Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Suuri basaari (Kapalı Çarşı)

Tämän maailman suurimpiin ja vanhimpiin lukeutuvan katetun basaarin kujia reunustavat kojut ja kaupat, joissa myydään satoja tuhansia erilaisia käsin valmistettuja tuotteita.

Suuri basaari (Kapalı Çarşı) sijaitsee Bayezitin ja Nuruosmaniyen moskeijoiden välissä, ja se on pinta-alaltaan valtava. Astuttuasi basaarialueelle jostakin sen 21 portista voit helposti uskoa, että basaari on yksi maailman suurimmista. Silmänkantamattomiin jatkuvien kattojen alta löydät keraamisia laattoja, mausteita, saviastioita, messinkiesineitä, nahkaa, napatanssiasuja, piippuja ja tuhkakuppeja sekä paljon muuta hämmästyttävää ja kiinnostavaa.

Suuri basaari perustettiin 1400-luvun puolessavälissä, jolloin sulttaani Mehmet II määräsi rakennettavaksi kauppapaikan erityisesti tekstiilien myymistä varten. Nykyäänkin basaarin vanhimmassa rakennuksessa, Cevavirissa, voi nähdä vaikutteita ottomaaniajan arkkitehtuurista. Aluksi basaarin kullakin kujalla myytiin vain yhtä tiettyä tuotetta, mikä näkyy yhä nykyäänkin kujien nimissä. Tuotteiden myyntiä ei kuitenkaan enää ole rajattu pelkästään näin.

Tee ostoksia yli 60 katetun kujan yli 3 000 kojussa ja kaupassa tässä eksoottisessa ostosparatiisissa. Suuri basaari on värikäs labyrintti, johon on helppo eksyä. Varaa tässä kiehtovassa ja tungokseen asti suositussa basaarissa kiertämiseen riittävästi aikaa.

Osta persialainen matto tai pysähdy katselemaan matonkutomisesityksiä. Täällä tinkiminen on taiteenlaji, joten älä arkaile tarjota huomattavasti alempaa hintaa, jos uskot, että havittelemasi tuote on ylihinnoiteltu. Myyjät voivat olla hyvin sinnikäitä, joten tyhjin käsin kaupasta poistuminen vaatii päättäväisyyttä.

Vaikkei matkalaukussasi olisikaan ylimääräistä tilaa, tämä tyypillinen turkkilainen markkinapaikka on kokemisen arvoinen jo pelkästään tunnelmansa vuoksi. Ihastele vanhaa moskeijaa ja suihkulähdettä tai käy jossakin kolmikerroksisten rakennusten kahviloista tai ravintoloista. Haistele mausteita ja muita eksoottisia tuoksuja, ota kuvia kauniista turkkilaisista käsityötuotteista ja maistele turkkilaisia makeisia.

Suuri basaari sijaitsee vanhassakaupungissa Fatihin alueella. Parhaiten pääset sinne jalkaisin tai raitiovaunulla Beyazıtin pysäkiltä. Basaari on avoinna muina päivinä paitsi sunnuntaina. Kuten muissakin paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, myös täällä on tasku- ja laukkuvarkaita.


Alueen Suuri basaari opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 146 majoitusliikettä kohteen Suuri basaari lähellä
Sultanhan Hotel - Special Class 94 €
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Cemberlitasin kylpylä ja Konstantinuksen pylväs sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Niles Hotel Istanbul - Special Class 85 €
  Niles Hotel Istanbul - Special Class

  Niles Hotel Istanbul - Special Class

  Ordu Caddesi Dibekli Cami Sokak No: 13, Beyazit, Istanbul, Istanbul
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Cemberlitasin kylpylä, Konstantinopolin hippodromi ja Suleimanin moskeija sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Yerebatan Sarayı ja Maustebasaari ovat myös 2 kilometrin päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Ottoman Hotel Imperial - Special Class 76 €
   Ottoman Hotel Imperial - Special Class

   Ottoman Hotel Imperial - Special Class

   Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Gülhanen puisto ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Gülhanen metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Fehmi Bey - Special Class 45 €
    Hotel Fehmi Bey - Special Class

    Hotel Fehmi Bey - Special Class

    Binbirdirek Mah. Ucler Sok. No.15, Sultanahmet, Istanbul
      
     0.0 kautta 5.0 Tähteä

     Yerebatan Sarayı, Hagia Sofia ja Sininen moskeija sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Topkapın palatsi sijaitsee 1,3 kilometrin päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Ambassador Hotel 96 €
     The Ambassador Hotel

     The Ambassador Hotel

     Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Yerebatan Sarayı, Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Hagia Sofia ja Cağaloğlu Hamamı -kylpylä ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Sura Hagia Sophia Hotel 109 €
      Sura Hagia Sophia Hotel

      Sura Hagia Sophia Hotel

      Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Saksalainen suihkulähde, Yerebatan Sarayı ja Cemberlitasin kylpylä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

       Best Western Plus The President Hotel 68 €
       Best Western Plus The President Hotel

       Best Western Plus The President Hotel

       Tiyatro Caddesi, No. 25, Beyazit, Istanbul, Istanbul
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Konstantinopolin hippodromi, Suleimanin moskeija ja Yerebatan Sarayı sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä Stripin varrella sijaitsevasta hotellista. Hagia Sofia ja Sininen moskeija ovat myös 2 kilometrin päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Grand Konak Hotel 29 €
        Grand Konak Hotel

        Grand Konak Hotel

        Tavanli Çesme Sk. 4, Istanbul, Istanbul
          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Suleimanin moskeija ja Suuri basaari sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Galata-torni ja Yerebatan Sarayı ovat myös 3 kilometrin päässä. Eminönün linja-autopysäkki on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki on 16 minuutin kävelymatkan päässä.