Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Matiaksenkirkko

Tätä kaunista kirkkoa käytettiin vuosisatojen ajan Unkarin kuninkaallisten kruunajaispaikkana ja tänä päivänä se tarjoaa vaikuttavat puitteet nykyaikaiselle viihdekäytölle sekä uskonnon harjoittamiselle.

Vieraile värikkäässä Matiaksenkirkossa (Mátyás-templom) Linnavuorella Budan puoleisella Tonavan rannalla. Nykyinen katolinen kirkko rakennettiin 1200-luvun lopulla, mutta muutettiin moskeijaksi 1500-luvulla turkkilaisten valloitettua kaupungin. Arkkitehti Frigyes Schulek restauroi kirkon barokkityyliin 1800-luvulla. Hän säilytti joitakin goottilaisia elementtejä ja lisäsi värikkäät timanttikattotiilet ja gargoilit, luoden kirkon leimallisen muodon Budapestin kaupunkisilhuetissa.

Toinen osa Schulekin projektissa on kirkkoa ympäröivä Kalastajanlinnake. Hohtavan valkoisen näköalatasanteen seitsemän tornia kuvaavat vuonna 896 Budapestin alueella asunutta seitsemää heimoa. Seuraa kävelytietä ja portaita näköalatasanteelle, josta avautuu kaunis näköala Tonavan, Pestin ja Citadellan ylle. Huomaa vuonna 1906 pystytetty Unkarin ensimmäisen kuninkaan ja hartaan katolilaisen Tapani I:n pronssipatsas.

Kuuntele sisällä kirkon vaikuttavia urkuja. Osallistu sunnuntain latinankieliseen messuun ja seuraa urkurin kanssa esiintyvää taitavaa kuoroa. Kirkon orkesteri järjestää esityksiä ympäri vuoden.

Kirkon sisustukseen kuuluu lehtikultafreskoja sekä värilasi-ikkunoita. Se pitää sisällään kirkollisen taiteen museon, johon kuuluu keskiaikaisia kivikaiverruksia, pyhäinjäännöksiä ja jäljennökset Unkarin kruunusta ja kruununjalokivistä.

Jumalanpalveluksen aikaan sisäänpääsy on maksuton, mutta muulloin turisteilta veloitetaan pääsymaksu ja vaaditaan kunnioittavia käytöstapoja, kuten olkapäiden peittämistä ja miehiltä hatun riisumista. Kännykät, tupakointi, syöminen, juominen ja lemmikit ovat kiellettyjä, Kirkko on normaalisti avoinna koko päivän arkisin, lauantai-aamuisin sekä sunnuntai-iltapäivisin. Voit vuokrata myös englanninkielisen äänioppaan.

Pääset Matiaksenkirkolle linnan bussilla. Kävelymatka kirkolle on lyhyt, mutta mäkinen.


Alueen Matiaksen kirkko opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 635 majoitusliikettä kohteen Matiaksen kirkko lähellä
Hotel Clark Budapest- Adults Only 165 €
Hotel Clark Budapest- Adults Only

Hotel Clark Budapest- Adults Only

Clark Ádám tér 1., Budapest
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Clark Ádám tér ja Budapestin linnavuoren köysirata sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Budan linna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Batthyány térin metroasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Vörösmarty térin metroasema on 14 minuutin kävelymatkan päässä.

  Prestige Hotel Budapest 219 €
  Prestige Hotel Budapest

  Prestige Hotel Budapest

  Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hilton Budapest
   Hilton Budapest

   Hilton Budapest

   Hess A Ter 1-3, Budapest
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Szentháromság tér ja Kalastajalinnake sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Budan linna ja Budapestin linnavuoren köysirata ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Batthyány térin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Széll Kálmán térin metroasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

    Eurostars Danube Budapest
    Eurostars Danube Budapest

    Eurostars Danube Budapest

    Asboth 9, Budapest
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Parlamenttirakennus ja Budan linna ovat myös 3 kilometrin päässä. Deák Ferenc térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Four Seasons Gresham Palace 518 €
     Four Seasons Gresham Palace

     Four Seasons Gresham Palace

     Széchenyi István tér 5-6, Budapest
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      InterContinental Budapest 158 €
      InterContinental Budapest

      InterContinental Budapest

      Apaczai Csere Janos 12-14, Budapest
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Las Vegas Casino ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Iberostar Grand Budapest 206 €
       Iberostar Grand Budapest

       Iberostar Grand Budapest

       Oktober 6. utca 26, Budapest
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Ronald Reaganin patsas ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        art'otel budapest, by Park Plaza 139 €
        art'otel budapest, by Park Plaza

        art'otel budapest, by Park Plaza

        Bem Rakpart 16-19, Budapest
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Clark Ádám tér, Kalastajalinnake ja Budapestin linnavuoren köysirata sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Budan linna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Batthyány térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Vörösmarty térin metroasema on 19 minuutin kävelymatkan päässä.