COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Paimio
Matkaopas

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden viljelysmaiden ja suojaisan merenlahden väliin sijoittuvassa Paimiossa on yksi Alvar Aallon merkittävimmistä suunnittelutöistä.

Kauniiden jokimaisemien Paimio on aivan Turun lähellä sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan erityisesti Alvar Aallon suunnittelemasta Paimion parantolasta. Tuberkuloosipotilaita varten rakennettu sairaala ei ole Paimion ainoa merkittävä nähtävyys, sillä Paimionjokilaakson rinneniityt ja pellot on määritelty valtakunnallisesti arvokkaiksi maisema-alueiksi. Matkalla Paimiossa kannattaa käyttää aikaa sekä luonnossa että kaupungissa kiertelyyn, sillä valmiiksi suunnitelluilla reiteillä on paljon kiinnostavaa nähtävää. Lisäksi pääset tutustumaan niin sähköön kuin käsitöihin Paimion museoissa.

Aloita vierailusi viettämällä kaupunkilomaa Paimiossa, jonka keskustaan eli Vistaan tutustut helposti kiertämällä patsaalta ja muistomerkiltä toiselle. Patsastelua Vistalla -reitin varrella näet muun muassa moottorisahalla tehtyjä eläinveistoksia ja Kuninkaantien kilometripylvään. Noin kolmen kilometrin mittaisen reitin varrella on lisäksi muita Paimion keskustan merkittäviä käyntikohteita. Aivan pääraitin varrella sijaitseva Pyhän Mikaelin kirkko on peräisin 1600-luvulta, ja suurin osa sisätilojen maalauksista on 1750 luvulta.

Varaa tarpeeksi aikaa keskustaan tutustumiseen lomallasi Paimiossa, sillä kävelyreitin varrelle jää myös kiinnostavia museokohteita, kuten käsityömuseo Miila ja Paimion sähkömuseo. Miilan aika ajoin uudistuvassa perusnäyttelyssä esitellään käsityötaitoja monipuolisesti, ja lisäksi museossa on säännöllisesti vaihtuvia teemanäyttelyitä. Kolmikerroksisessa graniittirakennuksessa sijaitseva Paimion sähkömuseo on oiva paikka tutustua sähköntuotannon historiaan ja siihen, miten sähkö löytää tiensä kuluttajalle. Kauempana keskustasta olevassa Paimion kotiseutumuseossa pääset näkemään 1800-luvun lopun torpan ja arkiesineitä.

Paimion tunnetuin vierailukohde on epäilemättä vuonna 1933 valmistunut Paimion parantola, jonka funktionalistinen rakennustyyli tuntuu yhä modernilta. Alvar Aallon suunnittelemassa sairaalassa on yhä käytössä arkkitehdin itsensä suunnittelemia huonekaluja ja valaisimia. Parantola on edelleen kuntoutuskäytössä, joten siihen voi tutustua ainoastaan etukäteen varattavilla opastetuilla kierroksilla. Voit kuitenkin tutustua sairaalan näyttävään ulkopuoleen omatoimisesti, kunhan et häiritse etkä kuvaa parantolassa oleskelevia perheitä.

Helppo ja virkistävä tapa lähteä halvalle matkalle Paimioon on suunnitella loma luontokohteiden mukaan. Valtakunnallisesti arvokas Askalankosken alue on ihastuttava perinnemaisema ja etenkin kesäaikaan upea vierailukohde. Lähde myös patikoimaan Paimion luontopolulle, jonka varrella näet esimerkiksi suolampia ja pirunpellon eli muinaisen kivikkomerenrannan. Paimion monipuolisiin maisemiin kuuluu myös lintujen suosima Paimionlahti, joka on pitkälle sisämaahan ulottuva kapea vesistö.

Paimio on erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, sillä se sijaitsee Turun ja Salon puolivälissä. Turusta Helsinkiin johtava moottoritie kulkee Paimion kautta, joten autolla liikkuminen sujuu kätevästi. Paimiossa valtatie 1:n varrella on myös mahdollisuus hiihtää kesät talvet, sillä Finnfoam Paippi palvelee suksijoita ympäri vuoden.

