Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor)

Erityisesti pimeän aikaan täydessä loistossaan hohtava patsas on monumentti niille, jotka antoivat henkensä Unkarin itsenäisyyden ja vapauden puolesta.

Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) tai vapautuksen muistomerkki seisoo keskeisellä paikalla Gellértinvuorella Budapestin keskustan länsilaidalla ja Tonavan länsirannalla. Pysähdy patsaan juurella vieraillessasi Hapsburgien rakentamassa ja neuvostoliittolaisten myöhemmin hallitsemassa Citadellan massiivisessa linnoituksessa.

Toisen maailmansodan päätyttyä unkarilaiset olivat kiitollisia Neuvostoliitolle, joka oli ollut kukistamassa natsi-Saksan miehitysvaltaa. He pystyttivät tämän patsaan vapauttajiensa kunniaksi. 14-metrinen pronssipatsas seisoo jalustalla, joka on lähes kaksi kertaa sitä korkeampi. Figuuri pitelee käsissään suurta palmunlehvää. Alkuperäinen omistuskirjoitus kääntyi muotoon: "Sankarillisten neuvostoliittolaisvapauttajien muistoksi [pystyttänyt] kiitollinen Unkarin kansa [vuonna] 1945.”

Muutaman vuoden kuluessa Neuvostoliiton vapautus osoittautui miehittäjien sortovallaksi. Vuoden 1956 lokakuuhun mennessä opiskelijamielenosoitukset muuttuivat aktiiviseksi kapinaksi. Miehittäjät jopa ampuivat Budapestin asukkaita Citadellasta käsin. Yli 20 000 ihmistä kuoli konfliktin alkuvaiheessa ja tuhansia muita menehtyi kahden seuraavan vuosikymmenen aikana unkarilaisten ja neuvostoliittolaisten taistellessa keskenään.

Vihdoin vuonna 1988 Neuvostoliiton ote heikkeni ja Unkarin patriootit saivat sekä kaupungin että maan takaisin haltuunsa. Patsaan kirjoitus muutettiin hyvin pian vastaamaan tuoreempia tapahtumia. Huomaa muuttunut kirjoitus, joka kääntyy muotoon: “Niiden muistolle, jotka uhrasivat henkensä Unkarin itsenäisyyden, vapauden ja hyvinvoinnin puolesta.” (1989)

Vapaudenpatsaan lisäksi vapautuksen muistomerkillä seisoo kaksi muutakin patsasta. Seiso patsaiden jalustan juurella ja kuvittele Budapestin asukkaiden tuntemuksia useita sukupolvia sitten.  

Voit ihailla patsasta maksutta 24 tuntia vuorokaudessa. Näet sen Gellértinvuoren huipulla kohoavan Citadellan muureilta, saapumalla sen juurelle tai ajaessasi Citadella sétányn tietä pitkin.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 124 majoitusliikettä kohteen Vapaudenpatsas lähellä
Danubius Hotel Astoria City Center 72 €
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

  Danubius Hotel Gellert 94 €
  Danubius Hotel Gellert

  Danubius Hotel Gellert

  Szent Gellert ter 2, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Gellértin kylpylä ja Elisabetin silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rudasin kylpylä ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Szent Gellért térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fővám térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Corinthia Hotel Budapest 110 €
   Corinthia Hotel Budapest

   Corinthia Hotel Budapest

   Erzsebet krt 43-49, Budapest
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantakatua sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest 161 €
    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Kempinski Hotel Corvinus Budapest

    Erzsébet Tér 7-8, Budapest
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Deák Ferenc térin metroasema ja Vörösmarty térin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     MEININGER Budapest Great Market Hall 59 €
     MEININGER Budapest Great Market Hall

     MEININGER Budapest Great Market Hall

     Csarnok tér 2, Budapest
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Budapesti Corvinus Egyetem ja Suuri kauppahalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Gellértin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Fővám térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kálvin térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      Continental Hotel Budapest 112 €
      Continental Hotel Budapest

      Continental Hotel Budapest

      Dohany Utca 42-44, Budapest
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       K+K Hotel Opera Budapest 75 €
       K+K Hotel Opera Budapest

       K+K Hotel Opera Budapest

       Revay Utca 24, Budapest
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Unkarin valtion oopperatalo, Pyhän Tapanin kirkko ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Dohány-kadun synagoga ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Operan metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Prestige Hotel Budapest 134 €
        Prestige Hotel Budapest

        Prestige Hotel Budapest

        Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.