Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vasa-museo (Vasamuseet)

Vieraile museossa, jossa on neitsytmatkallaan uponnut ruotsalainen sota-alus. Perehdy aluksen historiaan ja näe esineitä, jotka on nostettu meren pohjasta Tukholman satamasta.

Vasa-museossa esitellään 1600-luvulla rakennetun laivan historiaa sen rakentamisesta nostamiseen ja kunnostamiseen. Sota-alus Vasa nosti purjeensa ensi kertaa Tukholman edustalla vuonna 1628; ja vain minuutteja myöhemmin se kaatui. Yli 300 vuotta myöhemmin meriarkeologit nostattivat laivan merenpohjasta, ja nykyinen museo avattiin vuonna 1990.

Aloita kierros katsomalla lyhyt filmi, joka kertoo lyhyesti Vasa-laivan historiasta. Tarkista englanninkielisten esitysten näytösajat museon verkkosivuilta.

Museossa on 11 erillistä näyttelyaluetta. Kungens skepp -näyttelyssä näet maalauksen, joka esittää aluksen mittavaa aseistusta, ja pienoismallin, joka havainnollistaa sitä, miksi laiva upposi. Ansikte mot ansikte -näyttelyssä on esillä miehistön jäsenten luurankoja. Multimediaesitykset esittelevät miehistön tehtäviä laivassa ja heidän fyysistä kuntoaan. Liven ombord -näyttely kuvaa, millaisia vaatteita miehistö käytti ja millaista ruokaa laivalla syötiin.

Muista myös Bevara Vasa -näyttely, jossa kerrotaan aluksen nostamisesta ja kunnostamisesta. Näe, millaisia varusteita Anders Franzén käytti, kun hän löysi laivan vuonna 1956, mm. kotitekoinen kaikuluotain. Maktens bildspråk -huoneessa on näytteillä 700 pelastettua veistosta, kuten leijona-, jumal- ja merenneitoveistoksia.

Museon takaosassa on Vasamuseets trädgård -puutarha. Siellä näet, millaisia vihanneksia, kukkia ja lääkeyrtteja Vasan miehistö ja ruotsalaiset maanviljelijät käyttivät ja viljelivät.

Djurgårdenissa sijaitseva Vasa-museo on lähellä Tukholman muita tärkeitä nähtävyyksiä. Se on noin 30 minuutin kävelymatkan päässä keskusrautatieasemalta. Lähistöllä on pysäköintimittarillinen pysäköintialue, mutta se täyttyy nopeasti turistibusseista. Museolle on kätevä yhteys julkisen liikenteen busseilla ja raitiovaunulla.

Vasa-museo on avoinna joka päivä tiettyjä juhlapyhiä lukuun ottamatta. Tarkista tiedot museon virallisilta verkkosivuilta. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään maksutta. Vuoden ympäri järjestetään maksuttomia opastettuja kierroksia englanniksi. Voit myös ladata matkapuhelimeesi ilmaisen audio-oppaan museon verkkosivuilta.


Alueen Vasa-museo opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 584 majoitusliikettä kohteen Vasa-museo lähellä
Radisson Blu Waterfront Hotel 117 €
Radisson Blu Waterfront Hotel

Radisson Blu Waterfront Hotel

Nils Ericsons Plan 4, Tukholma
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Stockholm Waterfront -kongressikeskus ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Tukholman päärautatieasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Tukholman keskusasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Downtown Camper by Scandic 135 €
  Downtown Camper by Scandic

  Downtown Camper by Scandic

  Brunkebergstorg 9, Tukholma
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Drottninggatan ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm 113 €
   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

   Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

   Vasagatan 1, Tukholma
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Drottninggatan ja Stockholm Waterfront -kongressikeskus sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. T-Centralenin metroasema ja Tukholman päärautatieasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Sheraton Stockholm Hotel 128 €
    Sheraton Stockholm Hotel

    Sheraton Stockholm Hotel

    Tegelbacken 6, BOX 195, Tukholma
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Drottninggatan, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman keskiaikamuseo ja Tukholman kuninkaanlinna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tukholman keskusasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja T-Centralenin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

     At Six 158 €
     At Six

     At Six

     Brunkebergstorg 6, Tukholma, Stockholms Laen
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Stureplan ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sergels Torgin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Kungsträdgårdenin raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Grand Hôtel Stockholm 247 €
      Grand Hôtel Stockholm

      Grand Hôtel Stockholm

      Södra Blasieholmshamnen 8, Tukholma
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Ruotsin kansallismuseo, Ruotsin kuninkaallinen ooppera ja Tukholman keskiaikamuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Tukholman kuninkaanlinna ja Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ovat myös 2 kilometrin päässä. Kungsträdgårdenin T-Bana-asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Nybroplanin raitiovaunupysäkki 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       Castle House Inn 62 €
       Castle House Inn

       Castle House Inn

       Brunnsgränd 4, Tukholma
         
        2.5 kautta 5.0 Tähteä

        Nobel-museo ja Tukholman kuninkaanlinna sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tukholman kaupungintalo (Stockholms stadshus) ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Gamla stanin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kungsträdgårdenin T-Bana-asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        First Hotel Reisen 103 €
        First Hotel Reisen

        First Hotel Reisen

        Skeppsbron 12, Tukholma
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Nobel-museo, Tukholman kuninkaanlinna ja Ruotsin kuninkaallinen ooppera sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ruotsin kansallismuseo ja Vasa-museo ovat myös 3 kilometrin päässä. Gamla stanin metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kungsträdgårdenin T-Bana-asema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.