Puola

Matkaopas
Varsova featuring patsas tai veistos ja tori

Vuoret, metsät, järvet, keskiaikaiset linnat ja toiseen maailmansotaan liittyvät historialliset nähtävyydet tekevät Puolasta kiehtovan matkakohteen.

Puolassa on upeaa ja kaunista luontoa, kuten villiä vuoristoa, suuria järviä ja Itämeren hiekkarantoja. Nauti Puolan-kaupunkilomalla tämän hienon keskieurooppalaisen maan keskiaikaisista ja moderneista kaupungeista.

Pääkaupunki Varsova tuhottiin lähes kokonaan toisessa maailmansodassa. Sen vanhakaupunki on rakennettu uudelleen alkuperäisen vanhankaupungin näköiseksi ja tuntuiseksi. Kuljeskele mutkittelevia mukulakivikatuja pitkin kuninkaanlinnalle. Käy alun perin 1300-luvulla rakennetussa Pyhän Johanneksen katedraalissa. Jatka matkaa vanhastakaupungista lounaaseen Varsovan vastarintamuseoon, jossa voit perehtyä kaupungin epäonniseen kapinaan natseja vastaan. Hieman kauempana idässä voit ihailla pääkaupungin siluettia Puolan korkeimpiin rakennuksiin kuuluvan Kulttuuri- ja tiedepalatsin näköalatasanteelta.

Krakovan rakennukset välttyivät pääkaupungista poiketen raskailta sodan tuhoilta. Krakova on yhä yksi Puolan kauneimmista kaupungeista. Kaupungin kohokohtiin kuuluu Wawelin linna, Puolan kuninkaallisten goottilaistyylinen koti 1300-luvulta 1600-luvulle asti. Käy Puolan-matkalla viereisen Wawelin katedraalin maanalaisissa kryptoissa katsomassa kuninkaallisten hautoja. Pyöräile tai kävele vanhankaupungin ympärille renkaan tavoin kiertyvässä Plantyn puistossa, joka sijaitsee kaupungin entisten keskiaikaisten muurien paikalla.

Auschwitzin keskitysleirit sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä Krakovasta länteen. Osallistu opastetulle kierrokselle, jolla kerrotaan näiden leirien kauheista tapahtumista.

Käy Puolan-matkalla myös Gdańskissa, jossa voit nauttia museoista, gallerioista ja tiilistä rakennetusta valtavasta goottilaistyylisestä Pyhän Marian kirkosta.

Suurten kaupunkien ulkopuolella voit nauttia kauniista maisemista. Vaella Varsovan lähellä sijaitsevassa Kampinoskin kansallispuistossa ja Karpaattienvuoriston alueella sijaitsevassa Bieszczadzkin kansallispuistossa. Patikoi Tatravuorilla ja melo, purjelautaile tai purjehdi Masurian järvialueen järvillä. Nauti raikkaasta ulkoilmasta pyöräilemällä ja ratsastamalla pelto- ja metsämaisemissa. Muistele rentouttavaa Puolan-lomaasi Itämeren rannoilla loikoillessasi.

Suositut kaupungit kohteessa Puola

Linna-aukio featuring kaupunki ja tori
Varsova
Ruokailu, Historiallinen ja Shoppailu
Toisen maailmansodan jälkeen uudelleenrakennettu Puolan pääkaupunki jatkaa kasvuaan ja tarjoaa matkailijoille kukoistavia taidetapahtumia ja sekoituksen vanhaa ja uutta arkkitehtuuria.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Puolan kansallismuseo
 • Kulttuurin ja tieteen palatsi
 • Kopernikus-tiedekeskus
Wawelin linna joka esittää kaupunki, linna ja vanha arkkitehtuuri
Krakova
Historiallinen, Katedraalit ja Museot
Puolan entinen pääkaupunki on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan, jännittävistä nykytaiteen nähtävyyksistään ja kiehtovasta historiastaan, joka näkyy eri puolilla kaupunkia sijaitsevissa linnoissa, raunioissa ja museoissa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Rynek Glowny
 • St. Mary's Basilica
 • Sukiennice
Gdansk joka esittää auringonlasku ja katunäkymät
Gdansk
Kierrokset, Katedraalit ja Museot
Ota suunnaksesi nähtävyyksistään, katedraalistaan ja museoistaan tunnettu Gdansk.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Gdanskin vanha kaupungintalo
 • Dlugi Targ
 • Kultainen portti
Wroclaw featuring joki tai puro ja kaupunki
Wroclaw
Historiallinen, Business ja Kahvilat
Pidätkö historiasta, kahviloista ja arkkitehtuuristaan valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Wroclaw!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Wrocławin kauppatori
 • Wrocławin kaupungintalo
 • Wrocławin yliopisto
Poznan featuring kaupunki
Poznan
Historiallinen, Museot ja Katedraalit
Pidätkö museoista, katedraaleista ja linnastaan valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Poznan!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Poznańin kaupungintalo
 • Zamek Krolewski
 • Stary Rynek
Szczecin
Szczecin
Historiallinen, Linna ja Museot
Szczecin odottaa: koe sen muistomerkit, museot, kahvilat ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Vanha kaupungintalo

Suositut vierailukohteet – Puola

Hae risteilyjä