Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Rosenborgin linna

Tutustu Tanskan kuninkaallisten aiemmin tässä valtavassa rakennuksessa viettämään dekadenttiin elämään tai rentoudu Rosenborgin linnan puutarhoissa.

Rosenborgin linna toimi kuninkaallisten asuinpaikkana vuosina 1606–1710 ja oli silloisen kuninkaan Kristian IV:n koti. Nykyisin tanskaksi nimellä Rosenborg Slot tunnettu linna on avoinna yleisölle museona, jossa säilytetään Tanskan kuninkaallista taidekokoelmaa. Linnaa ympäröivät Rosenborgin linnan puutarhat ovat kööpenhaminalaisten suosima paikka rentoutumista tai pelaamista varten.

Rohkeista rakennushankkeistaan Kööpenhaminassa tunnettu Kuningas Kristian IV tilasi suuren osan kaupungin parhaiten tunnetuista historiallisista rakennuksista. Rosenborgin linna rakennettiin Alankomaiden renessanssityyliin, ja se on yksi kuningas Kristian IV:n uljaimmista arkkitehtonisista saavutuksista.

Paikalle kannattaa saapua varhain aamulla, jolloin Tanskan kuninkaallinen vartiosto lähtee vaikuttavalle marssille kohti Amalienborgin linnaa. Vietä loppuaamu tutkimalla linnan hulppeita sisätiloja. Voit käyttää oppaana älypuhelimille tarjolla olevaa opasta.

Historioitsijat ovat entisöineet linnan uskollisesti, ja linnassa on kauniit kipsikatot. Linna on täynnä historiallisia kotitalousesineitä ja muita esineitä. Kurkista kuninkaan kylpyhuoneeseen ja sen hienostuneisiin kaakeleihin ja vieraile peilisalissa. Ritarisalin seiniä koristaa suuri tapettikokoelma. 

Esineiden pysyvässä kokoelmassa on historiallisia maalauksia, patsaita ja asiakirjoja. Näyttelyn tekstit ovat englanniksi ja tanskaksi. Tanskan kruununjalokivet ja kuninkaan valtaistuin kannattaa ehdottomasti nähdä.

Linnan muurien ulkopuolella voit kuljeskella Rosenborgin linnan laajoissa puutarhoissa. Kahvilassa tarjoillaan perinteistä tanskalaista ruokaa ja olutta, joten voit tilata lounaaksi esimerkiksi maustekalaa ja Carslbergin, tai voit myös ottaa mukaan omat eväät. Peremmällä puutarhoissa on vehreitä nurmialueita ja varjoisia kävelypolkuja.

Rosenborgin linna sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, ja perille pääsee parhaiten kävellen tai pyöräillen. Metrolla saapuvat voivat jäädä pois Nørreportin metroasemalla lähellä linnan sisäänkäyntiä. Rosenborgin linna on avoinna kesällä joka päivä ja muina vuodenaikoina kaikkina muina päivinä paitsi maanantaisin ja juhlapyhinä. Linnaan on sisäänpääsymaksu, ja valokuvien ottamisesta on maksettava erillinen maksu. Pieniä käsilaukkuja suuremmat laukut on jätettävä säilytykseen.  


Alueen Rosenborgin linna opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 530 majoitusliikettä kohteen Rosenborgin linna lähellä
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade 84 €
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

Bernstorffsgade 35, Kööpenhamina
   
  2.0 kautta 5.0 Tähteä

  Ny Carlsberg Glyptotekin museo ja Tanskan kansallismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Kööpenhaminan Tivoli ja Rådhuspladsen ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kööpenhaminan päärautatieasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Vesterportin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Kong Arthur 125 €
  Hotel Kong Arthur

  Hotel Kong Arthur

  Nørre Søgade 11, Kööpenhamina
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Työläismuseo (Arbejdermuseet), Rundetårn ja Strøget sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Rosenborgin linna ja Kööpenhaminan yliopisto ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Nørreportin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Nørreportin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Copenhagen Admiral Hotel 114 €
   Copenhagen Admiral Hotel

   Copenhagen Admiral Hotel

   Toldbodgade 24-28, Kööpenhamina
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Tanskan kuninkaallinen teatteri, Amalienborgin linna ja Nyhavn sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Marmorkirken ja Kööpenhaminan oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kongens Nytorvin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Christianshavnin asema on 17 minuutin kävelymatkan päässä.

    citizenM Copenhagen Radhuspladsen 116 €
    citizenM Copenhagen Radhuspladsen

    citizenM Copenhagen Radhuspladsen

    H. C. Andersens Boulevard 12, Kööpenhamina
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Kööpenhaminan Tivoli, Strøget ja Tanskan kansallismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Christiansborgin linna ja Kasvitieteellinen puutarha ovat myös 2 kilometrin päässä. Vesterportin asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Kööpenhaminan päärautatieasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Urban House Copenhagen by MEININGER 64 €
     Urban House Copenhagen by MEININGER

     Urban House Copenhagen by MEININGER

     Colbjørnsensgade 11, Kööpenhamina
       
      2.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tyko Brahen planetaario ja Kööpenhaminan Tivoli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Rådhuspladsen ja Ny Carlsberg Glyptotekin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vesterportin asema ja Kööpenhaminan päärautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Skt. Petri 187 €
      Skt. Petri

      Skt. Petri

      Krystalgade 22, Kööpenhamina
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Kööpenhaminan yliopisto ja Vor Frue Kirke sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Strøget ja Torvehallerne ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Nørreportin asema ja Nørreportin asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Comfort Hotel Vesterbro 94 €
       Comfort Hotel Vesterbro

       Comfort Hotel Vesterbro

       Vesterbrogade 23-29, Kööpenhamina
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kööpenhaminan Tivoli ja Rådhuspladsen sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Strøget ja Torvehallerne ovat myös 2 kilometrin päässä. Vesterportin asema ja Kööpenhaminan päärautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Generator Copenhagen 71 €
        Generator Copenhagen

        Generator Copenhagen

        Adelgade 5, Kööpenhamina
          
         2.0 kautta 5.0 Tähteä

         Kongens Nytorv, Nyhavn ja Rosenborgin linna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Rundetårn ja Marmorkirken ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Kongens Nytorvin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Nørreportin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.