COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Lipótváros
Matkaopas

Unkarin parlamenttirakennus loistaa osoituksena Budapestin arkkitehtonisesta upeudesta tässä Tonavan itäpuolen kaupunginosassa.

Elegantti Lipótváros on yksi Budapestin kuudesta kuninkaallisesta kaupunginosasta. Sen puiden reunustamat bulevardit ja tunnetut maamerkit, loisteliaat aukiot ja katukahvilat leviävät Tonavan itäreunaa pitkin. Lipótváros, joka tunnetaan myös nimellä Léopoldin kylä, on saanut nimensä Habsburgin kuninkaalta ja Pyhän Rooman keisarilta Leopold II:lta. Se on osa 5. aluetta Budapestin Pest-puolella.

Tonavan yllä nousee Unkarin vaikuttava uusgoottinen Parlamenttitalo. Ihaile hetki sen taiteellista ulkokuorta, joka on saanut vaikutteita Westminsterin palatsista Lontoosta. Osallistu täysistuntoon tai lähde opastetulle kierrokselle, joita järjestetään parlamentin tapaamisten välissä. Lähistöllä sijaitsevat myös Vapaudenaukio, jonka nurmikoita koristavat muistomerkit, ja suuri Pyhän Tapanin kirkko.

Kansatieteellisessä museossa voi tutustua kattavaan valikoimaan unkarilaisiin kansanperinteisiin liittyviä esineitä. Muinaisia lääketieteellisiä tavaroita taas voi tutkia Kresz Gézan ambulanssimuseossa. Varaa liput balettiin tai oopperaan, joita järjestetään kauniissa Unkarin valtion oopperatalossa. Ja kun kaipaat taukoa nähtävyyksien kiertelystä, istahda katselemaan ohikulkevia ihmisiä yhdelle alueen baarien, kahviloiden ja ravintoloiden terasseista.

Lipótvárosin lounaisreunaa halkoo Tonavan promenadi. Sen varrelta voi nauttia upeista näkymistä yli joen Budan linnaan ja Citadellaan. Lisää näköaloja aukeaa Széchenyin ketjusillalta, joka yhdistää Pestin ja Budan.

Kävele rantaa pitkin Lipótvárosin alueen pohjoisreunalle ja astu Margitin sillalle, jonka ylittämällä pääsee Tonavan toiselle puolelle Budaan. Sillan keskeltä voi poiketa Margitinsaarelle. Saari tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen Tonavan keskellä, ja lämpiminä kesäkuukausina sen puistot ovat suosittuja piknik- ja päiväunipaikkoja.

Lipótvárosiin pääsee julkisilla liikennevälineillä, kuten metrolla, lautoilla tai raitiovaunuilla. Alueella tärkeimpiin nähtävyyksiin voi kulkea helposti jalkaisin. Lipótváros on erityisen taianomainen öisin, kun Parlamenttitalon ja Tonavan ylittävien siltojen valot valaisevat alueen.

Missä yöpyä kohteessa Lipótváros

Hotel Parlament
Hotel Parlament
4 out of 5
Kalman Imre u. 19, Budapest
Hinta on 79 € per yö ajalle 11. maalisk. viiva 12. maalisk.

Batthyány’in muistomerkki ja Vapaudenaukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion ...

4.8/5Exceptional! (993 arvostelua)

"Mukava henkikunta. Ainut .miinus, sängyssä ns kosteussuoja lakana. Toinen puoli kuminen. Hiosti nukkuessa. Muuten siisti, hyvä ja ystävällinen."…"

Arvosteltu 6.3.2020

Hotel Parlament
The Magazine Hotel & Apartments
The Magazine Hotel & Apartments
3 out of 5
Szent István tér 4-5, Budapest
Hinta on 23 € per yö ajalle 12. maalisk. viiva 13. maalisk.

Pyhän Tapanin kirkko, Unkarin valtion oopperatalo ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Dohány-kadun synagoga ...

4.3/5Excellent! (278 arvostelua)

"Todella avara ja mukava huone, erinomainen sijainti ja mahtava henkilökunta respassa. Suosittelen lämpimästi, hinta-laatu enemmän kuin hyvä."…"

Arvosteltu 9.2.2020

The Magazine Hotel & Apartments
Four Seasons Gresham Palace
Four Seasons Gresham Palace
5 out of 5
Széchenyi István tér 5-6, Budapest
Hinta on 371 € per yö ajalle 23. maalisk. viiva 24. maalisk.

Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Kengät Tonavan rannalla ...

4.8/5Exceptional! (483 arvostelua)
Gresham Palace

"Thank You for the Great Staff. See You soon again."…"

Arvosteltu 10.4.2013

Four Seasons Gresham Palace
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Maverick Apartments & Vintage Doubles
Maverick Apartments & Vintage Doubles
3 out of 5
1051 Budapest, Ferenciek tere 2, Budapest
Hinta on 36 € per yö ajalle 8. huhtik. viiva 9. huhtik.

Párisi Udvar -ostoskeskus ja Váci utca sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Suuri kauppahalli ja Dohány-kadun synagoga ovat ...

4.4/5Excellent! (223 arvostelua)
You guys rock!!!

"Very peaceful and clean place. Staff very friendly. Help was provided when needed. Thanks to everyone, our trip was very successful."…"

Arvosteltu 23.8.2017

Maverick Apartments & Vintage Doubles
Tinola Apartment
Tinola Apartment
3.5 out of 5
Bank utca 3, Budapest

Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Széchenyin ketjusilta ja Parlamenttirakennus ...

4.1/5Very Good! (11 arvostelua)

"Die Lage war super, die Ausstattung auch. An der Dusche fehlte eine Tür. Es war sehr ruhig, obwohl man Mitten drin ist."…"

Arvosteltu 1.10.2019

Tinola Apartment
Váci street Downtown Apartments
Váci street Downtown Apartments
3.5 out of 5
Váci utca 52, 2nd floor, door 3, Budapest

Váci utca ja Suuri kauppahalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Elisabetin silta ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 10 ...

4.6/5Wonderful! (54 arvostelua)
Great location

"Location is great. Easy to go everywhere. Apartment was really nice, everything needed was there. I couldn't hear any traffic or other outside noices inside but unfortenaly during the first night there was a big party going on right under the apartment. Ok, that could happen anywhere, the next four ..."…"

Arvosteltu 5.2.2019

Váci street Downtown Apartments
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Lipótváros

Kohteen Lipótváros lähellä sijaitsevat kaupungit