Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Unkarin valtionooppera (Magyar Állami Operaház)

Nauti baletista tai oopperasta, tai keskity ihailemaan tämän 1900-lukua edeltävän uusrenessanssia edustavan arkkitehtuurin mestariteoksen koristeellisia muotoja.

Unkarin 300-vuotinen erittäin vahva oopperaperinne sai vahvan sysäyksen eteenpäin, kun Budapestiin avattiin vuonna 1884 Unkarin valtionooppera (Magyar Állami Operaház). Rakennuksen suunnittelija Mikós Ybl otti työhönsä vaikutteita Wienin oopperatalosta. Siinä toimivat Unkarin kansallisooppera ja kansallisbaletti. Oopperan akustiikkaa kehutaan yhdeksi Euroopan parhaimmista, lähes Milanon La Scalan ja Pariisin Palais Garnierin veroiseksi.

Ihaile tämän uusrenessanssia edustavan rakennuksen sisä- ja ulkopuolen koristeellisuutta. Teatterin ulkopuolella seisovat tunnettujen unkarilaissäveltäjien Franz Lisztin ja kansallishymnin säveltäneen Ferenc Erkelin patsaat. Erkel perusti Budapestin filharmonisen orkesterin ja oli oopperatalon ensimmäinen johtaja.

Sisällä näet Unkarilaisten taiteilijoiden Bertalan Székelyn, Mór Thanin ja Alajos Stróblin maalauksia. Ylhäällä huomaat 1261-paikkaisen auditorion sekä sen ylle ripustetun kauniin, 3050 kiloa painavan kattokruunun. Se valaisee Károly Lotzin holvattuun kattoon maalaaman, kreikkalaisia jumalia Olympos-vuorella esittävän freskon. Auditorioon vievät leveät kiviportaat on päällystetty punaisella matolla. Runsas sisustustyyli jatkuu uhkeilla punaisilla istuimilla, joita ympäröivät monitasoiset aitiot kiiltävät kuin kullattuina. Useimpina päivinä opastettuja kierroksia on saatavilla englanniksi, ranskaksi, saksaksi, unkariksi, italiaksi ja espanjaksi.

Oopperatalon vetonauloja ovat kuitenkin sen esitykset. Monet maailman parhaista oopperalaulajista, kuten Renée Fleming, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Cura ja Juan Diego Flórez ovat esiintyneet täällä. Ooppera- ja balettikausi kestää syyskuusta kesäkuuhun ja pitää sisällään niin klassikoita kuin satunnaisia ensi-iltojakin. Varaa lippusi etukäteen, jos mielit nähdä erinomaista oopperaa tai balettia tällä erityislaatuisella areenalla.

Unkarin valtionooppera sijaitsee Andrássy útilla lähellä Tonavan rantaa. Saavu paikalle bussilla tai Sankareiden aukiolta kävellen.


Alueen Unkarin valtion oopperatalo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 520 majoitusliikettä kohteen Unkarin valtion oopperatalo lähellä
Corinthia Budapest 156 €
Corinthia Budapest

Corinthia Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Danubius Hotel Astoria City Center 73 €
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

   Continental Hotel Budapest 103 €
   Continental Hotel Budapest

   Continental Hotel Budapest

   Dohany Utca 42-44, Budapest
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest 161 €
    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Erzsébet Tér 7-8, Budapest
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Dohány-kadun synagoga ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Moments Budapest 125 €
     Hotel Moments Budapest

     Hotel Moments Budapest

     Andrássy út 8., Budapest
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Andrássy út, Unkarin valtion oopperatalo ja Gozsdun sisäpiha sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Dohány-kadun synagoga ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema ja Operan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Hilton Garden Inn Budapest City Centre 82 €
      Hilton Garden Inn Budapest City Centre

      Hilton Garden Inn Budapest City Centre

      Lazar Utca 11-13, Budapest
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Terrorin talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Operan metroasema ja Arany János utcan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Prestige Hotel Budapest 125 €
       Prestige Hotel Budapest

       Prestige Hotel Budapest

       Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        K+K Hotel Opera Budapest 69 €
        K+K Hotel Opera Budapest

        K+K Hotel Opera Budapest

        Revay Utca 24, Budapest
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Unkarin valtion oopperatalo, Pyhän Tapanin kirkko ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Dohány-kadun synagoga ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Operan metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.