Ota suunnaksesi romanttinen Vanhakaupunki ja koe sen historialliset kohteet, museot sekä muistomerkit.

Unescon maailmanperintöluetteloon päässyt Tallinnan vanhakaupunki on täynnä keskiaikaisia nähtävyyksiä, jotka ovat sijoittuneet viehättäville aukioille ja mukulakivikatujen varsille. Suuri osa tästä alueesta on peräisin 1200-luvulta, jolloin Tallinnasta kasvoi merkittävä kaupankäynnin keskus. Ihastele vanhankaupungin hyvin säilyneitä arkkitehtuurisia aarteita.

Vanhakaupunki jakautuu alakaupunkiin ja yläkaupunkiin eli Toompean mäkeen. Toompea oli alun perin Viron hallinnollinen keskus. Tutustu Tallinnan historiaan vierailemalla vanhankaupungin lukuisissa museoissa, kuten Tallinnan kaupunginmuseossa, Viron käyttötaide- ja designmuseossa ja Viron terveydenhoitomuseossa. Tallinnalla on takanaan kiehtova historia, johon kuuluu Hansaliiton aikaisia kauppiaskiltoja ja feodaaliherroja.

Ihastele maisemaa alakaupunkiin, josta kohoaa useita terävähuippuisia kirkontorneja. Kulje pitkin alueen mukulakivikatuja muiden jalankulkijoiden seassa. Ihaile aikoinaan eliitille kuuluneita keskiaikaisia taloja. Alakaupungin kohokohtiin kuuluu goottilaistyylinen Tallinnan raatihuone, joka sijaitsee samannimisellä aukiolla.

Raatihuoneesta koilliseen sijaitsee ihastuttava mukulakivinen Katariinankuja, joka kulkee paikalla sijainneen samannimisen kirkon raunioiden viertä pitkin. Pidä taukoa nähtävyyksien kiertelystä istahtamalla jonkin kujan varrella olevan kahvilan ulkopöytään tai kiertelemällä käsitöitä myyviä matkamuistokauppoja. Tutustu kujan itäisessä päädyssä olevien käsityöpajojen villatuotteisiin.

Aina avoinna oleva vanhakaupunki on ilmainen. Huomaathan kuitenkin, että jokaisella kaupalla ja ravintolalla on omat aukioloaikansa.

113 hehtaarin kokoinen vanhakaupunki on Tallinnan ydin, jonka ympärille muu kaupunki on kasvanut. Vanhankaupungin eteläsivulla on useita raitiovaunu- ja bussipysäkkejä. Aivan vanhankaupungin ulkopuolelta löytyy useita nähtävyyksiä, kuten Tammsaaren puisto, Olevisten kirkko ja Postimaja.

Tunnettu seuraavista:

Shoppailu, Romanttinen ja Historiallinen rakennus

Tarkastele karttaa

Huippuhotellit kohteessa Vanhakaupunki

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Kuva majoitusliikkeestä Meriton Old Town Garden Hotel
Meriton Old Town Garden Hotel
3.5 out of 5
Lai 24/Pikk 29, Tallinna
55 € / yö
1. syysk.–2. syysk.
3.9/5Erittäin hyvä! (1,254 arvostelua)

"Todella hyvä sijainti ja siistit huoneet. Ilmastointi puuttui."…"

Arvosteltu 31.7.2019

Meriton Old Town Garden Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Three Crowns Residents
Three Crowns Residents
3 out of 5
Vene 8, Tallinna
61 € / yö
1. syysk.–2. syysk.
3.4/5Hyvä! (578 arvostelua)

"Mahtavaa sijainti. Hyvää henkilökunta, hieno ravintola ja tunnelma. Huono että viemäri haisee huoneen vessassa."…"

Arvosteltu 9.8.2019

Three Crowns Residents
Kuva majoitusliikkeestä Baltic Hotel Vana Wiru
Baltic Hotel Vana Wiru
4 out of 5
11 Viru Street, Tallinna
81 € / yö
13. syysk.–14. syysk.
3.9/5Hyvä! (994 arvostelua)

