Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Stortorgetin aukio

Tämä värikäs aukio Tukholman keskustassa on toiminut tärkeänä tapaamispaikkana jo vuosisatojen ajan.

Tee kävelykierros Stortorgetin ympäri. Tämä aukio on ollut yksi kaupungin tärkeimmistä tapaamispaikoista 800 vuoden ajan. Suomeksi "isoa aukiota" tarkoittava Stortorget on yleisölle avoin laaja aukio Tukholman vanhassakaupungissa. Tätä kaunista aukiota reunustavat ylimystön korkeat talorivistöt. Monen talon ensimmäisessä kerroksessa toimii kahviloita ja lahjatavarapuoteja.

Saaren korkeimmalla kohdalla sijaitseva aukio toimi keskiajalla markkinapaikkana.

Vaikka aukio on nykyään viehättävä käyntikohde, se on ollut kuitenkin myös yhden Ruotsin historian verisimmän tapahtuman näyttämö. Tukholman verilöylynä tunnetun tapahtuman aikana 82 ruotsalaista ylimystöön kuulunutta mestattiin tanskalaisen kuningas Kristian II:n käskystä. Paikallinen legenda kertoo, että jos tämän verilöylyn muistopäivänä sataa, aukion vanhat kivet muuttuvat punaisiksi. Ihaile aukiota reunustavia 1600- ja 1700-lukujen aikaisia rakennuksia ja tutkaile tarkemmin niiden julkisivuista löytyviä erilaisia yksityiskohtia.

Näet kirkkaanpunaisen Schantzka Husetin, jota koristavat roomalaisia sotilaita esittävät hahmot. Huomaat myös Ruotsin entisen pörssitalon Börshusetin uusklassiset pylväät. Börshusetissa on nykyisin Nobel-museo, jossa voit tutustua lähemmin Nobel-palkinnon voittajiin. Myös Nobelin kirjallisuuspalkinto julkistetaan tässä talossa.

Et voi myöskään olla huomaamatta Stortorgsbrunnenia, joka on keskeltä aukiota löytyvä 1700-luvun monumentti. Ennen monumentin rakentamista tällä paikalla oli kaivo, joka osoitti Tukholman keskuspaikan.

Tutustu sitten aukiolta eri suuntiin lähteviin katuihin ja kujiin. Vieraile erilaisissa puodeissa, joista voit hankkia ainutlaatuisia lahjoja ja matkamuistoja. Joulun aikaan aukiolla pidetään hurmaavat joulumarkkinat, joilta voit ostaa posliinikoristeita ja muita jouluisia esineitä. Maistele lisäksi glögiä ja perinteisiä jouluherkkuja.

Stortorget on suosittu kohde, joten ajoita vierailusi aamuun tai iltaan välttääksesi väkijoukot. Aukio sijaitsee vanhassakaupungissa, jonne pääset metrolla.

Stortorgetin aukio on tärkeä osa mitä tahansa Tukholman vanhaankaupunkiin suuntautuvaa kävelykierrosta.


Alueen Stortorgetin aukio opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 450 majoitusliikettä kohteen Stortorgetin aukio lähellä
Downtown Camper by Scandic
Downtown Camper by Scandic

Downtown Camper by Scandic

Brunkebergstorg 9, Tukholma
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Drottninggatan ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  At Six
  At Six

  At Six

  Brunkebergstorg 6, Tukholma, Stockholms Laen
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Stureplan ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Scandic Continental
   Scandic Continental

   Scandic Continental

   Vasagatan 22, Tukholma
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus), Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Tukholman keskusasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja T-Centralenin metroasema 2 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sheraton Stockholm Hotel 143 €
    Sheraton Stockholm Hotel

    Sheraton Stockholm Hotel

    Tegelbacken 6, BOX 195, Tukholma
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Drottninggatan, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tukholman keskusasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja T-Centralenin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     Castle House Inn 50 €
     Castle House Inn

     Castle House Inn

     Brunnsgränd 4, Tukholma
       
      2.5 kautta 5.0 Tähteä

      Nobel-museo ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Gamla stanin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kungsträdgårdenin T-Bana-asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

      First Hotel Reisen 107 €
      First Hotel Reisen

      First Hotel Reisen

      Skeppsbron 12, Tukholma
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Nobel-museo, Tukholman kuninkaanlinna ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Gamla stanin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kungsträdgårdenin T-Bana-asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Haymarket by Scandic
       Haymarket by Scandic

       Haymarket by Scandic

       Hötorget 13-15, Tukholma
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Drottninggatan, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman kuninkaanlinna ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Hötorgetin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Sergels Torgin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Comfort Hotel Xpress Stockholm Central 75 €
        Comfort Hotel Xpress Stockholm Central

        Comfort Hotel Xpress Stockholm Central

        Kungsbron 1, Tukholma
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman keskiaikamuseo sijaitsee 1,3 kilometrin päässä. T-Centralenin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Hötorgetin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.