Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Stortorgetin aukio

Tämä värikäs aukio Tukholman keskustassa on toiminut tärkeänä tapaamispaikkana jo vuosisatojen ajan.

Tee kävelykierros Stortorgetin ympäri. Tämä aukio on ollut yksi kaupungin tärkeimmistä tapaamispaikoista 800 vuoden ajan. Suomeksi "isoa aukiota" tarkoittava Stortorget on yleisölle avoin laaja aukio Tukholman vanhassakaupungissa. Tätä kaunista aukiota reunustavat ylimystön korkeat talorivistöt. Monen talon ensimmäisessä kerroksessa toimii kahviloita ja lahjatavarapuoteja.

Saaren korkeimmalla kohdalla sijaitseva aukio toimi keskiajalla markkinapaikkana.

Vaikka aukio on nykyään viehättävä käyntikohde, se on ollut kuitenkin myös yhden Ruotsin historian verisimmän tapahtuman näyttämö. Tukholman verilöylynä tunnetun tapahtuman aikana 82 ruotsalaista ylimystöön kuulunutta mestattiin tanskalaisen kuningas Kristian II:n käskystä. Paikallinen legenda kertoo, että jos tämän verilöylyn muistopäivänä sataa, aukion vanhat kivet muuttuvat punaisiksi. Ihaile aukiota reunustavia 1600- ja 1700-lukujen aikaisia rakennuksia ja tutkaile tarkemmin niiden julkisivuista löytyviä erilaisia yksityiskohtia.

Näet kirkkaanpunaisen Schantzka Husetin, jota koristavat roomalaisia sotilaita esittävät hahmot. Huomaat myös Ruotsin entisen pörssitalon Börshusetin uusklassiset pylväät. Börshusetissa on nykyisin Nobel-museo, jossa voit tutustua lähemmin Nobel-palkinnon voittajiin. Myös Nobelin kirjallisuuspalkinto julkistetaan tässä talossa.

Et voi myöskään olla huomaamatta Stortorgsbrunnenia, joka on keskeltä aukiota löytyvä 1700-luvun monumentti. Ennen monumentin rakentamista tällä paikalla oli kaivo, joka osoitti Tukholman keskuspaikan.

Tutustu sitten aukiolta eri suuntiin lähteviin katuihin ja kujiin. Vieraile erilaisissa puodeissa, joista voit hankkia ainutlaatuisia lahjoja ja matkamuistoja. Joulun aikaan aukiolla pidetään hurmaavat joulumarkkinat, joilta voit ostaa posliinikoristeita ja muita jouluisia esineitä. Maistele lisäksi glögiä ja perinteisiä jouluherkkuja.

Stortorget on suosittu kohde, joten ajoita vierailusi aamuun tai iltaan välttääksesi väkijoukot. Aukio sijaitsee vanhassakaupungissa, jonne pääset metrolla.

Stortorgetin aukio on tärkeä osa mitä tahansa Tukholman vanhaankaupunkiin suuntautuvaa kävelykierrosta.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 533 majoitusliikettä kohteen Stortorgetin aukio lähellä
Scandic Klara 110 €
Scandic Klara

Scandic Klara

Slöjdgatan 7, Tukholma
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Drottninggatan ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vasa-museo ja ABBA-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Hötorgetin metroasema ja Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  At Six 162 €
  At Six

  At Six

  Brunkebergstorg 6, Tukholma, Stockholms Laen
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Ruotsin kansallismuseo ja Stureplan sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Nykytaiteen museo (Moderna museet) ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hobo 94 €
   Hobo

   Hobo

   Brunkebergstorg 4, Tukholma, Stockholms Laen
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    NK-tavaratalo (Nordiska Kompaniet) ja Tukholman keskiaikamuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vasa-museo ja Stockholmsmässanin messukeskus ovat myös 15 kilometrin päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Scandic Gamla Stan 107 €
    Scandic Gamla Stan

    Scandic Gamla Stan

    Lilla Nygatan 25, Tukholma
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Ruotsin kansallismuseo on 1,3 kilometrin ja Vasa-museo on 2,9 kilometrin päässä tästä hotellista. Stockholmsmässanin messukeskus ja Drottningholmin linna (Drottningholms slott) ovat myös 15 kilometrin päässä. Gamla stanin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Slussenin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Scandic Sjöfartshotellet 84 €
     Scandic Sjöfartshotellet

     Scandic Sjöfartshotellet

     Katarinavägen 26, Tukholma
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Södra Teatern, Stockholm Waterfront -kongressikeskus ja Gröna Lundin huvipuisto sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Globen ja Vasa-museo ovat myös 5 kilometrin päässä. Slussenin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Medborgarplatsenin metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

      Clarion Hotel Stockholm 90 €
      Clarion Hotel Stockholm

      Clarion Hotel Stockholm

      Ringvaegen 98, Tukholma
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Vitabergsparkenin puisto ja Globen sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. ABBA-museo ja Vasa-museo ovat myös 5 kilometrin päässä. Skanstullin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Medborgarplatsenin metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       Scandic Continental 126 €
       Scandic Continental

       Scandic Continental

       Vasagatan 22, Tukholma
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Ruotsin kansallismuseo on 1,4 kilometrin ja Vasa-museo on 2,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Stockholmsmässanin messukeskus ja Drottningholmin linna (Drottningholms slott) ovat myös 15 kilometrin päässä. Tukholman keskusasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja T-Centralenin metroasema 2 minuutin kävelymatkan päässä.

        Scandic Anglais 103 €
        Scandic Anglais

        Scandic Anglais

        Humlegårdsgatan 23, Tukholma
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Stureplan ja Tukholman olympiastadion sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Vasa-museo ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus ovat myös 2 kilometrin päässä. Östermalmstorgin T-Bana-asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä.