Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor)

Erityisesti pimeän aikaan täydessä loistossaan hohtava patsas on monumentti niille, jotka antoivat henkensä Unkarin itsenäisyyden ja vapauden puolesta.

Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) tai vapautuksen muistomerkki seisoo keskeisellä paikalla Gellértinvuorella Budapestin keskustan länsilaidalla ja Tonavan länsirannalla. Pysähdy patsaan juurella vieraillessasi Hapsburgien rakentamassa ja neuvostoliittolaisten myöhemmin hallitsemassa Citadellan massiivisessa linnoituksessa.

Toisen maailmansodan päätyttyä unkarilaiset olivat kiitollisia Neuvostoliitolle, joka oli ollut kukistamassa natsi-Saksan miehitysvaltaa. He pystyttivät tämän patsaan vapauttajiensa kunniaksi. 14-metrinen pronssipatsas seisoo jalustalla, joka on lähes kaksi kertaa sitä korkeampi. Figuuri pitelee käsissään suurta palmunlehvää. Alkuperäinen omistuskirjoitus kääntyi muotoon: "Sankarillisten neuvostoliittolaisvapauttajien muistoksi [pystyttänyt] kiitollinen Unkarin kansa [vuonna] 1945.”

Muutaman vuoden kuluessa Neuvostoliiton vapautus osoittautui miehittäjien sortovallaksi. Vuoden 1956 lokakuuhun mennessä opiskelijamielenosoitukset muuttuivat aktiiviseksi kapinaksi. Miehittäjät jopa ampuivat Budapestin asukkaita Citadellasta käsin. Yli 20 000 ihmistä kuoli konfliktin alkuvaiheessa ja tuhansia muita menehtyi kahden seuraavan vuosikymmenen aikana unkarilaisten ja neuvostoliittolaisten taistellessa keskenään.

Vihdoin vuonna 1988 Neuvostoliiton ote heikkeni ja Unkarin patriootit saivat sekä kaupungin että maan takaisin haltuunsa. Patsaan kirjoitus muutettiin hyvin pian vastaamaan tuoreempia tapahtumia. Huomaa muuttunut kirjoitus, joka kääntyy muotoon: “Niiden muistolle, jotka uhrasivat henkensä Unkarin itsenäisyyden, vapauden ja hyvinvoinnin puolesta.” (1989)

Vapaudenpatsaan lisäksi vapautuksen muistomerkillä seisoo kaksi muutakin patsasta. Seiso patsaiden jalustan juurella ja kuvittele Budapestin asukkaiden tuntemuksia useita sukupolvia sitten.  

Voit ihailla patsasta maksutta 24 tuntia vuorokaudessa. Näet sen Gellértinvuoren huipulla kohoavan Citadellan muureilta, saapumalla sen juurelle tai ajaessasi Citadella sétányn tietä pitkin.


Alueen Vapaudenpatsas opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 517 majoitusliikettä kohteen Vapaudenpatsas lähellä
Danubius Hotel Astoria City Center 73 €
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

  MEININGER Budapest Great Market Hall 43 €
  MEININGER Budapest Great Market Hall

  MEININGER Budapest Great Market Hall

  Csarnok tér 2, Budapest
    
   3.5 kautta 5.0 Tähteä

   Budapesti Corvinus Egyetem ja Suuri kauppahalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Gellértin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Fővám térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kálvin térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

   Corinthia Budapest 156 €
   Corinthia Budapest

   Corinthia Budapest

   Erzsebet krt 43-49, Budapest
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Danubius Hotel Gellert 98 €
    Danubius Hotel Gellert

    Danubius Hotel Gellert

    Szent Gellert ter 2, Budapest
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Gellértin kylpylä ja Elisabetin silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rudasin kylpylä ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Szent Gellért térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fővám térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest 161 €
     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Erzsébet Tér 7-8, Budapest
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Dohány-kadun synagoga ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

      Continental Hotel Budapest 98 €
      Continental Hotel Budapest

      Continental Hotel Budapest

      Dohany Utca 42-44, Budapest
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       Budapest Marriott Hotel 146 €
       Budapest Marriott Hotel

       Budapest Marriott Hotel

       Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Vigadón konserttisali ja Széchenyin ketjusilta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä joenrantareitillä sijaitsevasta hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Rudasin kylpylä ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Prestige Hotel Budapest 125 €
        Prestige Hotel Budapest

        Prestige Hotel Budapest

        Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.