Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

LappeenrantaFinland

Saimaan etelärannalla sijaitseva Lappeenranta, kulttuurien rajakaupunki, kiehtoo matkailijoita upealla luonnollaan.

Venäjän rajan läheisyydessä sijaitsevan Lappeenrannan historia ulottuu yli 2 000 vuoden taakse. Merkittävänä tervakaupan keskuksena tunnettu Lappeenranta saavutti kaupungin aseman jo vuonna 1649, jolloin kaupungin ruotsinkielinen nimi oli Lapwestrandh. 1700-luvulta lähtien Lappeenranta on ollut usein Ruotsin ja Venäjän välisten sotien kohteena, ja vielä 1900-luvulla kaupunki koki Suomen sisällissodan, talvisodan ja jatkosodan.

Tänä päivänä Lappeenranta tunnetaan innovatiivisena yliopistokaupunkina, jonka kulttuuriperimää värittää sen monivaiheinen historia osana Suomen, Ruotsin ja Venäjän valtakuntaa. Lappeenranta ylläpitää myös aiemmin Suomeen kuuluneen Viipurin kulttuuriperintöä. Kaupunki tunnetaan myös toiminnastaan luontoystävällisyyden saralla, ja se onkin sijoittunut WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa maailman 14 parhaan kaupungin joukkoon. Lappeenranta kuuluu myös hiilineutraalien kuntien verkostoon (HINKU).

Lappeenranta tarjoaa lomailijoille runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tutustu kaupungin mielenkiintoiseen historiaan vierailemalla Linnoituksessa, jonka muurit kätkevät sisäänsä kaupungin vanhimmat osat. Linnoituksesta löytyy vanhaa arkkitehtuuria, käsityöputiikkeja, gallerioita sekä Ratsuväkimuseo, Etelä-Karjalan museo ja Suomen vanhin Ortodoksinen kirkko. Lappeenrannassa taiteen ystävät voivat nauttia museoiden tarjonnan lisäksi Lappeenrannan kaupunginteatterin sekä kesäteatterin näytöksistä. Mielenkiintoisen säväyksen kaupungin ilmeeseen antaa Suomen suurin hiekkalinna, joka rakennetaan vuosittain vaihtuvalla teemalla.

Pinta-alaltaan Euroopan suurimman järven rannalla sijaitseva Lappeenranta tarjoaa aktiivisille lomailijoille mielin määrin toimintaa. Vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi valittu Lappeenranta tarjoaa 275 kilometriä miellyttäviä pyöräilyreittejä ympäri kaupunkia. Vuonna 2010 avattu Flowpark puolestaan tarjoaa hurjapäisemmille lomailijoille haastavia seikkailuratoja, jotka on rakennettu elävien puiden varaan korkeimmillaan jopa 25 metrin korkeuteen. Voit myös vuokrata kajakin tai veneen ja tutustua Saimaaseen omaan tahtiisi.

Lappeenranta on unelmakohde myös golfin harrastajille. Golfviisumin avulla voit nauttia Etelä-Saimaan Golfin, Imatran Golfin ja Holiday Club Golf Saimaan viheriöistä ja maisemista. Saimaan alueelta löytyy jopa neljä kylpylää, jotka hemmottelevat ja virkistävät kehoa ja mieltä.

Saimaalla on ollut keskeinen rooli alueen kehittymisessä kauppapaikaksi, ja vesistöllä on tänäkin päivänä suuri merkitys niin kaupungin olemuksen kuin turisminkin kannalta. Matkustajasatamassa voit nousta lukuisten Saimaan risteilyjen kyytiin, ja Saimaan kanava kauniine maisemineen mahdollistaa myös viisumivapaat risteilyt Viipuriin ja Pietariin. Lappeenrantaan on hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi junamatka Helsingistä kestää alle 2,5 tuntia.

Lappeenrannassa voit aistia kaupungin ainutlaatuisen historian, nauttia Saimaan maagisesta luonnosta, harrastaa runsaasti eri aktiviteetteja tai hemmotella itseäsi rentouttavissa kylpylöissä. Lähde Etelä-Karjalaan ja koe itse, mikä tekee Lappeenrannasta suositun matkakohteen.

