Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vapaudensilta (Szabadság híd)

Tutustu Budapestin komean, haukoin koristellun rautasillan myrskyiseen historiaan paikassa, jossa Budan ja Pestin kaupunginosat kohtaavat.

Vapaudensilta on ehkä Budapestin keskustan lyhin lajissaan, mutta se on silti yksi kaupungin tärkeimmistä silloista. Silta rakennettiin alun perin osaksi Milleniumin maailmannäyttelyä 1800-luvun lopussa. Sen art nouveau -tyylinen suunnittelu, mytologiset patsaat ja Unkarin vaakuna tekevät sillasta yhtä vaikuttavan näyn tänä päivänä kuin rakentamisvuotenaankin.

Katsele siltaa koristavia suuria pronssipatsaita, jotka esittävät turuleja, unkarilaisen taruston haukkamaisia otuksia. Vapaudensilta on 333 metriä pitkä ja 20 metriä leveä, ja se valaistaan kokonaisuudessaan illan hämärtyessä Budapestin ylle.

Seiso sillan keskellä ja napsi kuvia kaupungista Tonavan yli. Maisemaa koristaa myös Gellértinvuori, jonka laella komeilevat Citadella-linnoitus ja Vapaudenpatsas, joka pystytettiin aikanaan muistamaan Neuvostoliiton voittoa toisessa maailmansodassa. Tämän pikkuisen sillan yli kävelee vain kahdessa minuutissa, joten pääset nopeasti ihailemaan myös sillan toiselta puolelta avautuvaa maisemaa.

Sillan molemmista päistä pääset ihailemaan pieniä rakennuksia, joista saattoi aikanaan ostaa ratikkalippuja. Yritä löytää muistolaatat, joista voi lukea nippelitietoa sillan rakennusurakasta. Sillan koillispäässä sijaitsevassa rakennuksessa on Budapestin siltoja käsittelevä museo.

Siellä pääset perehtymään tämän vuonna 1894 rakennetun sillan historiaan tarkemmin. Vapaudensilta rakennettiin ketjusiltatyyliin, kuten ajan tyyliin kuului. Keisari Frans Joosef I asetti sillan viimeisen hopeaniitin paikalleen Vapaudensillan avausseremoniassa.

Vapaudensilta entisöitiin ensimmäisenä Budapestissa toisen maailmansodan hurjien menetysten jälkeen.

Sillan päädyssä sijaitsevaan museoon on vapaapääsy, ja se on auki maanantaisin ja torstaisin. Sillan voi puolestaan ylittää ilmaiseksi milloin tahansa.

Vapaudensilta yhdistää Budan ja Pestin osat Budapestiksi kaupungin keskustassa. Silta sijaitsee Elisabetin sillan eteläpuolella Tonavalla. Matkusta paikan päälle metrolla jäämällä pois Fövám térin asemalla sillan koilliskulmassa. Sillalle pääsee myös bussilla. Voit myös ajaa veneellä Szent Gellért térin laituriin, joka sijaitsee sillan lounaispäässä.


Alueen Vapaudensilta opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 670 majoitusliikettä kohteen Vapaudensilta lähellä
Kempinski Hotel Corvinus Budapest 181 €
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Erzsébet Tér 7-8, Budapest
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Dohány-kadun synagoga ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 3 minuutin kävelymatkan päässä.

  Danubius Hotel Astoria City Center 67 €
  Danubius Hotel Astoria City Center

  Danubius Hotel Astoria City Center

  Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

   Corinthia Budapest 175 €
   Corinthia Budapest

   Corinthia Budapest

   Erzsebet krt 43-49, Budapest
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Continental Hotel Budapest 103 €
    Continental Hotel Budapest

    Continental Hotel Budapest

    Dohany Utca 42-44, Budapest
      
     4.5 kautta 5.0 Tähteä

     Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     MEININGER Budapest Great Market Hall 46 €
     MEININGER Budapest Great Market Hall

     MEININGER Budapest Great Market Hall

     Csarnok tér 2, Budapest
       
      3.5 kautta 5.0 Tähteä

      Budapesti Corvinus Egyetem ja Suuri kauppahalli sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Gellértin kylpylä ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Fővám térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kálvin térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      Danubius Hotel Gellert 81 €
      Danubius Hotel Gellert

      Danubius Hotel Gellert

      Szent Gellert ter 2, Budapest
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Gellértin kylpylä ja Elisabetin silta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Rudasin kylpylä ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Szent Gellért térin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Fővám térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Moments Budapest 129 €
       Hotel Moments Budapest

       Hotel Moments Budapest

       Andrássy út 8., Budapest
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Andrássy út, Unkarin valtion oopperatalo ja Gozsdun sisäpiha sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Dohány-kadun synagoga ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema ja Operan metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        D8 Hotel 86 €
        D8 Hotel

        D8 Hotel

        Dorottya u. 8., Budapest
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         Las Vegas Casino ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.