Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Topkapin palatsi

Vuosisatojen ajan ottomaanisulttaanien virallisena asuntona toiminut palatsi on nyt avoinna yleisölle, joka pääsee ihastelemaan sen sisältämiä pyhiä muistoesineitä.

Topkapin palatsi on yksi parhaiten säilyneistä ottomaanien ajan palatseista, ja se sijaitsee paikassa, josta Istanbul alkoi kasvaa. Käynti palatsissa on mainio katsaus tämän turkkilaisen kaupungin ottomaanien aikaiseen historiaan. 1400-luvulla rakennettu Topkapin palatsi muunnettiin museoksi vuonna 1924 Turkin tasavallan perustajan Atatürkin ollessa vallassa.

Palatsi on loistava kohde historian ystäville, mutta monet tulevat sinne pelkkien maisemien vuoksi. Palatsista avautuvat upeat näkymät Istanbulin Kultaisen sarven luonnonsatamaan, Bosporinlahdelle ja Marmaranmerelle.

Palatsin rakennukset sijaitsevat 70 hektaarin kokoisella maa-alueella, ja niitä ympäröi yli viiden kilometrin pituinen muuri. Voit ihastella massiivisia portteja, puiden reunustamia sisäpihoja ja klassisia turkkilaisia rakennuksia, joissa ottomaanisulttaanit seuraajineen aikanaan asuivat. Palatsi kasvoi ja muuttui sulttaanien vaihtuessa, ja jokainen heistä jätti paikkaan oman jälkensä.

Käy palatsin yksityisissä tiloissa sijainneessa haaremissa, jossa sulttaanin perhe ja sitä palvelleet jalkavaimot ja eunukit asuivat. Haaremi oli perinteisesti suljettu ulkopuolisilta, joten siitä syntyi ja levisi myyttejä ja tarinoita nopeaan tahtiin. Nykyään vain osa haaremista on avoinna yleisölle, mutta voit silti nähdä sulttaanin äidin 40-huoneisen asuintilan, suuret kylpyhuoneet sekä kupolikattoisen salin, jossa sulttaani vietti vapaa-aikaansa.

Vielä satoja vuosia myöhemminkin paikka häikäisee loistollaan. Sisäpihoilla voit nähdä useita turkkilaisen taiteen ja arkkitehtuurin helmiä. Keittiöissä on esillä kiinalaisten ja japanilaisten posliinien kokoelma, jossa on yhteensä on noin 12 000 osaa.

Uloimmalta sisäpihalta voit ihastella ortodoksista Hagia Irene -kirkkoa, jossa järjestetään nykyään konsertteja. Se on myös museo, mutta siellä vierailemiseen vaaditaan erityislupa.

Istanbulin vanhassakaupungissa sijaitsevassa Topkapin palatsissa ei ole omia opaspalveluja, mutta lipunmyyntipisteiden edessä on yleensä useita yksityisiä oppaita, joilta voit ostaa palveluja. Palatsi on avoinna muina päivinä paitsi tiistaina.


Alueen Topkapın palatsi opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 179 majoitusliikettä kohteen Topkapın palatsi lähellä
Sultanhan Hotel - Special Class 92 €
Sultanhan Hotel - Special Class

Sultanhan Hotel - Special Class

Piyer Loti Cad No:7, Istanbul, Istanbul
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Cemberlitasin kylpylä ja Konstantinuksen pylväs sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sultanahmetin aukio ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class 76 €
  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Ottoman Hotel Imperial - Special Class

  Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Gülhanen puisto ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Gülhanen metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   The Ambassador Hotel 70 €
   The Ambassador Hotel

   The Ambassador Hotel

   Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul, Istanbul
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Yerebatan Sarayı, Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Hagia Sofia ja Cağaloğlu Hamamı -kylpylä ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Fehmi Bey - Special Class 51 €
    Hotel Fehmi Bey - Special Class

    Hotel Fehmi Bey - Special Class

    Binbirdirek Mah. Ucler Sok. No.15, Sultanahmet, Istanbul
      
     0.0 kautta 5.0 Tähteä

     Yerebatan Sarayı, Hagia Sofia ja Sininen moskeija sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Topkapın palatsi sijaitsee 1,3 kilometrin päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Sura Hagia Sophia Hotel 120 €
     Sura Hagia Sophia Hotel

     Sura Hagia Sophia Hotel

     Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Ticarethane Sk. No 10 Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Saksalainen suihkulähde, Yerebatan Sarayı ja Cemberlitasin kylpylä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 4 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hotel Sultania- Boutique Class 108 €
      Hotel Sultania- Boutique Class

      Hotel Sultania- Boutique Class

      Ebusuud Caddesi Mehmet Murat Sok. No 4, Sirkeci, Istanbul, Istanbul
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Hagia Sofia, Eminönün laituri ja Topkapın palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Maustebasaari ja Sininen moskeija ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Gülhanen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Sirkecin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       Senatus Hotel - Special Class 54 €
       Senatus Hotel - Special Class

       Senatus Hotel - Special Class

       Akbiyik Caddesi No: 40, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Arastan bazaari, Yerebatan Sarayı ja Topkapın palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sininen moskeija ja Istanbulin arkeologinen museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Istanbul Cankurtaranin asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Novotel Istanbul Bosphorus 89 €
        Novotel Istanbul Bosphorus

        Novotel Istanbul Bosphorus

        Kemankes Caddesi No: 57-59, Karaköy - Beyoglu, Istanbul
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Galata-torni, Istanbulin nykytaiteen museo ja Maustebasaari sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Suleimanin moskeija sijaitsee 2,1 kilometrin päässä. Tophanen raitiovaunupysäkki on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Karaköyn linja-autopysäkki on 7 minuutin kävelymatkan päässä.