Huippuhotellit kohteessa Lappeenranta

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Holiday Club Saimaa Hotel
Holiday Club Saimaa Hotel
4 out of 5
Tiuruniementie 131, Lappeenranta
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 103 € per yö ajalle 27. syysk. viiva 28. syysk.

Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. ...

4.2/5Excellent! (804 arvostelua)
Kultahäämatka

"Koronan takia paikka oli hiljainen, eikä palveluja vastaanoton ja vastaanoton kiosin lisäksi ollut vielä tarjolla. Muuten matka ja huoneiston varustus vastasi odotuksia."…"

Arvosteltu 28.5.2020

Holiday Club Saimaa Hotel
Scandic Patria
Scandic Patria
4 out of 5
Kauppakatu 21, Lappeenranta
Hinta on 119 € per yö ajalle 26. syysk. viiva 27. syysk.

Wolkoff Home Museum (museo), Lappeenrannan linnoitus ja Etelä-Karjalan museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Satamahiekka ja Hinkanranta ...

4.2/5Excellent! (513 arvostelua)
Hyvä hotelli.

"Hyvä hotelli loistavalla sijainnilla. Huoneessa ei ollut parivuodetta, mutta muuten OK. Tulen varmasti yöpymään täällä seuraavallakin kerralla kun olen Lappeenrannassa."…"

Arvosteltu 22.6.2020

Scandic Patria
Original Sokos Hotel Lappee
Original Sokos Hotel Lappee
4 out of 5
Brahenkatu 1, Lappeenranta
Hinta on 118 € per yö ajalle 23. lokak. viiva 24. lokak.

Wolkoff Home Museum (museo) ja Lappeenrannan linnoitus sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. ...

4/5Very Good! (228 arvostelua)

"Siisti huone ja hyvä aamiainen. Henkilökunta ystävällinen."…"

Arvosteltu 10.7.2020

Original Sokos Hotel Lappee

Loma-asunnot – Lappeenranta

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
SResort Marina Villas
SResort Marina Villas
3.5 out of 5
Alminraitti 2-4, Lappeenranta

Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä järven rannalla mökistä. Imatrankoski ja Cultural Center ovat ...

3.9/5Good! (8 arvostelua)

"Väga meeldiv koht. Kahjuks puudub ainult konditsioneer ja see on ainuke miinus."…"

Arvosteltu 28.7.2020

SResort Marina Villas
Holiday Club Saimaa Apartments
Holiday Club Saimaa Apartments
3.5 out of 5
Rauhanrinne 1, Lappeenranta

Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä golfin pelaamiseen sopivasta huoneistohotellista. Imatrankoski ...

3.8/5Good! (14 arvostelua)

"Alueen historiallinen kiehtovuus. Monipuolisuus lapsiperheelle."…"

Arvosteltu 29.2.2020

Holiday Club Saimaa Apartments
SResort Sauna Villas
SResort Sauna Villas
3.5 out of 5
Kiurunkiventie 15, Lappeenranta

Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä järven rannalla huoneistohotellista. Imatrankoski ja Cultural ...

3.8/5Good! (12 arvostelua)
Möksä järven rannalla

"Mukava mökki loistavilla näkymillä järven rannassa."…"

Arvosteltu 18.7.2020

SResort Sauna Villas

Arvostelut – Lappeenranta

4.2

Huippukohde

5 - Loistava
32
5 - Loistava 32.323232323232325%
4 - Hyvä
57
4 - Hyvä 57.57575757575758%
3 - OK
10
3 - OK 10.1010101010101%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

9. toukok. 2020

Satamassa oleva paahtimo oli loistava. Hyvää kahvia ja maistuvia leivoksia.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

20. lokak. 2019

Kiva kauppakeskus Iso Kristiina ajanviettoa varten.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

19. syysk. 2019

Ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa lomailemassa. Kesäsesonki oli jo ohi, mukavan rauhallista.

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

7. syysk. 2019

Paras ravintola LaLo on huikea. Pöytä on varattava etukäteen.

5/5 - Loistava

Lomalaiset

1. elok. 2019

Kävellen kierrellen erinomainen kesäkaupunki. Nähtävää on paljon.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

22. heinäk. 2019

Hyvä ranta-alue.

Kohteen Lappeenranta lähellä sijaitsevat kaupungit