Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Pieni merenneito

Tanskan suosituimman satuhahmon veistos on ollut kaupungin tunnus jo yli vuosisadan ajan.

Aikoinaan rakennettiin pieni patsas, joka valloitti kaikkien Kööpenhaminan asukkaiden sydämet. Kööpenhaminan keskustan sataman kiven päällä istuva Pieni merenneito toivottaa kaikki vierailijat tervetulleiksi Tanskan pääkaupunkiin. Patsaasta on tullut Kööpenhaminan tunnus, ja se on yksi matkailijoiden suosituimmista kuvauskohteista. Patsaan ympärillä parveilee usein pieni ihmisjoukko aurinkoisina päivinä.

Pieni pronssinen patsas esittää hahmoa kuuluisasta tanskalaisesta sadusta, joka on surullinen tarina rakkaudesta vailla vastakaikua. Sadussa nuori merenneito suostuttelee noidan vaihtamaan merenneidon äänen jalkoihin, jotta merenneito voisi elää maalla yhdessä rakastamansa prinssin kanssa. Prinssi päättääkin sen sijaan mennä naimisiin prinsessan kanssa, mutta merenneito ei suostu tappamaan prinssiä rikkoakseen taian, joka estää merenneitoa palaamasta takaisin mereen.Sadun Pienestä merenneidosta kirjoitti kuuluisa kirjailija Hans Christian Andersen, joka asui Kööpenhaminassa 1800-luvulla. Alkuperäinen satu kannattaa lukea ennen Tanskaan matkustamista.

Patsaalle pääset kävellen pitkin viehättävää Langelinien bulevardia, joka kulkee satamasta Langelinien puistoon. Bulevardi on yksi Tanskan miellyttävimmistä kaduista. Kävellessäsi voit kuunnella kirkuvia lokkeja ja katsoa satamaan saapuvia valtameriristeilijöitä. Ota mukaan eväät piknikin nauttimiseksi Langelinien puistossa ja vietä samalla muutama tunti veden äärellä.

Vierailijoita pyydetään olemaan kiipeämättä patsaalle, koska patsas on kärsinyt paljon vahinkoja viimeisen sadan vuoden aikana. Patsaalta on muun muassa leikattu pää irti useita kertoja. Vuonna 2003 patsas räjäytettiin irti kivestä, mikä oli melkoinen saavutus, sillä patsas painaa yli 175 kiloa.

Pieni merenneito sijaitsee lähellä Kööpenhaminan kaupungin keskustaa helpon kävely- tai pyörämatkan päässä. Østerportin metroasema sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Autolla saapuville on maksullisia pysäköintipaikkoja satamaterminaalissa.


Alueen Pieni merenneito -patsas opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 199 hotellia lähellä kohdetta Pieni merenneito -patsas
107 €
Copenhagen Strand Hotel

Copenhagen Strand Hotel

Havnegade 37, Copenhagen
4,0
/ 5 (1 771 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Nyhavn, Amalienborgin linna ja Thorvaldsenin museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Vor Frelsers Kirke ja Marmorkirken ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Adina Apartment Hotel Copenhagen

Adina Apartment Hotel Copenhagen

Amerika Plads 7, Copenhagen
4,4
/ 5 (1 923 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Kastellet ja Pieni merenneito -patsas sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta huoneistohotellista. Tanskan kansallinen taidemuseo ja Marmorkirken ovat myös 2 kilometrin päässä.

139 €
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Copenhagen
4,3
/ 5 (4 117 arvostelua)
4.0 kautta 5.0

Tanskan kuninkaallinen teatteri, Nyhavn ja Amalienborgin linna sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rantakadulla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Strøget ja Marmorkirken ovat myös 2 kilometrin päässä.

Hotel Østerport

Hotel Østerport

Oslo Plads 5, Copenhagen
3,2
/ 5 (2 054 arvostelua)
3.0 kautta 5.0

Tanskan designmuseo, Tanskan kansallinen taidemuseo ja Marmorkirken sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rosenborgin linna ja Pieni merenneito -patsas ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

71 €
Urban House Copenhagen by MEININGER

Urban House Copenhagen by MEININGER

Colbjørnsensgade 11, Copenhagen
4,1
/ 5 (2 517 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Øksnehallen, Tivoli-huvipuisto ja Rådhuspladsen sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Strøget ja Ny Carlsberg Glyptotekin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

161 €
Generator Hostels Copenhagen

Generator Hostels Copenhagen

Adelgade 5, Copenhagen
4,1
/ 5 (1 540 arvostelua)
2.0 kautta 5.0

Rosenborgin linnan puutarhat, Rosenborgin linna ja Rundetårn sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta hostellista. Strøget ja Nyhavn ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Esplanaden 46

Esplanaden 46

Esplanaden 46, Copenhagen
3,6
/ 5 (12 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Tanskan vastarintamuseo, Marmorkirken ja Amalienborgin linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta huoneistohotellista. Pieni merenneito -patsas ja Nyhavn ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Amaliegade 45 Front

Amaliegade 45 Front

Amaliegade 45, Copenhagen
4,2
/ 5 (4 arvostelua)
3.5 kautta 5.0

Tanskan vastarintamuseo, Amalienborgin linna ja Marmorkirken sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta huoneistohotellista. Pieni merenneito -patsas ja Nyhavn ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä.