksinen kirkko. Lappeenrannassa taiteen ystävät voivat nauttia museoiden tarjonnan lisäksi Lappeenrannan kaupunginteatterin sekä kesäteatterin näytöksistä. Mielenkiintoisen säväyksen kaupungin ilmeeseen antaa Suomen suurin hiekkalinna, joka rakennetaan vuosittain vaihtuvalla teemalla.

Pinta-alaltaan Euroopan suurimman järven rannalla sijaitseva Lappeenranta tarjoaa aktiivisille lomailijoille mielin määrin toimintaa. Vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi valittu Lappeenranta tarjoaa 275 kilometriä miellyttäviä pyöräilyreittejä ympäri kaupunkia. Vuonna 2010 avattu Flowpark puolestaan tarjoaa hurjapäisemmille lomailijoille haastavia seikkailuratoja, jotka on rakennettu elävien puiden varaan korkeimmillaan jopa 25 metrin korkeuteen. Voit myös vuokrata kajakin tai veneen ja tutustua Saimaaseen omaan tahtiisi.

Lappeenranta on unelmakohde myös golfin harrastajille. Golfviisumin avulla voit nauttia Etelä-Saimaan Golfin, Imatran Golfin ja Holiday Club Golf Saimaan viheriöistä ja maisemista. Saimaan alueelta löytyy jopa neljä kylpylää, jotka hemmottelevat ja virkistävät kehoa ja mieltä.

Saimaalla on ollut keskeinen rooli alueen kehittymisessä kauppapaikaksi, ja vesistöllä on tänäkin päivänä suuri merkitys niin kaupungin olemuksen kuin turisminkin kannalta. Matkustajasatamassa voit nousta lukuisten Saimaan risteilyjen kyytiin, ja Saimaan kanava kauniine maisemineen mahdollistaa myös viisumivapaat risteilyt Viipuriin ja Pietariin. Lappeenrantaan on hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi junamatka Helsingistä kestää alle 2,5 tuntia.

Lappeenrannassa voit aistia kaupungin ainutlaatuisen historian, nauttia Saimaan maagisesta luonnosta, harrastaa runsaasti eri aktiviteetteja tai hemmotella itseäsi rentouttavissa kylpylöissä. Lähde Etelä-Karjalaan ja koe itse, mikä tekee Lappeenrannasta suositun matkakohteen.

Huippuhotellit kohteessa Lappeenranta

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Holiday Club Saimaa Hotel
Holiday Club Saimaa Hotel
4 out of 5
Tiuruniementie 131, Lappeenranta
103 €
per night
Mar 1 - Mar 2

Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. ...

4.2/5Excellent! (776 arvostelua)

"Hieno kylpyläosasto, paljon aktiviteettejå, kauniit huoneet"…"

Arvosteltu 3.2.2020

Holiday Club Saimaa Hotel
Hotelli Rakuuna
Hotelli Rakuuna
3.5 out of 5
8 Mannerheiminkatu, Lappeenranta
109 €
per night
Feb 21 - Feb 22

Wolkoff Home Museum (museo) ja Lappeenrannan linnoitus sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä ...

4.3/5Excellent! (75 arvostelua)

"Talon historia on ainutlaatuinen. Tilat korkeat ja siistit. Hienoa aluetta missä voisi kuljeskella mikäli sää salliso. Aamiainen oli loistava."…"

Arvosteltu 12.1.2020

Hotelli Rakuuna
Lappeenranta Spa
Lappeenranta Spa
3.5 out of 5
Ainonkatu 17, Lappeenranta
85 €
per night
Feb 25 - Feb 26

Wolkoff Home Museum (museo) ja Lappeenrannan linnoitus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Etelä-Karjalan museo ...

4.2/5Excellent! (314 arvostelua)

"Aamusauna ja uinti. Kunnon allas ja hyvät löylyt. Maittava aamiainen. Hyvä henkilökunta"…"

Arvosteltu 3.10.2019

Lappeenranta Spa

Arvostelut: Lappeenranta

4.2

Huippukohde

5 - Loistava
29
5 - Loistava 30.851063829787233%
4 - Hyvä
55
4 - Hyvä 58.51063829787234%
3 - OK
10
3 - OK 10.638297872340425%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

Oct 20, 2019

Kiva kauppakeskus Iso Kristiina ajanviettoa varten.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

Sep 19, 2019

Ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa lomailemassa. Kesäsesonki oli jo ohi, mukavan rauhallista.

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

Sep 7, 2019

Paras ravintola LaLo on huikea. Pöytä on varattava etukäteen.

5/5 - Loistava

Lomalaiset

Aug 1, 2019

Kävellen kierrellen erinomainen kesäkaupunki. Nähtävää on paljon.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

Jul 22, 2019

Hyvä ranta-alue.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

Jul 12, 2019

Kaunis pieni kaupunki. Risteily Saimaalla oli hieno kokemus. Ystävällisiä ihmisiä. Ravintola Lalossa erittäin hyvä ruoka ja hinta/laatusuhde kohdallaan.