Pidätkö veneilystä, luistelusta ja linnastaan valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Lappeenranta!

Venäjän rajan läheisyydessä sijaitsevan Lappeenrannan historia ulottuu yli 2 000 vuoden taakse. Merkittävänä tervakaupan keskuksena tunnettu Lappeenranta saavutti kaupungin aseman jo vuonna 1649, jolloin kaupungin ruotsinkielinen nimi oli Lapwestrandh. 1700-luvulta lähtien Lappeenranta on ollut usein Ruotsin ja Venäjän välisten sotien kohteena, ja vielä 1900-luvulla kaupunki koki Suomen sisällissodan, talvisodan ja jatkosodan.

Tänä päivänä Lappeenranta tunnetaan innovatiivisena yliopistokaupunkina, jonka kulttuuriperimää värittää sen monivaiheinen historia osana Suomen, Ruotsin ja Venäjän valtakuntaa. Lappeenranta ylläpitää myös aiemmin Suomeen kuuluneen Viipurin kulttuuriperintöä. Kaupunki tunnetaan myös toiminnastaan luontoystävällisyyden saralla, ja se onkin sijoittunut WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa maailman 14 parhaan kaupungin joukkoon. Lappeenranta kuuluu myös hiilineutraalien kuntien verkostoon (HINKU).

Lappeenranta tarjoaa lomailijoille runsaasti nähtävää ja koettavaa. Tutustu kaupungin mielenkiintoiseen historiaan vierailemalla Linnoituksessa, jonka muurit kätkevät sisäänsä kaupungin vanhimmat osat. Linnoituksesta löytyy vanhaa arkkitehtuuria, käsityöputiikkeja, gallerioita sekä Ratsuväkimuseo, Etelä-Karjalan museo ja Suomen vanhin Ortodoksinen kirkko. Lappeenrannassa taiteen ystävät voivat nauttia museoiden tarjonnan lisäksi Lappeenrannan kaupunginteatterin sekä kesäteatterin näytöksistä. Mielenkiintoisen säväyksen kaupungin ilmeeseen antaa Suomen suurin hiekkalinna, joka rakennetaan vuosittain vaihtuvalla teemalla.

Pinta-alaltaan Euroopan suurimman järven rannalla sijaitseva Lappeenranta tarjoaa aktiivisille lomailijoille mielin määrin toimintaa. Vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi valittu Lappeenranta tarjoaa 275 kilometriä miellyttäviä pyöräilyreittejä ympäri kaupunkia. Vuonna 2010 avattu Flowpark puolestaan tarjoaa hurjapäisemmille lomailijoille haastavia seikkailuratoja, jotka on rakennettu elävien puiden varaan korkeimmillaan jopa 25 metrin korkeuteen. Voit myös vuokrata kajakin tai veneen ja tutustua Saimaaseen omaan tahtiisi.

Lappeenranta on unelmakohde myös golfin harrastajille. Golfviisumin avulla voit nauttia Etelä-Saimaan Golfin, Imatran Golfin ja Holiday Club Golf Saimaan viheriöistä ja maisemista. Saimaan alueelta löytyy jopa neljä kylpylää, jotka hemmottelevat ja virkistävät kehoa ja mieltä.

Saimaalla on ollut keskeinen rooli alueen kehittymisessä kauppapaikaksi, ja vesistöllä on tänäkin päivänä suuri merkitys niin kaupungin olemuksen kuin turisminkin kannalta. Matkustajasatamassa voit nousta lukuisten Saimaan risteilyjen kyytiin, ja Saimaan kanava kauniine maisemineen mahdollistaa myös viisumivapaat risteilyt Viipuriin ja Pietariin. Lappeenrantaan on hyvät liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi junamatka Helsingistä kestää alle 2,5 tuntia.

Lappeenrannassa voit aistia kaupungin ainutlaatuisen historian, nauttia Saimaan maagisesta luonnosta, harrastaa runsaasti eri aktiviteetteja tai hemmotella itseäsi rentouttavissa kylpylöissä. Lähde Etelä-Karjalaan ja koe itse, mikä tekee Lappeenrannasta suositun matkakohteen.

Tunnettu seuraavista:

Shoppailu, Pilvenpiirtäjä ja Lapsiystävällinen

Huippuhotellit kohteessa Lappeenranta

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Holiday Club Saimaa Hotel
Holiday Club Saimaa Hotel
4 out of 5
Tiuruniementie 131, Lappeenranta
93 €
per yö
22. syysk.–23. syysk.
4.2/5Erinomainen! (732 arvostelua)

Kauppakeskus Capri ja Angry Birds Activity Park sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä järven rannalla sijaitsevasta hotellista. ...

4.2/5Erinomainen! (732 arvostelua)

"Pysäköinti tilaa liian vähän! Opastus ontui tosi pahasti.."…"

Arvosteltu 20.8.2019

Holiday Club Saimaa Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Hotelli Rakuuna
Hotelli Rakuuna
3.5 out of 5
8 Mannerheiminkatu, Lappeenranta
95 €
per yö
22. syysk.–23. syysk.
4.2/5Erittäin hyvä! (6 arvostelua)

Wolkoff Home Museum (museo) ja Lappeenrannan linnoitus sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä ...

4.2/5Erittäin hyvä! (6 arvostelua)

"Kokonaisuutena hyvä hotelli. Perinteet ja historia tuotu tyylikkäästi esille. Erittäin siisti."…"

Arvosteltu 14.9.2019

Hotelli Rakuuna
Kuva majoitusliikkeestä Lappeenranta Spa
Lappeenranta Spa
3.5 out of 5
Ainonkatu 17, Lappeenranta
91 €
per yö
23. syysk.–24. syysk.
4.2/5Erinomainen! (269 arvostelua)

Wolkoff Home Museum (museo) ja Lappeenrannan linnoitus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Etelä-Karjalan museo ...

4.2/5Erinomainen! (269 arvostelua)

"Loistava sijainti ja aamiainen. Kylpylä kaipaa remontointia ja lämpimämpää vettä altaisiin. Höyrysauna on miesten ja naisten yhteinen ja sinne kehotetaan menemään ilman uima-asua, mikä on todella asiatonta! Höyryä ei ole nimeksikään, joten näkyvyys siellä erinomainen. Joko oma höyrysauna sekä naisille ..."…"

Arvosteltu 6.8.2019

Lappeenranta Spa