Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Topkapin palatsi

Vuosisatojen ajan ottomaanisulttaanien virallisena asuntona toiminut palatsi on nyt avoinna yleisölle, joka pääsee ihastelemaan sen sisältämiä pyhiä muistoesineitä.

Topkapin palatsi on yksi parhaiten säilyneistä ottomaanien ajan palatseista, ja se sijaitsee paikassa, josta Istanbul alkoi kasvaa. Käynti palatsissa on mainio katsaus tämän turkkilaisen kaupungin ottomaanien aikaiseen historiaan. 1400-luvulla rakennettu Topkapin palatsi muunnettiin museoksi vuonna 1924 Turkin tasavallan perustajan Atatürkin ollessa vallassa.

Palatsi on loistava kohde historian ystäville, mutta monet tulevat sinne pelkkien maisemien vuoksi. Palatsista avautuvat upeat näkymät Istanbulin Kultaisen sarven luonnonsatamaan, Bosporinlahdelle ja Marmaranmerelle.

Palatsin rakennukset sijaitsevat 70 hektaarin kokoisella maa-alueella, ja niitä ympäröi yli viiden kilometrin pituinen muuri. Voit ihastella massiivisia portteja, puiden reunustamia sisäpihoja ja klassisia turkkilaisia rakennuksia, joissa ottomaanisulttaanit seuraajineen aikanaan asuivat. Palatsi kasvoi ja muuttui sulttaanien vaihtuessa, ja jokainen heistä jätti paikkaan oman jälkensä.

Käy palatsin yksityisissä tiloissa sijainneessa haaremissa, jossa sulttaanin perhe ja sitä palvelleet jalkavaimot ja eunukit asuivat. Haaremi oli perinteisesti suljettu ulkopuolisilta, joten siitä syntyi ja levisi myyttejä ja tarinoita nopeaan tahtiin. Nykyään vain osa haaremista on avoinna yleisölle, mutta voit silti nähdä sulttaanin äidin 40-huoneisen asuintilan, suuret kylpyhuoneet sekä kupolikattoisen salin, jossa sulttaani vietti vapaa-aikaansa.

Vielä satoja vuosia myöhemminkin paikka häikäisee loistollaan. Sisäpihoilla voit nähdä useita turkkilaisen taiteen ja arkkitehtuurin helmiä. Keittiöissä on esillä kiinalaisten ja japanilaisten posliinien kokoelma, jossa on yhteensä on noin 12 000 osaa.

Uloimmalta sisäpihalta voit ihastella ortodoksista Hagia Irene -kirkkoa, jossa järjestetään nykyään konsertteja. Se on myös museo, mutta siellä vierailemiseen vaaditaan erityislupa.

Istanbulin vanhassakaupungissa sijaitsevassa Topkapin palatsissa ei ole omia opaspalveluja, mutta lipunmyyntipisteiden edessä on yleensä useita yksityisiä oppaita, joilta voit ostaa palveluja. Palatsi on avoinna muina päivinä paitsi tiistaina.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 471 majoitusliikettä kohteen Topkapın palatsi lähellä
Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class 119 €
Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Sura Design Hotel and Suites - Boutique Class

Alemdar Mh., Ticarethane Sk. No:13, Fatih, Istanbul, Istanbul
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Saksalainen suihkulähde, Hagia Sofia ja Sultanahmetin aukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Suuri basaari ja Topkapın palatsi ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki ja Gülhanen metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul 99 €
  CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul

  CVK Park Bosphorus Hotel Istanbul

  Gümüssuyu Mah. Inönü Cad. No:8, Istanbul, Istanbul
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Atatürk-kulttuurikeskus ja Taksim-aukio ovat 5 minuutin päässä tästä perheystävällisestä Stripin varrella sijaitsevasta hotellista. Dolmabahçen palatsi ja İstiklalin puistokatu ovat myös 2 kilometrin päässä. Taksimin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Findiklin linja-autopysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Boss Hotel Sultanahmet 27 €
   Boss Hotel Sultanahmet

   Boss Hotel Sultanahmet

   Sururi Quarter, Turkocagi Street, No: 15, Cagaloglu, Fatih, Istanbul, Istanbul
     
    0.0 kautta 5.0 Tähteä

    Suuri basaari, Hagia Sofia ja Sultanahmetin aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Yerebatan Sarayı ja Maustebasaari ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Perula 74 €
    Hotel Perula

    Hotel Perula

    Binbirdirek mah. Peykhane Sok. no:45, Sultanahmet, Istanbul, Istanbul
      
     0.0 kautta 5.0 Tähteä

     Turkkilainen ja islamilainen taidemuseo, Serpentiinipylväs ja Sokollu Mehmet Pashan moskeija sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä Stripin varrella sijaitsevasta hotellista. Konstantinopolin hippodromi ja Hagia Sofia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Yasmak Sultan 107 €
     Hotel Yasmak Sultan

     Hotel Yasmak Sultan

     Ebusuud Cad. 12, Istanbul
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Hagia Sofia, Topkapın palatsi ja Eminönün laituri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Suuri basaari ja Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre (ostoskeskus) ovat myös 10 kilometrin päässä. Gülhanen metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Sirkecin raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      Ishak Pasa Hotel 75 €
      Ishak Pasa Hotel

      Ishak Pasa Hotel

      Cankurtaran Mahallesi, ishak pasa caddesi no 3 Fatih, Istanbul
        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Topkapın palatsi ja Gülhanen puisto sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Hagia Sofia ja Sultanahmetin aukio ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Gülhanen metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Istanbul Cankurtaranin asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Aristocrat Hotel 39 €
       Aristocrat Hotel

       Aristocrat Hotel

       Cankurtaran Mah.Dalbasti Sok No:11, Sultanahmet Fatih, Istanbul, Istanbul
         
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Sininen moskeija ja Sultanahmetin aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Hagia Sofia ja Konstantinopolin hippodromi ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Sultanahmetin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Çemberlitaşin raitiovaunupysäkki 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        Ottoman Hotel Imperial - Special Class
        Ottoman Hotel Imperial - Special Class

        Ottoman Hotel Imperial - Special Class

        Caferiye Sok. No. 6/1, Sultanhmet, Istanbul, Istanbul
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Yerebatan Sarayı ja Hagia Sofia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Sultanahmetin aukio ja Gülhanen puisto ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Gülhanen metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sultanahmetin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.