Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Admiralty Arch (riemukaari)

Mahtipontinen Admiralty Arch on The Mall ‑kadun upea sisäänkäynti. Sen rakennutti kuningas Edvard VII muistomerkiksi äidilleen kuningatar Viktorialle.

Admiralty Arch on kaunis edvardiaaninen muistomerkki, joka sijaitsee Buckinghamin palatsille johtavan The Mallin alkupäässä. Ihaile sen kolmen suuren riemukaaren upeaa arkkitehtuuria. Kiinnitä huomiotasi myös keskimmäisen riemukaaren vasemmalla puolella olevaan omalaatuiseen lisäykseen.

Muistomerkki on yhteydessä vanhaan amiraliteettirakennukseen, josta se on saanut nimensä. Siellä toimi vuosisatojen ajan kuninkaallisen laivaston esikunta.  Admiralty Arch rakennettiin vuonna 1910 muistomerkiksi kuningatar Viktorialle. Riemukaaren yläpuolella on latinankielinen kaiverrus, jossa on seuraava teksti: ”Anno decimo Edwardi Septimi Regis Victoriæ Reginæ cives gratissimi MDCCCCX” (”Kuningas Edvardin kymmenentenä vuotena kuningatar Viktorialle äärimmäisen kiitollisilta kansalaisilta, 1910”).

Sir Aston Webbin suunnittelema Admiralty Arch oli osa laajempaa suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli uudistaa The Mall majesteettiseksi kuninkaalliseksi bulevardiksi. Ison-Britannian hallitus hyväksyi vuonna 2013 restaurointisuunnitelman, jonka mukaan Admiralty Arch muunnetaan asunnoiksi ja luksushotelliksi.

Ihaile mahtavaa arkkitehtuuria, jonka keskiosassa on kolme riemukaarimaista porttia. Liikenne voi kulkea myös keskimmäisen kaaren läpi, mutta se on käytössä vain juhlatilaisuuksissa. Keskikaaren viereiset isommat kaaret ovat autoliikenteen käytössä, kun taas sivulla olevat pienemmät kaaret on varattu jalankulkijoille.

Kun kuljet kaaren läpi Trafalgarin aukion puolelta, yritä bongata oikean kaaren yläpuolella oleva outo ilmestys. Noin 2,1 metrin korkeudessa seinässä on ulkonema, jonka on ihmisnenän kokoinen ja muotoinen. Sen alkuperästä on useita legendoja: joidenkin mukaan se on kunnianosoitus Wellingtonin herttuan huhujen mukaan mahtavalle klyyvarille. Vuonna 2011 taiteilija Rick Buckley väitti lisänneensä nenän vasta vuonna 1997 vastalauseena kaupunkia valvovien valvontakameroiden verkostolle.

Admiralty Arch sijaitsee Trafalgarin aukion lounaiskulmassa. Sinne on hyvät bussiyhteydet. Myös Charing Crossin metroasema on lähellä. Kävelyetäisyydellä on monia muita kuuluisia maamerkkejä, kuten muun muassa St. James’s Park ja Buckinghamin palatsi.


Alueen Admiralty Arch opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 15 639 majoitusliikettä kohteen Admiralty Arch lähellä
The Strand Palace Hotel 156 €
The Strand Palace Hotel

The Strand Palace Hotel

372 The Strand, Lontoo, Englanti
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Covent Garden Market, Piccadilly Circus ja London Dungeon sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Big Ben ja Buckinghamin palatsi ovat myös 2 kilometrin päässä. Charing Crossin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Covent Gardenin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

  Park Plaza Westminster Bridge London 180 €
  Park Plaza Westminster Bridge London

  Park Plaza Westminster Bridge London

  200 Westminster Bridge Road, Lontoo, Englanti
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Southbank Centre Book Market ja Florence Nightingale -museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. St. Thomas' Hospital ja Sea Life London Aquarium ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Waterloon metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Lambeth Northin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Assembly Hotel London 107 €
   Assembly Hotel London

   Assembly Hotel London

   27 - 31 Charing Cross Road, Lontoo, Englanti
     
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    British Museum, Coca-Cola London Eye ja Big Ben sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Buckinghamin palatsi ja Hyde Park ovat myös 2 kilometrin päässä. Leicester Squaren metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Charing Crossin metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

    Park Plaza London Waterloo 150 €
    Park Plaza London Waterloo

    Park Plaza London Waterloo

    6 Hercules Road, Lontoo, Englanti
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Florence Nightingale -museo, Imperial War Museum (museo) ja The Vaults sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Southbank Centre Book Market ja Lambeth Palace (historiallinen rakennus) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Lambeth Northin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Waterloon metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

     Marlin Waterloo 128 €
     Marlin Waterloo

     Marlin Waterloo

     111 Westminster Bridge Road, Lontoo, Englanti
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Imperial War Museum (museo), Westminster Bridge ja Sea Life London Aquarium sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Coca-Cola London Eye ja Big Ben ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Lambeth Northin metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Waterloon metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      Park Plaza County Hall London 141 €
      Park Plaza County Hall London

      Park Plaza County Hall London

      1 Addington Street, Lontoo, Englanti
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Southbank Centre Book Market ja Florence Nightingale -museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Jubilee Gardens ja The Vaults ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Waterloon metroasema ja Lambeth Northin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Sea Containers London 188 €
       Sea Containers London

       Sea Containers London

       20 Upper Ground, Lontoo, Englanti
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tate Modern ja Coca-Cola London Eye sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. The Shard ja Big Ben ovat myös 2 kilometrin päässä. Southwarkin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Blackfriarsin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

        The Grand at Trafalgar Square 132 €
        The Grand at Trafalgar Square

        The Grand at Trafalgar Square

        8 Northumberland Avenue, Lontoo, Englanti
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Nelsonin patsas ja The Strand sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. St. Martin-in-the-Fields ja Trafalgar Square ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Charing Crossin metroasema ja Embankmentin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.