Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pieni merenneito

Tanskan suosituimman satuhahmon veistos on ollut kaupungin tunnus jo yli vuosisadan ajan.

Aikoinaan rakennettiin pieni patsas, joka valloitti kaikkien Kööpenhaminan asukkaiden sydämet. Kööpenhaminan keskustan sataman kiven päällä istuva Pieni merenneito toivottaa kaikki vierailijat tervetulleiksi Tanskan pääkaupunkiin. Patsaasta on tullut Kööpenhaminan tunnus, ja se on yksi matkailijoiden suosituimmista kuvauskohteista. Patsaan ympärillä parveilee usein pieni ihmisjoukko aurinkoisina päivinä.

Pieni pronssinen patsas esittää hahmoa kuuluisasta tanskalaisesta sadusta, joka on surullinen tarina rakkaudesta vailla vastakaikua. Sadussa nuori merenneito suostuttelee noidan vaihtamaan merenneidon äänen jalkoihin, jotta merenneito voisi elää maalla yhdessä rakastamansa prinssin kanssa. Prinssi päättääkin sen sijaan mennä naimisiin prinsessan kanssa, mutta merenneito ei suostu tappamaan prinssiä rikkoakseen taian, joka estää merenneitoa palaamasta takaisin mereen.Sadun Pienestä merenneidosta kirjoitti kuuluisa kirjailija Hans Christian Andersen, joka asui Kööpenhaminassa 1800-luvulla. Alkuperäinen satu kannattaa lukea ennen Tanskaan matkustamista.

Patsaalle pääset kävellen pitkin viehättävää Langelinien bulevardia, joka kulkee satamasta Langelinien puistoon. Bulevardi on yksi Tanskan miellyttävimmistä kaduista. Kävellessäsi voit kuunnella kirkuvia lokkeja ja katsoa satamaan saapuvia valtameriristeilijöitä. Ota mukaan eväät piknikin nauttimiseksi Langelinien puistossa ja vietä samalla muutama tunti veden äärellä.

Vierailijoita pyydetään olemaan kiipeämättä patsaalle, koska patsas on kärsinyt paljon vahinkoja viimeisen sadan vuoden aikana. Patsaalta on muun muassa leikattu pää irti useita kertoja. Vuonna 2003 patsas räjäytettiin irti kivestä, mikä oli melkoinen saavutus, sillä patsas painaa yli 175 kiloa.

Pieni merenneito sijaitsee lähellä Kööpenhaminan kaupungin keskustaa helpon kävely- tai pyörämatkan päässä. Østerportin metroasema sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Autolla saapuville on maksullisia pysäköintipaikkoja satamaterminaalissa.


Alueen Pieni merenneito -patsas opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 163 hotellia lähellä kohdetta Pieni merenneito -patsas
226 €
Amaliegade 45 Front

Amaliegade 45 Front

Amaliegade 45, Copenhagen
3.5 kautta 5.0

Gefionin suihkulähde ja Amalienborgin linna sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistosta. Marmorkirken ja Pieni merenneito -patsas ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

78 €
Hotel Østerport

Hotel Østerport

Oslo Plads 5, Copenhagen
3,2
/ 5 (390 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Tanskan designmuseo, Tanskan kansallinen taidemuseo ja Marmorkirken sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pieni merenneito -patsas ja Rosenborgin linna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

105 €
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Copenhagen
4,2
/ 5 (1 277 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Tanskan kuninkaallinen teatteri, Amalienborgin linna ja Nyhavn sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rantakadulla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Strøget ja Marmorkirken ovat myös 2 kilometrin päässä.

123 €
Adina Apartment Hotel Copenhagen

Adina Apartment Hotel Copenhagen

Amerika Plads 7, Copenhagen
4,4
/ 5 (833 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Kastellet, Pieni merenneito -patsas ja Tanskan kansallinen taidemuseo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta huoneistohotellista. Marmorkirken ja Amalienborgin linna ovat myös 2 kilometrin päässä.

201 €
Amagertorv 33

Amagertorv 33

Amagertorv 33, 2 Sal, Copenhagen
3.5 kautta 5.0

Storkespringvandetin suihkulähde ja Strøget sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistosta. Rundetårn ja Christiansborgin linna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Copenhagen Zone

Copenhagen Zone

Læssøesgade 12, 1th, Copenhagen
5,0
/ 5 (1 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Fælledparkenin puisto ja Tanskan kansallinen taidemuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistosta. Strøget ja Rosenborgin linna ovat myös 2 kilometrin päässä.

81 €
Wakeup Copenhagen Borgergade

Wakeup Copenhagen Borgergade

Borgergade 9, Copenhagen
4,0
/ 5 (551 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Copenhagen Amber Museum, Nyhavn ja Rundetårn sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Marmorkirken ja Amalienborgin linna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä.

122 €
Phoenix Copenhagen

Phoenix Copenhagen

Bredgade 37, Copenhagen
3,9
/ 5 (362 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Marmorkirken ja Amalienborgin linna sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Nyhavn ja Rosenborgin linna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.