Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Unkarin valtionooppera (Magyar Állami Operaház)

Nauti baletista tai oopperasta, tai keskity ihailemaan tämän 1900-lukua edeltävän uusrenessanssia edustavan arkkitehtuurin mestariteoksen koristeellisia muotoja.

Unkarin 300-vuotinen erittäin vahva oopperaperinne sai vahvan sysäyksen eteenpäin, kun Budapestiin avattiin vuonna 1884 Unkarin valtionooppera (Magyar Állami Operaház). Rakennuksen suunnittelija Mikós Ybl otti työhönsä vaikutteita Wienin oopperatalosta. Siinä toimivat Unkarin kansallisooppera ja kansallisbaletti. Oopperan akustiikkaa kehutaan yhdeksi Euroopan parhaimmista, lähes Milanon La Scalan ja Pariisin Palais Garnierin veroiseksi.

Ihaile tämän uusrenessanssia edustavan rakennuksen sisä- ja ulkopuolen koristeellisuutta. Teatterin ulkopuolella seisovat tunnettujen unkarilaissäveltäjien Franz Lisztin ja kansallishymnin säveltäneen Ferenc Erkelin patsaat. Erkel perusti Budapestin filharmonisen orkesterin ja oli oopperatalon ensimmäinen johtaja.

Sisällä näet Unkarilaisten taiteilijoiden Bertalan Székelyn, Mór Thanin ja Alajos Stróblin maalauksia. Ylhäällä huomaat 1261-paikkaisen auditorion sekä sen ylle ripustetun kauniin, 3050 kiloa painavan kattokruunun. Se valaisee Károly Lotzin holvattuun kattoon maalaaman, kreikkalaisia jumalia Olympos-vuorella esittävän freskon. Auditorioon vievät leveät kiviportaat on päällystetty punaisella matolla. Runsas sisustustyyli jatkuu uhkeilla punaisilla istuimilla, joita ympäröivät monitasoiset aitiot kiiltävät kuin kullattuina. Useimpina päivinä opastettuja kierroksia on saatavilla englanniksi, ranskaksi, saksaksi, unkariksi, italiaksi ja espanjaksi.

Oopperatalon vetonauloja ovat kuitenkin sen esitykset. Monet maailman parhaista oopperalaulajista, kuten Renée Fleming, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Cura ja Juan Diego Flórez ovat esiintyneet täällä. Ooppera- ja balettikausi kestää syyskuusta kesäkuuhun ja pitää sisällään niin klassikoita kuin satunnaisia ensi-iltojakin. Varaa lippusi etukäteen, jos mielit nähdä erinomaista oopperaa tai balettia tällä erityislaatuisella areenalla.

Unkarin valtionooppera sijaitsee Andrássy útilla lähellä Tonavan rantaa. Saavu paikalle bussilla tai Sankareiden aukiolta kävellen.


Alueen Unkarin valtion oopperatalo opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 796 majoitusliikettä kohteen Unkarin valtion oopperatalo lähellä
Cortile Budapest Hotel 96 €
Cortile Budapest Hotel

Cortile Budapest Hotel

Dessewffy utca 14., Budapest
   
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  Budapestin operettiteatteri ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema ja Operan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Bliss Hotel And Wellness 44 €
  Bliss Hotel And Wellness

  Bliss Hotel And Wellness

  Ó utca 43-49, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Oktogon, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Operan metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Corinthia Budapest 178 €
   Corinthia Budapest

   Corinthia Budapest

   Erzsebet krt 43-49, Budapest
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Sankareiden aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Danubius Hotel Astoria City Center 86 €
    Danubius Hotel Astoria City Center

    Danubius Hotel Astoria City Center

    Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Paloma ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Váci utca ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

     Iberostar Grand Budapest 139 €
     Iberostar Grand Budapest

     Iberostar Grand Budapest

     Oktober 6. utca 26, Budapest
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Vapaudenaukio ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Loft Astoria 65 €
      Loft Astoria

      Loft Astoria

      Múzeum körút 1/b, Budapest
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Paloma, Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Váci utca ja Suuri kauppahalli ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Danubius Hotel Gellert 70 €
       Danubius Hotel Gellert

       Danubius Hotel Gellert

       Szent Gellert ter 2, Budapest
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Gellértin kylpylä ja Elisabetin silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suuri kauppahalli ja Váci utca ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Szent Gellért térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fővám térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Memories Budapest 45 €
        Hotel Memories Budapest

        Hotel Memories Budapest

        Wesselényi u. 4., Budapest
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.