"Sijainti hyvä. Autolla ajo hotellille hieman haastavaa vanhan kaupungin kapeita katuja ajaessa turistien joukossa. Huoneessa ei ollut ilmastointia."…"

Arvosteltu 30.7.2019

Baltic Hotel Vana Wiru
Kuva majoitusliikkeestä Olevi Residence
Olevi Residence
3 out of 5
Olevimägi 4, Tallinna
65 € / yö
1. syysk.–2. syysk.
3.4/5Hyvä! (376 arvostelua)

"Ikkunaton huone hieman häiritsi, mutta vanhassa kaupungissa näin kai useassa paikassa. Kaikki toimi ok, aamiainen hyvä."…"

Arvosteltu 2.6.2019

Olevi Residence
Kuva majoitusliikkeestä Merchants House Hotel
Merchants House Hotel
4 out of 5
Dunkri 4/6, Tallinna
104 € / yö
12. syysk.–13. syysk.
4.2/5Erinomainen! (1,025 arvostelua)

"Ystävällinen palvelu! Saimme huoneen etuajassa, koska se oli jo valmis. Aamiaisella nuori mies esitteli meille tilat ja sen, mistä löytäisimme kaiken tarvittavan. Aamulla sain espresson, bravo! Huone oli ihnanan tilava, kauniisti remontoitu ikivanhaan taloon. Ilma huoneessa oli hyvä hengittää, ei ..."…"

Arvosteltu 5.8.2019

Merchants House Hotel
Kuva majoitusliikkeestä Kalev Spa Hotel & Waterpark
Kalev Spa Hotel & Waterpark
4 out of 5
Aia 18, Tallinna
77 € / yö
1. syysk.–2. syysk.
3.8/5Hyvä! (544 arvostelua)

"Hotellissa oli viihtyisää, hieno kylpylä ja hyvä aamupala. Mutta illalla hotellin ravintolassa oli vähän ruokavaihtoehtoja."…"

Arvosteltu 20.6.2019

Kalev Spa Hotel & Waterpark

Muut kaupunginosat kohteessa Tallinna

Kesklinn
Kuva majoitusliikkeestä Kesklinn

Kesklinn

Historiallinen rakennus, Monumentti, Museo

Kesklinn tunnetaan näköaloista vedelle päin, ja kaupungissa ollessasi Pyhän Nikolauksen kirkko ja Raatihuoneentori ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita.

Pirita
Kuva majoitusliikkeestä Pirita

Pirita

Lapsiystävällinen, Ranta, Urheilu

Pirita tunnetaan rannoista ja kylpylöistä. Kannattaa myös tutustua alueen nähtävyyksiin, joihin kuuluu Tallinnan televisiotorni ja Tallinnan kasvitieteellinen puutarha.

Kadriorg
Kuva majoitusliikkeestä Kadriorg

Kadriorg

Shoppailu, Pilvenpiirtäjä, Lapsiystävällinen

Kadriorg tunnetaan erityisesti ravintoloista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Kumun taidemuseo ja Kadriorgin taidemuseo.

Kalamaja
Kuva majoitusliikkeestä Kalamaja

Kalamaja

Romanttinen, Shoppailu, Lapsiystävällinen

Ostosmahdollisuuksista, historiallisista kohteista ja ravintoloista tunnettu Kalamaja tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Lentosatama ja Telliskivi Loomelinnak, joihin kannattaa tutustua alueella ollessasi.

Haabersti
Kuva majoitusliikkeestä Haabersti

Haabersti

Lapsiystävällinen, Pilvenpiirtäjä, Shoppailu

Ostosmahdollisuuksista, ravintoloista ja merinäköaloista tunnettu Haabersti tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Viron ulkoilmamuseo ja Tallinnan eläintarha.

Põhja-Tallinn
Kuva majoitusliikkeestä Põhja-Tallinn

Põhja-Tallinn

Historiallinen rakennus, Pilvenpiirtäjä, Romanttinen

Põhja-Tallinn tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja Lentosatama sekä Telliskivi Loomelinnak ovat näkemisen arvoisia täällä vieraillessasi.