West End matkavinkit

Lontoo
West End featuring kaupunki ja katunäkymät sekä suuri ryhmä ihmisiä
Näe yksi Euroopan vilkkaimmista ostosalueista, laula mukana musiikkishow'ssa tai vain katsele ohitsesi lipuvaa ihmisvilinää.

Tämä entinen Lontoon yläluokan asuinalue on nykyään Lontoon kulttuurielämän keskus sekä suosittu ostosalue, joka houkuttelee kävijöitä kaikkialta maailmasta. West Endissä sijaitsee monia kaupungin tunnetuimpia katuja, aukioita ja puistoja.

West End kattaa Oxford Streetin, Regent Streetin ja Bond Streetin ostoskorttelit, Leicester Squaren viihde-elämän keskuksen sekä Covent Gardenin ja Westminsterin. Tärkeitä paikkoja West Endissä ovat Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Soho, Carnaby Street ja Hyde Park. Lontoon metro yhdistää nämä paikat kätevästi, joten voit tutustua niihin helposti lomasi aikana.

Astu Oxford Circuksen metroaseman hissistä kadulle paikasta toiseen kiirehtivien lontoolaisten ja verkkaisesti kuljeskelevien turistien joukkoon. Tee ostoksia Oxford Streetin – yhden koko Euroopan vilkkaimman kadun – ketjumyymälöiden lippulaivaliikkeissä ja pienissä designerputiikeissa. Käy tunnetuissa brittiläisissä tavarataloissa, kuten Selfridges & Co.:ssa ja Marks & Spencerissä. Osta matkamuistoja lapsellesi ja löydä oma sisäinen lapsesi lelukaupoissa, joissa voit nähdä taikureita ja taikatemppuja.

Kun olet kiertänyt Oxford Streetillä tarpeeksesi, siirry jollekin West Endin hiljaisemmista ja omaleimaisemmista ostosalueista, joita ovat esimerkiksi Market Place, St. Christopher’s Place ja Newburgh Quarter.

Sateisenakin päivänä riittää tekemistä. Katsele muotokuvia National Portrait Galleryssa, jossa on näytteillä brittiläisten merkkihenkilöiden kuvia eri aikakausilta. Museo on yksi alueen kolmestakymmenestä museosta.

Illalla West End on valaistu hienosti. Teatterivieraat purkautuvat metroasemilta, ja hyväntuulinen jutustelu kantautuu pubeista, ravintoloista ja baareista. West Endissä on 50 teatteria, joten teatterissa käymättömyyteen on Lontoossa turha keksiä tekosyitä, joten ole rohkea ja tee elämysmatka. Etsi käsiisi ilmaislehti tai teattereiden ohjelmalehtinen ja valitse itseäsi kiinnostava vaihtoehto erilaisten musikaalien, komedioiden ja Shakespearen klassikoiden joukosta. Jos et halua käyttää aikaa valitsemiseen, osta lippu Agatha Christien Hiirenloukku-esitykseen, joka on kaikkein kauimmin esitetty näytelmä koko maailmassa. Jos haluat kuulla Lontoon taide- ja kulttuuripiirien esiripun takaisesta elämästä tarkemmin, lähde mukaan History of Theatreland -kävelykierrokselle.

West End sijaitsee Charing Crossin länsipuolella. Alueella on useita metroasemia ja bussipysäkkejä.


Suositut vierailukohteet