Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Unkarin valtionooppera (Magyar Állami Operaház)

Nauti baletista tai oopperasta, tai keskity ihailemaan tämän 1900-lukua edeltävän uusrenessanssia edustavan arkkitehtuurin mestariteoksen koristeellisia muotoja.

Unkarin 300-vuotinen erittäin vahva oopperaperinne sai vahvan sysäyksen eteenpäin, kun Budapestiin avattiin vuonna 1884 Unkarin valtionooppera (Magyar Állami Operaház). Rakennuksen suunnittelija Mikós Ybl otti työhönsä vaikutteita Wienin oopperatalosta. Siinä toimivat Unkarin kansallisooppera ja kansallisbaletti. Oopperan akustiikkaa kehutaan yhdeksi Euroopan parhaimmista, lähes Milanon La Scalan ja Pariisin Palais Garnierin veroiseksi.

Ihaile tämän uusrenessanssia edustavan rakennuksen sisä- ja ulkopuolen koristeellisuutta. Teatterin ulkopuolella seisovat tunnettujen unkarilaissäveltäjien Franz Lisztin ja kansallishymnin säveltäneen Ferenc Erkelin patsaat. Erkel perusti Budapestin filharmonisen orkesterin ja oli oopperatalon ensimmäinen johtaja.

Sisällä näet Unkarilaisten taiteilijoiden Bertalan Székelyn, Mór Thanin ja Alajos Stróblin maalauksia. Ylhäällä huomaat 1261-paikkaisen auditorion sekä sen ylle ripustetun kauniin, 3050 kiloa painavan kattokruunun. Se valaisee Károly Lotzin holvattuun kattoon maalaaman, kreikkalaisia jumalia Olympos-vuorella esittävän freskon. Auditorioon vievät leveät kiviportaat on päällystetty punaisella matolla. Runsas sisustustyyli jatkuu uhkeilla punaisilla istuimilla, joita ympäröivät monitasoiset aitiot kiiltävät kuin kullattuina. Useimpina päivinä opastettuja kierroksia on saatavilla englanniksi, ranskaksi, saksaksi, unkariksi, italiaksi ja espanjaksi.

Oopperatalon vetonauloja ovat kuitenkin sen esitykset. Monet maailman parhaista oopperalaulajista, kuten Renée Fleming, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, José Cura ja Juan Diego Flórez ovat esiintyneet täällä. Ooppera- ja balettikausi kestää syyskuusta kesäkuuhun ja pitää sisällään niin klassikoita kuin satunnaisia ensi-iltojakin. Varaa lippusi etukäteen, jos mielit nähdä erinomaista oopperaa tai balettia tällä erityislaatuisella areenalla.

Unkarin valtionooppera sijaitsee Andrássy útilla lähellä Tonavan rantaa. Saavu paikalle bussilla tai Sankareiden aukiolta kävellen.


Alueen Unkarin valtion oopperatalo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 642 majoitusliikettä kohteen Unkarin valtion oopperatalo lähellä
Eurostars Danube Budapest
Eurostars Danube Budapest

Eurostars Danube Budapest

Asboth 9, Budapest
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Parlamenttirakennus ja Budan linna ovat myös 3 kilometrin päässä. Deák Ferenc térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Corinthia Budapest 225 €
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Sankareiden aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   Prestige Hotel Budapest
   Prestige Hotel Budapest

   Prestige Hotel Budapest

   Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Iberostar Grand Budapest
    Iberostar Grand Budapest

    Iberostar Grand Budapest

    Oktober 6. utca 26, Budapest
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Ronald Reaganin patsas ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     Eurostars Budapest Center
     Eurostars Budapest Center

     Eurostars Budapest Center

     Utca Kossuth Lajos 7-9, Budapest
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Dohány-kadun synagoga, Unkarin kansallismuseo ja Váci utca sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Suuri kauppahalli ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema ja Ferenciek teren metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Danubius Hotel Astoria City Center
      Danubius Hotel Astoria City Center

      Danubius Hotel Astoria City Center

      Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

       Novotel Budapest Centrum 117 €
       Novotel Budapest Centrum

       Novotel Budapest Centrum

       Rákóczi út 43-45, Budapest
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko ovat myös 2 kilometrin päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Rákóczi térin metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Four Seasons Gresham Palace 518 €
        Four Seasons Gresham Palace

        Four Seasons Gresham Palace

        Széchenyi István tér 5-6, Budapest
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.