Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Suuri basaari (Kapalı Çarşı)

Tämän maailman suurimpiin ja vanhimpiin lukeutuvan katetun basaarin kujia reunustavat kojut ja kaupat, joissa myydään satoja tuhansia erilaisia käsin valmistettuja tuotteita.

Suuri basaari (Kapalı Çarşı) sijaitsee Bayezitin ja Nuruosmaniyen moskeijoiden välissä, ja se on pinta-alaltaan valtava. Astuttuasi basaarialueelle jostakin sen 21 portista voit helposti uskoa, että basaari on yksi maailman suurimmista. Silmänkantamattomiin jatkuvien kattojen alta löydät keraamisia laattoja, mausteita, saviastioita, messinkiesineitä, nahkaa, napatanssiasuja, piippuja ja tuhkakuppeja sekä paljon muuta hämmästyttävää ja kiinnostavaa.

Suuri basaari perustettiin 1400-luvun puolessavälissä, jolloin sulttaani Mehmet II määräsi rakennettavaksi kauppapaikan erityisesti tekstiilien myymistä varten. Nykyäänkin basaarin vanhimmassa rakennuksessa, Cevavirissa, voi nähdä vaikutteita ottomaaniajan arkkitehtuurista. Aluksi basaarin kullakin kujalla myytiin vain yhtä tiettyä tuotetta, mikä näkyy yhä nykyäänkin kujien nimissä. Tuotteiden myyntiä ei kuitenkaan enää ole rajattu pelkästään näin.

Tee ostoksia yli 60 katetun kujan yli 3 000 kojussa ja kaupassa tässä eksoottisessa ostosparatiisissa. Suuri basaari on värikäs labyrintti, johon on helppo eksyä. Varaa tässä kiehtovassa ja tungokseen asti suositussa basaarissa kiertämiseen riittävästi aikaa.

Osta persialainen matto tai pysähdy katselemaan matonkutomisesityksiä. Täällä tinkiminen on taiteenlaji, joten älä arkaile tarjota huomattavasti alempaa hintaa, jos uskot, että havittelemasi tuote on ylihinnoiteltu. Myyjät voivat olla hyvin sinnikäitä, joten tyhjin käsin kaupasta poistuminen vaatii päättäväisyyttä.

Vaikkei matkalaukussasi olisikaan ylimääräistä tilaa, tämä tyypillinen turkkilainen markkinapaikka on kokemisen arvoinen jo pelkästään tunnelmansa vuoksi. Ihastele vanhaa moskeijaa ja suihkulähdettä tai käy jossakin kolmikerroksisten rakennusten kahviloista tai ravintoloista. Haistele mausteita ja muita eksoottisia tuoksuja, ota kuvia kauniista turkkilaisista käsityötuotteista ja maistele turkkilaisia makeisia.

Suuri basaari sijaitsee vanhassakaupungissa Fatihin alueella. Parhaiten pääset sinne jalkaisin tai raitiovaunulla Beyazıtin pysäkiltä. Basaari on avoinna muina päivinä paitsi sunnuntaina. Kuten muissakin paikoissa, joissa on paljon ihmisiä, myös täällä on tasku- ja laukkuvarkaita.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 439 majoitusliikettä kohteen Suuri basaari lähellä
Doubletree By Hilton Istanbul Old Town 119 €
Doubletree By Hilton Istanbul Old Town

Doubletree By Hilton Istanbul Old Town

Ordu Cad. No 31, Beyazit, Istanbul, Istanbul
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Lalelin moskeija ja Beyazitin aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Suuri basaari ja Sultanahmetin aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Laleli-Üniversiten raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Aksarayn raitiovaunuasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Recital Hotel 100 €
  Recital Hotel

  Recital Hotel

  Binbirdirek Mah., Piyerloti Caddesi 21, Sultanahmet, Istanbul
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Cemberlitasin kylpylä ja Sokollu Mehmet Pashan moskeija sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Konstantinopolin hippodromi ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Golden Royal Cemberlitas 71 €
   Golden Royal Cemberlitas

   Golden Royal Cemberlitas

   binbirdirek mh.peykhane sk no 19, cemberlitas, Istanbul
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Turkkilainen ja islamilainen taidemuseo ja Suuri basaari sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Konstantinopolin hippodromi ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Aristocrat Hotel 39 €
    Aristocrat Hotel

    Aristocrat Hotel

    Cankurtaran Mah.Dalbasti Sok No:11, Sultanahmet Fatih, Istanbul, Istanbul
      
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Sininen moskeija ja Sultanahmetin aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Hagia Sofia ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 9 minuutin kävelymatkan päässä.

     Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class 119 €
     Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

     Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

     Alemdar Mh., Ticarethane Sk. No:13, Fatih, Istanbul, Istanbul
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Saksalainen suihkulähde, Hagia Sofia ja Sultanahmetin aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Suuri basaari ja Topkapın palatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki ja Gülhanen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Istanbul Grand Aparts
      Istanbul Grand Aparts

      Istanbul Grand Aparts

      Muhsine Hatun Mah. Turkyeri Cad. No 5, Beyazit, Istanbul
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Suuri basaari ja Beyazitin aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Beyazıtin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul 110 €
       CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul

       CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul

       Gümüssuyu Mah. Inönü Cad. No:8, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Atatürk-kulttuurikeskus ja Taksim-aukio ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä Stripin varrella sijaitsevasta hotellista. Dolmabahçen palatsi ja İstiklalin puistokatu ovat myös 2 kilometrin päässä. Taksimin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Findiklin linja-autopysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Lapis Inn Hotel Old City ( Ex.Ambassador Hotel) 84 €
        Lapis Inn Hotel Old City ( Ex.Ambassador Hotel)

        Lapis Inn Hotel Old City ( Ex.Ambassador Hotel)

        Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         Saksalainen suihkulähde, Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Suuri basaari ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.