Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Admiralty Arch (riemukaari)

Mahtipontinen Admiralty Arch on The Mall ‑kadun upea sisäänkäynti. Sen rakennutti kuningas Edvard VII muistomerkiksi äidilleen kuningatar Viktorialle.

Admiralty Arch on kaunis edvardiaaninen muistomerkki, joka sijaitsee Buckinghamin palatsille johtavan The Mallin alkupäässä. Ihaile sen kolmen suuren riemukaaren upeaa arkkitehtuuria. Kiinnitä huomiotasi myös keskimmäisen riemukaaren vasemmalla puolella olevaan omalaatuiseen lisäykseen.

Muistomerkki on yhteydessä vanhaan amiraliteettirakennukseen, josta se on saanut nimensä. Siellä toimi vuosisatojen ajan kuninkaallisen laivaston esikunta.  Admiralty Arch rakennettiin vuonna 1910 muistomerkiksi kuningatar Viktorialle. Riemukaaren yläpuolella on latinankielinen kaiverrus, jossa on seuraava teksti: ”Anno decimo Edwardi Septimi Regis Victoriæ Reginæ cives gratissimi MDCCCCX” (”Kuningas Edvardin kymmenentenä vuotena kuningatar Viktorialle äärimmäisen kiitollisilta kansalaisilta, 1910”).

Sir Aston Webbin suunnittelema Admiralty Arch oli osa laajempaa suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli uudistaa The Mall majesteettiseksi kuninkaalliseksi bulevardiksi. Ison-Britannian hallitus hyväksyi vuonna 2013 restaurointisuunnitelman, jonka mukaan Admiralty Arch muunnetaan asunnoiksi ja luksushotelliksi.

Ihaile mahtavaa arkkitehtuuria, jonka keskiosassa on kolme riemukaarimaista porttia. Liikenne voi kulkea myös keskimmäisen kaaren läpi, mutta se on käytössä vain juhlatilaisuuksissa. Keskikaaren viereiset isommat kaaret ovat autoliikenteen käytössä, kun taas sivulla olevat pienemmät kaaret on varattu jalankulkijoille.

Kun kuljet kaaren läpi Trafalgarin aukion puolelta, yritä bongata oikean kaaren yläpuolella oleva outo ilmestys. Noin 2,1 metrin korkeudessa seinässä on ulkonema, jonka on ihmisnenän kokoinen ja muotoinen. Sen alkuperästä on useita legendoja: joidenkin mukaan se on kunnianosoitus Wellingtonin herttuan huhujen mukaan mahtavalle klyyvarille. Vuonna 2011 taiteilija Rick Buckley väitti lisänneensä nenän vasta vuonna 1997 vastalauseena kaupunkia valvovien valvontakameroiden verkostolle.

Admiralty Arch sijaitsee Trafalgarin aukion lounaiskulmassa. Sinne on hyvät bussiyhteydet. Myös Charing Crossin metroasema on lähellä. Kävelyetäisyydellä on monia muita kuuluisia maamerkkejä, kuten muun muassa St. James’s Park ja Buckinghamin palatsi.


Alueen Admiralty Arch opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 16 601 majoitusliikettä kohteen Admiralty Arch lähellä
Park Plaza Westminster Bridge London 141 €
Park Plaza Westminster Bridge London

Park Plaza Westminster Bridge London

200 Westminster Bridge Road, Lontoo, Englanti
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Southbank Centre Book Market ja Florence Nightingale -museo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. St. Thomas' Hospital ja Sea Life London Aquarium ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Waterloon metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Lambeth Northin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

  The Strand Palace Hotel 148 €
  The Strand Palace Hotel

  The Strand Palace Hotel

  372 The Strand, Lontoo, Englanti
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Covent Garden Market, Piccadilly Circus ja London Dungeon sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Big Ben ja Buckinghamin palatsi ovat myös 2 kilometrin päässä. Charing Crossin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Covent Gardenin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

   Sea Containers London 154 €
   Sea Containers London

   Sea Containers London

   20 Upper Ground, Lontoo, Englanti
     
    5.0 kautta 5.0 Tähteä

    Tate Modern ja Coca-Cola London Eye sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. The Shard ja Big Ben ovat myös 2 kilometrin päässä. Southwarkin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Blackfriarsin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    The Rubens At The Palace 213 €
    The Rubens At The Palace

    The Rubens At The Palace

    39 Buckingham Palace Road, Lontoo, Englanti
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Victoria Palace Theatre ja Apollo Victoria Theatre sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Buckinghamin palatsi ja St. James Park ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Victorian metroasema ja London Victorian asema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     St Giles London - A St Giles Hotel 94 €
     St Giles London - A St Giles Hotel

     St Giles London - A St Giles Hotel

     Bedford Avenue, Lontoo, Englanti
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Tottenham Court Road, Oxford Street ja British Museum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Russell Square ja Shaftesbury Avenue ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tottenham Court Roadin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Goodge Streetin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      The Savoy 441 €
      The Savoy

      The Savoy

      Strand, Lontoo, Englanti
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       The Strand ja Lyceum Theatre sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Covent Garden Market ja Aldwych Theatre ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Charing Crossin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Covent Gardenin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       The Royal Horseguards 225 €
       The Royal Horseguards

       The Royal Horseguards

       2 Whitehall Court, Lontoo, Englanti
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        National Gallery, Churchill War Rooms ja Coca-Cola London Eye sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Westminster Abbey ja Parlamenttitalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Embankmentin metroasema ja Charing Crossin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

        Assembly Hotel London 106 €
        Assembly Hotel London

        Assembly Hotel London

        27 - 31 Charing Cross Road, Lontoo, Englanti
          
         3.5 kautta 5.0 Tähteä

         British Museum, Coca-Cola London Eye ja Big Ben sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Buckinghamin palatsi ja Hyde Park ovat myös 2 kilometrin päässä. Leicester Squaren metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Charing Crossin metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.