Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Matiaksenkirkko

Tätä kaunista kirkkoa käytettiin vuosisatojen ajan Unkarin kuninkaallisten kruunajaispaikkana ja tänä päivänä se tarjoaa vaikuttavat puitteet nykyaikaiselle viihdekäytölle sekä uskonnon harjoittamiselle.

Vieraile värikkäässä Matiaksenkirkossa (Mátyás-templom) Linnavuorella Budan puoleisella Tonavan rannalla. Nykyinen katolinen kirkko rakennettiin 1200-luvun lopulla, mutta muutettiin moskeijaksi 1500-luvulla turkkilaisten valloitettua kaupungin. Arkkitehti Frigyes Schulek restauroi kirkon barokkityyliin 1800-luvulla. Hän säilytti joitakin goottilaisia elementtejä ja lisäsi värikkäät timanttikattotiilet ja gargoilit, luoden kirkon leimallisen muodon Budapestin kaupunkisilhuetissa.

Toinen osa Schulekin projektissa on kirkkoa ympäröivä Kalastajanlinnake. Hohtavan valkoisen näköalatasanteen seitsemän tornia kuvaavat vuonna 896 Budapestin alueella asunutta seitsemää heimoa. Seuraa kävelytietä ja portaita näköalatasanteelle, josta avautuu kaunis näköala Tonavan, Pestin ja Citadellan ylle. Huomaa vuonna 1906 pystytetty Unkarin ensimmäisen kuninkaan ja hartaan katolilaisen Tapani I:n pronssipatsas.

Kuuntele sisällä kirkon vaikuttavia urkuja. Osallistu sunnuntain latinankieliseen messuun ja seuraa urkurin kanssa esiintyvää taitavaa kuoroa. Kirkon orkesteri järjestää esityksiä ympäri vuoden.

Kirkon sisustukseen kuuluu lehtikultafreskoja sekä värilasi-ikkunoita. Se pitää sisällään kirkollisen taiteen museon, johon kuuluu keskiaikaisia kivikaiverruksia, pyhäinjäännöksiä ja jäljennökset Unkarin kruunusta ja kruununjalokivistä.

Jumalanpalveluksen aikaan sisäänpääsy on maksuton, mutta muulloin turisteilta veloitetaan pääsymaksu ja vaaditaan kunnioittavia käytöstapoja, kuten olkapäiden peittämistä ja miehiltä hatun riisumista. Kännykät, tupakointi, syöminen, juominen ja lemmikit ovat kiellettyjä, Kirkko on normaalisti avoinna koko päivän arkisin, lauantai-aamuisin sekä sunnuntai-iltapäivisin. Voit vuokrata myös englanninkielisen äänioppaan.

Pääset Matiaksenkirkolle linnan bussilla. Kävelymatka kirkolle on lyhyt, mutta mäkinen.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 189 majoitusliikettä kohteen Matiaksen kirkko lähellä
Prestige Hotel Budapest 97 €
Prestige Hotel Budapest

Prestige Hotel Budapest

Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
   
  4,8
  /5 (1 346 arvostelua)
  4.0 kautta 5.0

  Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Corinthia Hotel Budapest 96 €
  Corinthia Hotel Budapest

  Corinthia Hotel Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   4,7
   /5 (3 629 arvostelua)
   5.0 kautta 5.0

   Perheille sopiva hotelli, jonka lähellä sijaitsee Király utca -katu, Gozsdun sisäpiha ja Budapestin nukketeatteri. Lähistöllä sijaitsee myös Budapestin operettiteatteri ja Unkarin valtion oopperatalo.

   Hilton Budapest 84 €
   Hilton Budapest

   Hilton Budapest

   Hess A Ter 1-3, Budapest
     
    4,6
    /5 (791 arvostelua)
    5.0 kautta 5.0

    Szentháromság tér ja Kalastajalinnake sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Budan linna ja Budapestin linnavuoren köysirata ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Batthyány térin metroasema on 13 minuutin kävelymatkan päässä, ja Budapest-Délin päärautatieasema on 15 minuutin kävelymatkan päässä.

    InterContinental Budapest 121 €
    InterContinental Budapest

    InterContinental Budapest

    Apaczai Csere Janos 12-14, Budapest
      
     4,6
     /5 (1 322 arvostelua)
     5.0 kautta 5.0

     Las Vegas Casino ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

     Budapest Marriott Hotel 110 €
     Budapest Marriott Hotel

     Budapest Marriott Hotel

     Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
       
      4,5
      /5 (1 017 arvostelua)
      5.0 kautta 5.0

      Vigadón konserttisali ja Széchenyin ketjusilta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      art'otel budapest, by Park Plaza 55 €
      art'otel budapest, by Park Plaza

      art'otel budapest, by Park Plaza

      Bem Rakpart 16-19, Budapest
        
       4,4
       /5 (1 445 arvostelua)
       4.0 kautta 5.0

       Boutique-tyylinen hotelli, jonka lähellä on Kalastajalinnake, Széchenyin ketjusilta ja Budan linna. Lähistöllä sijaitsee myös Parlamenttirakennus ja Budapestin linnavuoren köysirata.

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection 95 €
       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       Erzsebet Korut 9-11, Budapest
         
        4,7
        /5 (1 481 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Blaha Lujzan aukio, Dohány-kadun synagoga ja Terrorin talo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko ovat myös 2 kilometrin päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Rákóczi térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        Continental Hotel Budapest 73 €
        Continental Hotel Budapest

        Continental Hotel Budapest

        Dohany Utca 42-44, Budapest
          
         4,4
         /5 (2 444 arvostelua)
         4.5 kautta 5.0

         Luksusluokan hotelli, jonka lähellä on Blaha Lujzan aukio, Unkarin valtion oopperatalo ja Dohány-kadun synagoga. Lähistöllä sijaitsee myös Unkarin kansallismuseo ja Pyhän Tapanin kirkko.