Alanteen matkailutila
Alanteen matkailutila
2.5 out of 5
47 Kauppilantie, Paimio
Hae hinnat

Hiekkahelmi, Nautelankosken Nature Reserve ja Littoisten uimaranta ovat 25 kilometrin päässä tästä majatalosta. Turun satama ja Turun tuomiokirkko ovat myös ...

3.7/5Good! (9 arvostelua)

"Viisihenkinen perhe majoittui oikein mukavasti erittäin tilavassa huoneessa Alanteen matkailutilalla. Olimme tyytyväisiä :)"…"

Arvosteltu 22.7.2019

Alanteen matkailutila
Hotel Kakola
Hotel Kakola
3.5 out of 5
Kakolankatu 14, Turku
Hinta on 98 € per yö ajalle 2. toukok. viiva 3. toukok.

Mikaelinkirkko on 0,7 kilometrin ja Turun satama on 2,3 kilometrin päässä tästä hotellista. Wäinö Aaltosen museo ja Apteekkimuseo ja Qwenselin talo ovat myös ...

4.5/5Wonderful! (40 arvostelua)
Yötä vankilassa

"Olimme yhden yön Kakolassa minireissulla. Hotelli oli hieno ja historia mielenkiintoinen. Olisi ollut hienoa jos yksi selli olisi jätetty jonkun aikakauden vankila tilaan. Olimme yötä parihuoneessa joten teema ei ollut niin voimakkaasti läsnä kuin kerrossänkyhuoneessa olisi ollut, mutta hyvällä tavalla ..."…"

Arvosteltu 3.1.2021

Hotel Kakola
Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku
Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku
4 out of 5
Linnankatu 32, Turku
Hinta on 122 € per yö ajalle 16. huhtik. viiva 17. huhtik.

Wäinö Aaltosen museo on 0,5 kilometrin ja Turun satama on 2,7 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Apteekkimuseo ja ...

4.4/5Excellent! (987 arvostelua)
Luksusta arkeen

"Huone siisti,mukava. Mielestäni erittäin tyylikäs moderni hotelli. Sijanti loistava ja joen rannalla. Meidän huoneen näkymä joelle, mikä oli paras valinta. Respan palvelu ystävällinen."…"

Arvosteltu 2.1.2021

Radisson Blu Marina Palace Hotel, Turku
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Vacation Home Leijankorpi in Pöytyä - 5 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home Leijankorpi in Pöytyä - 5 Persons, 1 Bedrooms
Hinta on 243 € per yö ajalle 26. huhtik. viiva 27. huhtik.

Kurjenrahka National Park on 2,9 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Nautelankosken Nature Reserve ja Maarian uimaranta sijaitsevat 40 kilometrin päässä. ...

Vacation Home Leijankorpi in Pöytyä - 5 Persons, 1 Bedrooms
Matilda VIP Cottages
Matilda VIP Cottages
3.5 out of 5
Karvarinkulma 1, Salo
Hinta on 130 € per yö ajalle 14. huhtik. viiva 15. huhtik.

Teijo National Park on 2,2 kilometrin ja Makarlanjarven Nature Reserve on 10,1 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta mökistä. Salon taidemuseo Veturitalli ...

4.1/5Very Good! (24 arvostelua)
Hyvätasoinen ja tilava mökki sopuhintaan

"Erittäin siisti ja tilava ja mökki, jossa myös ruuanlaitto onnistui hienosti. Mökit rinteessä ja mukavan erillään suojassa toisistaan. Matkaa Matildan tienhaaraan n. 1 km, satamaan vielä 400 m. Hinta-laatu -suhde erittäin hyvä!"…"

Arvosteltu 15.6.2020

Matilda VIP Cottages
Hiisi Homes Turku
Hiisi Homes Turku
3 out of 5
Fleminginkatu 5, Turku, Lounais-Suomi
Hinta on 119 € per yö ajalle 14. huhtik. viiva 15. huhtik.

Turun linna ja Turun satama sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Mikaelinkirkko ja Wäinö Aaltosen museo ovat myös 2 kilometrin ...

4.3/5Excellent! (48 arvostelua)
Hyvä hinta-laatusuhde

"Siisti majoitus modernissa asunnossa. Sisääntulosysteemi vaati totuttelua. Jos akku loppuisi puhelimesta, olisi ongelmissa."…"

Arvosteltu 13.10.2020

Hiisi Homes Turku
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Paimio

Kohteen Paimio lähellä sijaitsevat kaupungit