Pääosion alkuosa
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára)

Tätä rakennusta, jossa sijaitsee Euroopan suurin maatalousmuseo, kutsutaan kauniin julkisivunsa vuoksi linnaksi. Vallihaudan sijasta sen edustalla on luistinrata.

Toisin kuin muut linnat, jotka on rakennettu kuninkaallisia varten, Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára) sopisi paremmin talonpojille, sillä siellä toimii maatalousmuseo. Kuten monet muutkin Budapestin merkittävät rakennukset, linna rakennettiin Unkarin tuhatvuotisjuhlia varten vuonna 1896. Huomaa rakennusten vaikuttava ulkomuoto lammen vastarannalta, ja ymmärrät mistä linna sai nimensä.

Rakennuskokonaisuus on vaikuttava myös sisäpuolelta marmorisine portaikkoineen, kaiverrettuine pylväineen, kristallikattokruunuineen sekä värilasi-ikkunoineen.

Euroopan suurimmasta maatalousmuseosta löydät lukuisia mielenkiintoisia näyttelyitä. Unkarin maatalouden historia vuoteen 1945 asti sisältää tietoa agraarisista menetelmistä ja työkaluista aina neoliittisistä ajoista nykypäivään saakka ja tarjoaa lapsille vuorovaikutteisia aktiviteetteja. Muut näyttelyt esittelevät Unkarin kotieläinten, metsästyksen ja kalastuksen kehitystä sekä soveltavia esimerkkejä aloista.

Yksi näyttelyistä on keskittynyt viininviljelyyn ja valmistukseen. 1800-luvun lopulle saakka viini oli pääelinkeino lähes kolmannekselle Unkarin väestöstä. Luonnonsuojelunäyttely kertoo Unkarin toimista kasvi- ja eläinlajien suojelemiseksi vuodesta 1939 alkaen. Kasvien kuningaskunta kertoo eri kasvilajien historiallisesta merkityksestä ja käyttötarkoituksista nykypäivään saakka.

Maatalousmuseon lisäksi linnan näyttelyt esittelevät 40 muuta kokoelmaa, jotka vaihtelevat postimerkeistä muun muassa höyryveturin ja viikatemiehen pienoismalleihin.

Vajdahunyadin linna sijaitsee Széchenyin saarella Kaupunginpuistossa (Városliget). Kesällä voit vuokrata soutuveneen tekojärvellä. Talvella paikalla on valtava luistinrata. Vuokraa luistimet ja liu'u pitkin jäätä satulinnan edustalla, jonka jälkeen voit nauttia glögiä ja pientä purtavaa.

Pääset linnalle saapumalla julkisilla kulkuvälineillä Sankarien aukiolle. Aukiolta kävelet linnalle 5–10 minuuttia.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 762 majoitusliikettä kohteen Vajdahunyadin linna lähellä
Continental Hotel Budapest
Continental Hotel Budapest

Continental Hotel Budapest

Dohany Utca 42-44, Budapest
   
  4.5 kautta 5.0 Tähteä

  Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Parlament
  Hotel Parlament

  Hotel Parlament

  Kalman Imre u. 19, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Batthyány’in muistomerkki ja Vapaudenaukio sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Nyugati pályaudvarin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Arany János utcan metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Corinthia Budapest 250 €
   Corinthia Budapest

   Corinthia Budapest

   Erzsebet krt 43-49, Budapest
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Sankareiden aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Danubius Hotel Helia 76 €
    Danubius Hotel Helia

    Danubius Hotel Helia

    Karpat u. 62-64, Budapest
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Parlamenttirakennus, Sankareiden aukio jaPyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Kalastajalinnake ja Matiaksen kirkko ovat myös 5 kilometrin päässä. Dózsa György útin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lehel térin metroasema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

     Mirage Medic Hotel 82 €
     Mirage Medic Hotel

     Mirage Medic Hotel

     Dózsa György út 88, Budapest
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Sankareiden aukio, Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Parlamenttirakennus ja Széchenyin ketjusilta ovat myös 5 kilometrin päässä. Hősök teren metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Bajza utcan metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      Adina Apartment Hotel Budapest 89 €
      Adina Apartment Hotel Budapest

      Adina Apartment Hotel Budapest

      Hegedus Gyula Street 52-54, Budapest
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       WestEnd City Center ja Parlamenttirakennus sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta huoneistohotellista. Sankareiden aukio ja Budapestin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha ovat myös 3 kilometrin päässä. Lehel térin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Dózsa György útin metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

       Live Kuten Kuningas Budapestissa - 260m2 Parvi Terassilla ja Upeat Näkymät
       Live Kuten Kuningas Budapestissa - 260m2 Parvi Terassilla ja Upeat Näkymät

       Live Kuten Kuningas Budapestissa - 260m2 Parvi Terassilla ja Upeat Näkymät

       Dózsa György út, Budapest, Pest County
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kuvataidemuseo ja Sankareiden aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä historiallisesta huoneistohotellista. Széchenyin kylpylä ja Terrorin talo ovat myös 2 kilometrin päässä. Hősök teren metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Zéchenyi fürdőn metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        Baroque Hostel 30 €
        Baroque Hostel

        Baroque Hostel

        Dózsa György út 80./ kertkapu bejárat, Budapest
          
         2.0 kautta 5.0 Tähteä

         Sankareiden aukio ja Széchenyin kylpylä sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko ovat myös 3 kilometrin päässä. Hősök teren metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bajza utcan metroasema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.