Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Stortorgetin aukio

Tämä värikäs aukio Tukholman keskustassa on toiminut tärkeänä tapaamispaikkana jo vuosisatojen ajan.

Tee kävelykierros Stortorgetin ympäri. Tämä aukio on ollut yksi kaupungin tärkeimmistä tapaamispaikoista 800 vuoden ajan. Suomeksi "isoa aukiota" tarkoittava Stortorget on yleisölle avoin laaja aukio Tukholman vanhassakaupungissa. Tätä kaunista aukiota reunustavat ylimystön korkeat talorivistöt. Monen talon ensimmäisessä kerroksessa toimii kahviloita ja lahjatavarapuoteja.

Saaren korkeimmalla kohdalla sijaitseva aukio toimi keskiajalla markkinapaikkana.

Vaikka aukio on nykyään viehättävä käyntikohde, se on ollut kuitenkin myös yhden Ruotsin historian verisimmän tapahtuman näyttämö. Tukholman verilöylynä tunnetun tapahtuman aikana 82 ruotsalaista ylimystöön kuulunutta mestattiin tanskalaisen kuningas Kristian II:n käskystä. Paikallinen legenda kertoo, että jos tämän verilöylyn muistopäivänä sataa, aukion vanhat kivet muuttuvat punaisiksi. Ihaile aukiota reunustavia 1600- ja 1700-lukujen aikaisia rakennuksia ja tutkaile tarkemmin niiden julkisivuista löytyviä erilaisia yksityiskohtia.

Näet kirkkaanpunaisen Schantzka Husetin, jota koristavat roomalaisia sotilaita esittävät hahmot. Huomaat myös Ruotsin entisen pörssitalon Börshusetin uusklassiset pylväät. Börshusetissa on nykyisin Nobel-museo, jossa voit tutustua lähemmin Nobel-palkinnon voittajiin. Myös Nobelin kirjallisuuspalkinto julkistetaan tässä talossa.

Et voi myöskään olla huomaamatta Stortorgsbrunnenia, joka on keskeltä aukiota löytyvä 1700-luvun monumentti. Ennen monumentin rakentamista tällä paikalla oli kaivo, joka osoitti Tukholman keskuspaikan.

Tutustu sitten aukiolta eri suuntiin lähteviin katuihin ja kujiin. Vieraile erilaisissa puodeissa, joista voit hankkia ainutlaatuisia lahjoja ja matkamuistoja. Joulun aikaan aukiolla pidetään hurmaavat joulumarkkinat, joilta voit ostaa posliinikoristeita ja muita jouluisia esineitä. Maistele lisäksi glögiä ja perinteisiä jouluherkkuja.

Stortorget on suosittu kohde, joten ajoita vierailusi aamuun tai iltaan välttääksesi väkijoukot. Aukio sijaitsee vanhassakaupungissa, jonne pääset metrolla.

Stortorgetin aukio on tärkeä osa mitä tahansa Tukholman vanhaankaupunkiin suuntautuvaa kävelykierrosta.


Alueen Stortorgetin aukio opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 457 majoitusliikettä kohteen Stortorgetin aukio lähellä
Radisson Blu Waterfront Hotel 117 €
Radisson Blu Waterfront Hotel

Radisson Blu Waterfront Hotel

Nils Ericsons Plan 4, Tukholma
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Stockholm Waterfront -kongressikeskus ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Tukholman päärautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Tukholman keskusasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Downtown Camper by Scandic 135 €
  Downtown Camper by Scandic

  Downtown Camper by Scandic

  Brunkebergstorg 9, Tukholma
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Drottninggatan ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm 113 €
   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

   Vasagatan 1, Tukholma
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Drottninggatan ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. T-Centralenin metroasema ja Tukholman päärautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sheraton Stockholm Hotel 128 €
    Sheraton Stockholm Hotel

    Sheraton Stockholm Hotel

    Tegelbacken 6, BOX 195, Tukholma
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Drottninggatan, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tukholman keskusasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja T-Centralenin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     At Six 158 €
     At Six

     At Six

     Brunkebergstorg 6, Tukholma, Stockholms Laen
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Stureplan ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Castle House Inn 62 €
      Castle House Inn

      Castle House Inn

      Brunnsgränd 4, Tukholma
        
       2.5 kautta 5.0 Tähteä

       Nobel-museo ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Gamla stanin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kungsträdgårdenin T-Bana-asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Hôtel Stockholm 230 €
       Grand Hôtel Stockholm

       Grand Hôtel Stockholm

       Södra Blasieholmshamnen 8, Tukholma
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Ruotsin kansallismuseo, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman kuninkaanlinna ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ovat myös 2 kilometrin päässä. Kungsträdgårdenin T-Bana-asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Nybroplanin raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        First Hotel Reisen 103 €
        First Hotel Reisen

        First Hotel Reisen

        Skeppsbron 12, Tukholma
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Nobel-museo, Tukholman kuninkaanlinna ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Gamla stanin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kungsträdgårdenin T-Bana-asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.